bedazzled Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Το Steam δεν έχει always online DRM. Όντας PC gamer θα έπρεπε να το γνωρίζεις αυτό... Άλλο DRM του τύπου μπαίνω internet, κατεβάζω παιχνίδι/licence και παίζω ακόμα και offline και άλλο always online DRM (τουτέστιν αν κοπεί η σύνδεση, δεν παίζει καν το παιχνίδι). Τέτοιου τύπου DRM απαιτεί π.χ. το Super Mario Run. Όσο για το Windows Store, πολλή αισιοδοξία έχεις, ενώ το βρίζουν το 99% των PC gamers. Το αν θα έχει καλά sales ή όχι δεν είναι θέμα τεχνολογικής προόδου, αλλά πολιτικής/τιμολόγησης. Αυτόν τον καρκίνο τον γλιτώσαμε στις κονσόλες (προς το παρόν) και τον φορτώθηκαν οι PCάδες (όσοι τελοσπάντων σκάνε τα 70άρια εκεί). Η MS δεν είναι Valve. Αναρωτήσου γιατί τα κλειδάδικα δεν έχουν κλειδιά για Windows Store... Αν θες να δεις απαξίωση τιμών, δες πόσο έφτασαν να πωλούνται τα Gears of War 4 & Forza Horizon 3, ούτε 2 μήνες μετά... 20-25 λίρες σε φυσική μορφή, όταν στο Windows Store στην καλύτερη τα έβρισκες €45. Αυτά κάνει το μονοπώλιο.
Moderators Malthador Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Ναι, δεν το έθεσα σωστά, λάθος μου. Δεν ήθελα να εστιάσω τόσο στο always-on DRM, που προφανώς το Steam δεν είναι τέτοιο, όπως π.χ. είναι το Diablo 3. Ήθελα να εστιάσω στο οπτικό μέσο, που αυτό πιστεύω είναι που κρατάει πίσω τις τιμές στα digital games και κατ' επέκταση τις εκπτώσεις κλπ. Η λέξεις «MS» και «πολιτική» δεν πάνε παρέα στην ίδια πρόταση. Αν μη τι άλλο έχει αποδείξει πάρα πολλές φορές στο παρελθόν ότι είναι ικανή να αλλάξει και τις πιο basic αντιλήψεις της προκειμένου να φέρει το προϊόν της στα μέτρα του καταναλωτή προκειμένου να της αποφέρει μεγαλύτερο κέρδος. Προφανώς, αν ο κόσμος που σκάει 70άρια στο MS Store είναι τόσος πολύς οι τιμές αυτές θα διατηρηθούν. Προσωπικά, αμφιβάλλω πολύ ότι θα συνεχιστεί αυτό και θα αλλάξει άποψη μέσα στον επόμενο χρόνο.
bedazzled Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Εν μέρει ισχύει αυτό που λες ότι δεν μπορούν να κάνουν αθέμιτο ανταγωνισμό στους retailers, αλλά δεν είναι απόλυτο. Έχουν γίνει βήματα προόδου, χωρίς να καταργηθούν τα δισκάκια. Το φυσικό μέσο (όπως και τα κλειδάδικα) είναι ένας μοχλός πίεσης για να μην χρεώνουν παράλογα ποσά για περιεχόμενο που το παντρεύεσαι.
klainmaingr Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 25 Δεκεμβρίου 2016 Καλα ναι μη συγκρίνουμε ότι νάναι. Το xbone εδώ και μερικές μέρες με πετάει απο το single player του AC γιατί μάλλον χάνει το νετ και μου ζητάει να επιβεβαιώσω οτι έχω το game αγορασμένο. Παπαριές μέγιστου είδους. Κάνοντας αυτό φυσικά χάνω και το save εκείνη τη στιγμή και μπορείτε να φανταστείτε τους άγιους πάντες που ακούει η microsoft σε αυτή τη φάση. Για να μη πώ για κάτι αχρείαστα always online τύπου need for speed που έφαγε uninstall με συνοπτικές διαδικασίες. Θές achievements? Μόνο online. Συλλογή; Χιλιάδες ευρώ για thumbnails στο έλεος της οποιασδήποτε εταιρίας σε περίπτωση που δε τους αρέσει κάτι στο account σου. Δε με χαλάνε πολύ τα digital όταν αφορούν indie και free μικροgames. Αντίθεται είναι πολύ βολικά. Αλλα τώρα για ΑΑΑ παιχνίδια 50-60gb και με σημαντικό κόστος είμαι εντελώς αντίθετος. Κακή πλατφόρμα. Κακό store. Κακή διαχείριση. Κακό support. Κακά όλα. 1
nzeppos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 εγω ξερω οτι το digital content ειναι το ιδιο ακριβο με τα δισκακια οποτε γιατι να το προτιμησω? για να μην μπορω να πουλησω η ανταλλαξω αγορασμενους τιτλους η για να κατεβαζω πολλα giga με καθε εγκατασταση? Γιατί το digital δεν σου πιάνει ωφέλιμο χώρο στο σπίτι, γιατί υπάρχει κόσμος που δεν τον ενδιαφέρει να κάνει συλλογές σε ράφια με "κουτάκια" και collectors με κουκλάκια και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο, γιατί κάποιοι δεν έχουν όρεξη να σηκώνονται από καναπέδες και ντιβάνια κάθε φορά που θέλουν να φορτώσουν διαφορετικό παιχνίδι, γιατί συνήθως το digital μπορείς να το βρεις φθηνότερα αν ξέρεις που να ψάξεις (πχ. σε store άλλης χώρας, σε γκρίζα markets, σε κλειδάδικα κλπ), γιατί το digital δεν έχει μεταφορικά έξοδα και δεν κάνει τρεις μέρες να έρθει από Ομόνοια ή δυο βδομάδες από εξωτερικό, γιατί κάποιοι βαριούνται να τρέχουν μέχρι το μαγαζί της περιοχής τους ή ακόμα πιο μακρυά για να αγοράσουν δισκάκι, γιατί τα δισκάκια χαλάνε και πρέπει να τα προσέχεις, γιατί όταν πας στο χωριό αντί να κουβαλάς ντάνες με δισκάκια έχεις όλα τα παιχνίδια σου μέσα στην κονσόλα ή άντε στον εξωτερικό σκληρό, γιατί πολλοί έχουν ήδη βάλει VDSL και κατεβάζουν τους ΑΑΑ τίτλους των 50GB μέσα σε 3 ώρες (ή pre-κατεβάζουν αν θέλουν να παίξουν από hour one), γιατί όποιο μέσο και να προτιμήσεις τα giga ούτως ή άλλως θα τα εγκαταστήσεις στο τέλος και το δισκάκι θα το θέλεις μόνο για authentication, γιατί οι μέρες των physical copies είναι μετρημένες αφού τα πάντα πάνε σε cloud και streaming (πρώτα οι ταινίες, έπονται τα παιχνίδια). Δεν αντιλέγω ότι το δέλεαρ των μεταχειρισμένων είναι σημαντικό, ειδικά σε τίτλους που δεν χρειάζονται online registration ή που δεν έχουν online gameplay γενικά. Πχ. σκέφτομαι να πάρω σύντομα PS4 και θα με βολέψει απίστευτα ότι δεν θα χρειαστεί να αγοράσω το Uncharted 4, το Last of Us και κάμποσα άλλα παιχνίδια, αφού θα τα δανειστώ από φίλους (ούτε καν να τα αγοράσω μεταχειρισμένα δηλαδή). Οπότε δεν διαφωνώ ότι τα δισκάκια έχουν τεράστια χρησιμότητα, ενδεχομένως ότι εξακολουθούν να αποτελούν και την πλειοψηφία. Απλώς λέω ότι για διάφορους λόγους υπάρχει κόσμος που συνήθως προτιμάει το digital, διαφορετικά δεν θα υπήρχε καν αυτή η συζήτηση που κρατάει τόσα χρόνια σε όλα τα μήκη και πλάτη της οικουμένης. 5
klainmaingr Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 γιατί όταν πας στο χωριό αντί να κουβαλάς ντάνες με δισκάκια έχεις όλα τα παιχνίδια σου μέσα στην κονσόλα ή άντε στον εξωτερικό σκληρό, Καλή τύχη αν προσπαθήσεις να παίξεις digital περιεχόμενο σε μέρος χωρίς ίντερνετ.
dimyok Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Αμα δεν μπορεις να κανεις login να σου πω οτι digital ΔΕΝ παιζει και ας τα εχεις αγορασμενα ......
bedazzled Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Καλή τύχη αν προσπαθήσεις να παίξεις digital περιεχόμενο σε μέρος χωρίς ίντερνετ. Έχεις κάνει το παρακάτω; http://support.xbox.com/en-US/games/game-setup/my-home-xbox Είναι σαν το primary activation του PSN... σε gamesharing αναγκαστικά μόνο ο ένας από τους 2 το έχει.
klainmaingr Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Ναι προφανώς αναφέρομαι σε home xbox one/primary ps4 χωρίς game sharing κτλ. Αν τα πιεί, τα ήπιε. Μου έχει τύχει και με τις δύο κονσόλες και είναι απίθανα εκνευριστικό όταν είσαι στο πουθενά και σκαρφαλώνεις στις ταράτσες για να κάνεις tethering.
