Moderators Gi0 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Moderators Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2014 Update με bug fixes και μικρες αλλαγες στο GUI, v0.9.9.1
Επισκέπτης Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2014 Gio σε ευχαριστούμε πολύ, για όλη την δουλειά σου, και την βοήθεια που προσφέρεις αφιλοκερδώς
dimitris_dimos Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2014 επανέρχομαι και πάλι αφού τα BSOD δεν έχουν λυθεί χτυπάει κατά την εκκίνηση του PC και από εκεί και πέρα ποτέ ξανά κατά τη διάρκεια της μέρας κάθε φορά και με άλλη αιτία...Hardware τσεκαρισμένο με όλα τα tools που βλέπω στο πρώτο post software όσο και εάν έχω ψάξει δεν έχω βρει τίποτα επιπλέον σε ενημέρωση. https://www.dropbox.com/sh/j17wreg3gjnsi3i/AADtH4PhxND7ZlOAbEvkls5la?dl=0 ορίστε και τα minidump... κάθε σκέψη σας ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
padelis71992 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 http://www.insomnia.gr/topic/548914-διάφορα-bsod-και-crash-προγραμμάτων/#entry53616468 Στο θεμα εδω γραφω και εγω τα προβληματα μου. Η καρτα γραφικων περασε χωρις κανενα προβλημα (σε κατι επιλογες που ελεγε πατωντας το F1 ελεγε ερρορς 0). Αυτη τη στιγμη τεταρεται η μια απο τις 2 ραμ. Εχω εναν ssd και εναν σκληρο. Ο σκληρος στο hd sentinel λεει υγεια 40% αλλα για το πως λειτουργει λεει 100%. Αν δε βρει κατι απο hardware να παω σε φορματ; Να πω πως εμενα θα πεταξει bsod σιγουρα οταν κανω σκαν με το nod32.
Moderators Gi0 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Moderators Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2014 http://www.insomnia.gr/topic/548914-διάφορα-bsod-και-crash-προγραμμάτων/#entry53616468 Στο θεμα εδω γραφω και εγω τα προβληματα μου. Η καρτα γραφικων περασε χωρις κανενα προβλημα (σε κατι επιλογες που ελεγε πατωντας το F1 ελεγε ερρορς 0). Αυτη τη στιγμη τεταρεται η μια απο τις 2 ραμ. Εχω εναν ssd και εναν σκληρο. Ο σκληρος στο hd sentinel λεει υγεια 40% αλλα για το πως λειτουργει λεει 100%. Αν δε βρει κατι απο hardware να παω σε φορματ; Να πω πως εμενα θα πεταξει bsod σιγουρα οταν κανω σκαν με το nod32. Εχεις ηδη βρει προβλημα στο hardware και μαλιστα οχι ενα αλλά τουλαχιστον δυο και σοβαρα. Η ram σου και τωρα ο σκληρος που αναφερεις, ο οποιος με 40% health "φωναζει" αλλαξτε με. Εαν λυσεις αυτα τα προβληματα, ελεγξεις οτιδηποτε απομενει και συνεχισεις να παιρνεις BSODs, θα συνεχισουμε και το ψαξιμο. Προς το παρον δεν υπαρχει λογος να ψαχνεις αλλου το προβλημα.
MRgeldidram7 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 ενα μεγαλο μπραβο και απο μενα στον gio για αυτον τον εξαιρετικο οδηγο. θα ηθελα την βοηθεια σας επειδη στο συκεκριμενο θεμα, απο τοτε που εχω στησει το πσ μου παντα ειχα bsod κατα την διαρκεια gaming οποτε διαβαζωντας τον οδηγο αρχισα να ψαχνω να δω τι φταιει το bluescreenview μου εβγαλε σε pes 2015 και far cry 4 το εξης bsod PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA και με ενα γρηγορο ψαξιμο στο νετ ειδα οτι φταινε οι ραμ , κατεβασα το memtest ομως επειδη εχω 1χ4gb και 1χ2gb πρεπει να τεσταρω την καθεμια ξεχωριστα για 4 ωρες η το memtest θα δειξει ποια θα εχει προβλημα εαν εφοσον εχει/εχουν προβλημα
Moderators Gi0 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Moderators Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 επειδη εχω 1χ4gb και 1χ2gb πρεπει να τεσταρω την καθεμια ξεχωριστα για 4 ωρες η το memtest θα δειξει ποια θα εχει προβλημα εαν εφοσον εχει/εχουν προβλημα Οχι απαραιτητα. Ο μονος λογος που θα χρειαστει να προχωρησεις στο παραπανω ειναι να κανεις το memtest ως εχει (με κουμπωμενα τα dimms, οπως λειτουργει παντα ο υπολογιστης σου) και εαν προκυψει οντως καποιο error message, τοτε πια να πας σε ελεγχο καθε dimm μεμονωμενα, προκειμενου να εντοπισεις ποιο σου προκαλει το προβλημα (..ή εαν εισαι ατυχος να διαπιστωσεις εαν εχουν και τα δυο προβλημα).
MRgeldidram7 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Οχι απαραιτητα. Ο μονος λογος που θα χρειαστει να προχωρησεις στο παραπανω ειναι να κανεις το memtest ως εχει (με κουμπωμενα τα dimms, οπως λειτουργει παντα ο υπολογιστης σου) και εαν προκυψει οντως καποιο error message, τοτε πια να πας σε ελεγχο καθε dimm μεμονωμενα, προκειμενου να εντοπισεις ποιο σου προκαλει το προβλημα (..ή εαν εισαι ατυχος να διαπιστωσεις εαν εχουν και τα δυο προβλημα). ευχαριστω πολυ για την γρηγορη ανταποκριση , ομως εχω ακομα μερικες αποριες το memtest το εκαψα σε usb μετα οταν ανοιξω το πσ θα δουλεψει αυτοματα η πρεπει να κανω κατι με το πληκτρολογιο ,ρωταω θα ανοιξω τον υπολογιστη το πρωι και να δουλεψει μεχρι να γυρισω το μεσημερι επισης το sentinel βγαζει τον δισκο μια χαρα ομως το occt την πρωτη φορα που το ετρξα με resolution 1920χ1080 εβγαλε ερρορ στα 15 λεπτα ενω στα 800χ600 (επειδη οι θυρες usb στο ακυρο σταματουν να δουλευουν επρεπε να κανω επανεκκινηση ) δουλευε καλα σορρυ για τις μαζεμενες ερωτησεις
Moderators Gi0 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Moderators Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 ευχαριστω πολυ για την γρηγορη ανταποκριση , ομως εχω ακομα μερικες αποριες το memtest το εκαψα σε usb μετα οταν ανοιξω το πσ θα δουλεψει αυτοματα η πρεπει να κανω κατι με το πληκτρολογιο ,ρωταω θα ανοιξω τον υπολογιστη το πρωι και να δουλεψει μεχρι να γυρισω το μεσημεριΞεκιναει αυτοματα. Η μονη ρυθμιση που πρεπει να κανεις στον υπολογιστη σου ειναι να δηλωσεις ως boot device το usb/dvd απο το οποιο θα το τρεξεις. το occt την πρωτη φορα που το ετρξα με resolution 1920χ1080 εβγαλε ερρορ στα 15 λεπτα ενω στα 800χ600 (επειδη οι θυρες usb στο ακυρο σταματουν να δουλευουν επρεπε να κανω επανεκκινηση ) δουλευε καλαΥποθεσεις μονο μπορω να κανω για το συγκεκριμενο, μερικες απο τις οποιες θα ειναι η ανεπαρκης/προβληματικη τροφοδοσια, προβλημα GPU ή των drivers της.
MRgeldidram7 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Ξεκιναει αυτοματα. Η μονη ρυθμιση που πρεπει να κανεις στον υπολογιστη σου ειναι να δηλωσεις ως boot device το usb/dvd απο το οποιο θα το τρεξεις. Υποθεσεις μονο μπορω να κανω για το συγκεκριμενο, μερικες απο τις οποιες θα ειναι η ανεπαρκης/προβληματικη τροφοδοσια, προβλημα GPU ή των drivers της. δεν εχω καρτα γραφικων , οι drivers ειναι οι τελευταίοι και τροφοδοτικο μολις 2 μηνων μετα απο rma
Moderators Gi0 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Moderators Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 και τροφοδοτικο μολις 2 μηνων μετα απο rma To "2 μηνων" μονο θετικο δεν ακουγεται στ'αυτια μου, ειδικα οταν συνοδευεται με το "μετα απο RMA", και εξηγουμαι: Δεν παιζει ρολο ποσο καινουριο ειναι ενα εξαρτημα. Εαν δεν εχει ελεγχθει, κανείς στον κοσμο δεν μπορει να εγγυηθει οτι δουλευει απροσκοπτα. Φωτεινο και αμεσο παραδειγμα το RMA που εκανες. O λογος που υφισταται το RMA σαν διαδικασια ειναι αυτο ακριβως που προανεφερα. That said, δεν σημαινει πως το τροφοδοτικο σου εχει απαραιτητα προβλημα. Ενδειξεις και στοιχεια ψαχνεις, απ οπου μπορεις να τα εντοπισεις. Αντι λοιπον να το παμε αναποδα, ας παρουμε την πεπατημενη. Tι hardware εχεις, τι λειτουργικο (updates?), απο ποτε εμφανιζονται οι μπλε οθονες, εμφανιζονται μονο οταν παιζεις pes και farcry (..γνησια?) ή και σε αλλες στιγμες, το μηνυμα τους ειναι παντα ιδιο ή αλλαζει? Μεχρι στιγμης εισαι 'καθαρος' απο σκληρο, αυριο θα ελεγξεις μνημες και θελουμε να δουμε τι παιζει με την gpu και το τροφοδοτικο σου (..τα οποια θα αναφερεις αναλυτικα, οπως ειπαμε νωριτερα). Σωστα?
MRgeldidram7 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 23 Νοεμβρίου 2014 To "2 μηνων" μονο θετικο δεν ακουγεται στ'αυτια μου, ειδικα οταν συνοδευεται με το "μετα απο RMA", και εξηγουμαι: Δεν παιζει ρολο ποσο καινουριο ειναι ενα εξαρτημα. Εαν δεν εχει ελεγχθει, κανείς στον κοσμο δεν μπορει να εγγυηθει οτι δουλευει απροσκοπτα. Φωτεινο και αμεσο παραδειγμα το RMA που εκανες. O λογος που υφισταται το RMA σαν διαδικασια ειναι αυτο ακριβως που προανεφερα. That said, δεν σημαινει πως το τροφοδοτικο σου εχει απαραιτητα προβλημα. Ενδειξεις και στοιχεια ψαχνεις, απ οπου μπορεις να τα εντοπισεις. Αντι λοιπον να το παμε αναποδα, ας παρουμε την πεπατημενη. Tι hardware εχεις, τι λειτουργικο (updates?), απο ποτε εμφανιζονται οι μπλε οθονες, εμφανιζονται μονο οταν παιζεις pes και farcry (..γνησια?) ή και σε αλλες στιγμες, το μηνυμα τους ειναι παντα ιδιο ή αλλαζει? Μεχρι στιγμης εισαι 'καθαρος' απο σκληρο, αυριο θα ελεγξεις μνημες και θελουμε να δουμε τι παιζει με την gpu και το τροφοδοτικο σου (..τα οποια θα αναφερεις αναλυτικα, οπως ειπαμε νωριτερα). Σωστα? To "2 μηνων" μονο θετικο δεν ακουγεται στ'αυτια μου, ειδικα οταν συνοδευεται με το "μετα απο RMA", και εξηγουμαι: Δεν παιζει ρολο ποσο καινουριο ειναι ενα εξαρτημα. Εαν δεν εχει ελεγχθει, κανείς στον κοσμο δεν μπορει να εγγυηθει οτι δουλευει απροσκοπτα. Φωτεινο και αμεσο παραδειγμα το RMA που εκανες. O λογος που υφισταται το RMA σαν διαδικασια ειναι αυτο ακριβως που προανεφερα. That said, δεν σημαινει πως το τροφοδοτικο σου εχει απαραιτητα προβλημα. Ενδειξεις και στοιχεια ψαχνεις, απ οπου μπορεις να τα εντοπισεις. Αντι λοιπον να το παμε αναποδα, ας παρουμε την πεπατημενη. Tι hardware εχεις, τι λειτουργικο (updates?), απο ποτε εμφανιζονται οι μπλε οθονες, εμφανιζονται μονο οταν παιζεις pes και farcry (..γνησια?) ή και σε αλλες στιγμες, το μηνυμα τους ειναι παντα ιδιο ή αλλαζει? Μεχρι στιγμης εισαι 'καθαρος' απο σκληρο, αυριο θα ελεγξεις μνημες και θελουμε να δουμε τι παιζει με την gpu και το τροφοδοτικο σου (..τα οποια θα αναφερεις αναλυτικα, οπως ειπαμε νωριτερα). Σωστα? σ'αυτο συμφωνο απολυτα μαζι σου . τωρα το συστημα μου ειναι το εξης : cpu i3 3220 mobo gigabyte b75m-d3h gpu:onboard ram:1x4 gb 1x2gb mushkin psu:corsair cx 500 τα παιχνιδια δεν ειναι γνησια μονο 2-3 φορες εχω φαει bsod σερφαροντας ολες οι αλλες ειναι κατα τη διαρκεια παιχνδιου δεν λεω πως παντα εχω bsod αλλα 2/3 συμβαινει
MRgeldidram7 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 26 Νοεμβρίου 2014 καλησπερα και παλι , ετρεξα σημερα το memtest δεν ειχα ουτε ενα error . δοκιμασα παλι το occt ομως μου εβγαλε error detected . τωρα τι κανω ;
Moderators Gi0 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Μέλος Moderators Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 καλησπερα και παλι , ετρεξα σημερα το memtest δεν ειχα ουτε ενα error . δοκιμασα παλι το occt ομως μου εβγαλε error detected . τωρα τι κανω ; Ανεβασε φωτογραφιες απο το occt
johndoe2 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Δημοσ. 27 Νοεμβρίου 2014 Καλημέρα. Είχα ένα bsod με memory management. Αλλαξα τις ρυθμίσεις της εικονικής μνήμης με τις προτεινόμενες και σταμάτησαν. Το πρόβλημα διορθώθηκε; Έτρεξα το πρόγραμμα των windows για να τεστάρω την ram και δεν είχα κάποιο error. Τι ισχύει για την εικονική μνήμη και ποιες είναι οι βέλτιστες ρυθμίσεις που χρειάζεται να ορίσουμε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα