mtzs Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Και το Χ360 έχει δύο φορές πιο δυνατή GPU και διπλάσια RAM απο το PS3. Πραγματικά μην κοιτάτε νούμερα. Ακριβως αυτο εγραψα. Και δε λεω οτι τα specs κανουν το τελικο αποτελεσμα μιας και στη τελικη περιμενουμε να δουμε games και πως αυτα φαινονται στο ματι οπως επισης και τι gameplay εχουν το ποιντ στο σχολιο μου εχει να κανει με τα specs και το πως τα παρουσιαζουν οπως συμφερει στο καθενα αυτη τη στιγμη που δεν εχουμε δει σχεδον τιποτα, ενω τα υπαρχοντα δεδομενα μας λενε αλλα
Udontneed2know Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Και το Χ360 έχει δύο φορές πιο δυνατή GPU και διπλάσια RAM απο το PS3. Πραγματικά μην κοιτάτε νούμερα. εεεε??? φίλε όταν θα κυκλοφορήσουν τα multiplatform και όντος το PS4 είναι μίλια μακριά (που δεν θα είναι) τότε η συζήτηση έκλεισε, μάλλον έχεις ξεχάσει τι έλεγαν οι tech geeks για τον cell και την διαστημική δύναμη του PS3. Συμφωνω οτι οι διαφορες στα Multi και παλι δεν θα ειναι μεγαλες, δεν θυμαμαι για διαστημικη δυναμη του cell , παντως γενικα το ps3 αποδειχτηκε εκ του αποτελεσματος οτι ειναι ικανο για καλυτερα γραφικα, το μεγαλο του προβλημα βεβαιως ηταν η τρομερη δυσκολια με την οποια απεδιδε την δυναμη του.
JohnVani18 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Στα χαρτιά, ναί. Η ΑTi έκανε τρελή δουλειά για το Χ360. Και RAM έχει διπλάσια το Χ360.
Udontneed2know Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Στα χαρτιά, ναί. Η ΑTi έκανε τρελή δουλειά για το Χ360. Και RAM έχει διπλάσια το Χ360. για την GPU θυμαμαι οτι ηταν καλυτερη αλλα δυο φορες καλυτερη με ΤΙΠΟΤΑ, θα το ψαξω περισσοτερο , παντως για την μνημη εχεις 100% λαθος, 512ΜΒ εχουν και οι δυο κονσολες, +10ΜΒ Edram το 360
nikos5800 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 μάλλον εννοεί ότι 256mb τρώει ο cell , και ναι σύμφωνο αποκλείεται να ήταν δυο φορές πιο δυνατό η GPU του χβοχ 360 γιατί 2χ αν δεν κάνω λάθος συμαινει 200% πράγμα πολύ δύσκολο, σε κάποιο γράφημα παλιά νομίζω είχα δει ότι υπερτερούσε κατά 50%
p07apo Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 (επεξεργασμένο) Όσον αφορά την ισχύ των gpu τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα.http://www.ps3devwiki.com/wiki/RSX http://en.wikipedia.org/wiki/Xenos_(graphics_chip) Δεν γνωρίζω αν αυτά που αναφέρονται στα link είναι σωστά (τα έχω βρει και σε άλλα site με διαφορετικά specs ) Παράδειγμα για τον rsx λέει 400gigaflops ενώ σε άλλο site μιλάνε για 176.Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι από τα νούμερα δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα οπότε καλύτερα να αφήσουμε τα games να μιλήσουν για την ισχύ του κάθε μηχανήματος. Επεξ/σία 29 Ιουνίου 2013 από p07apo
Udontneed2know Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 μάλλον εννοεί ότι 256mb τρώει ο cell , και ναι σύμφωνο αποκλείεται να ήταν δυο φορές πιο δυνατό η GPU του χβοχ 360 γιατί 2χ αν δεν κάνω λάθος συμαινει 200% πράγμα πολύ δύσκολο, σε κάποιο γράφημα παλιά νομίζω είχα δει ότι υπερτερούσε κατά 50% δεν ισχυει αυτο γιατι η RSX εχει προσβαση στην XDR μνημη του Cell μεσω του flexIO bus Όσον αφορά την ισχύ των gpu τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα. http://www.ps3devwiki.com/wiki/RSX http://en.wikipedia.org/wiki/Xenos_(graphics_chip) Δεν γνωρίζω αν αυτά που αναφέρονται στα link είναι σωστά (τα έχω βρει και σε άλλα site με διαφορετικά specs ) Παράδειγμα για τον rsx λέει 400gigaflops ενώ σε άλλο site μιλάνε για 176.Εκεί που θέλω να καταλήξω είναι ότι από τα νούμερα δεν μπορούμε να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα οπότε καλύτερα να αφήσουμε τα games να μιλήσουν για την ισχύ του κάθε μηχανήματος. Οντως ειναι μπερδεμενη ιστορια, εγω παντως απο τοτε θυμαμαι οτι βασικα οι δυο GPU ειχαν παρομοια ισχυ, σε καποια πραγματα υπερτερουσε η RSX, σε καποια αλλα το Xenos, αυτο που θυμαμαι ομως ειναι οτι λογω της edram το Xenos κερδιζε σε bandwidth σε συγκεκριμενες εργασιες, οπως ΑΑ. Η ουσια ειναι οτι παροτι το Ps3 συνολικα εχει περισσοτερη ισχυ, αυτο φανηκε μονο μεσα απο μια χουφτα exclusives , η δυσκολια στον προγραμματισμο του Cell , σε αντιπαραθεση με την ευκολια προγραμματισμου του 360 εδωσαν τα αποτελεσματα που ξερουμε ολοι στα multiplaform παιχνιδια.
empire_1924 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δυστυχώς για το trolol neogaf και τα φερέφωνα του,τα πράγματα ζορίζουν!! Μετά το downclock και τις υπόλοιπες μλκίες που αναπαράγανε καιρό τώρα,τελευταία τα νέα γίνονται πολύ δυσάρεστα...για τα fanboys.Κάτι θα βρουν πάλι,σταντέ!!! Αντί να χαιρόμαστε που θα υπάρχει(όπως όλα δείχνουν) ανταγωνισμός και σίγουρα δεν θα "παίζει μπάλα" η Sony μόνη της και άρα δεν θα επαναπαυτεί, μας ενοχλεί που το X1 θα είναι τελικά δυνατό "μηχανάκι"!!!
Udontneed2know Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δυστυχώς για το trolol neogaf και τα φερέφωνα του,τα πράγματα ζορίζουν!! Μετά το downclock και τις υπόλοιπες μλκίες που αναπαράγανε καιρό τώρα,τελευταία τα νέα γίνονται πολύ δυσάρεστα...για τα fanboys.Κάτι θα βρουν πάλι,σταντέ!!! Αντί να χαιρόμαστε που θα υπάρχει(όπως όλα δείχνουν) ανταγωνισμός και σίγουρα δεν θα "παίζει μπάλα" η Sony μόνη της και άρα δεν θα επαναπαυτεί, μας ενοχλεί που το X1 θα είναι τελικά δυνατό "μηχανάκι"!!! δυστηχως το tweet τους δεν ξεκαθαρισε τιποτα, το μονο που μπορω να υποθεσω ειναι οτι ουτε οι ιδιοι ξερουν απο πρωτο χερι, αλλωστε το λενε και στο αρθρο τους αυτο. Επισης το ξαναπα και σε αλλο post θα το ξαναπω και τωρα, η συζητηση για downclock αντιθετα με το τι θελεις να πιστευεις εσυ γινεται και σε πολυ σοβαρα forum οπως το beyond3d, και ο λογος που γινεται η συζητηση ειναι γιατι απλα με τις πληροφοριες που μας δινει το αρθρο τα νουμερα δεν βγαινουν με gpu στα 800Μhz, βγαινουν ομως με 750Mhz. Περα απο αυτο η γνωμη μου ειναι οτι ειναι πολυ περιεργο (τουλαχιστον) να ανακαλυπτουν ξαφνικα οτι ειχαν διπλασιο bandwidth στην eSRAM, ειλικρινα παντως εαν το αρθρο δεν ειχε σαν πηγη την Digital Foundry (παροτι μεταφερει λογια τριτων) θα ελεγα απλα οτι ειναι PR Bullshit. Το σιγουρο ειναι οτι χρειαζομαστε περισσοτερες πληροφοριες για το ζητημα. 1
Fulgore1 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2013 Τις καλυτερες πληροφοριες για τις κονσολες θα τις εχεις 1-1,5 μηνα πριν βγουν ουτως η αλλως.Τωρα απλα γραφουν διαφορες ''βλακειες'' και γενικα τρεχουν και δεν φτανουν στην ms μπας και πλησιασουν την sony στις προπαραγγελιες.. 1
Darthvader Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Το PS3 είχε σαφώς πιο δυνατή CPU . Ο Cell BE ήταν για την εποχή ένα επαναστατικό project το οποίο μπορούμε να θεωρήσουμε ότι έδειχνε το μέλλον.( προάγγελος των APUs) . Παρόλα αυτά επειδή ο προγραμματισμός του ήταν δύσκολος-χρονοβόρος (1PPE+7SPE) δεν αξιοποιήθηκε ποτέ στο 100% ενώ στα multi ειδικά στην αρχή το βαρος έπεφτε μόνο στον powerpc core ( PPE ) και οι "συνεπεξεργαστές" (SPEs) έμεναν ανεκμετάλλευτοι. Από την άλλη πλευρά η gpu του 360 είναι αρκετά πιο ισχυρή από του PS3 ισοφαρίζοντας σχεδόν σε επιδόσεις τις αντίστοιχες pc gpus, ATI 1900 XT και GeForce 7800 GTX. Το PS3 έχει custom υλοποίηση η οποία είναι στην ουσία μια πετσοκομμένη GeForce 7800 GT (με πολλά χαρακτηριστικά της 7600 GT). Το πρόβλημα όμως είναι ότι η συγκεκριμένη σειρά της Nvidia είναι υποδεέστερης αριχτεκτονικής από την ATΙ του xbox. Με τον Cell προσπάθησαν να κλεισουν την ψαλίδα ( τα first party studios το καταφεραν και με το παραπάνω) , αλλά στα multi που έχει σημασία η ευκολία προγραμματισμού επειδή ο χρόνος τρέχει και είναι "χρήμα" η δυσκολη αρχιτεκτονική