Προς το περιεχόμενο

Xbox One Topic v1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά!

Είναι εφικτό να συνδεθεί το XBOX με οπτική ίνα, με κάρτα ήχου υπολογιστή (σαν input) και η ίδια κάρτα ήχου να δίνει τον ήχο με τις κανονικές (3,5mm) εξόδους 5.1, στο Home Theater;

Προφανώς σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει ο υπολογιστής να είναι ανοιχτός, αλλά αυτό δεν με πειράζει.

Ο λόγος είναι ότι έχω ένα Home Theater το οποίο έχει μόνο αναλογικές εισόδους (RCA) και το XBOX δεν διαθέτει κάτι τέτοιο.

Γινεται εφοσον η καρτα ηχου σου διαθετει τετοια εισοδο. Τι καρτα ηχου ειναι? 

• Απαντ. 14,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Γινεται εφοσον η καρτα ηχου σου διαθετει τετοια εισοδο. Τι καρτα ηχου ειναι? 

Δεν την έχω αγοράσει ακόμα, είμαι σε φάση έρευνας αγοράς προκειμένου να τα βολέψω όλα (σύστημα ήχου, κάρτα ήχου και XBOX).

Με αυτή θα κάνω δουλειά; :-)

Δημοσ.

Δεν την έχω αγοράσει ακόμα, είμαι σε φάση έρευνας αγοράς προκειμένου να τα βολέψω όλα (σύστημα ήχου, κάρτα ήχου και XBOX).

Εαν δεν εχεις αγορασει ακομα, γιατι δεν ψαχνεις να αναβαθμισεις το συστημα ηχου σου? Για τι συστημα μιλαμε?

Δημοσ.

Μπορείς να πάρεις και ένα απλό adapter toslink to rca, αλλά φυσικά θα χάσεις το 5.1 αφού αυτοί γενικά βγάζουν στερεοφωνική έξοδο. Νομίζω υπάρχουν και λύσεις 5.1, αλλά είναι αρκετά πιο ακριβές σε τιμές συγκρίσιμη με την κάρτα ήχου που ψάχνεις. To home theater έχει αναλογικές εισόδους για 5.1;

• Like 1
Δημοσ.

Το σύστημά μου είναι ένα CAV Civil 5.1.

Γενικά είμαι ικανοποιημένος με αυτό, γι' αυτό προσπαθώ να βρω λύση με την κάρτα ήχου.

Ναι, το Home Theater διαθέτει μόνο RCA εισόδους. Ούτε optical ούτε HDMI.

Αν συνδέσω το S/PDIF του XBOX με την κάρτα ήχου που σας έδειξα, θα διατηρηθεί η 6κάναλη πληροφορία;

Δημοσ.

Αυτο μαλλον θα εξαρτηθει απο το λογισμικο...

Διαβασε εδω. http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-2251185/gaming-audio-sound-blaster.html

Και δεν εννουσα τα ηχεια σου. Αλλα τον ενισχυτη σου. Γιατι οσο παλιος και να ειναι δεν παιζει να μην εχει μια optical in...Μεχρι και ο παλιος ο δικος μου εχει...Η εστω ομοαξονικη...Μηπως χρησιμοποιεις τον ενισχυτη του sub???

Δημοσ.

Αν και γενικά δε θα συνιστούσα να πας σε προιόν Creative και δη SoundBlaster, η συγκεκριμένη έχει optical in και λογικά είναι μια χαρά για τη δουλειά που θέλεις να κάνεις.

Θα μπορούσες βέβαια να ψάξεις να βρεις κάποια μεταχειρισμένη (γιατί καινούρια) δύσκολο Asus (Xonar variant) ή Turtle Beach ή Auzentech ίσως και Hercules που να έχει optical in.

Σε γενικές γραμμές, επειδή οι οπτικές ίνες είναι ψηφιακές, ο ήχος μεταφέρεται με την ίδια ποιότητα ανεξαρτήτως από την κάρτα. Το μόνο που πρέπει να σε απασχολήσει είναι αν μετά ο αναλογικός ήχος μέσω RCA θα είναι ικανοποιητικός σε SNR κτλ.

Αν όμως δε σε απασχολεί να έχεις output ήχου τύπου audiophile τότε γενικά θα συνιστούσα να βρεις αν γίνεται μεταχειρισμένη κάρτα. Μια φθηνότερη υλοποίηση, audio oriented και όχι gaming oriented με optical in θα είναι αρκετή για αυτό που θέλεις να κάνεις.

• Like 1
Δημοσ.

Η hdmi pass-through θυρα μπορει να δουλεψει και με κλειστει την κονσολα?

Γιατι αν δεν μπορει να δουλεψει με κλειστή τη κονσολα τοτε ειναι παντελως αχρηστο σαν θυρα.

Δημοσ.

Μεγάλο μειονέκτημα πάντως αυτής της κονσόλας είναι ότι δεν κάνει bitstream τον ήχο DTS-HD. Μέχρι και το Ps3 έκανε bitstream το DTS..

Γιατι, εχεις κανεναν τρελο ραδιοενισχυτη?

Δημοσ.

Για να με ενδιαφέρει το συγκεκριμένο λες να ακούω ήχο από την TV ;

Ναι αλλα πρεπει να εχεις καποιον high-end για να καταλαβεις διαφορα εναντι του LPCM...Δεν λεω, και γω ξενερωσα, αλλα μην τρελενομαστε κιολας. Αν θελουμε high-end home cinema δεν περιμενουμε απο το Xbox...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...