greekparot Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Ανεβάζει θερμοκρασίες τώρα τελευταία πολυ. Είμαι σίγουρος πως έχει μαζέψει χνουδια απο μέσα η ψυκτρα / ανεμιστήρες κλπ. Λάπτοπ δεν έχει τύχει ποτε να λυσω πλην ram & hard disk. Είναι κάτι εύκολο αν ξεβιδωσω όλες τις βιδες κ βγάλω το κάτω μέρος; Να προσεξω κάτι ιδιαίτερα; Οποίος το έχει ξανακάνει ας μου γράψει κάτι περισσότερο αν υπάρχει. Θέλω να το κάνω εγω γιατι έληξε & η εγγύηση του οπότε δεν υπάρχει λόγος να το στείλω Αθήνα. Sent from my iPhone using Insomnia
*Kezar* Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 στο περιπου πως το λυνουν. http://www.youtube.com/watch?v=bLM6Abn5H6E&feature=related να θυμασαι οτι και να κανεις δεν θελει δυναμη θελει τροπο.!!!
fylatos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Ποιό laptop έχεις? Θα σου έλεγα να βρεις έναν οδηγό βίδα προς βίδα πριν αρχίσεις. Γενικά από 2 asus που έχω ανοίξει η σειρά είναι, βγάζεις το καπάκι από τις μνήμες, αφαιρείς τον σκληρό, ξεβιδώνεις όλες τις βίδες από κάτω, βγάζεις το πληκτρολόγιο προσεκτικά για να μην κόψεις την ταινία, ξεβιδώνεις όλες τις βίδες κάτω από το πληκτρολόγιο, αφαιρείς το μεταλλικό κάλυμμα κάτω από το πληκτρολόγιο και το πλαστικό μαζί με το trackpad, προσέχεις πάλι για τις ταινίες, κάποιες έχουν ένα κλιπ. Αφαιρείς προσεκτικά το thermal tape που μάλλον θα έχει ή παραγγέλνεις καινούριο, ξεβιδώνεις την μητρική αφού βγάλεις όλες τις συνδέσεις (πιθανώς έχει και από κάτω οπότε πρόσεχε) την αφαιρείς χωρίς να λυγίζει. Την καθαρίζεις με ισοπροπυλική αλκοόλη, αφαιρείς το heatsink το φυσάς, αφαιρείς τα ανεμιστηράκια, τα ανοίγεις και τα καθαρίζεις, βάζεις thermal tape/paste σε cpu/gpu και το επανασυναρμολογείς. Είναι εύκολο, θέλει ψυχραιμία, χρόνο, σωστά εργαλεία και φως.
filip123go Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Καλό θα είναι να βάλεις και πάστα..! Δεν είναι δύσκολο απλα να προσέξεις, να τα βγάλεις όλα από μέσα (σκληρούς,ραμ κλπ) και να ξεβιδώσεις όλες τις βίδες. Καλό θα είναι να κάνεις ένα σχεδιάγραμμα που μπαίνει η κάθε βίδα. Τέλος για να το ανοίξεις πιο εύκολα αφού το ξεβιδώσεις, να βάλεις μια τηλεκάρτα ανάμεσα στο πάνω και στο κάτω μέρος και να την σειρεις περιμετρικά..!
fylatos Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Καλό θα είναι να βάλεις και πάστα..! Δεν είναι δύσκολο απλα να προσέξεις, να τα βγάλεις όλα από μέσα (σκληρούς,ραμ κλπ) και να ξεβιδώσεις όλες τις βίδες. Καλό θα είναι να κάνεις ένα σχεδιάγραμμα που μπαίνει η κάθε βίδα. Τέλος για να το ανοίξεις πιο εύκολα αφού το ξεβιδώσεις, να βάλεις μια τηλεκάρτα ανάμεσα στο πάνω και στο κάτω μέρος και να την σειρεις περιμετρικά..! Θα έλεγα υποχρεωτικό, πολλές φορές βέβαια η asus σε low end laptops χρησιμοποιεί thermal tape 1mm που δεν αντικαθίσταται με πάστα, μόνο με καινούριο tape.
greekparot Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Thermal tape απο που μπορω να αγοράσω; Sent from my iPhone using Insomnia
fylatos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 http://www.eworld.com.gr/eworld/products/index/106 έχει άριστα thermal pad, αν μπορείς να τα βρεις πιο φθηνά πάρτα από αλλού, απλά το είχα εύκαιρο. Τελικά έχει thermal pad ή paste? ΜΗΝ βάλεις πάστα στην θέση της ταινίας, αφού η πάστα πρέπει να μπαίνει σε πάχος 0.1 χιλιοστών όχι 1. Το μέτρησες το thermal pad σου τι πάχος έχει για να παραγγείλεις το ίδιο. Εγώ με της phobya είδα και διαφορά από το stock σε θερμοκρασίες. Άσε που θα σου μείνει και για άλλες 2-3 φορές ή 2-3 υπολογιστές.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα