Προς το περιεχόμενο

BSOD:..και μετά τι;

Gi0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Moderators

Λοιπον εχουμε και λεμε.

Πρωτον, ο athur.sys σου προκαλει προβλημα.

Δευτερον, ριχνοντας μια ματια στο τελευταιο απο τα minidumps (δηλαδη το πιο προσφατο), πηγα στη λιστα των drivers. Εχεις αρκετους που χρηζουν ανανεωσης και μεσα σ αυτoυς drivers απο hardware parts τα οποια χρησιμοποιεις συνεχως (realtek καρτα δικτυου) ή απο hardware parts κατασκευαστων που ειναι..κομματακι επιρρεπεις σε κακοφτιαγμενους drivers (logitech camera).

• LVPr2Mon.sys Wed Oct 07 11:26:50 2009
  • Rt86win7.sys Tue Sep 27 17:49:12 2011

Δεν υπαρχει πουθενα κατι που να οδηγει στο συμπερασμα οτι αυτοι οι drivers "σκανε", αλλα η απουσια ενδειξης δεν αποτελει και αποδειξη. Τριτον κανε ενα κοπο και δοκιμασε το tplink wifi usb stick σε καποιον αλλο υπολογιστη εαν ειναι εφικτο. Για να απορριψεις την μικρη περιπτωση να εχει hardware προβλημα το ιδιο το stick. 

Επισης σχετικα με το #361, απο θερμοκρασιες γενικως πως πας?

Τέλος, έβαλα αυτούς που δίνει η TPlink όπως πρότεινες κι εσύ.

Κατι ακομα σχετικα με το παραπανω. Δυστυχως δεν μπορω να κανω εγκατασταση τους συγκεκριμενους drivers και να ελεγξω τι παιζει, οποτε βασιζομαι στα λεγομενα σου.

Βλεπω στο προτελευταιο minidump (23/5) πως η εκδοση του athur.sys εχει timestamp 5/1/2010. Στο site της TPLINK, για την v2 οι drivers που υπαρχουν με υποστηριξη για τα 7 και οι οποιοι βγηκαν το 2010, ειναι 3. Το timestamp αυτου που εχεις εγκατεστημενο ειναι πιο κοντα στους παλιοτερους (2/10/2010) και οχι στην πιο ανανεωμενη εκδοση (6/11/2010). 

Τα ενδεχομενα ειναι, ειτε να εκανες καταλαθος αλλη εγκατασταση και οχι αυτους που σου προτεινα νωριτερα, ειτε να μην εχει γινει απεγκατασταση ο παλιοτερος driver για καποιο λογο και να χρησιμοποιειται ακομα αυτος, ειτε η TPLINK να μην εχει αλλαξει τον athur.sys κατα το 2010.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 896
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Ανανέωσα με τους τελευταίους drivers το realtek και επανεγκατέστησα καλού κακού και του tplink για κάθε περίπτωση.Δυστυχώς συνεχίζει και το ''χάνει".Υπάρχει τρόπος να κάνει το σύστημα έλεγχο για νεότερους drivers γενικά;

Σημειώνω ότι δεν έχω τρέξει το Memtest που προτείνεις (δεν μπορώ να το κάνω εκκινήσιμο απο usb) αλλά είχα κάνει παλιότερα αυτό του υπολογιστή χωρίς να δείξει κάποιο πρόβλημα  και επίσης το σταματημένο ανεμηστηράκι της κάρτας γραφικών.(αν και αυτό είναι παλιότερο και προφανώς δεν επηρεάζει)

Το γεγονός ότι έχει πρόβλημα αναγνώρισης και με τον εκτυπωτή θα μπορούσε να σημαίνει κάτι;

Θα το δοκιμάσω και σε άλλον υπολογιστή με την πρώτη ευκαιρία.

• Moderators

Ανανέωσα με τους τελευταίους drivers το realtek και επανεγκατέστησα καλού κακού και του tplink για κάθε περίπτωση.Δυστυχώς συνεχίζει και το ''χάνει".

Οταν λες το χανει τι εννοεις? Μπλε οθονες ή αλλα συμπτωματα?

Βtw σου εδωσα ακομα ενα driver νωριτερα και επισης κανε τον κοπο να δεις εαν χρειαζεται κανεις αλλος ανανεωση.

Υπάρχει τρόπος να κάνει το σύστημα έλεγχο για νεότερους drivers γενικά;

Ο καλυτερος τροπος ειναι ο χειροκινητος.

Σημειώνω ότι δεν έχω τρέξει το Memtest που προτείνεις (δεν μπορώ να το κάνω εκκινήσιμο απο usb) αλλά είχα κάνει παλιότερα αυτό του υπολογιστή χωρίς να δείξει κάποιο πρόβλημα

Το παλαιοτερα δεν μεταφραζεται σε "σωστη λειτουργια τωρα". Αν και πονταρω πως θα βγει καθαρο, ενα bootable memtest καλο ειναι να το κανεις.

και επίσης το σταματημένο ανεμηστηράκι της κάρτας γραφικών.(αν και αυτό είναι παλιότερο και προφανώς δεν επηρεάζει)

Σε ρωτησα νωριτερα για τις θερμοκρασιες, εαν μπορεις δωσε πληροφοριες.

Το γεγονός ότι έχει πρόβλημα αναγνώρισης και με τον εκτυπωτή θα μπορούσε να σημαίνει κάτι;

Δεν μπορω να φανταστω εαν εχει σχεση ή οχι, αλλα εαν μιλαμε για usb εκτυπωτη για αρχη θα επιβεβαιωνα πως ολες μου οι usb ports λειτουργουν κανονικα, καθως μεχρι στιγμης οτι προβλημα εχεις αναφερει εχει αμεση σχεση με αυτες.

Θα το δοκιμάσω και σε άλλον υπολογιστή με την πρώτη ευκαιρία.

Αναμενω νεωτερα.

Όχι δεν μου έχει βγάλει μπλε οθόνη ,ακόμα τουλάχιστον, μόνο το usb χάνει.

Όσον αφορά τις θερμοκρασίες δεν νομίζω ότι έχω πρόβλημα,όλα τα διαγνωστικά που έτρεξα δεν δείχνουν κάτι.

Υπάρχει κάποιος τρόπος να δω αν οι θύρες λειτουργούν σωστά; Το στικ για το πληκτολόγιο π.χ ή στικ δεδομένων κλπ δεν παρουσιάζουν προβλήματα σε καμία θύρα.

θα ξαναπροσπαθήσω να τρέξω το memtest που προτείνεις και θα δοκιμάσω το usb και σε άλλον υπολογιστή και θα σου πώ αποτέλεσμα.

• Moderators

Όχι δεν μου έχει βγάλει μπλε οθόνη ,ακόμα τουλάχιστον, μόνο το usb χάνει.

Αρα λοιπον μιλαμε πια για προβλημα με την αναγνωριση του usb και οχι με μπλε οθονες αφου προς το παρον δεν εχεις αντιμετωπισει καποια.

Το στικ για το πληκτολόγιο π.χ ή στικ δεδομένων κλπ δεν παρουσιάζουν προβλήματα σε καμία θύρα.

Eισαι οκ.

θα ξαναπροσπαθήσω να τρέξω το memtest που προτείνεις και θα δοκιμάσω το usb και σε άλλον υπολογιστή και θα σου πώ αποτέλεσμα.

Οk

Λοιπόν τα νέα έχουν ως εξής: Αγόρασα ένα νέο usb για να δω τι θα γίνει αλλά και με αυτό έχει πρόβλημα. Όπως και με το dlink αν θυμάσαι που έλεγα κι αυτό κολλούσε το μενού του και δεν μπορούσα να συνδεθώ.

Έβγαζε ένα μήνυμα ότι απενεργοποιεί το ICS (που δεν ξέρω τι είναι)κατα την εκκίνηση του utility και μετά ξανα κολλούσε στο μενού του.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κολλούσε μέχρι και η αναζήτηση δικτύου απο το εικονίδιο ασύρματων συνδέσεων που εμφανίζει κάτω δεξιά (εννοώ αυτό του λειτουργικού).

Παρατήρησα ακόμα σε καποιες στιγμές που είχε κολλήσει και έκανα επανεκκίνηση, ο υπολογιστής καθυστερούσε πολύ να κλείσει μέχρι που τράβηξα το στικ και έκλεισε σχεδόν αμέσως.(αυτό έγινε δυο φορές στο κλείσιμο και μία κατα την εκκίνηση που πάλι καθυστερούσε)

Αν και δεν είχα άλλη μπλε οθόνη ακόμα η αισθηση που μου δίνει είναι ότι έχει σχέση το ένα με το άλλο καθώς όλα ξεκίνησαν μαζί και επειδή λύθηκαν ούτε μετά απο format θεώρησα ότι είναι hardware,έτσι και άρχισα να το ψάχνω με τον οδηγό που ανέβασες.

Με την ευκαιρία, σε ευχαριστώ και για την τεχνική υποστήριξη!!!

Λάθος που έβγαλε κάποια στιγμή http://i1362.photobucket.com/albums/r698/djole1925/001_zps3e4ae057.jpg

Και απο την διαχείρηση http://i1362.photobucket.com/albums/r698/djole1925/003_zpsb88e066d.jpg

κι αυτό το έβγαζε κατα την εκκίνηση του utility http://i1362.photobucket.com/albums/r698/djole1925/004_zpsfe50522a.jpg

Κοίταξα και με το tdskiller του kaspersky και βρήκε 2 rootkit τα οποία και αφαίρεσα.

• Moderators

Nα σαι καλα ;)

Αρα πια, κατι αλλο παει στραβα με το OS σου, μια και οι πιθανοτητες να εχεις hardware προβλημα ειναι μηδενικες. 

Το 2 rootkits που βρηκε το kaspersky, εχεις ιδεα πως μπορει να τα κολλησες? Δεδομενου πως μολις εκανες format. Και επισης, θυμασαι οποιαδηποτε πληροφορια σχετικα με αυτα (filenames, file paths, κλπ)?

ICS = Internet Connection Sharing. 

Δεν ξέρω αν φταίει το OS καθώς το τελευταίο φορμάτ εγινε πρίν μερικούς μήνες αλλά όπως είχα πει και νωρίτερα το πρόβλημα δεν λυνόταν με φορματ. (μάλιστα ξαναέκανα με άλλη κόπια win7)

Εκεί άρχισα να πιστεύω ότι ήταν hardware ή κάτι άλλο.

Όταν τελείωσε το scan το tdskiller είχε επιλογή να μπουν καραντίνα ή να διαγραφούν,μόλις επέλεγα ενέργεια το avast τα εντόπιζε και τα έβαζε αυτό σε καραντίνα.

Αν βοηθάει αυτο..

http://i1362.photobucket.com/albums/r698/djole1925/005_zpsc9518cef.jpg

Άρα δεν είναι πρόβλημα το ότι έκλεινε το ics.

• Moderators

Αουτς!

Mεταξυ αλλων το συγκεκριμενο rootkit 

steal data by intercepting a system's network traffic and searching it for usernames, passwords and credit card data

Μ αλλα λογια, να μια καλη εξηγηση του τι παει στραβα με τα δικτυα σου.

Kαι να τι παει στραβα με τον εκτυπωτη σου

When the dropper is executed, it first hijacks the print spooler service (spoolsv.exe) to write a filesystem boot sector at the end of the disk and changing the master boot record to execute this bootstrap routine; it then infects low level system drivers such as those responsible for PATA operations (atapi.sys) to implement its rootkit.

Kαι επειδη το συγκεκριμενο rootkit δεν ειναι ενα ακομα τυπικο malware, θα προτεινω δραστικα μετρα, δηλαδη format και στη συνεχεια προσοχη απο που κατεβαζεις το software σου, ακομα και το δισκακι των ιδιων των Windows. Μπορει το Avast (ή οποιοδηποτε αλλο antivirus) να λεει πως το καθαρισε και δεν εχω λογο να μην το πιστεψω, αλλα εαν σε παιρνει να κανεις format, θα προτιμουσα στη θεση σου να εχω το κεφαλι μου ησυχο (βλεπω και κατι MBR στην περιγραφη..). Και ελεγχε παντα την κινηση των λογαριασμων σου σε περιπτωση που κανεις eBanking απο αυτο το pc.

• Like 1

Έτρεξα ένα free scan του kaspersky και δείχνει τα παρακάτω:

Malware (5)

HEUR:Trojan.Win32.Generic

WinSpeed.dll 

c:\ProgramData\WinSpeed

WinSpeed.dll 

C:\Documents and Settings\All Users\WinSpeed

tsk0005.dta 

C:\TDSSKiller_Quarantine\29.03.2014_16.32.06\tdlfs0000

UPX 

C:\TDSSKiller_Quarantine\29.03.2014_16.32.06\tdlfs0000\tsk0007.dta/

Packed.Win32.TDSS.z

tsk0003.dta 

C:\TDSSKiller_Quarantine\29.03.2014_16.32.06\tdlfs0001

Vulnerabilities (2)

Information about applications and operating system components in which vulnerabilities have been detected.

C:\Program Files\VideoLAN\VLC\vlc-cache-gen.exe

C:\Program Files\VideoLAN\VLC\vlc.exe

Other issues (12)

Information about vulnerabilities associated with the settings of installed applications and the operating system.

"Autorun from hard drives is allowed"

"Autorun from network drives is enabled"

"CD/DVD autorun is enabled"

"Removable media autorun is enabled"

"Windows Explorer - show extensions of known file types"

"Microsoft Internet Explorer: clear history of typed URLs"

"Microsoft Internet Explorer - disable caching data received via protected channel"

"Microsoft Internet Explorer: disable sending error reports"

"Microsoft Internet Explorer: delete cookies"

"Microsoft Internet Explorer: enable cache autocleanup on browser closing"

"Windows Explorer: display of known file types extensions is disabled"

"Microsoft Internet Explorer: start page reset"

Το κακό είναι ότι δεν έχει επιλογη "θεραπείας" αλλά σε παραπέμπει να αγοράσεις κάποιο προιόν τους.Έχεις κανένα δυνατό που να είναι free υπ'όψιν;

Υπάρχει περίπτωση να είναι βρίσκεται κάπου σε αναμονή ο ιός (στο D, π.χ ή κάπου αλλού) και να ενεργοποιείται μετά; Γιατί και μετά απο τα φορμάτ δεν πάλι τα ίδια μου έκανε.

Τι ακριβώς εννοείς για τα Master boot sectors; Είδα περίπου τι είναι αλλά μπορεί εκεί να υπάρχει ιός;

• Moderators

Το κακό είναι ότι δεν έχει επιλογη "θεραπείας" αλλά σε παραπέμπει να αγοράσεις κάποιο προιόν τους.Έχεις κανένα δυνατό που να είναι free υπ'όψιν;

Δεν εχω ιδεα εαν θα δουλεψουν, μπορεις να δοκιμασεις boot disks απο διαφορους AV vendors. Επαναλαμβανομαι αλλα στη θεση σου δεν θα ξοδευα χρονο και κοπο, το format θα ειχε φυγει χωρις δευτερη σκεψη.

Υπάρχει περίπτωση να είναι βρίσκεται κάπου σε αναμονή ο ιός (στο D, π.χ ή κάπου αλλού) και να ενεργοποιείται μετά; Γιατί και μετά απο τα φορμάτ δεν πάλι τα ίδια μου έκανε.

Οπως ειπα και πριν, φροντισε οτι κατεβαζεις/κανεις εγκατασταση να ειναι virus-free και απο ευυπολυπτες πηγες.

Τι ακριβώς εννοείς για τα Master boot sectors; Είδα περίπου τι είναι αλλά μπορεί εκεί να υπάρχει ιός;

Οχι απλα μπορει να υπαρχει, ειχες (εχεις?) στο pc σου τετοιο ιο. Ο οποιος πραγματοποιουσε ολα οσα ανεφερα πριν (network traffic, print spooler, κλπ, κλπ).

• Like 1

• 1 μήνα μετά...

Για την ιστορία και επειδή άργησα λόγω υποχρεώσεων να κάνω φορμάτ θα πω μόνο ότι στην περίπτωσή μου το πρόβλημα δεν λύθηκε ούτε με αυτό.

Ευχαρίστώ πάντως για το χρόνο σου Gi0

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Τώρα τελευταία εμφανίζονται αρκετές μπλε οθόνες.Ο υπολογιστής μου είναι αγορασμένος 4-5μήνες με windows 64bit professional γνήσια(λόγω του οτι είμαι φοιτητής τα πήρα δωρεάν από ενα site).Το μόνο που κατάφερα είναι να αποθηκεύσω κάποια στοιχεία που δεν ξέρω αν σας βοηθάνε.Πρόσθετες πληροφορίες για το πρόβλημα:

BCCode: 124
  BCP1: 0000000000000000
  BCP2: FFFFFA800AE88028
  BCP3: 00000000BE000000
  BCP4: 000000000100110A
  OS Version: 6_1_7601
  Service Pack: 1_0
  Product: 256_1

Αρχεία για την περιγραφή του προβλήματος:
  C:\Windows\Minidump\051314-4851-01.dmp
C:\Users\.....\AppData\Local\Temp\WER-8439-0.sysdata.xml

(Αν δε κάνω λάθος πρέπει να εμφανίζει το ίδιο σφάλμα κάθε φορά και να αναφέρω οτι εμφανίζεται τυχαία,μπορεί ακόμα και στο ιντερνετ σε κάποιο βιντεάκι)
Βοήθεια  :cry:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...