Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σίγουρα όλοι ξέρουμε τα μεγάλα θηρία των cms όπως τα wordpress, drupal, joomla κλπ. Πρόσφατα άρχισα να ξαναψάχνω για εναλλακτικές διαφόρων cms και ξαναδοκίμασα το wolfcms.org. Το wolfcms σε αντίθεση με τα παραπάνω συστήματα διαχείρισης είναι εξαιρετικά απλό (απλό μέχρι αηδίας) και σίγουρα κάνει για άτομα που φτιάχνουν απλές ή στατικές σελίδες. Το theming του είναι εξαιρετικά απλό και μέσα σε 2 - 3 ώρες μπορεί κάποιος να καταλάβει πως λειτουργεί. Αφορμή για αυτή την έρευνα είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι πελάτες μου θέλουν ουσιαστικά ένα απλό ή ένα στατικό σύστημα για να διαχειριστούν την ιστοσελίδα τους. Σίγουρα στην εποχή του web 3.0 αυτό που μετράει είναι να έχουμε αρκετό και ποιοτικό περιεχόμενο, αλλά η αλήθεια είναι ότι στους περισσότερους μία στατική σελίδα θα ήταν ότι ακριβώς θέλουν. Το wolfcms δίνει λοιπόν τη δυνατότητα της εύκολης αναβάθμισης και του απλού backend. Μέσα σε μία με δύο ώρες το πολύ μπορείς να εκπαιδεύσεις και τον πελάτη σου και ξεμπέρδεψες.

 

Επειδή είναι εξαιρετικά απλό, σπάνια χρειάζεται να γίνονται αναβαθμίσεις, οπότε ξενοιάζεται και σε αυτό το θέμα και άρα μπορείτε να ρίξετε το κόστος συντήρησης.

 

Το βασικό μειονέκτημα είναι η έλλειψη themes, αλλά αν είστε τύπος που σας αρέσει ο custom σχεδιασμός ιστοσελίδων, θα το βρείτε εξαιρετικά απλό και εύχρηστο. Αν το έχει χρησιμοποιήσει κανείς θα ήθελα να ακούσω απόψεις σας. :D

Δημοσ.

Απ' ότι είδα όχι, αλλά η εγκατάσταση είναι 2 click στην κυριολεξία. Σε 30'' μπορείς να το εγκαταστήσεις και να δεις πως παίζει. Για όσους φτιάχνουν απλά sites για τους πελάτες τους, κάτι τέτοιο θα σας (μας) βοηθήσει εξαιρετικά. Η διαδικασία μετατροπής από στατική σε δυναμική είναι πολύ μικρή. Μόνο το navigation μπορείς να πεις ότι είναι complex σε σχέση με το υπόλοιπο theming. Πραγματικά πολύ καλή δουλειά!

Δημοσ.

@zuratharamon

 

θα προσπαθήσω να αναλύσω τις εντυπώσεις μου σε πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.

 

Πλεονεκτήματα:

-Εύκολο στην Εκμάθηση. Σε μία ώρα το πολύ έχεις καταλάβει το backend του. Με λίγα λόγια αν φτιάχνεις ιστοσελίδες και για πελάτες θα σου λύσει τα χέρια στην εκπαίδευση τους.

-Γρήγορο, σε σχέση πάντα με τα γνωστά cms.

-Εύκολο theming. Μέσα σε λίγες ώρες μπορείς να καταλάβεις πως λειτουργεί και να μετατρέψεις εύκολα μια στατική σελίδα σε δυναμικό cms.

-Δεν το ξέρουν πολλοί στην Ελλάδα. Αυτό από δίνει σημαντικό πλεονέκτημα στους webdesigners να φτιάξεις μία ιστοσελίδα σε wolf cms μιας και δύσκολα ο πελάτης θα μπορεί να πάει σε κάποιον άλλο. Επειδή δεν ασχολείται κανένας, είναι σαν να τους παρουσιάζεις κάτι custom, το οποίο μόνο εσύ θα μπορείς να το πειράξεις :D

-Σπάνιες ή καθόλου αναβαθμίσεις. Επειδή το wolfcms είναι απλό, σπάνια γίνεται αναβάθμιση η εξελίσσεται ο πυρήνας του παραπέρα. Δεν σημαίνει αυτό ότι δεν είναι ασφαλές. Απλά επειδή είναι απλό, σπάνια χρειάζεται να γίνει αναβάθμιση. Συνήθως μπορεί να γίνει μία ή δυο φορές το χρόνο.

-Έχει μικρή, αλλά ενεργή κοινότητα.

 

Μειονεκτήματα:

-Περιορισμένες δυνατότητες. Είναι ένα cms που θα το χρησιμοποιούσα για ένα απλό εταιρικό site. Με λίγα λόγια οι περισσότεροι πελάτες θέλουν ένα απλό site με 5 - 20 σελίδες, με κάποιο Gallery και φόρμα επικοινωνίας. Το wolf cms μπορεί να αντεπεξέλθει άνετα εκεί, αλλά όχι για περισσότερα.

-Δεν υποστηρίζει πολυγλωσσικό σύστημα. Δεν το έψαξα πολύ αυτό, αλλά απ' ότι θυμάμαι δεν έχει υποστήριξη.

-Περιορισμένος ή καλύτερα ανύπαρκτος αριθμός διαθέσιμων themes. Αν ασχοληθείτε με το wolfcms, πρέπει να είστε διατεθειμένοι να φτιάξετε εσείς τα δικά σας themes ή να μετατρέψετε κάποιο ήδη έτοιμο στατικό σε δυναμικό.

-Μικρή κοινότητα υποστήριξης. Η κοινότητα μπορεί να είναι ενεργή εδώ και 3 χρόνια, αλλά απ' ότι κατάλαβα αποτελείται από 4 άτομα.

-Έλλειψη documentation. Αν και είναι εύκολο να κάνεις κάτι στο wolfcms, δεν υπάρχει επαρκές documentation.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...