στην αρχή χαντάκωσε το σύστημα ( μαζί με την υψηλοτερη του τιμή). Η ram στο 360 είναι 512 mb ddr3 την οποία κανονίζει ο προγραμματιστης τον τρόπο που θα την διαχειριστεί +10 mb edram ενώ του PS3 είναι 256 mb -xdr(system) και 256mb ddr3 της gpu . To ότι το Ps3 έχει 256+256 σε σχέση με τα 512 του xbox του στερεί ευελιξία και ευκολία στην ανάπτυξη games. Μετα τα παραπάνω παρατηρούμε ότι στα PS4 και xbox one έχουμε αντιστροφή των παραπάνω ρόλων . Η sony προσπαθεί να φτιάξει ενα σύστημα, τηρουμένων των αναλογιών, με την ευκολία προγραμματισμού του 360 ενω η MS με την δυσκολία του PS3!!! Αυτή τη στιγμή έχουμε και στις δυο περιπτώσεις τις ίδιες cpu , εχουμε gpu ιδιας αρχιτεκτονικής αλλά με σαφες προβαδισμα του ps4 (1,84 vs 1,2 TF)και ram η οποία ευνοεί ως προς την ευκολία αξιοποιήσης της και πάλι το μηχανημα της Sony. Σε κάποιο άρθρο που είχα διαβάσει ο Cerny είχε υποστηρίξει ότι μπορούσαν να καταφύγουν σε αντιστοιχη λύση με της MS με πολλαπλάσιο bandwidth από τα 176GB ,αλλά δεν ήθελαν γιατί τους ενδιέφερε μόνο η ευκολία προγραμματισμού. Η υιοθέτηση 8gb gddr5 στο PS4 ήταν κίνηση μάτ και παράλληλα καθιστά τη Sony σαν τον μεγαλύτερο πελάτη για τον συγκεκριμένο τύπο μνήμης. ( αν τα παει καλά το PS4 μηπως υπάρξει θεμα με την προσφορά gddr5; ) * To xbox one είναι σαφως υποδεέστερο σε δύναμη ότι και να λέει η MS (μη σχολιάσουμε και την βελτιώση των γραφικών μέσω cloud.....)και αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι το τμήμα marketing αναφέρθηκε μόνο σε APU "5δις τρανσιστορς".... Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός, ότι τουλάχιστον κατα τη γνώμη μου, παιχνίδι σαν το Forza 5 δεν βλέπει ούτε ο extreme gamer με το πολλαπλάσιας δυναμης και τιμής pc του... Ελπίζω αυτή τη φορά η MS να κρατήσει τα exclusives μόνο για το Xbox και να μην τα μεταφέρει στα pc έτσι ώστε να δώσει το κινητρο σε περισσότερους χρήστες να αποκτήσουν την κονσόλα της .Επίσης να κάνει κάτι και για τις τιμονιέρες στο Forza 5!!! * Και κατι που θυμήθηκα τώρα είναι ότι η MS αρχικά προόριζε το 360 με 256mb ddr3 και με πιέσεις από την Epic το τελικό σύστημα κυκλοφόρησε με 512 Mb. Οι λογιστές της MS τότε υπολόγισαν ότι αυτή η αλλαγή θα κόστιζε στην εταιρία καθ' όλο το κύκλο ζωής του προιόντος 1 δισ $..... ( εκεί στηριζόταν το ότι η sony θεωρούσε αρχικά το 360 ως xbox 1.5 ) 3
Fulgore1 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 H MS εχει παρα πολλα να κανει για να την προτιμησουν και αμα εσυ παρατηρησες μονο την τιμονιερα που ανεφερες και τα exclusives που βγαινουν και στο pc μετα την Ε3 και γενικα τον τελευταιο καιρο τοτε εχεις μεινει πολυ πισω.
Darthvader Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Ξέρω πολύ καλά τι έχει κάνει η MS και με το 360 και τι προσπάθησε να περάσει με το xbox one. Μπορεί να έχω PS3 αλλά οφείλω να είμαι αντικειμενικός. Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά οι δυο παραπάνω λόγοι με απέτρεψαν από την αγορά του 360.
SOCRATIS1000 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2013 Ξέρω πολύ καλά τι έχει κάνει η MS και με το 360 και τι προσπάθησε να περάσει με το xbox one. Μπορεί να έχω PS3 αλλά οφείλω να είμαι αντικειμενικός. Μπορεί να σου φαίνεται περίεργο αλλά οι δυο παραπάνω λόγοι με απέτρεψαν από την αγορά του 360. :eek: :eek:
Προτεινόμενες αναρτήσεις