Προς το περιεχόμενο

BSOD:..και μετά τι;

Gi0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

Καλημέρα. Είχα ένα bsod με memory management. Αλλαξα τις ρυθμίσεις της εικονικής μνήμης με τις προτεινόμενες και σταμάτησαν. Το πρόβλημα διορθώθηκε;

Καλημερα και σε σενα. Κανεις δεν μπορει να σου απαντησει με σιγουρια γνωριζοντας μονο αυτα τα δεδομενα. Εαν ηταν να πονταρω χωρις να γνωριζω τιποτα παραπανω επι του προβληματος, θα ελεγα πως οχι.

Τι ισχύει για την εικονική μνήμη και ποιες είναι οι βέλτιστες ρυθμίσεις που χρειάζεται να ορίσουμε;

Δεν υπαρχει καθολικη απαντηση, εξαρταται παντα απο τη χρηση του υπολογιστη. Σε γενικες γραμμες και απο τη στιγμη που δεν υπαρχει προβλημα χωρου, τα Windows ειναι αξιοπιστα με τη βελτιστη δυνατη διαχειριση της

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 896
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ευχαριστώ για την απάντηση. Κάτι άλλο που μπορώ να κάνω τώρα για να δω αν υπάρχει πρόβλημα; Τι καταλαβαίνεις οταν ακούς memory management? Θέμα ram ή μπορεί να είναι κάτι άλλο;

• Moderators

Ευχαριστώ για την απάντηση. Κάτι άλλο που μπορώ να κάνω τώρα για να δω αν υπάρχει πρόβλημα; Τι καταλαβαίνεις οταν ακούς memory management? Θέμα ram ή μπορεί να είναι κάτι άλλο;

Δυστυχως δεν υπαρχει τροπο να περιορισω τις πιθανες αιτιες, το συγκεκριμενο μπορει να προερχεται απο πολλα και διαφορετικα αιτια. Η σκεψη σου να ελεγξεις τη ram ειναι μια καλη αρχη.

That said, εαν μιλαμε για μια και μοναδικη μπλε οθονη η οποια εχει σταματησει να εμφανιζεται, στη θεση σου δεν θα ασχολιομουν περαιτερω.

Εαν μιλαμε για επαναλαμβανομενο προβλημα, περνας μια βολτα απο το post #1 και ακολουθεις τις οδηγιες που βρισκονται για να το εντοπισεις.

Εξαιρετικό ποστ, μπράβο για την προσπάθεια. Μια τελευταία χαζή ερώτηση, υπάρχει περίπτωση να φταίει το win 7 64bit λειτουργικό που έβαλα για πρώτη φορά; Λέω μήπως είναι αυτό. Έχω τετραπύρηνο amd με 4gb ram.

• Moderators

υπάρχει περίπτωση να φταίει το win 7 64bit λειτουργικό που έβαλα για πρώτη φορά; Λέω μήπως είναι αυτό.

Nope. Επι το πλειστον κατι εκτος λειτουργικου προκαλει το προβλημα.

Γενικη συμβουλη, φροντισε να εχεις μονιμως up-to-date λειτουργικο, δεν ειναι λιγες οι φορες που η ελλειψη patches/Service Pack εχει σαν αποτελεσμα μπλε οθονες.

• Moderators

@MRgeldidram7

Δεν σε εχω ξεχασει, δυστυχως ο ελευθερος χρονος μου ηταν μηδαμινος αυτο το Σ/Κ. Θα επανελθω μολις βρω ευκαιρια.

Εν τω μεταξυ κανε τον κοπο να ελεγξεις μονος σου (..aka google searching) τι παιζει με το OCCT και τα αποτελεσματα σου, προκειμενου να ελεγξω τα dumps σου εαν χρειαστει.

φιλε gio σε καταλαβαινω απολυτα ,σε καμια περιπτωση δεν θα ηθελα να σε πιεσω για βοηθεια και μονο που ενδιαφερεσαι ειναι υπερ αρκετο. οποτε μπορεις εδω ειμαστε δεν χανομαστε  :-)

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλές γιορτές σε όλους σας!! Δυστηχώς εγώ για δώρω χριστουγέννων πήρα 2 bsod στο επαγγελματικό μου laptop. Πρόκειτε για ένα Dell Inspiron 3537 μοντέλο 2013 με Intel Core i5 4200U, AMD Radeon HD8650M, 4GB DDR3 1600mhz της Samsung και Kingston SV300S37A SSD 240gb το οποίο χρησιμοποιείται καθαρά για επαγγελματικούς λόγους (προγραμματισμό, email, web browsing, συγγρφή εργασίων κλπ). Αρχίζοντας οι γιορτές, είπα να του κάνω το ετήσιο format έτσι για το καλό να πάρει λίγο τα πάνω του. Ετοιμάζω drivers, βάζω δισκάκι windows, γίνεται το φορματ, περνάω drivers, av, προγραμματά μου, κάνω και όλα τα update και όλα ρολοι.! Σήμερα το πρωί, και ενώ δούλευα πάνω σε μια εργασία, είχα παράλληλα απο πίσω ανοιχτό ένα browser με 5-6 καρτέλες και το spotify για μουσική (μέτρια πράγματα δηλαδή, τίποτα που δεν μπορεί να χειριστεί με άνεση αυτο το hardware), κολλάει ο ήχος και το ποντίκι ξαφνικά, ο ανεμιστήρας χτυπάει 100% για 4-5 δευτερόλεπτα και πετάει bsod με το παρακάτω μύνημα: SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (atikmpag.sys). Κάνω reboot, και ανάβει κανονικά. Κάνω μια έρευνα γύρω απο το παρών μύνημα και βλέπω ότι πολλά άτομα σε forum είχα θέμα με drivers της amd που δεν ηταν στην τελευταία του έκδοση. Ξηλώνω driver, καθαρίζω με ccleaner και το ξαναπερνάω ελπίζοντας να μην ξανασυμβεί. Το απόγευμα κλείνω το καπάκι (το έχω ρυθμίσει να πέφτει σε αναστολή λειτουργείας) για να πάω να φάω. 2 ώρες μετά που επιστρέφω, παρατηρώ ότι τα led δεν είχαν σβήσει ακόμα!! (δηλαδή δεν ειχε πέσει σε αναστολη) και ακουγά τον ανεμιστήρα του ασυνήθιστα πολύ. Ανοίγω καπάκι και βλέπω μια pixelασμένη bsod με το μύνημα: DPC_WATCHDOG_VIOLATION. Επίσης το laptop μισές και φορές αργεί υπερβολικά πολύ να σβήσει, η δεν σβήνει και ποτέ αν πατήσω τερματισμό. Ενω σβήνει η οθόνη, τα led μένουν αναμμένα και ο ανεμιστήρας ανεβάζει στροφές. Απο θερμοκρασίες είμαι περίπου ~50c η cpu και ~30c ο ssd, o οποίος στο hdsentinel είναι 100%. Το avast και το malwarebyte anti-malware με βγάζουν καθαρό και δεν έχω πολλά προγράμματα η σαβούρα εγκαταστημένη. Πριν 1 εβδομάδα έγινε το format και είναι επαγγελματικό μηχάνημα. Αν έχετε καμια πρόταση η σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο ευπρόσδεκτη κάθε απάντηση. Ευχαριστώ!

