Προς το περιεχόμενο

Western Digital My Book 1TB USB 3.0 78,34euro

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια συμβουλη προς τους κατοχους του δισκου: Με το μαλακο οταν συνδεετε το καλωδιο usb στη θυρα του γιατι ειναι ευαισθητη και με λιγη παραπανω πιεση ειναι πολυ πιθανο να την παρετε στο χερι. Αυτο συνεβη σε μενα και οπως εχω διαπιστωσει και σε αλλους με δισκους γενικα με την ιδιου τυπου θυρα.

Μετα παντως απο αρκετη ταλαιπωρια, η wd μου αντικατεστησε το δισκο χωρις εξοδα με εναν αλλο. Η απογοητευση μου ομως συνεχιστηκε καθως ο δισκος που μου στειλανε δεν ηταν σε εργοστασιακο κουτι και το χειροτερο ειναι οτι μεσα βρισκεται ενας caviar blue και οχι black και οπως καταλαβαινετε ειναι πιο αργος απο αυτον που ειχα αγορασει. Προφανως ειχαν σε stock τον caviar blue, του βαλανε μια θηκη και τον πασαρανε για αντικατασταση. Τους το ανεφερα και εδω και αρκετο καιρο περιμενω απαντηση.

Εχεις απόλυτο δίκιο. Αυτό διαπίστωσα και γω... Ουσιαστικά δεν είναι για πολλά "μπάσε - βγάλε".

Πολύ άσχημο αυτό.

Εμένα τον έλεγξαν στο service, διαπίστωσαν ότι είχε πρόβλημα και από εβδομάδα περιμένω νέα!

Α

http://aroundtheblacksea2012.wordpress.com/

• Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ευχαριστω πολυ για την ενημερωση!! οποτε θα φροντισω να μη βγαλω το usb απ τη θυρα, για να μη γινει η ζημια. Αν και το ειχα καταλαβει, γιατι το συγκεκριμενο σημειο υποδοχων τριζει αβερτα και φαινεται πολυ κουκουρουκου.

Δημοσ.

^ Oι green είναι "πιο αργοί". Oι blue & οι black είναι στςι 7200 RPM. Η (οθσιαστικότερη) διαφορά των black είναι η 5χρονη εγγύησή τους (και η θεωρητικά επόμενη ανώτερη ποιότητα κατασκευής τους).

Ο λόγος που σου στείλανε blue (και μάλιστα πιθανότατα "ανακατασκευασμένος") είναι η μικρότερη εγγύηση που έχεις δικαίωμα να έχεις όταν ο δίσκος που στέλνεις είναι πιο παλιός από έναν μήνα (ημερομηνία αγοράς). Δεν σ' έρριξε κάπου η WD - έκανε ό,τι προβλέπεται στα πλαίσια της RMA πολιτκής της που αναφέρεται στο site της. 

Το ξερω οτι και ο blue ειναι στα 7200.Ξεχασα να αναφερω οτι ο blue επιπλεον ειναι στα 32mb cache ενω ο black που αγορασα στα 64mb και στα ιδια τεστ ταχυτητας που τον εκανα η διαφορα ειναι μεγαλη.Σε καμια περιπτωση ο δισκος τωρα δεν κανει αυτα που υποσχεθηκε να κανει και γιαυτο πιστευω οτι με εριξε και περιμενω επισημη απαντηση.

• Super Moderators
Δημοσ.

όταν λες μεγάλη πόσα MB/sec εννοείς?

πόσα δλδ έβγαζε ο προηγούμενος και πόσα ο τωρινός?

Δημοσ.

Το ξερω οτι και ο blue ειναι στα 7200.Ξεχασα να αναφερω οτι ο blue επιπλεον ειναι στα 32mb cache ενω ο black που αγορασα στα 64mb και στα ιδια τεστ ταχυτητας που τον εκανα η διαφορα ειναι μεγαλη.Σε καμια περιπτωση ο δισκος τωρα δεν κανει αυτα που υποσχεθηκε να κανει και γιαυτο πιστευω οτι με εριξε και περιμενω επισημη απαντηση.

...άλλο αν ΠΡΑΚΤΙΚΑ είναι αργός ο δίσκος. Τα 32ΜΒ cache πάντως δεν είναι που κάνουν χοντρές διαφορές - για την ιστορία αυτό. Κι ελπίζω να το τόνισες στο μέιλ σου πως "64 σας έστειλα-32 μου γυρίσατε", το οποίο κανονικά ΕΙΝΑΙ λόγος για ν' απαιτήσεις αντικατάσταση με "ίσων ή και καλύτερων δυνατοτήτων" δίσκο (...κι εδώ που τα λέμε, άσχετα αν κανονικά τις ίδιες επιδόσεις θα έπρεπε να έχει ο μπλου με τον μπλακ, ΠΑΛΙ θα έπρεπε μπλακ να σου έχουν στείλει. Από αυτήν την άποψη, το 'χεις το δίκιο σου).

...Όσο για την "μεγάλη διαφορά", πιθανώς ο δίσκος να είναι προβληματικός. Ένας λόγος παραπάνω να απαιτήσεις εκ νέου αντικατάσταση.

Δημοσ.

όταν λες μεγάλη πόσα MB/sec εννοείς?

πόσα δλδ έβγαζε ο προηγούμενος και πόσα ο τωρινός?

Σε ενα συγκεκριμενο τεστ του crystal diskmark στο ιδιο pc κλπ ενω σε read εχει την ιδια ταχυτητα, σε write ειδα 30-40 ΜΒ/s κατω και ξενερωσα (σε USB 3.0 παντα). Αν ηταν μικρη η διαφορα δε θα ασχολιομουν αλλα ειναι εμφανης ακομα και κατα τη χρηση. Συγκεκριμενα ειχε στην αρχη τον WD1001FAES και τωρα εχει τον WD10EALS. Τους τα ειπα αυτα και για το cache και ελπιζω να μου τον αλλαξουν.

• Super Moderators
Δημοσ.

Σε ενα συγκεκριμενο τεστ του crystal diskmark στο ιδιο pc κλπ ενω σε read εχει την ιδια ταχυτητα, σε write ειδα 30-40 ΜΒ/s κατω και ξενερωσα (σε USB 3.0 παντα). Αν ηταν μικρη η διαφορα δε θα ασχολιομουν αλλα ειναι εμφανης ακομα και κατα τη χρηση. Συγκεκριμενα ειχε στην αρχη τον WD1001FAES και τωρα εχει τον WD10EALS. Τους τα ειπα αυτα και για το cache και ελπιζω να μου τον αλλαξουν.

στο Sequential? πάνω πάνω?

• Super Moderators
Δημοσ.

πόσο % γεμάτος ο νέος και πόσο % ο παλιός όταν είχες κανει το test? γιατί όσο γεμίζουν τόσο μειώνονται οι επιδόσεις τους

• Super Moderators
Δημοσ.

damn, δεν περίμενα τέτοια διαφορά ανάμεσα σε Blue και Black αλλά σε Green και Black, έχει και 500αρια platters...

Δημοσ.

^ Oι green είναι "πιο αργοί". Oι blue & οι black είναι στςι 7200 RPM. Η (οθσιαστικότερη) διαφορά των black είναι η 5χρονη εγγύησή τους (και η θεωρητικά επόμενη ανώτερη ποιότητα κατασκευής τους).

Ο λόγος που σου στείλανε blue (και μάλιστα πιθανότατα "ανακατασκευασμένος") είναι η μικρότερη εγγύηση που έχεις δικαίωμα να έχεις όταν ο δίσκος που στέλνεις είναι πιο παλιός από έναν μήνα (ημερομηνία αγοράς). Δεν σ' έρριξε κάπου η WD - έκανε ό,τι προβλέπεται στα πλαίσια της RMA πολιτκής της που αναφέρεται στο site της. 

To "ανακατασκευασμένος" μπορεί με κάποιο τρόπο να ελέγχθει??

Α

Δημοσ.

Αναφέρεται στο αυτοκόλλητο του δίσκου. Δεν έχει τόση σημασία αυτό όμως - λειτουργικός και "μια χαρά" είναι ένας τέτοιος δίσκος γενικά, και κατά πάσα πιθανότητα θα αντέξει όσο ένας "ολοκαίνουριος". Σημασία περισσότερο έχει η εγγύηση που τον συνοδεύει, η οποία είναι η συνέχεια/υπόλοιπο του δίσκου που αντικαθιστά...

Δημοσ.

Αλλος ένας απογοητευμένος πελάτης της electroworld!!!

και εξηγούμαι:

Eβαλα μια παραγγελία στο electroworld για τον MyBook 3.0. ΔΕΝ μου έφτανε μόνο αυτό όμως (!). Εκείνη την εποχή (τώρα νομίζω ότι το έχουν καταργήσει…) στο αριστερό μέρος της οθόνης είχε μια «διαφήμιση» για gadgets. Ετσι και γω παρήγγειλα ΚΑΙ μια soft case iLUV για iPod touch.

By the way

Την διαφήμιση - για τα gadgets δεν την έχουν καταργήσει (ή την ξαναέβαλαν...).

Είναι ένας "electroworld merchant" όπως διάβασα στις συχνές ερωτήσεις, με την επιπλέον επεξήγηση ότι: "Όταν αγοράζετε ένα προϊόν από κάποιον electroworld Merchant μπορείτε να είστε βέβαιοι για την ποιότητα τόσο του αντικειμένου όσο και της εξυπηρέτησης." (χα, χα).

Λέγεται gowireless!

ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν στις αγορές σας!

Α

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Εχεις απόλυτο δίκιο. Αυτό διαπίστωσα και γω... Ουσιαστικά δεν είναι για πολλά "μπάσε - βγάλε".

Πολύ άσχημο αυτό.

Εμένα τον έλεγξαν στο service, διαπίστωσαν ότι είχε πρόβλημα και από εβδομάδα περιμένω νέα!

Α

http://aroundtheblacksea2012.wordpress.com/

... ακόμα τίποτε από το service της electroworld - Κωτσόβολος....

Για να δούμε..

Α

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...