johngamer Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Ξαναλέω...γιατί νόμιζα ότι εννοούσε ότι έχει διάφορα ds processing, το DTS είναι ένα codec/ φορμαρ DSP...Νόμιζα ότι εννοούσε πως είχε και άλλα από άλλους γιατί είπε "ένα σκασμό", όχι τι είδους processor φοράει. Αυτό. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bedazzled Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Το DTS απλά κάνει συμπίεση. Η αρχική επεξεργασία γίνεται σε raw μορφή. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johngamer Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Μα ΟΛΑ είναι σε raw μορφή κάποια στιγμή! Ειδικά στα παιχνίδια! Και εξαρτάται από το API που θα χρησιμοποιήσουν. Έχεις μήπως κανα 128 ηχεία και βάλε σπίτι σου για να στα δώσει σε raw μορφή; Όχι...Γι αυτό χρησιμοποιουν DSP...Ένα από αυτά είναι το DTS που, ναι, είναι συμπιεσμένο. Υπάρχει και το DTS-HD που έιναι ασυμπίεστο, νομίζεις ότι δεν χρειάζεται Processing ή αποκωδικοποίηση σε αυτό; Και το Atmos ασυμπίεστο είναι. Ή μήπως νομίζεις ότι το 3d της 3d sound δεν μπορεί να είναι συμπιεσμένο; Ίσως και αυτό χρειάζεται codec δεν το ξέρω, σίγουρα δεν το δίνει τσάμπα... EDIT. Έκατσα και έψαξα και είδα ότι τουλάχιστον τα Battlefront και Overwach υποστηρίζουν Atmos. Στο PC φυσικά. Τι σημαίνει αυτό; ότι αγόρασε το developer τον codec της Dolby για να βγάλει αυτά που έχει στο παιχνίδι σε raw μορφή...Αυτό δεν σημαίνει ότι θα το παίξεις με atmos χωρίς decoder. Χρειάζεσαι κάρτα ήχου (ds processor) με Atmos decoder για ακουστικά ή ψηφιακό ενισχυτή με atmos για σύνδεση σε ηχοσύστημα. Με λίγα λόγια, στο Xbox one, θα μπορείς πλέον να έχεις atmos στα ακουστικά χωρίς usb κάρτα ήχου. Αν πχ υποστήριζε το ps4 dolby headphones, δεν θα χρειαζόσουν ξέρω γω astro mixamp για τα ακουστικά σου. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bedazzled Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Δεν ξέρω γιατί διαστρεβλώνεις αυτά που γράφω και γιατί συγχέεις το Tensilica DSP με το DTS compression. Καμία σχέση το 3D audio (128 virtual ηχεία) με το matrix-encoded (5.1, 7.1). Μπορείς να καταλάβεις ότι το Tensilica DSP παίρνει τον ήχο σε raw (PCM) μορφή για επεξεργασία και δεν καταλαβαίνει από DD/DTS; Μίλησα πουθενά για 128 physical ηχεία σε σπίτι; Ούτε επίτηδες να το έκανες... Εκτός αυτού, πλέον οι περισσότεροι παίζουν με HDMI, που βγάζει LPCM output (2.1, 5.1, 7.1). Τα DD/DTS 5.1 ήταν δημοφιλή φορμά τις εποχές που παίζαμε με οπτική ίνα (Toslink). Τα DD/DTS 7.1 αφορούν ταινίες και όχι παιχνίδια (λόγω licensing). Το LPCM είναι τσάμπα και γι' αυτό το προτιμούν πλέον (και λόγω HDMI όπως είπα). Αυτά, γιατί πολύ το κουράσαμε. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johngamer Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 PCM μπορώ να έχω κάνει ένα DTS σήμα. Αν έχει γίνει η αποκωδικοποίηση εκ των προτέρων. Σε PCM μορφή δίνει το astro mixamp το Dolby headphones στον DAC...Αν έχω τα Atmos codecs αγορασμένα μπορώ να κάνω στο pc την αποκωδικοποίηση και να στείλω LPCM στον ενισχυτή μου. Θα παίξει atmos να είσαι σίγουρος...PCM δεν σημαίνει raw. Raw μιλάμε σε επίπεδο API. DirectSound, OpenAL, xaudio2, κτλ. Δεν συγχέω κάτι, απλά χρησιμοποιώ τις σωστές ορολογίες, ξέρω πολύ καλά τις διαφορές. edit. Ακόμα και σε raw επίπεδο χρησιμοποιούν lossy αρχεία... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bedazzled Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Λες ότι ξέρεις τις ορολογίες, αλλά από την άλλη λες ότι το DTS-HD είναι ασυμπίεστο... ούτε ασυμπίεστο είναι, ούτε το χρησιμοποιούν τα παιχνίδια. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Steve_Sheep Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Ναι το μήνυμά μου σε αυτό πήγαινε στον επεξεργαστή/ες όχι τα codecs και ότι ναι όσο και να θέλουν και αυτοί cpu time δεν το θεωρώ τόσο όσο να κόβουν πόρους από αλλού. Κατά τα άλλα εγώ είχα μείνει στο αρχικό rumor για extra hardware στο audio block το οποίο είχα διαβάσει γιατί μου είχε κάνει εντύπωση αλλά δεν το παρακολούθησα στην συνέχεια. Μου φάνηκε λογικό αν μη τι άλλο λόγω kinnect τότε και λόγω άλλων customιων (esram πχ). Βασικά για να λυθεί η παρεξήγηση για αυτήν την εικόνα μιλούσα. Το ότι η realtek π.χ. αν δεν κάνω λάθος ονομάζει τα onboard chip της σε πολλές μητρικές ως "codec" βοηθάει στο να περιπλέκονται οι έννοιες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bedazzled Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Πάντως ο προβληματισμός IMHO θα έπρεπε να εστιαστεί εδώ (το έβαλα και πιο πάνω, αλλά πέρασε στο ντούκου):https://www.reddit.com/r/pcgaming/comments/40qhph/how_creative_nearly_brought_back_great_pc_audio/Αυτό που λέει περί HRTF είναι πανάρχαια τεχνολογία (90s) η οποία θάφτηκε (?) και τώρα ξαφνικά βγαίνει από το συρτάρι... γιατί; Για να πουλάνε ακριβά headset διάφοροι χρόνια τώρα, όταν την ίδια δουλειά μπορεί να την κάνει ένα stereo headset; Food for thought... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johngamer Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Λες ότι ξέρεις τις ορολογίες, αλλά από την άλλη λες ότι το DTS-HD είναι ασυμπίεστο... ούτε ασυμπίεστο είναι, ούτε το χρησιμοποιούν τα παιχνίδια. Μάλλον μπερδεύτηκες στο wikipedia που θα αναφέρει ότι φέρει και το DTS core που είναι lossy...Ασυμπίεστο είναι. Και δεν υπάρχει στα παιχνίδια γιατί δεν υπάρχει ανάγκη...τα 1.5mbps του DTS είναι ΥΠΕΡ αρκετά. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι λιγότερα και από τα 640kbps του DD...Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για lossless στα παιχνίδια...Το atmos δεν υπάρχει γι αυτή την ανάγκη... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bedazzled Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 @johngamer Υπάρχουν 2 είδη compression: lossy & lossless. https://en.wikipedia.org/wiki/DTS-HD_Master_Audio Δεν έχει εφαρμογή όμως στα παιχνίδια. Παλιά που δεν υπήρχε HDMI, αλλά Toslink, αναγκαστικά πλήρωναν royalties για DD/DTS 5.1. Ασυμπίεστο είναι το LPCM. Όπως φεύγει από το μηχάνημα, έτσι ακριβώς το διαβάζει ο ενισχυτής, χωρίς καμία επεξεργασία/decoding. Τι εννοείς δεν υπάρχει ανάγκη για ασυμπίεστο; Γνωρίζεις ότι τα PS3 & Wii U στέλνουν πολυκάναλο LPCM μέσω HDMI; Δεν είναι κάτι καινούριο... Έχω 7.1 ηχοσύστημα εδώ και χρόνια... αν μη τι άλλο το θεωρώ σημαντικό μέρος της εμπειρίας στο gaming. Οι περισσότεροι βολεύονται με τα ηχειάκια της τηλεόρασης και κυνηγάνε αναλύσεις (4K και πάει λέγοντας). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johngamer Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Πάντως ο προβληματισμός IMHO θα έπρεπε να εστιαστεί εδώ (το έβαλα και πιο πάνω, αλλά πέρασε στο ντούκου): https://www.reddit.com/r/pcgaming/comments/40qhph/how_creative_nearly_brought_back_great_pc_audio/ Αυτό που λέει περί HRTF είναι πανάρχαια τεχνολογία (90s) η οποία θάφτηκε (?) και τώρα ξαφνικά βγαίνει από το συρτάρι... γιατί; Για να πουλάνε ακριβά headset διάφοροι χρόνια τώρα, όταν την ίδια δουλειά μπορεί να την κάνει ένα stereo headset; Food for thought... Γιατί το μαρκετινγκ του HRTF έστεκε τότε. Τώρα έχει άλλα ονόματα. Όπως σου είπα το Dolby headphones είναι HRTF based, ένα βήμα παραπάνω. Απλά πήγαν να βάλουν την ταμπέλα του HRTF σε προιόντα για να πουλήσουν. Τώρα δεν βάζουν την ταμπέλα του dolby headphones? To ίδιο είναι. Το dolby headphones είναι o codec, το HRTF είναι η μέθοδος, το μοντέλο που χρησιμοποίησαν για να αναπτύξουν τον αλγόριθμο επεξεργασίας. ψάξε για το Astoundsound 3D που δεν χρησιμοποιήθηκε και είναι στα χαρτιά καλύτερο από όποια μορφή hrtf virtual surround. @johngamer Υπάρχουν 2 είδη compression: lossy & lossless. https://en.wikipedia.org/wiki/DTS-HD_Master_Audio Δεν έχει εφαρμογή όμως στα παιχνίδια. Παλιά που δεν υπήρχε HDMI, αλλά Toslink, αναγκαστικά πλήρωναν royalties για DD/DTS 5.1. Ασυμπίεστο είναι το LPCM. Όπως φεύγει από το μηχάνημα, έτσι ακριβώς το διαβάζει ο ενισχυτής, χωρίς καμία επεξεργασία/decoding. Έχω 7.1 ηχοσύστημα εδώ και χρόνια... αν μη τι άλλο το θεωρώ σημαντικό μέρος της εμπειρίας στο gaming. Οι περισσότεροι βολεύονται με τα ηχειάκια της τηλεόρασης και κυνηγάνε αναλύσεις (4K και πάει λέγοντας). Και το DTS-HD και το Dolby trueHD είναι ασυμπίεστα. Τα είπα για το LPCM όσο πιο απλά γίνεται. Μπορείς να στείλεις οτιδήποτε ως LPCM αρκεί να γίνει από πριν η αποκωδικοποίηση. Στο δεύτερο συμφωνώ και επαυξάνω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Steve_Sheep Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Πάντως από το Link που παρέθεσε ο bedazzled http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=693412 και τα post από το beyond3d οι απόψεις διίστανται ότι το "shape" δεν είναι κάτι εκτός και ξεχωριστό από τα 4 Tesnilica DSP cores, την σχέση τους με το Kinnect κτλπ. Και το αν είναι ίδιο με αυτό του ps4 ή όχι. Μπείτε στον κόπο και διαβάστε το 2 σελίδες είναι σε τελική. Και το γιατί ΔΕΝ θα χρειαζόταν να κόψει πόρους από κάπου το xbox one.. όπως το dashboard. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
johngamer Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Πάντως από το Link που παρέθεσε ο bedazzled http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=693412 και τα post από το beyond3d οι απόψεις διίστανται ότι το "shape" δεν είναι κάτι εκτός και ξεχωριστό από τα 4 Tesnilica DSP cores, την σχέση τους με το Kinnect κτλπ. Και το αν είναι ίδιο με αυτό του ps4 ή όχι. Μπείτε στον κόπο και διαβάστε το 2 σελίδες είναι σε τελική. Και το γιατί ΔΕΝ θα χρειαζόταν να κόψει πόρους από κάπου το xbox one.. όπως το dashboard. Οι DSP υπάρχουν για να μην κουράζονται οι κεντρικοί επεξεργαστές. Πόρους χρειάζονται σε μνήμη. Άρα μήπως λόγω esram? Μήπως χρησιμοποιεί την nand που έχει το xbox one? που βρίσκεται ο shape? Στην APU ή στο southbridge? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Steve_Sheep Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Εδώ τσακώνονται τέρατα - περιμένεις να σου απαντήσω εγώ...? Διάβασε το post στο neogaf. Χε χε όχι... Άλλοι λένε μέσα - άλλοι λένε έξω ... άλλοι λένε για το kinnect ήταν η διαμόρφωση άλλοι λένε ότι μπήκε πιο πολύ για να γλυτώσουν cpu time για Physics π.χ. αν το χρησιμοποιήσουν αλλά θα πάρει extra χρόνο... Πάντως ότι είναι αυτό καθεαυτό ίδιο με το true audio της amd - carbon copy ΔΕΝ νομίζω ότι είναι. Και σίγουρα δεν χρειάζεται λόγω αυτού να κόψει πόρους από το dashboard(????) για να το υλοποιήσει ... Κατά τα άλλα αυτό δεν είναι και για gaming? Το xbox δεν τρέχει άλλο os (έστω vm) για gaming? Γιατί να κόψει το snap δηλαδή στο OS vm ? Για να γλυτώσει πόρους...στο gaming OS?? Ο νοών νοείτω..... Να δω τι άλλο θα κόψει η MS δηλαδή.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
bedazzled Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2017 NAND & eSRAM καμία σχέση μεταξύ τους... 64MB addressable RAM έχει (από το unified pool -> DDR3/GDDR5) και χρειάζεται επιπλέον επεξεργασία από CPU/GPU. Δεν είναι η πρώτη φορά που απελευθερώνουν πόρους από gimmicks για να πάνε σε πιο σημαντικά πράγματα: http://www.shacknews.com/article/81411/xbox-one-reserves-10-percent-of-gpu-for-kinect-and Το DSP βρίσκεται στην APU φυσικά. Αυτά περί southbridge τα έλεγε ένας τρελάρας (Jeff Rigby). Α, επίσης η AMD έχει πει ότι το TrueAudio Next δεν χρησιμοποιεί καν DSP πλέον (λιγότερα λεφτά για licensing σε 3η εταιρία) και όλη η επεξεργασία ήχου έχει πάει σε GPGPU επίπεδο με πολυπλεξία. Αυτό ισχύει από τις Polaris και έπειτα. https://gpuopen.com/wp-content/uploads/2016/07/TAN_whitepaper_2016.pdf Λογικά στις κονσόλες (Pro, Scorpio κλπ.) έχει παραμείνει το DSP για legacy/BC λόγους. Δεν μπορούν να το ξηλώσουν έτσι απλά αν υπάρχει έστω κι 1 παιχνίδι στην αγορά που να το κάνει χρήση. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις