Προς το περιεχόμενο

Xbox One Topic v1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

To Kinect παίρνει τροφοδοσία απο το εξωτερικό τροφοδοτικό, όπως και όλο το υπόλοιπο σύστημα, αλλά οι ανάγκες του Kinect είναι πολύ περιορισμένες, γύρω στα 10-15 Watt.

Το θέμα είναι πως έχουν γίνει μετρήσεις, ενώ τρέχει ένα game μαζί με το Kinect τοποθετημένο και η κατανάλωση ισχύος είναι στα 120Watts, ενώ π.χ. όταν είσαι στο system menu η κατανάλωση είναι στα 70 Watt και όταν είσαι σε stand-by mode η κατανάλωση είναι στα 15Watt. Αντίστοιχα, η κατανάλωση στο ps4 στο menu είναι στα 80Watt και στο game είναι στα 135-140Watt.

Το ίδιο το τροφοδοτικό του X1 είναι 215W (12A * 17.9V), για μένα overkill όταν έχεις τόσα Watt παραμένουσας ισχύος (~100Watt).

Σίγουρα το γεγονός ότι το τροφοδοτικό του ps4 είναι internal σημαίνει ότι είναι πιο αποδοτικό από ένα external τροφοδοτικό όπως του X1, αλλά και πάλι όταν το X1 μετρημένο δίνει στο full 120Watt, πιστεύω αυτή η διαφορά των 100Watts είναι μεγάλη ...ο αέρας δηλαδή των 100Watts που έχει το external power supply του X1 δε δικαιολογείται εύκολα ως σχεδιαστική επιλογή.

Απο αυτο βλεπουμε οτι το ps4 ειναι ισχυροτερο αφου καταναλωνει περισσοτερα watt οπως λες σε ενα παιχνιδι λογο ισχυροτερης GPU. Η εξηγηση που εχω εγω ειναι απλη, η ms και στην ψυκτρα και στο psu ηθελε απλα να εχει "χωρο" πες το για μελλοντικα projects, η για να εχουν το κεφαλι τους ησυχο κτλπ, ενω η Sony επαιξε πιο πολυ στα "ορια".

Και κατι αλλο, δεν ειναι ολα τα παιχνιδια το ιδιο καλα για "stress test" ok προφανως δεν εχει νοημα να τρεξεις occt στις κονσολες αφου το μονο που κανουν ειναι να παιζουν games απλα λεω οτι δεν λειτουργει η cpu/gpu στο 100% σε ολα τα games.

• Like 1
Δημοσ.

Να ρωτησω κατι ασχετο με την κουβεντα σας ρε παιδια,κυριως τους κατοχους XboxOne, αυτο το Kinect που ηθελε η MS να το κοτσαρει στην αρχη υποχρεωτικα με το Xbox και να μας το χρεωσει και 100ευρω το χρησιμοποιειτε καθολου???ή ειναι μια απο τα ιδια με το παλιο Kinect του 360 απο πλευρας χρησιμοτητας.

Δημοσ.

Να ρωτησω κατι ασχετο με την κουβεντα σας ρε παιδια,κυριως τους κατοχους XboxOne, αυτο το Kinect που ηθελε η MS να το κοτσαρει στην αρχη υποχρεωτικα με το Xbox και να μας το χρεωσει και 100ευρω το χρησιμοποιειτε καθολου???ή ειναι μια απο τα ιδια με το παλιο Kinect του 360 απο πλευρας χρησιμοτητας.

προσωπικά το Kinect του 360 δεν το είχα πάρει ούτε με ενδιέφερε ποτέ σε παιχνίδια...το συγκεκριμένο στο ΟΝΕ με έχει βολέψει πολύ μέσα στα menus όπου δεν χρειάζεται να πηγαίνω manually στους φίλους, να ξεκινήσω chat ή skype ή ακομά και να ψάχνω γράμμα γράμμα στο search για παιχνίδια...μέσα 10 sec τα έχεις κάνει αυτά (η δε ποιότητα εικόνας στο skype είναι πολύ καλή)...εκεί που με έχει βολέψει περισσότερο όμως είναι σε clips όπου θέλω να κάνω record instantly ενώ παίζουμε HALO ή FORZA Horizon όπου δεν χρειάζεται να ελαχιστοποιήσεις το παιχνίδι, να πας στο record και να επιλέξεις save, απλά το κάνεις "on the fly"

πιστεύω η ιδανικότερη τιμή θα ήταν 70-80 ευρώ...αν με ρωτήσεις εμένα όχι δεν θα το αγόραζα χωρίς το Kinect, επειδή έχω δει την ευκολία που παρέχει...πολλοί φίλοι το πήραν χωρίς αυτό και μπορώ να πω ότι και χωρίς αυτό αντέχεις (κυρίως αν δεν έχεις δει τα features που χάνεις :-D )...ποιοτικά όμως από φίλους που είχαν και το προηγούμενο, λένε είναι η μέρα με την νύχτα

Δημοσ.

Πολύ σωστά.  :)

Η σωστή όμως ροή της ψύξης δεν εξασφαλίζεται μόνο από το design του σασί και την κατανομή των parts μέσα σε αυτό, αλλά και από την ποσότητα του θερμού αέρα σε κυβικά εκατοστά που απάγεται από το SoC ως προς τη μονάδα του χρόνου.

Για την άυξηση της ποσότητας αυτής, ο γρηγορότερος, πιο εύκολος τρόπος είναι με τη χρησιμοποίηση μεγαλύτερης επιφάνειας ψύκτρας σε συνδυασμό με μεγαλύτερο ανεμιστήρα.

Η χρήση μεγαλύτερου ανεμιστήρα επιτυγχάνει επίσης την απαγωγή μεγάλης ποσότητας θερμού αέρα, ενώ ταυτόχρονα διατηρεί τις στροφές του ανεμιστήρα σε χαμηλό επίπεδο - επιτυγχάνοντας έτσι χαμηλά επίπεδα θορύβου.

Παρακάτω βλέπεις την ψύκτρα του X1:

attachicon.gifiPhTQgAhk1rjU.jpg

attachicon.gifXbox-One-Fan.jpg

Σε αντίθεση δες την ψύκτρα του ps4:

attachicon.gifeemlkbkOUMiNFQbX.huge.jpg

attachicon.gifPS4-1.jpg

Νομίζω είναι εύλογο το ερώτημα:

Για ποιο λόγο αυτή η διαφορά στο μέγεθος και δη στην απόδοση των ψυκτρών, όταν υποτίθεται το SoC του X1 είναι πιο αργό από το SoC του ps4?  - επαναλαμβάνω έχοντας την ίδια λιθογραφία, άρα και τις ίδιες απαιτήσεις απαγωγής θερμότητας και τις ίδιες πάνω-κάτω τάσεις λειτουργίας.

Πρόσεξε, μη δίνεις μόνο σημασία στον ανεμιστήρα, αλλά και στο μέγεθος της ψύκτρας (σαφώς μεγαλύτερη επιφάνεια ψύξης στην περίπτωση του X1 που μάλιστα καλύπτει και τα voltage regulators).

Το sum up, στο X1 βρίσκουμε και μεγαλύτερο κενό χώρο (αν και όχι σημαντικά μεγαλύτερο) και το κυριότερο μεγαλύτερο και πιο αποδοτικό σύστημα ψύκτρας και ανεμιστήρα.

Άρα το ερώτημα παραμένει. Και εδώ πρόσθεσε επιπλέον και το άλλο στοιχείο.

Γιατί το Χ1 φέρει σημαντικά μεγαλύτερο τροφοδοτικό όσον αφορά την ισχύ.

p.s.: Το ps1, ps2 και ps3 στα fat μοντέλα, δε μπορείς να τα πεις μαζεμένα και "στενά".

Ιδίως τα ps2 και ps3 fat έχουν περισσότερα κοινά με το σασί του X1 παρά του ps4.

Cortanas το ένιωσες ότι τα δυο σύστηματα ψύξης ειναι διαφορετικά η μπα;σε φάση αμερικλανιας bigger=better τα αντιλαμβάνεσαι τα πράγματα αλλα το μεν σονυ μοιάζει να εχει υιοθετήσει το reference της amd και το x1 "ότι είχαμε βάλαμε αφού χωρούσε",πράγμα που δεν σημαίνει ότι ειναι κακό αλλα δεν το κανει σαλονατο και designατο γιαυτο και εχει η κονσόλα το VHS look που μας εχει συνεπάρει.

Δημοσ.

Οι φωνητικές εντολές μια χαρά λειτουργούσαν και στο 360. Το θέμα είναι πως για φωνητικές εντολές μόνο, για μένα, δεν αξίζει σε καμία περίπτωση η επιπρόσθετη αξία, και δε χρειάζεται, νομίζω, και ολόκληρο Kinect για να γίνει. 

• Like 1
Δημοσ.

Αλήθεια αν το soc του xbox ειναι dx12 capable ποιος μας λέει ότι η σονυ δεν θα χρησιμοποιήσει το ένλόγω API στο ps4 αφού και τα δυο amd ειναι ?

Δημοσ.

Αλήθεια αν το soc του xbox ειναι dx12 capable ποιος μας λέει ότι η σονυ δεν θα χρησιμοποιήσει το ένλόγω API στο ps4 αφού και τα δυο amd ειναι ?

Το εν λογο api ειναι της ιδιας της ms οποτε λιγο δυσκολο να γινει.... Αυτο που γινεται τωρα ειναι οι devs ακομα και τα exclusive να τα γραφουν σε dx και να τα μετατρεπουν σε opengl μετα... Το θεμα ειναι οτι δεν ξερουμε τι api χρησιμοποιει η sony, opengl 4.0, 4.1, 4.2 η ακομα θα μπορει να αναβαθμιστει στο 4.5 και μετα στο 5.

Δεν παιζει ρολο το οτι ειναι amd παιζει ομως οτι το dx ειναι κλειστου κωδικα και γραμμενο μονο για windows os γενικα... Οποτε δεν μπορει να το παρει η σονυ και να το βαλει που εχει bsd os.

Δημοσ.

Το εν λογο api ειναι της ιδιας της ms οποτε λιγο δυσκολο να γινει.... Αυτο που γινεται τωρα ειναι οι devs ακομα και τα exclusive να τα γραφουν σε dx και να τα μετατρεπουν σε opengl μετα... Το θεμα ειναι οτι δεν ξερουμε τι api χρησιμοποιει η sony, opengl 4.0, 4.1, 4.2 η ακομα θα μπορει να αναβαθμιστει στο 4.5 και μετα στο 5.

Δεν παιζει ρολο το οτι ειναι amd παιζει ομως οτι το dx ειναι κλειστου κωδικα και γραμμενο μονο για windows os γενικα... Οποτε δεν μπορει να το παρει η σονυ και να το βαλει που εχει bsd os.

Σορυ είμαι αυπνος και δεν έβαλα τα windows στο μπακαλιστικο συλλογισμό μου.

Δημοσ.

Σορυ είμαι αυπνος και δεν έβαλα τα windows στο μπακαλιστικο συλλογισμό μου.

To pc, το xbox και το windows phone χρησιμοποιουν windows os....

Δημοσ.

Πάντως προσωπικά πιστεύω ότι με την προσκόλληση της Sony στο 1080p και την άμεση σύνδεσή του με το marketing πίσω από το ps4 η ίδια σκάβει το λάκκο της

1080p ps4 vs 900p one

Θα συμφωνήσω απόλυτα cortaN@ για το marketing.

Η έκδοση του one στα 900p είναι καλύτερη. Απίστευτο ε παιδιά;

Όλα τα άλλα είναι παιχνίδια εντυπωσιασμού, ελπίζω τουλάχιστον να εμπιστεύεστε τα μάτια σας και όχι τους αριθμούς.

Δημοσ.

1080p ps4 vs 900p one

Θα συμφωνήσω απόλυτα cortaN@ για το marketing.

Η έκδοση του one στα 900p είναι καλύτερη. Απίστευτο ε παιδιά;

Όλα τα άλλα είναι παιχνίδια εντυπωσιασμού, ελπίζω τουλάχιστον να εμπιστεύεστε τα μάτια σας και όχι τους αριθμούς.

Εγω παλι τι να σου πω που το ειδες εσυ το καλυτερο πραγματικα δεν το ξερω. Εμενα σε γενικες γραμμες μου φενονται και οι 2 εκδοσεις πανω κατω τα ιδια... Το λες οτι ειναι καλυτερη λες και οι διαφορες ειναι χαοτικες. Επισης να πω οτι σε γενικες γραμμες επειδη το ειχα διαβασει και πιο παλια οτι με βαση λογικης 1080p >900p,το αν παλι κανουν πατατα οι Developers ειναι αλλο θεμα. Αυτο βεβαια δεν σημαινει οτι επρεπε πιο παλια να διαβαζαμε και αλλες βλακειες τυπου 50% δυνατοτερο κλπ λες η μια κονσολα φοραει ξερω γω ενα επεξεργαστη i3 και η αλλη ενα i5 ή i7.

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...