Προς το περιεχόμενο

Xbox One Topic v1

aslanG7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

Και γιατί να σταματήσουμε στα μεταχειρισμένα παιχνίδια; Και οι μεταχειρισμένες κονσόλες και περιφερειακά βλάπτουν την industry - μη πω και το μεταχειρισμένο pc hardware , αυτοί δεν έχουν ψυχή;

Κάτι τέτοιες παπαριές έλεγε η ms για το Χ1 και χάσανε τη μπάλα, τώρα ξαφνικά βλέπω κόσμο να το ζητάει κιόλας  :fear:

Κατ' αρχάς αυτά τα λέω εδώ και χρόνια, δεν είναι κάτι φρέσκο από μεριάς μου.

Κατά δεύτερον, όταν θα δεις τα μεγάλα πολυκαταστήματα να πουλάνε used H/W και μάλιστα να το «σπρώχνουν» περισσότερο από το καινούριο, τότε θα υπάρχει και εκεί πρόβλημα.

Και τέλος, μην ανησυχείς, πλέον με τα updates διετίας που θα ακολουθήσουν Sony, MS και -εικάζω- Nintendo, το H/W θα απαξιώνεται τόσο γρήγορα που ούτε να το πουλήσεις δεν θα αξίζει.

Και εμείς σαν καταναλωτές χαιρόμαστε για αυτό επειδή...;

Χαιρόμαστε επειδή δεν βλάπτεται η industry που αγαπάμε;

Εντάξει, η αλήθεια είναι ότι σαν επιχείρημα δεν περιμένω να χαίρει εκτίμησης από τη στιγμή που διαβάζω εδώ μέσα σχόλια του τύπου «τι να το κάνεις το NES mini όταν βρίσκεις τα games τζάμπα;».

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα. Με αφορμή αυτό που ειπώθηκε ότι δεν μπορείς να παίξεις τα digital παιχνίδια αν δεν έχεις σύνδεση στο ίντερνετ, θέλω να ρωτήσω το εξής. Έχω βάλει το λογαριασμό μου στο Xbox του κολλητού μου για να παίζει τα παιχνίδια του λογαριασμού μου. Ακολούθησα τις οδηγίες και όλα έγιναν χωρίς πρόβλημα. Πριν λίγο καιρό λόγω τεχνικού προβλήματος, δεν είχα ίντερνετ και όντως δεν μπορούσα να παίξω τα παιχνίδια μου. Σε άλλη χρονική στιγμή που ο κολλητός μου είχε πρόβλημα με το ίντερνετ, μπορούσε και έπαιζε κανονικά τα παιχνίδια. Αυτό το πράγμα γίνεται με το game sharing ή έχω κάνει κάτι λάθος;

Και εμείς σαν καταναλωτές χαιρόμαστε για αυτό επειδή...;

Εγώ τουλάχιστον δεν χαίρομαι, καλό είναι που υπάρχει κι αυτή η επιλογή. Γιατί υποψιάζομαι ότι αν και όταν κοπεί η υποστήριξη στα μεταχειρισμένα (κατ' επέκταση και στα δισκάκια), οι εταιρείες δεν πρόκειται να ρίξουν τις τιμές των digital. Ούτε και θα δώσουν φθηνή υπηρεσία για να παίξεις τίτλους από δεύτερο χέρι, όπως το αποτυχημένο EA Online Pass.

Απλώς κάνω μια εντελώς υποκειμενική εκτίμηση που βλέπω να πηγαίνει το πράγμα. Προσωπικά η παρούσα κατάσταση με βολεύει μια χαρά. Έχω τα digital μου στην κύρια κονσόλα μου για τους λόγους που ανέφερα παραπάνω και ανά πάσα στιγμή μπορώ να πάρω κι ένα PS4, όπου θα βρω χωρίς κόπο καμια δεκαριά physical τίτλους τζάμπα, δανεικούς από φίλους.

• Like 1

Η εξίσωση μεταχειρισμένων με την πειρατεία είναι slippery slope... προσέχτε το αυτό. Δεν βλέπω π.χ. στα βιβλία να υπάρχει ταμπού με τον δανεισμό και μιλάμε για πανάρχαιο προϊόν.

Προσωπικά με κάλυψε ο Keropi. Αν είναι να έχουμε ξεφτίλα τιμές, κανένα πρόβλημα με την ψηφιακή παντρειά.

Πέρυσι έπαιρνες Rise of the Tomb Raider με €8 από Windows Store Ουκρανίας. Σε κλειδάδικο βρίσκεις €2 το Assassins Creed Unity. Αυτά όμως είναι οι εξαιρέσεις και όχι ο κανόνας, αλλιώς θα λέγαμε όλοι digital all the way.

• Like 2

Κατ' αρχάς αυτά τα λέω εδώ και χρόνια, δεν είναι κάτι φρέσκο από μεριάς μου.

Αδιάφορο αλλά ΟΚ έχεις σταθερές απόψεις  :lol: 

Κατά δεύτερον, όταν θα δεις τα μεγάλα πολυκαταστήματα να πουλάνε used H/W και μάλιστα να το «σπρώχνουν» περισσότερο από το καινούριο, τότε θα υπάρχει και εκεί πρόβλημα.

Αν ήταν να γίνει κάτι τέτοιο θα το βλέπαμε από το '90 τουλάχιστον. Δε γίνεται και ούτε θα γίνει σε βαθμό που να επηρεάζει κάτι γιατί τα πολυκαταστήματα δε θέλουν να μπλέκουν με επιστροφές/βλάβες/εγγυήσεις για μτχ hardware που μπορεί να πάθει το οτιδήποτε ακόμα και 1 μέρα μετά την αγορά...

Και τέλος, μην ανησυχείς, πλέον με τα updates διετίας που θα ακολουθήσουν Sony, MS και -εικάζω- Nintendo, το H/W θα απαξιώνεται τόσο γρήγορα που ούτε να το πουλήσεις δεν θα αξίζει.

Υποθετικό αλλά ας υποθέσουμε ότι γίνεται: πάλι θα πουλήσεις ένα δισκάκι για 10ε αντί για 0 που θα έχει το digital. 

Τη "βιομηχανία" δεν την χαλάνε τα μεταχειρισμένα , αυτά είναι ιστορίες για τα goldenboys των διοικητικών συμβουλίων τους - την χαλάνε οι άθλιες αποφάσεις που παίρνουν για τις εταιρείες τους, οι αρπαχτές και τα κακά προϊόντα τους.

Αν ήταν έτσι τότε sega/nintendo θα είχαν κλείσει το 1993, η Sony θα σταματούσε στο PS1 και πάει λέγοντας. Χαμός γινόταν από μτχ τη δεκαετία του 1990 και μια χαρά παιχνιδάρες βγαίνανε από όλους, 

Η πειρατεία είναι άλλο θέμα και δε νομίζω να χρειάζεται και άλλη ανάλυση...

Τώρα αν οι εταιρείες ψάχνουν τρόπους για max profit αυτό δε σημαίνει ότι είναι και ότι καλύτερο για τον καταναλωτή - digital-only και "πάντρεμα με τον χρήστη" σίγουρα δεν είναι θετική εξέλιξη. 

• Like 2

• Moderators

Η εξίσωση μεταχειρισμένων με την πειρατεία είναι slippery slope... προσέχτε το αυτό. Δεν βλέπω π.χ. στα βιβλία να υπάρχει ταμπού με τον δανεισμό και μιλάμε για πανάρχαιο προϊόν.

Δεν συγκρίνω την πειρατεία με τα μεταχειρισμένα, αναφέρω ότι όταν κυριαρχεί η νοοτροπία του τζάμπα σε γενικές γραμμές, τότε θα κυριαρχεί και η νοοτροπία της τσέπης μας πάνω απ' όλα, ασχέτως αν δεν μας συμφέρει on the long run, αφού βλάπτεται το αγαπημένο μας χόμπι.

Από εκεί και πέρα, θα θεωρήσω ότι αστειεύεσαι όταν συγκρίνεις βιβλίο με game και δεν θα το σχολιάσω περαιτέρω.

Προσωπικά με κάλυψε ο Keropi. Αν είναι να έχουμε ξεφτίλα τιμές, κανένα πρόβλημα με την ψηφιακή παντρειά.

Πέρυσι έπαιρνες Rise of the Tomb Raider με €8 από Windows Store Ουκρανίας. Σε κλειδάδικο βρίσκεις €2 το Assassins Creed Unity. Αυτά όμως είναι οι εξαιρέσεις και όχι ο κανόνας, αλλιώς θα λέγαμε όλοι digital all the way.

Δεν χρειάζεται να κοιτάμε εξαιρέσεις, όποιος θέλει μπορεί να πάει μια βόλτα από το Steam αυτές τις μέρες και να τσεκάρει τιμές. Ούτε γκρίζες αγορές, ούτε τίποτα. Στο πισί ήρθαν οι ξεφτίλα τιμές παρέα με την ψηφιακή αγορά, στις κονσόλες γιατί να μην γίνεται; Αλλουνού θεού παιδιά είναι οι κονσολάδες;

Αν ήταν να γίνει κάτι τέτοιο θα το βλέπαμε από το '90 τουλάχιστον. Δε γίνεται και ούτε θα γίνει σε βαθμό που να επηρεάζει κάτι γιατί τα πολυκαταστήματα δε θέλουν να μπλέκουν με επιστροφές/βλάβες/εγγυήσεις για μτχ hardware που μπορεί να πάθει το οτιδήποτε ακόμα και 1 μέρα μετά την αγορά...

Εγώ το ξέρω, εσύ μίλησες για used H/W. Προφανώς και δεν συγκρίνεται ένα προϊόν που έχει φθορά (Η/W) με ένα προϊόν που παραμένει αναλλοίωτο (S/W).

Υποθετικό αλλά ας υποθέσουμε ότι γίνεται: πάλι θα πουλήσεις ένα δισκάκι για 10ε αντί για 0 που θα έχει το digital. 

Τη "βιομηχανία" δεν την χαλάνε τα μεταχειρισμένα , αυτά είναι ιστορίες για τα goldenboys των διοικητικών συμβουλίων τους - την χαλάνε οι άθλιες αποφάσεις που παίρνουν για τις εταιρείες τους, οι αρπαχτές και τα κακά προϊόντα τους.

Αν ήταν έτσι τότε sega/nintendo θα είχαν κλείσει το 1993, η Sony θα σταματούσε στο PS1 και πάει λέγοντας. Χαμός γινόταν από μτχ τη δεκαετία του 1990 και μια χαρά παιχνιδάρες βγαίνανε από όλους.

Κάνεις σύγκριση με άλλες εποχές, που ίσχυαν άλλα δεδομένα και τα κόστη παραγωγής ήταν εντελώς διαφορετικά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η νοοτροπία της τσέπης μας είναι η default στον καπιταλισμό. Ρώτα και τα golden boys...

Καμία σχέση το τζάμπα από τον "θείο".

Για τα βιβλία γιατί να αστειεύομαι; Είναι προϊόν πνευματικής ιδιοκτησίας και αυτά. Ή μήπως δεν έχεις ακουστά τα e-books;

Θα μπορούσα να αναφέρω και τραγούδια, ταινίες κλπ.

Επίσης, όπως λες εσύ ότι δεν είναι καλά τα μεταχειρισμένα για την βιομηχανία, έτσι λένε το ίδιο και κάποιοι άλλοι για τα κλειδάδικα. Εκεί έχεις ακόμα την ίδια άποψη;

Οι εναλλακτικές χρειάζονται, είτε είναι δισκάκια, είτε κλειδιά... Το Steam γνωρίζεις πολύ καλά ότι έχει χαλάσει από άποψη sales σε σχέση με παλιότερα.

Επεξ/σία από bedazzled

• Moderators

Το βιβλίο που το γράφει 1 άτομο σε 100 εργατοώρες, συγκρίνεται με το game που το φτιάχνουν 100 άνθρωποι σε 100k εργατοώρες (τυχαία τα νούμερα); Είναι ίδια η ζημιά που προξενεί το ένα μεταχειρισμένο με το άλλο, στην αντίστοιχη «industry»;

Αν θες την άποψη μου, και για τις ταινίες και για τα τραγούδια η ίδια είναι (και εκεί βλάπτουν τα μεταχειρισμένα), αλλά:

α) εκεί υπάρχει κι άλλη εισρροή χρημάτων (συναυλίες, κινηματογράφοι, paraphernalia κοκ)

β) εδώ μιλάμε για games

Το Steam μπορεί να έχει χαλάσει τις sales του, αλλά και πάλι πολύ καλές είναι. Arkham Knight με 6,80 ευρώ; Το έχει αγοράσει κανένας σε X1/PS4 τόσο, έστω και μεταχειρισμένο;

Όταν αγοράζεις από κλειδάδικο, legit αγορά κάνεις, απλά την κάνεις από το Περού ξέρω 'γω (πράγμα που μπορείς να κάνεις και στα αντίστοιχα stores των κονσολών). Δίνεις λεφτά δηλαδή στην εταιρεία η οποία έφτιαξε το game. Όταν αγοράζεις μεταχειρισμένο από τα Public, δίνεις λεφτά στο Public, δεν στηρίζεις την εταιρεία. Οπότε όχι, δεν έχω την ίδια άποψη. Είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Από εκεί και πέρα, δεν μου απάντησες: έγινε στο πισί, γιατί να μην γίνει και στις κονσόλες;

Και ένα αυτοκίνητο για να παραχθεί θέλει πολλές εργατοώρες και άτομα, και ένα σπίτι, και ένας επεξεργαστής και μια κάρτα γραφικών μέχρι και μια ξύλινη καρέκλα - από όλα τρώνε ψωμί εκατοντάδες κλάδοι/άνθρωποι αλλά δεν τα "παντρεύουμε" με τους αγοραστές...

Αν πήγαινες να αγοράσεις αυτοκίνητο και σου έλεγε ο πωλητής "ξέρεις φίλε πάρε το suzuki αλλά δεν μπορείς να το πουλήσεις ή να το δώσεις αλλού γιατί βλάπτει την αυτοκινητοβιομηχανία και τα μεταχειρισμένα μας κόβουν μεροκάματα" τί θα έκανες; 

Η "βιομηχανία του gaming" δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο/σημαντικό/απαραίτητο για να ισχύουν άλλοι κανόνες σε αυτή... 

• Like 4

• Moderators

Εξακολουθείς να συγκρίνεις -άσχετα- πράγματα που έχουν φθορά (ανάλογα με το χρόνο και με τη χρήση) με πράγματα που δεν έχουν φθορά (ανάλογα με το χρόνο και με τη χρήση).

Καλώς, δεν έχω κάτι άλλο να προσθέσω από τη στιγμή που τα θεωρείς ισοδύναμα.

ΛΟΛ , μάλλον δεν έχεις να προσθέσεις κάτι γιατί δεν συμφέρει τη λογική σου που καταρρίπτεται - διότι αν ήταν σωστό το επιχείρημα σου θα ίσχυε σε οτιδήποτε παράδειγμα της αγοράς - κάτι που προφανέστατα δε γίνεται.

Επαναλαμβάνω - η "gaming industry" δεν είναι κάτι το ειδικό για να έχει δικούς της κανόνες όσο και αν προσπαθείς να το περάσεις έτσι...  -_-

Δεν έχουν οι κονσόλες και τα παιχνίδια φθορά ανάλογα το χρόνο και τη χρήση;

In other news στις Αγγελίες μεταχειρισμένων φίλε malthador (και δε θέλω να κάνω προσωπική επίθεση σε εκτιμώ για τις γενικότερες απόψεις σου) έχεις προς πώληση ένα 3ds με sky3ds και ένα ps3 με cfw.

Και μεταχειρισμένα που βλάπτουν σύμφωνα με τα όσα λές το αγαπημένο μας χόμπι.. Και πειρατεία που βλάπτει το αγαπημένο μας χόμπι.

Έχω την αίσθηση οτι κοροιδευόμαστε μεταξύ μας.

• Like 2

1) Το βιβλίο που το γράφει 1 άτομο σε 100 εργατοώρες, συγκρίνεται με το game που το φτιάχνουν 100 άνθρωποι σε 100k εργατοώρες (τυχαία τα νούμερα); Είναι ίδια η ζημιά που προξενεί το ένα μεταχειρισμένο με το άλλο, στην αντίστοιχη «industry»;

Αν θες την άποψη μου, και για τις ταινίες και για τα τραγούδια η ίδια είναι (και εκεί βλάπτουν τα μεταχειρισμένα), αλλά:

α) εκεί υπάρχει κι άλλη εισρροή χρημάτων (συναυλίες, κινηματογράφοι, paraphernalia κοκ)

β) εδώ μιλάμε για games

2) Το Steam μπορεί να έχει χαλάσει τις sales του, αλλά και πάλι πολύ καλές είναι. Arkham Knight με 6,80 ευρώ; Το έχει αγοράσει κανένας σε X1/PS4 τόσο, έστω και μεταχειρισμένο;

3) Όταν αγοράζεις από κλειδάδικο, legit αγορά κάνεις, απλά την κάνεις από το Περού ξέρω 'γω (πράγμα που μπορείς να κάνεις και στα αντίστοιχα stores των κονσολών). Δίνεις λεφτά δηλαδή στην εταιρεία η οποία έφτιαξε το game. Όταν αγοράζεις μεταχειρισμένο από τα Public, δίνεις λεφτά στο Public, δεν στηρίζεις την εταιρεία. Οπότε όχι, δεν έχω την ίδια άποψη. Είναι άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

4) Από εκεί και πέρα, δεν μου απάντησες: έγινε στο πισί, γιατί να μην γίνει και στις κονσόλες;

1) Δεν είναι ίδιες οι εργατοώρες, αλλά κι εσύ τα παραφουσκώνεις όταν θεωρείς ότι κάνουν τόση ζημιά τα μεταχειρισμένα... στις 100 κόπιες που θα πουληθούν, τα μεταχειρισμένα δεν είναι καν πλειοψηφία.

Στην τελική αν ένα παιχνίδι αποδειχθεί διαχρονικό masterpiece, δύσκολα θα το πουλήσει κάποιος. Αν λοιπόν κλαίγεται π.χ. η Ubi για τα μεταχειρισμένα, μήπως να κοιτάξει λιγάκι αν φταίει η cookie cutter συνταγή της (open world collectathon) και το annualization (που έκαψε το AC ως franchise) αντί για τα μεταχειρισμένα; Γιατί δεν έχει την ίδια πολιτική η Naughty Dog, η Rockstar, η Nintendo;

Τα μεταχειρισμένα είναι μια εναλλακτική και μάλιστα νόμιμη. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τα περιορίσουν αν θέλουν. Εγώ ας πούμε ακόμα παίζω Uncharted 4. Μάντεψε γιατί. Το The Order το πούλησα μετά την πλατίνα. Χρειάζεται να το αναλύσω περαιτέρω;

2) http://www.hotukdeals.com/deals/batman-arkham-knight-ps4-9-99-thegamecollection-2584421

Ναι, θα πεις ότι είναι πιο ακριβό, αλλά βάλε στην εξίσωση την μεταπώληση... προτιμώ να δώσω κάτι παραπάνω (αν η διαφορά τιμής είναι μικρή).

3) Moving the goalposts όσον αφορά την ηθική του πράγματος. Το Περού είναι μια φτωχή χώρα και οι χαμηλές τιμές υποτίθεται είναι για τους ντόπιους. Όταν δίνεις λεφτά στον Περουβιανό και δεν τα δίνεις στον Έλληνα, μπουστάρεις την δική τους οικονομία και τα sales stats τους. Το καταλαβαίνω βέβαια από την άποψη της τσέπης και της παγκοσμιοποίησης, αλλά από άποψη ηθικής (μιας και την επικαλείσαι) δεν είναι ό,τι καλύτερο.

Αν σήμερα πολεμάνε τα μεταχειρισμένα, μην απορήσεις αν αύριο πολεμήσουν τα κλειδάδικα. Ήδη το region hopping το έχει nerfάρει η MS.

4) Να γίνει με τον τρόπο που είπα, όχι με τις παπαριές του Mattrick (απορώ πως βρίσκει υποστηρικτές κιόλας). Μην δείχνεις τυφλή εμπιστοσύνη στις εταιρίες. Δεν θα ρίξουν τις τιμές από την καλή τους την καρδιά, αλλά μόνο αν πιεστούν.

Και ένα αυτοκίνητο για να παραχθεί θέλει πολλές εργατοώρες και άτομα, και ένα σπίτι, και ένας επεξεργαστής και μια κάρτα γραφικών μέχρι και μια ξύλινη καρέκλα - από όλα τρώνε ψωμί εκατοντάδες κλάδοι/άνθρωποι αλλά δεν τα "παντρεύουμε" με τους αγοραστές...

Αν πήγαινες να αγοράσεις αυτοκίνητο και σου έλεγε ο πωλητής "ξέρεις φίλε πάρε το suzuki αλλά δεν μπορείς να το πουλήσεις ή να το δώσεις αλλού γιατί βλάπτει την αυτοκινητοβιομηχανία και τα μεταχειρισμένα μας κόβουν μεροκάματα" τί θα έκανες; 

Η "βιομηχανία του gaming" δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο/σημαντικό/απαραίτητο για να ισχύουν άλλοι κανόνες σε αυτή... 

Δεν θα απορήσω αν επιβληθεί «πάντρεμα» με τα self-driving cars και δούμε CFW Watch Dogs καταστάσεις για ξεκλείδωμα! :D

• Like 2

Για αγορά keys ποια καταστηματα προτιματε? Εχω παρει 2-3 απο το cdkeys χωρις θεμα. Επισης κατι διάβασα παραπάνω για το store του περου η hk. Πως μπορω να τα βρω αυτα ή έστω να κάνω track αν υπαρχει καμια προσφορά που να αξίζει

• Like 1

και μετά συζητάμε για το αν θα σηκώνεται κανείς από τον καναπέ του για να αλλάξει δισκάκι.

Πόσο συχνά το κάνετε αυτό που το γράφετε συνέχεια?

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...