nzeppos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Καλή τύχη αν προσπαθήσεις να παίξεις digital περιεχόμενο σε μέρος χωρίς ίντερνετ. Αμα δεν μπορεις να κανεις login να σου πω οτι digital ΔΕΝ παιζει και ας τα εχεις αγορασμενα ...... Τι διάολο, τότε πως έπαιζα Witcher 3 όταν για 2 εβδομάδες δεν είχα καθόλου Internet λόγω προβλήματος με τη VDSL; Επιπλέον για offline mode σε παιχνίδια που σώζουν στο cloud νομίζω πως υπάρχουν workarounds όπως αυτό. Επιπλέον το να βρεθώ με Xbox σε μέρος χωρίς Internet είναι έως απίθανο (στη χειρότερη θα βάλω το κινητό να κάνει hotspot έστω για το login στο XBL). Απόδειξη αυτού είναι πως ενώ έχω το Χ1 εδώ και 2,5 χρόνια και όλοι μου οι τίτλοι είναι digital, δεν θυμάμαι ούτε μία φορά να μην μπορώ να παίξω ένα παιχνίδι εξαιτίας τέτοιου προβλήματος. Νομίζω πως αυτά που λέτε ισχύουν μόνο αν μοιράζεσαι λογαριασμούς και άρα το Xbox σου δεν είναι ορισμένο ως home console. Διαφορετικά δεν υπάρχει θέμα.
Moderators Malthador Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Moderators Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Είναι αποδεδειγμένο ότι το digital-only λειτουργεί καλύτερα από το physical και μάλιστα δύο φορές: PC's και mobile devices. Οι μόνοι που γκρινιάζουν στα PC's είναι οι θέλω-να-βλέπω-το-κουτί-στη-βιβλιοθήκη-μου (των οποίων κατανοώ την ξενέρα, αλλά δεν τη συμμερίζομαι). Σε όλα τα υπόλοιπα κερδίζει κατά κράτος το digital. Το ότι το OS του XBONE είναι ελαφρώς... φαιδρό (αλλά ταχύτατο) και σου βγάζει το λάδι στο να υποστηρίξει σωστά το digital περιεχόμενο δεν σημαίνει ότι φταίει το μέσο για αυτό. Ας στρώσουν τον κώλο τους κάτω να φτιάξουν πλατφόρμα τύπου Steam, GoG ή Google Play και μετά συζητάμε για το αν θα σηκώνεται κανείς από τον καναπέ του για να αλλάξει δισκάκι. Το ίδιο ισχύει και για τη Sony (που έχει πιο χρηστικό OS) και για την Nintendo (που είναι τσακωμένη με την έννοια του OS). Από εκεί και πέρα, δεν καταλαβαίνω την «φοβία» των console gamers σχετικά με το digital-only. Τα μεταχειρισμένα βλάπτουν την industry, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα κατά του digital. 2
Alejandro Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Από εκεί και πέρα, δεν καταλαβαίνω την «φοβία» των console gamers σχετικά με το digital-only. Τα μεταχειρισμένα βλάπτουν την industry, δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούνται ως επιχείρημα κατά του digital. Όσο και αν δε μας βολεύει το παραπάνω, είναι τεράστια αλήθεια. 1
keropi Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Και γιατί να σταματήσουμε στα μεταχειρισμένα παιχνίδια; Και οι μεταχειρισμένες κονσόλες και περιφερειακά βλάπτουν την industry - μη πω και το μεταχειρισμένο pc hardware , αυτοί δεν έχουν ψυχή; Κάτι τέτοιες παπαριές έλεγε η ms για το Χ1 και χάσανε τη μπάλα, τώρα ξαφνικά βλέπω κόσμο να το ζητάει κιόλας Όταν φτάσουν τα ΑΑΑ να έχουν 15ε digital & non-transferable τότε ΟΚ να το δω, αλλά όποιος νομίζει ότι αν γίνει αυτό θα πέσουν και οι τιμές τότε είναι πολύ ρομαντικός για τον κόσμο τούτο 4
nzeppos Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Νομίζω πως ο μοναδικός (ή έστω ο κύριος) λόγος που τα μεταχειρισμένα υποστηρίζονται ακόμα είναι ότι (ευτυχώς) η Sony επέλεξε να ακολουθήσει άλλο μονοπάτι. Αν ήταν στο χέρι της MS δεν θα κάναμε αυτή την κουβέντα τώρα. Αν στην επόμενη ή τη μεθεπόμενη γενιά οι δύο εταιρείες τα βρουν και κάνουν μια συμφωνία κάτω απ' το τραπέζι να διακόψουν την υποστήριξη στα μεταχειρισμένα, δεν θα ξανακάνουμε αυτή τη συζήτηση.
klainmaingr Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Δημοσ. 26 Δεκεμβρίου 2016 Και εμείς σαν καταναλωτές χαιρόμαστε για αυτό επειδή...; 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις