Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

ένας φίλος ψάχνει να αγοράσει μια απλή κάρτα γραφικών για να μπορεί να συνδέει το desktop του με μία τηλεόραση LG 32" (μέσω καλωδίου hdmi), με σκοπό καθαρά και μόνο την αναπαραγωγή full hd ταινιών. Παιχνίδια το τονίζω, δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου.

Το σύστημά του είναι:

Cpu: i5 2500K

Ram: 4 Gb

Λειτουρικό: windows 7 home

Tροφοδοτικό δυστυχώς δεν γνωρίζω, αλλά δεν νομίζω ότι δεν θα μπορεί να σηκώσει μιά απλή κάρτα.

Το budget είναι περίπου στα 60 euro.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας :mrgreen:

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

ένας φίλος ψάχνει να αγοράσει μια απλή κάρτα γραφικών για να μπορεί να συνδέει το desktop του με μία τηλεόραση LG 32" (μέσω καλωδίου hdmi), με σκοπό καθαρά και μόνο την αναπαραγωγή full hd ταινιών. Παιχνίδια το τονίζω, δεν τον ενδιαφέρουν καθόλου.

Το σύστημά του είναι:

Cpu: i5 2500K

Ram: 4 Gb

Λειτουρικό: windows 7 home

Tροφοδοτικό δυστυχώς δεν γνωρίζω, αλλά δεν νομίζω ότι δεν θα μπορεί να σηκώσει μιά απλή κάρτα.

Το budget είναι περίπου στα 60 euro.

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας :mrgreen:

Ποιά μητρική έχει? Αν η μητρική του έχει έξοδο hdmi και διαθέτει chipset H61 ή Η67 ή Ζ68 δεν χρειάζεται να πάρει κάρτα γραφικών. Τα ενσωματωμένα γραφικά του επεξεργαστή μπορούν να αναπαράγουν άνετα full hd.

Δημοσ.

Ποιά μητρική έχει? Αν η μητρική του έχει έξοδο hdmi και διαθέτει chipset H61 ή Η67 ή Ζ68 δεν χρειάζεται να πάρει κάρτα γραφικών. Τα ενσωματωμένα γραφικά του επεξεργαστή μπορούν να αναπαράγουν άνετα full hd.

Αυτή τη στιγμή χρησιμοποιεί τα ενσωματωμένα γραφικά. Δεν θυμάμαι ποιά μητρική έχει, πάντως δεν έχει έξοδο hdmi. Με hdmi θέλει να συνδέει την τηλεόρασή του. Γιαυτό και χρειαζόμαστε κάρτα.

Κάποια πρόταση σε αυτά τα χρήματα;

Δημοσ.

Η καλύτερη low badget λύση αποκλειστικά για HD είναι η GT220 : http://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=geforce+220 , υποστηρίζει PureVideo VP4, δηλαδή hardware acceleration σε H.264 (ματρόσκες) και VC-1 (BluRay) (http://en.wikipedia.org/wiki/PureVideo#Table_of_PureVideo_.28HD.29_GPUs) και τη βρίσκεις με κάνα 50άρι καινούργια.

Αλλά μεταχειρισμένη τη βρίσκεις και 25-30€, γνώμη μου είναι ότι δεν αξίζει το 50άρι μόνο για ταινίες...

Μπορείς να πάς και στην 210 : http://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=geforce+210 που έχει ίδια features για HD αλλά όταν την είχα δοκιμάσει εγώ δεν είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος...

Δημοσ.

Μπορείς να πάς και στην 210 : http://www.skroutz.gr/c/55/kartes-grafikwn-vga.html?keyphrase=geforce+210 που έχει ίδια features για HD αλλά όταν την είχα δοκιμάσει εγώ δεν είχα μείνει πολύ ευχαριστημένος...

Φίλε Candlemass, αν θέλεις, μπορείς να πεις σε ποιο σημείο συγκεκριμένα δεν έμεινες ευχαριστημένος από τη 210, όσο αφορά σε αναπαραγωγή ταινιών; Συμπτωματικά, ενδιαφέρεται ένας ξάδελφος να πάρει μια κάρτα για την ίδια ακριβώς χρήση (να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα σε αναπαραγωγή ταινιών HD - παιχνίδια επίσης δεν τον απασχολούν καθόλου). Σε ρωτώ διότι η 210 έχει σχεδόν τη μισή τιμή από τη 220 στα links που παρέθεσες. Φαντάζομαι ότι κάπως θα δικαιολογείται η διαφορά χρημάτων, αλλά αν δεν αφορά στην ικανότητα αναπαραγωγής HD, μπορεί να πάρει τη φθηνότερη.

Σε ευχαριστώ!

Δημοσ.

Φίλε Candlemass, αν θέλεις, μπορείς να πεις σε ποιο σημείο συγκεκριμένα δεν έμεινες ευχαριστημένος από τη 210, όσο αφορά σε αναπαραγωγή ταινιών; Συμπτωματικά, ενδιαφέρεται ένας ξάδελφος να πάρει μια κάρτα για την ίδια ακριβώς χρήση (να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα σε αναπαραγωγή ταινιών HD - παιχνίδια επίσης δεν τον απασχολούν καθόλου). Σε ρωτώ διότι η 210 έχει σχεδόν τη μισή τιμή από τη 220 στα links που παρέθεσες. Φαντάζομαι ότι κάπως θα δικαιολογείται η διαφορά χρημάτων, αλλά αν δεν αφορά στην ικανότητα αναπαραγωγής HD, μπορεί να πάρει τη φθηνότερη.

Σε ευχαριστώ!

Φίλε Dee, επειδή ήμουν κι εγώ στο ίδιο δίλημμα (πριν κάνα 6 μηνο), δηλαδή ποιά κάρτα για HTPC ανάμεσα στις 210 και GT220 το είχα ψάξει αρκετά.

Καταρχάς είχα πετύχει αυτό το άρθρο : http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-gt-220,2445-17.html , στο οποίο λένε ότι η 210 τραβάζει ζόρια με κολλήματα στα 1080p αλλά με το noise reduction ενεργοποιημένο. Επειδή όμως σχεδόν ποτέ δεν το ενεργοποιώ το συγκεκριμένο (δεν παρατηρώ και καμμιά τρομερή βελτίωση), ήμουν περίεργος να τη δοκιμάσω γιατί όπως βλέπουμε έρχεται στα μισά λεφτά από την GT220. Δανείστηκα μια από ένα φίλο και είδα ότι, όταν έπαιζε κάτι βαριά 1080p demos που είχα κατεβάσει για δοκιμές, ψιλοκόμπιαζε όντως. Σε τυπικές ταινίες των 10-15GB και Bluray δεν είχε πρόβλημα. Απλά εγώ ήθελα να σηκώνει και κάνα παιχνιδάκι η κάρτα, οπότε την απέκλεισα και πήγα στην GT220. Υπόψιν ότι ο επεξεργαστής του HTPC μου δεν είναι και κάτι ιδιαίτερο (Pentium Dual Core E6600 @ 3.00GHz) οπότε μέτρησε και αυτό για να πάρω την μεγαλύτερη. Επίσης μέτρησε και το γεγονός ότι την είχα βρεί 35€ μεταχειρισμένη (καλά για τότε) :P

Πάντως αν δεν τον ενδιαφέρει να πειράζει ρυθμίσεις για post-processing (π.χ. sharpening/edge enhancement, noise reduction κλπ) η διαφορά τιμής είναι πολύ δελεαστική ώστε να τσιμπήσει την 210.

Δημοσ.

Κοίτα, αυτός τώρα είναι στη διαδικασία στησίματος ενός PC, το οποίο θα κάνει πολύ συγκεκριμένες - και μάλλον μη απαιτητικές - δουλειές:

1) κατέβασμα

2) αναπαραγωγή ταινιών, κυρίως hd, σε μια 60άρα plasma

3) αναπαραγωγή μουσικής

4) εγγραφή cd/dvd/blu-ray

Δεν είναι τύπος που ψάχνεται με ρυθμίσεις - μάλλον βαριέται... - απλά θέλει να βλέπει τις ταινίες του χωρίς "σκαλώματα" και τα σχετικά. Αυτά τα "βαριά 1080p demos για δοκιμές" που λες, δεν τον απασχολούν, οι ταινίες 1080p όμως, τον απασχολούν και μάλιστα πολύ. Πιστεύεις ότι και με τη φθηνότερη καλύπτεται χωρίς προβλήματα; Αν όχι, θα τον πάρω στο κυνήγι, να πάρει καμιά πιο "σοβαρή". 60" τηλεόραση χτύπησε το ...καθίκι(!) και τσιγκουνεύεται τα 50 ευρώ; (αλήθεια, το μέγεθος της τηλεόρασης, διαφοροποιεί τις απαιτήσεις που πρέπει να έχουμε από την κάρτα γραφικών; )