Καλές γιορτές σε όλους σας!! Δυστηχώς εγώ για δώρω χριστουγέννων πήρα 2 bsod στο επαγγελματικό μου laptop. Πρόκειτε για ένα Dell Inspiron 3537 μοντέλο 2013 με Intel Core i5 4200U, AMD Radeon HD8650M, 4GB DDR3 1600mhz της Samsung και Kingston SV300S37A SSD 240gb το οποίο χρησιμοποιείται καθαρά για επαγγελματικούς λόγους (προγραμματισμό, email, web browsing, συγγρφή εργασίων κλπ). Αρχίζοντας οι γιορτές, είπα να του κάνω το ετήσιο format έτσι για το καλό να πάρει λίγο τα πάνω του. Ετοιμάζω drivers, βάζω δισκάκι windows, γίνεται το φορματ, περνάω drivers, av, προγραμματά μου, κάνω και όλα τα update και όλα ρολοι.! Σήμερα το πρωί, και ενώ δούλευα πάνω σε μια εργασία, είχα παράλληλα απο πίσω ανοιχτό ένα browser με 5-6 καρτέλες και το spotify για μουσική (μέτρια πράγματα δηλαδή, τίποτα που δεν μπορεί να χειριστεί με άνεση αυτο το hardware), κολλάει ο ήχος και το ποντίκι ξαφνικά, ο ανεμιστήρας χτυπάει 100% για 4-5 δευτερόλεπτα και πετάει bsod με το παρακάτω μύνημα: SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (atikmpag.sys). Κάνω reboot, και ανάβει κανονικά. Κάνω μια έρευνα γύρω απο το παρών μύνημα και βλέπω ότι πολλά άτομα σε forum είχα θέμα με drivers της amd που δεν ηταν στην τελευταία του έκδοση. Ξηλώνω driver, καθαρίζω με ccleaner και το ξαναπερνάω ελπίζοντας να μην ξανασυμβεί. Το απόγευμα κλείνω το καπάκι (το έχω ρυθμίσει να πέφτει σε αναστολή λειτουργείας) για να πάω να φάω. 2 ώρες μετά που επιστρέφω, παρατηρώ ότι τα led δεν είχαν σβήσει ακόμα!! (δηλαδή δεν ειχε πέσει σε αναστολη) και ακουγά τον ανεμιστήρα του ασυνήθιστα πολύ. Ανοίγω καπάκι και βλέπω μια pixelασμένη bsod με το μύνημα: DPC_WATCHDOG_VIOLATION. Επίσης το laptop μισές και φορές αργεί υπερβολικά πολύ να σβήσει, η δεν σβήνει και ποτέ αν πατήσω τερματισμό. Ενω σβήνει η οθόνη, τα led μένουν αναμμένα και ο ανεμιστήρας ανεβάζει στροφές. Απο θερμοκρασίες είμαι περίπου ~50c η cpu και ~30c ο ssd, o οποίος στο hdsentinel είναι 100%. Το avast και το malwarebyte anti-malware με βγάζουν καθαρό και δεν έχω πολλά προγράμματα η σαβούρα εγκαταστημένη. Πριν 1 εβδομάδα έγινε το format και είναι επαγγελματικό μηχάνημα. Αν έχετε καμια πρόταση η σας έχει τύχει κάτι παρόμοιο ευπρόσδεκτη κάθε απάντηση. Ευχαριστώ!

Μπες σε safe mode και κάνε uninstall τον driver της κάρτας γραφικών με το DDU. Μετά κάνε κανονικά εγκατάσταση τον driver. Επίσης τσέκαρε θερμοκρασία της κάρτας γραφικών με το HWMonitor.

Τελικά ήταν χειρότερα τα πράγματα παιδία. Την επόμενη μέρα δεν άναψε ποτέ και αποδείχθηκε ότι μου "έστειλε" την κάρτα γραφικών... Απο δευτέρα θα επικοινωνίσω με την dell να δώ τι παιζει και την εγγύηση, γιατί το έχω ανοίξει ήδη το μηχάνημα. Ευχαριστώ για την βοηθειά σας.

• 1 μήνα μετά...

Καλησπερα, εκανα προσφατα format στον υπολογιστη μου λογω αγορας SSD. Μετα απο μια εβδομαδα αρχισε να freezαρει αλλα δεν εκλεινε ή εκανε επαννεκινηση οποτε το εκανα εγω μονος μου. Αφου τον εκλεινα, προσπαθουσα να τον ξανανοιξω αλλα δεν εδειχνε τιποτα στην οθονη (τα ανεμιστηρακια δουλευαν κανονικα). Τωρα μου πεταξε BSOD και αφου εχω απενεργοποιησει την αυτοματη επανεκκινηση καταφερα και πηρα το λαθος 7F. Εψαξα και ειδα οτι ισως ειναι απο τις μνημες αλλα δεν ειμαι και σιγουρους. Τι αλλα τεστ θα πρεπει να κανω για να βρω το προβλημα?

lRtV2W3.jpg

• Moderators

Εψαξα και ειδα οτι ισως ειναι απο τις μνημες αλλα δεν ειμαι και σιγουρους.

Τις ελεγξες για να σιγουρευτεις?

Τι αλλα τεστ θα πρεπει να κανω για να βρω το προβλημα?

Ριξε μια ματια στην πρωτη σελιδα και το πρωτο post

Τις ελεγξες για να σιγουρευτεις?

Ριξε μια ματια στην πρωτη σελιδα και το πρωτο post

Ευχαριστω για την απαντηση. Ελεγξα καρτα γραφικων (το αφησα για μιση ωρα περιπου,ουτε μαυρισε τιποτα και μεγιστη θερμοκρασια 76) και σκληρους ολα ηταν μια χαρα. Οποτε θα ελεγξω πρωτα μνημες το βραδυ που διαβασα οτι ισως αυτο φταιει και μετα συνεχιζω στα υπολοιπα. Θα ποσταρω τα αποτελεσματα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...