Προς το περιεχόμενο

Xbox One Topic v1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Mου κανει εντυπωση ομως οτι δεν βρεθηκε ακομη καποιος να ανοιξει την κονσολα να δει (αν φαινεται ) τι προξενει τον θορυβο αυτο ...

• Απαντ. 14,6k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

νομίζω στο φόρουμ του xbox διάβασα ότι την άνοιξαν και υπανε ότι είναι coil while κάτι που ακομα δεν έχω καταλάβει αν είναι κακό

Δημοσ.

Face-off από το πεισματάρικο, κολλημένο Eurogamer DG για Destiny:

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-destiny-face-off

Parity μέχρι τέλους για X1 και PS4.

Και slight shadow differences...

Δε μας λένε όμως σε ποια πλατφόρμα είναι καλύτερα τα shadows...Γιατί εμένα μου φαίνεται πως τα shadows είναι καλύτερα σε μια σειρά από παιχνίδια, όπως Destiny, Diablo 3 και NHL 15 και Μetro Redux.

Κάτι μου λέει πως και στο GTA V θα ανακαλύψουν slight shadow differences...

Diablo 3  - 1080p

Sniper Elite 3  - 1080p

NHL 15 - 1080p με καλύτερο IQ από PS4

Alien Isolation - 1080p

Forza Horizon 2 - 1080p με weather effects και open world

Και όλοι οι παραπάνω τίτλοι χωρίς DX12 καν...

Quote από Blizzard:

"Microsoft was just like, 'This is unacceptable. You need to figure out a way to get a better resolution.' So we worked with them directly, they gave us a code update to let us get to full 1080p," Hight said. It's possible the code update Hight is referring to is the Xbox One June SDK that boosted console GPU power.

Το "μαγικό" June SDΚ που έκανε boost το console GPU power. Σε λίγο θα ακούσουμε πως με κάθε SDK update η "αδύναμη" GPU του One που είναι "50 τοις εκατό πιο αργή" από τη GPU του ps4 θα "ανακτάει" δυνάμεις ... :P

Δε μπορώ ρε παιδί μου να καταλάβω πώς γίνεται το κατά "50 τοις εκατό πιο δυνατό PS4" να έχει μείνει στάσιμο στο development και το X1 να φτάνει πλέον με άνεση τα 1080p... :P

Επίσης δε μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται το Dead Rising 3 να γονατίζει ακόμα και κάρτες όπως GTX 780 και R9 290, όταν στο X1 πολλοί το χλεύασαν πως είχε ανάλυση 720p. Με τόσους NPC όμως στην οθόνη ταυτόχρονα και με ένα εντελώς un-optimised SDΚ τότε, κατά τη launch period, αποδεικνύεται πως η ανάλυση ήταν μια χαρά, όταν τη συγκρίνουμε με PC με πολύ δυνατότερο επεξεργαστή (i5 και πάνω) και πολύ πιο δυνατές κάρτες γραφικών θεωρητικά...

• Like 3
Δημοσ.

Face-off από το πεισματάρικο, κολλημένο Eurogamer DG για Destiny:

http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2014-destiny-face-off

Parity μέχρι τέλους για X1 και PS4.

Και slight shadow differences...

Δε μας λένε όμως σε ποια πλατφόρμα είναι καλύτερα τα shadows...Γιατί εμένα μου φαίνεται πως τα shadows είναι καλύτερα σε μια σειρά από παιχνίδια, όπως Destiny, Diablo 3 και NHL 15 και Μetro Redux.

Κάτι μου λέει πως και στο GTA V θα ανακαλύψουν slight shadow differences...

Diablo 3 - 1080p

Sniper Elite 3 - 1080p

NHL 15 - 1080p με καλύτερο IQ από PS4

Alien Isolation - 1080p

Forza Horizon 2 - 1080p με weather effects και open world

Και όλοι οι παραπάνω τίτλοι χωρίς DX12 καν...

Quote από Blizzard:

"Microsoft was just like, 'This is unacceptable. You need to figure out a way to get a better resolution.' So we worked with them directly, they gave us a code update to let us get to full 1080p," Hight said. It's possible the code update Hight is referring to is the Xbox One June SDK that boosted console GPU power.

Το "μαγικό" June SDΚ που έκανε boost το console GPU power. Σε λίγο θα ακούσουμε πως με κάθε SDK update η "αδύναμη" GPU του One που είναι "50 τοις εκατό πιο αργή" από τη GPU του ps4 θα "ανακτάει" δυνάμεις ... :P

Δε μπορώ ρε παιδί μου να καταλάβω πώς γίνεται το κατά "50 τοις εκατό πιο δυνατό PS4" να έχει μείνει στάσιμο στο development και το X1 να φτάνει πλέον με άνεση τα 1080p... :P

Επίσης δε μπορώ να καταλάβω πώς γίνεται το Dead Rising 3 να γονατίζει ακόμα και κάρτες όπως GTX 780 και R9 290, όταν στο X1 πολλοί το χλεύασαν πως είχε ανάλυση 720p. Με τόσους NPC όμως στην οθόνη ταυτόχρονα και με ένα εντελώς un-optimised SDΚ τότε, κατά τη launch period, αποδεικνύεται πως η ανάλυση ήταν μια χαρά, όταν τη συγκρίνουμε με PC με πολύ δυνατότερο επεξεργαστή (i5 και πάνω) και πολύ πιο δυνατές κάρτες γραφικών θεωρητικά...

Είστε εσείς που δεν καταλαβαίνετε...είμαστε κ εμείς που δεν μας νοιάζει...!

Θα λέγε Ράντομ τζιπεγκ στο fb,από κάποιους που αγόρασαν ps για τα exclusive του κ κάποια στιγμή θα τσιμπήσουν κ χ1 όπως πήραν κ 360!

Δημοσ.

Cortana, χωρίς κανένα ίχνος αντιπαράθεσης αλλά...μερικοί προσπαθείτε να τα κάνετε όλα ΠΑΟΚ Vs ΑΡΗΣ/ ΠΑΟ Vs ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κτλπ...Για κονσόλες μιλάμε, δεν χρειάζεται οπαδίλα φίλτατε...

Απο εκει και πέρα : Το DR3 είναι απλά...κωλο-port στο PC - εκτός και αν είναι η πρώτη φορά που ακούς για κακο port σε PC...
Δευτερον, αμα είσαι ευχαριστημένος με την επιλογή που έκανες, καλώς, δεν χρειάζεται όμως κατα την άποψή μου να προσπαθούμε να πείσουμε και τους άλλους...
Απλά και όμορφα, όπως και να το κάνεις, οτι και να πείς, το PS4 φέρει καλύτερο hardware - end of, ολα τα άλλα είναι να'χαμε να λέγαμε για να "μαλώνουμε" σε φόρα ;)
Αμα περιμένεις το DX12 να δημιουργήσει μαγικά αποτελέσματα και να καλύψει ενα 30% διαφοράς απόδοσης μεταξύ των 2 κονσολών...

Το Digital Foundry ηταν "καλό" και μη "πεισματάρικο" στη προηγούμενη γενιά αφού στο 99% των περιπτώσεων "κέρδιζε" το 360, σ'αυτή όμως που το ΟΝΕ βγαίνει απο κάτω..."Κολλημένοι" και "πεισματάρηδες"...
2 μέτρα και 2 σταθμά ένα πράμα (ή "double standards" αν προτιμάς)

Πρόσεξε, ημουν κυρίως Χ360 χρήστης στην προηγούμενη γενιά για ευνόητους λόγους (99% multiplatform τιτλων ηταν καλύτερο στο 360), απλά, μου κάνει εντύπωση φίλε αυτά που "κράζαμε" στην προηγούμενη γενιά για το PS3 και τους χρήστες της...να τα κάνουμε και να τα λέμε "εμείς" πλεόν καθώς οι ρόλοι - είτε το θέλεις, είτε οχι -  έχουν πλέον αντιστραφεί...Πως να το κάνουμε δηλαδή, αυτή τη γενιά η Sony έβγαλε πιο δυνατό μηχανάκι...

Θα το ξαναπώ, αμα περιμένουμε DX12, μαγικά "σύννεφα" και κρυμμένους process-ορες στο...powerbrick... :D

Eν κατακλείδι, ο καθένας αγοράζει οτι γουστάρει και του κάνει κέφι, ολα τα αλλα όμως...

Φιλικά

• Like 11
Δημοσ.

Δεν ξέρω εαν η gpu του PS4 είναι 50% πιο γρήγορη αλλά προς το παρών όπως και να το κάνουμε έχει ένα μικρό προβάδισμα στα multi. Το πιο εντυπωσιακό multi αυτή τη στιγμή είναι το Metro Redux και στο XO είναι 900p. 

Τώρα εαν στο μέλλον αυτό θα αλλάξει μένει να το δούμε και στην πράξη. Εγώ πιστεύω ότι με τον καλύτερο δυνατό προγραμματισμό και με το DX12, στην καλύτερη θα φτάσει το PS4 στα multi. Να το ξεπεράσει με τίποτα.

Δημοσ.

Red1... Συμφωνώ μαζί σου, το ps4 έχει καλυτερο hardware για τις ηδη υπαρχουσες μηχανές γραφικών......τώρα για για τις καινούριες που θα είναι αποκλειστικά για χ1 ps4 και pc κραταω αρκετές επιφυλάξεις.

Καλώς η κακώς μεχρι την ωρα που μιλαμε οι καλύτεροι τίτλοι όσο αναφορά το οπτικό αποτέλεσμα είναι στο χ1 .

• Like 1
Δημοσ.

@ red1:

Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε υπόλοιπους, στη δική μου περίπτωση, απλά καταθέτω τα facts.

Τα facts βρίσκονται στα ποστ μου, μπορείς να τους ρίξεις μια ματιά. Προφανώς είσαι νέος στο forum και δεν έχεις δει/διαβάσει παλαιότερα ποστ μου ούτε έχεις δει τις αναλύσεις μου. Πράγματα τα οποία ανέλυα, έρχονται το ένα μετά το άλλο.

Όπως η νεότερη αρχιτεκτονική και η custom αρχιτεκτονική του X1, το γρηγορότερο memory band/width, ο γρηγορότερος cpu με 6 ops/cycle καθώς και τα move engines (lz7 encode/decode, jpeg compression/decompression), features DX12 τα οποία δεν απαντώνται σε καμία mainstream gpu του εμπορίου, όπου το feature set (το hardware level τους) περιορίζεται μέχρι τώρα στο DX 11.2

Έχω αναλύσει διεξοδικά το hardware των 2 κονσολών και δεν το έχω κάνει για λόγους αντιπαράθεσης ούτε για λόγους "ποιος την έχει μεγαλύτερη". Αν νομίζεις ότι η διαλεκτική μου είναι διαλεκτική αντιπαράθεσης, τότε σε παραπέμπω και πάλι σε προσωπικές "επιθέσεις" εναντίον μου από ημι-γνωστες του hardware και της κατάστασης των αγορών (games entertainment).

Το έχω κάνει πρώτον γιατί αυτό είναι όχι μόνο το χόμπι μου αλλά και ένα από τα αντικείμενα της δουλειάς μου και δεύτερον γιατί έχω βαρεθεί να τρώνε μερικοί σε κάθε γενιά το κουτόχορτο της Sony από το "το ps2 μπορεί να εκτοξεύει πυραύλους" μέχρι το "η νέα γενιά δε θα αρχίσει μέχρι να έρθει το ps3" έως το "50 τοις εκατό πιο δυνατό ps4".

Αυτά είναι καθαρά σχόλια marketing και ομολογώ έξυπνου marketing, όπως οι κινήσεις marketing της sony στο Βέλγιο και στη Δανία, δεν αναιρούν όμως τη διαμορφούμενη πραγματικότητα. Πως το ps4 απέχει πολύ στο hardware από αυτό που για άλλη μία φορά παρουσίασε η εταιρεία κατασκευής του.

Όταν λοιπόν πέρυσι φώναζα πως η διαφορά ανάμεσα στις 2 κονσόλες δεν είναι 50 ούτε 30 τοις εκατό, πολλοί με χλεύαζαν και άλλοι με ειρωνεύονταν.

Αυτό το 30 τοις εκατό που λες, αυτό που έγραψες, δεν προκύπτει από πουθενά. Ούτε από επίσημα specs ούτε από τα multi πλέον ούτε φυσικά από τα exclusives όπου τα Forza 5, Forza Horizon 2, Sunset Overdrive και Ryse φωνάζουν από μακριά για τα γραφικά τους.

To DX12 δε θα κάνει θαύματα, αποτελεί όμως το συμπλήρωμα software πάνω στο ήδη υπάρχον hardware. Με το DX12 η κονσόλα θα μπορεσει να χρησιμοποιησει και να αξιοποιησει στο επακρον το custom hardware της και αυτό θα φανεί στα παιχνίδια που θα έρθουν από το 2015.

Όπως αντίστοιχα, στα παιχνίδια του 2014, από το June SDK και μετά, το X1 αποδίδει 1080p αποκτώντας parity με το ps4. Κάτι που όπως λες και συ, δεδομένου πως δε μπορούμε να μιλάμε για θαύματα του software, είναι τουλάχιστον ΠΕΡΙΕΡΓΟ...

• Like 1
Δημοσ.

Εγω παντως παιδια χωρις καμια ορεξη αντιπαραθεσης εχοντας παιξει το destiny και στις δυο κονσολες το ειδα ξεκαθαρα καλυτερο στο ps4!παρολαυτα το πηρα στο one!darhe GR καντε ,

με add να λιωσουμε!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δευτερον, αμα είσαι ευχαριστημένος με την επιλογή που έκανες, καλώς, δεν χρειάζεται όμως κατα την άποψή μου να προσπαθούμε να πείσουμε και τους άλλους...

Απλά και όμορφα, όπως και να το κάνεις, οτι και να πείς, το PS4 φέρει καλύτερο hardware - end of, ολα τα άλλα είναι να'χαμε να λέγαμε για να "μαλώνουμε" σε φόρα ;)

Αν αναφέρεσαι σε επιλογή για home gaming, δεν έχω αγοράσει ούτε X1 ούτε PS4, θεωρώ ότι είναι πρώιμο ακόμα να αγοράσει κάποιος. Δεν υπάρχουν σημαντικοί λόγοι αγοράς αυτών των κονσολών τουλάχιστον για 1 χρόνο ακόμα, οικονομοτεχνικά - αυτό είναι προσωπική άποψη, μπορεί να έχεις διαφορετική.

Στο αντικείμενο της δουλειάς μου συναναστρέφομαι με hardware, όπως και με κονσόλες, πολλές φορές κάθε μέρα ;)

Τις βλέπω δηλαδή από κοντά πολύ περισσότερο από τους περισσότερους εδώ...

"Απλά και όμορφα, όπως και να το κάνεις, οτι και να πεις, το PS4 φέρει καλύτερο hardware -end of"

Στην παραπάνω δήλωσή σου που έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά deniable δηλώσεων σχετικά με το hardware των 2 κονσολών, η απάντησή μου, το ίδιο φιλικά, είναι:

Mην ενστερνιζεσαι μετεωρα και πρωιμα συμπερασματα χωρίς να έχεις το κατάλληλο υλικοτεχνικό background ή τις απαραιτητες official διαβεβαιωσεις/inspections από τον ειδικό τύπο.

Πες μου σε παρακαλώ, από πού προκύπτει με βάση το συνολο των official specs και official παρουσιασεων οτι το ps4 ειναι καλυτερο?

Γιατί σε μία Games developers related conference της Sony στο Παρίσι, που ήμουν παρών, τα μόνα που είδα είναι lacking CPU και memory components όσον αφορά το bandwidth του PS4...

Και αν θέλεις τα πειστήρια περί αυτού, στείλε μου pm να το συζητήσουμε.

cortan@

Επεξ/σία από cortaN@
Δημοσ.

Ενδιαφέροντα αυτά που λες φίλε Cortan@, το dx12 θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή σαν update? Πότε υπολογίζεται να γίνει αυτό? Είναι κάτι επίσημο ή απλά υπόθεση?

Δημοσ.

Εγω παντως σπιτι μου τις διαφορες υπερ του X1 στα παιχνιδια που αναφερθηκαν δε τις βλεπω (μονο το NHL δεν εχω δοκιμασει).

Ξεκιναμε απο το γεγονος οτι το One ξεσκιζει τα μαυρα, απο αυτο και μονο δε ξερω γιατι συζηταμε για ποιοτητα εικονας.

Τωρα για το 1080p, ναι προφανως καποια παιχνιδια που δεν ειναι κατι αξιολογο στον οπτικο τομεα, θα ειναι και 1080p, τα περισσοτερα ομως high profile παιχνιδια στο One υστερουν στο θεμα της αναλυσης και της ποιοτητας εικονας λογω μαυρων και αψυχουν contrast.

Αν θεωρουμε κατορθωμα το 1080 του Destiny και του Sniper Elite τοτε σωθηκαμε ή του Alien Isolation με τους μηδαμινους NPC. Kαι το DR που αναφερθηκε στο 70% του παιχνιδιου παιζει στα 18 καρε.

TO ΗW ειναι σιγουρα καλυτερο του PS4, απλα οι διαφορες δε θα ειναι παντου και παντα εμφανεις, φενεται ομως με την διαφορα της αναλυσης.

Τωρα τα αποκλειστικα ειναι αλλο καπελο, και προφανως θα εστιασουν στα strenghts του μηχανηματος.

Απλα δε καταλαβαινω την εκφραση σου περι στασιμοτητας του PS4 ρε Cortan, δηλαδη τι παραπανω θα ηθελες, να ειναι 2Κ στα παιχνιδια αυτα ? Ειναι λογικο οτι οι DEVS εχουν ενα ταβανι ποιοτητας στα Multiplatform, ε αρεσει δεν αρεσει το PS4 ειναι πιο κοντα στο ταβανι.

Η αληθεια παντως ειναι αυτη:

http://www.ign.com/wikis/xbox-one/PS4_vs._Xbox_One_Native_Resolutions_and_Framerates

• Like 1
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...