Να είσαι καλά κι ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα θα κάνω και εγώ την ίδια ερώτηση.Μπορώ να δω αρχεία HD εάν συνδέσω το laptop μου στην τηλεόραση με hdmi?Μέχρι σήμερα χρησιμοποιώ ένα Media Player και δεν είχα κανένα πρόβλημα,αλλά ο κύριος λόγος που ρωτάω είναι γτ μπορεί να βρω ένα βίντεο HD στο Utube και να θέλω να το αναπαράγω στην TV....λοιπόν:

Επεξεργαστής: Intel Core 2Duo CPU P7450 @ 2.13GHz

Ram: 4,00GB

32 Bit

Graphics Card:

Name: ATI Mobility Radon HD 4530

GPU: M92

Ευχαριστώ...

Δημοσ.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα θα κάνω και εγώ την ίδια ερώτηση.Μπορώ να δω αρχεία HD εάν συνδέσω το laptop μου στην τηλεόραση με hdmi?Μέχρι σήμερα χρησιμοποιώ ένα Media Player και δεν είχα κανένα πρόβλημα,αλλά ο κύριος λόγος που ρωτάω είναι γτ μπορεί να βρω ένα βίντεο HD στο Utube και να θέλω να το αναπαράγω στην TV....λοιπόν:

Επεξεργαστής: Intel Core 2Duo CPU P7450 @ 2.13GHz

Ram: 4,00GB

32 Bit

Graphics Card:

Name: ATI Mobility Radon HD 4530

GPU: M92

Ευχαριστώ...

Η κάρτα σου απ' ότι βλέπω εδώ : http://en.wikipedia.org/wiki/Unified_Video_Decoder υποστηρίζει UVD 2.2, κατά συνέπεια hardware decoding των H.264 και VC-1, οπότε ναι θα μπορείς να βλέπεις άνετα HD 1080p από αρχεία. Το youtube είναι τελείως διαφορετικό θέμα, γιατί εκεί απαιτείται hardware acceleration από το flash. Υποτίθεται ότι στην έκδοση 10.1 του flash υποστηριζόταν, αλλά υπήρχαν αρκετά προβλήματα με κάρτες της ATI εξαιτίας μη υποστήριξης συνδυασμού level@profile : [email protected] (τυπικά ο,τιδήποτε μεγαλύτερο από [email protected]) : http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=419&Itemid=38&limit=1&limitstart=1

Επειδή το flash βρίσκεται στην 10.2 τώρα και φαντάζομαι η ATI θα έχει βελτιώσει τους drivers της, πιθανώς και να παίζει απροβλημάτιστα, προσωπικά δεν έχω ATI και δεν γνωρίζω πως συμπεριφέρεται. Δοκίμασε και πές μας...

Επίσης, δοκίμασε και με τον beta HTML5 player του youtube που δεν χρησιμοποιεί καθόλου flash και δες τι γίνεται.

Κοίτα, αυτός τώρα είναι στη διαδικασία στησίματος ενός PC, το οποίο θα κάνει πολύ συγκεκριμένες - και μάλλον μη απαιτητικές - δουλειές:

1) κατέβασμα

2) αναπαραγωγή ταινιών, κυρίως hd, σε μια 60άρα plasma

3) αναπαραγωγή μουσικής

4) εγγραφή cd/dvd/blu-ray

Δεν είναι τύπος που ψάχνεται με ρυθμίσεις - μάλλον βαριέται... - απλά θέλει να βλέπει τις ταινίες του χωρίς "σκαλώματα" και τα σχετικά. Αυτά τα "βαριά 1080p demos για δοκιμές" που λες, δεν τον απασχολούν, οι ταινίες 1080p όμως, τον απασχολούν και μάλιστα πολύ. Πιστεύεις ότι και με τη φθηνότερη καλύπτεται χωρίς προβλήματα; Αν όχι, θα τον πάρω στο κυνήγι, να πάρει καμιά πιο "σοβαρή". 60" τηλεόραση χτύπησε το ...καθίκι(!) και τσιγκουνεύεται τα 50 ευρώ; (αλήθεια, το μέγεθος της τηλεόρασης, διαφοροποιεί τις απαιτήσεις που πρέπει να έχουμε από την κάρτα γραφικών; )

Να είσαι καλά κι ευχαριστώ για τη βοήθεια!

Νομίζω ότι έτσι θα καλύπτεται και από την φθηνότερη 210. Όσον αφορά το HD playback έχουν ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά, απλά η 210 έχει πολύ μικρό memory interface (64bit) και bandwidth, γι' αυτό προβληματίζομαι να την προτείνω 100%. Επίσης, και οι δύο κάρτες υποστηρίζουν αναλύσεις 2560x1600 οπότε ίσως αν θελήσει να τη μεγαλώσει από 1920x1080 και να κάνει upscaling ώστε να το βλέπει καλύτερα στην 60άρα, αυτό θεωρητικά θα έχει αντίκτυπο στον επεξεργαστή της 210 και ίσως να μη μπορεί να ανταποκριθεί. Λέω θεωρητικά γιατί δεν το έχω δοκιμάσει, είναι σε έλλειψη οι >50άρες αυτή την εποχή! :P

Σύγκριση χαρακτηριστικών 210/GT220 : http://www.tomshardware.com/reviews/geforce-gt-220,2445-2.html

Πάντως εξακολουθώ να πιστεύω ότι μια μεταχειρισμένη 220 στα ~ 30€ είναι η καλύτερη λύση...

Δημοσ.

Η αναπαραγωγή HD video μέσω YouTube είναι κάπως ιδιαίτερη περίπτωση. Αν και η Adobe στις τελευταίες εκδόσεις του Flash plugin έχει προσθέσει δυνατότητα hardware decoding για συνδυασμούς GPU + GPU drivers που το υποστηρίζουν, το τελικό αποτέλεσμα πέφτει πολύ πιο βαρύ στον κεντρικό επεξεργαστή από το να κατέβαζες το YouTube video σε MP4 ή FLV format (χωρίς reencoding πάντα) και να αναπαρήγαγες το αρχείο με έναν video player που αποδεδειγμένα εκμεταλλεύεται σωστά το DXVA decoding, όπως π.χ. ο Media Player Classic Home Cinema.

Ο δεύτερος τρόπος, αν και πιο βαβούρικος, είναι αυτός που ακολουθώ πάντα ως λύση και τον προτείνω. Συν τοις άλλοις, έτσι έχεις πλέον το video διαθέσιμο και offline, για αναπαραγωγή και από άλλα μέσα. Π.χ. εμένα με βολεύει απίστευτα η αντιγραφή των κατεβασμένων από YouTube MP4 σε USB stick και αναπαραγωγή σε ένα DVB-T δέκτη/media player που έχω συνδεδεμένο στην TV.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχεις να μου προτείνεις κάποιο πρόγραμμα με το οποίο θα μπορώ να κατεβάσω τα videos στη μέγιστη ανάλυση?Μέχρι σήμερα χρησιμοποιούσα Αdd-ons του browser για να κάνω τη δουλειά αφού σπάνια με ενδιέφερε η ποιότητα του αρχείου.

Επίσης σε περιπτωσεις που θέλω να συνδέσω το laptop στην τηλεόραση μου,με σκοπό την αναπαραγωγή HD live streaming θα έχω την δυνατότητα να τα καταφέρω?Η βέλτιστη ταχύτητα που έχω σπίτι είναι τα 12Mbps.

Επεξ/σία από janpap08
Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά,

τελικά προχωρήσαμε στην αγορά της GeForce GT 430 1GB DDR3 μετά την πρόταση του φίλου discoboyminimal. Την σύνδεσα και μετά από κάποια test φαίνεται να τα πηγαίνει μια χαρά στην αναπαραγωγή hd ταινιών σε 1080p ανάλυση.

Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας!!

Δημοσ.
Καλησπέρα παιδιά,

τελικά προχωρήσαμε στην αγορά της GeForce GT 430 1GB DDR3 μετά την πρόταση του φίλου discoboyminimal. Την σύνδεσα και μετά από κάποια test φαίνεται να τα πηγαίνει μια χαρά στην αναπαραγωγή hd ταινιών σε 1080p ανάλυση.

Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις σας!!

Η καλύτερη κάρτα για την χρήση που ήθελες.

android.png

Δημοσ.

Βεβαια ξεχασατε ολοι να αναφερεται την HD6450 που ειναι ακριβως για αυτη την δουλεια δλδ σε χρηση HTPC αλλα δεν πειραζει....

Δημοσ.

Επειδή σκέφτομαι να αναστήσω ένα παλιό πισι...Μια 4550/5450 δεν θα πήγαινε ρολόϊ στην αναπαραγωγή HD ταινιών;

Σε Pentium D930 με 4GB ram.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...