Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και όλες. Θα ήθελα να σας ρωτήσω πως μάθατε καλή java. Απο βιβλίο, απο το Internet, απο μαθήματα; Και ποιον θεωρείτε εσείς τον καλύτερο τρόπο. Έχω διάσπαρτες γνώσεις προγραμματισμού σε διάφορες γλώσσες αλλά θέλω να επικεντρώσω στη java και να κατανοήσω πράγματα που έχω μπερδέψει στο μυαλό μου. Κοινώς....θέλω να την πιάσω απο την αρχή και να τη μάθω σωστά.

Δημοσ.

Ξεκίνησα διαβάζοντας τα tutorials στη σελίδα της Sun (τότε...., πόσα χρόνια πέρασαν άραγε)

Μετά έσπασα τα μούτρα μου προσπαθώντας να κάνω δικά μου πράγματα.

Παράλληλα διάβασα τόνους κώδικα από αληθινές εφαρμογές, δηλ όχι κώδικα που προορίζεται να εκπαιδεύσει νέους ή να κάνει επίδιεξη δυνατοτήτων της γλώσσας αλλά κώδικα γραμμένο από αληθινούς προγραμματιστές για πραγμάτικα προβλήματα που θα γραφόταν σε σοβαρές εταιρίες

Αν και τώρα επαγγελματικά ασχολούμαι με .NET, δε εχω σταματήσει ποτέ να είμαι στη διαδικασία εκμάθησης, για τα πάντα.

Δημοσ.

Ξεκίνησα διαβάζοντας τα tutorials στη σελίδα της Sun (τότε...., πόσα χρόνια πέρασαν άραγε)

Μετά έσπασα τα μούτρα μου προσπαθώντας να κάνω δικά μου πράγματα.

Παράλληλα διάβασα τόνους κώδικα από αληθινές εφαρμογές, δηλ όχι κώδικα που προορίζεται να εκπαιδεύσει νέους ή να κάνει επίδιεξη δυνατοτήτων της γλώσσας αλλά κώδικα γραμμένο από αληθινούς προγραμματιστές για πραγμάτικα προβλήματα που θα γραφόταν σε σοβαρές εταιρίες

Αν και τώρα επαγγελματικά ασχολούμαι με .NET, δε εχω σταματήσει ποτέ να είμαι στη διαδικασία εκμάθησης, για τα πάντα.

+ 1 , συνεχώς πρέπει να διαβάζεις . παρατηρείς , μαθαίνεις , με το youtube θα βοηθηθείς επίσης

πολύ !! :rolleyes:

http://www.youtube.com/results?search_query=java+tutorial+for+beginners&oq=java+tuto&aq=1&aqi=g10&aql=&gs_sm=e&gs_upl=1275l9257l0l13693l9l9l0l1l1l0l599l2846l2-4.2.1.1l8l0

Δημοσ.

Για μένα σημαντικό είναι να πας βήμα βήμα. Δηλαδή κάτσε και διάβασε τα προγραμματα για τους αρχάριους. Αργότερα πολλά απο αυτά ίσως να μη τα χρησιμοποιεις καν αλλά θα μπεις στη λογική. Ειδικά αν δεν έχεις μπει στη λογική του OO programming είναι σημαντικό να ξεκινήσεις σιγά.

Τέλος εγώ θα πρότεινα όχι μόνο να διαβάσεις τόνους κώδικα, αλλά να τον πληκτρολογήσεις κι'όλας. Έτσι αποστηθίζεις τη σύνταξη και αναγκάζεσαι να εστιάσεις ακριβώς τι κάνει κάθε γραμμή.

Πολλές φορές μπορεί να διαβάσεις κώδικα και να πεις "α κατάλαβα τι κάνει" αλλά πραγματικά να μην έχεις καταλάβει. Τέλος για μενα τα βίντεο tutorials είναι μεν καλά, αλλά αν δεν κάτσεις να λιώσεις για να γράψεις το πιο ηλίθιο προγραμματάκι στην αρχή δεν κάνεις τίποτα.

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους και όλες. Θα ήθελα να σας ρωτήσω πως μάθατε καλή java. Απο βιβλίο, απο το Internet, απο μαθήματα; Και ποιον θεωρείτε εσείς τον καλύτερο τρόπο. Έχω διάσπαρτες γνώσεις προγραμματισμού σε διάφορες γλώσσες αλλά θέλω να επικεντρώσω στη java και να κατανοήσω πράγματα που έχω μπερδέψει στο μυαλό μου. Κοινώς....θέλω να την πιάσω απο την αρχή και να τη μάθω σωστά.

Απο παντού μπορεις να μάθεις προγραμματισμο. Χρησιμοποιώντας ολα τα μαθησιακά

εργαλεία που προανέφερες. Φυσικα αν δεν τριφτεις με το Eclipse ή οποιο άλλο IDE

εχεις επιλέξει δεν προκειται ποτε να μαθεις οσο καλα θελεις. Καμια φορα η θεωρια απεχει αρκετα

απο την πράξη.

ΣΗμαντικο επισης ειναι να ξεκινησεις απο πολυ μικρα προτζεκτ.... πχ απλο κομπιουτεράκι

μέχρι και κανονικες υλοποιήσεις αλγοριθμων πχ για κρυπτογραφηση... για δίκτυα κτλπ.

Step by step με ορεξη και υπομονη στο τελος θα καταλήξεις ενας καλός προγραμματιστης

ειτε εισαι της Java ειτε της C ειτε και εγω δεν ξερω ποιας άλλης. Στην μάθηση κατα την γνωμη μου

πολυ μεγαλο ρολο παιζουν οι εκπαιδευτικες δραστηριοτητες που θα ακολουθησεις.

Πχ το να μπεις να ρωτησεις και να συμμετασχεις σε ενα φορουμ αποτελει μια εκπαιδευτικη δραστηριοτητα

η οποια μπορει να σε βοηθησει πολυ περισσοτερο να μαθεις απο οτι αν προσπαθουσες να διαβασεις ενα βιβλιο το οποιο

εν παση περιπτωση ειναι "βουβο" και δεν απαντα σε ερωτησεις .

η συμμετοχη σου επισης σε ενα τσατ ρουμ για Java ειναι και αυτο μια εκπαιδευτικη δραστηριοτητα που μπορει να βοηθησει....

Οτι και αν επιλεξεις...

Καλη τυχη.

Δημοσ.

Μπορείς να ξεκινήσεις και με ένα καλό βιβλίο αρκεί να έχει τη σωστή δομή για να σε βάλει σταδιακά στο κλίμα.

Προσωπικά ξεκίνησα με το head first java 2η έκδοση και από εκεί και πέρα έπιασα πιο σύνθετα πράγματα με tutorials online κλπ.

Το βασικό είναι να έχεις όρεξη, να λύνεις μικρές ασκησούλες και να παιδεύεσαι γενικά με το θέμα, αυτή η τριβή είναι που σε κάνει να μαθαίνεις σε τέτοιες περιπτώσεις. Όπως και να'χει καλή αρχή :D

Δημοσ.

Παιδες εγω παρακολούθησα το Java Essential Training της lynda (ειμαι φανατικός lyndaκιας) και για εισαγωγή στο αντικείμενο μπορώ να πω οτι εμεινα πολύ ικανοποιημένος. Βεβαια, δεν πα να δεις 200 tutorial, αν δεν φας compile errors στη μαπα, δεν μαθαινεις...

Οποτε διαβασμα και practice!

Δημοσ.

Το βιβλίο του Deitel Java How to Program 7 edition

είναι μια πολλύ καλή λύση.

Ενα άλλο καλό εισαγωγικό βιβλίο είναι

το ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ JAVA του κλειδάριθμου.

Δημοσ.

ενδιαφέρομαι και εγώ για java αλλα είμαι πολύ αρχάριος ακόμα σε τέτοια θέματα...λέτε να ασχοληθώ η να τα παρατήσω;

Δημοσ.

ενδιαφέρομαι και εγώ για java αλλα είμαι πολύ αρχάριος ακόμα σε τέτοια θέματα...λέτε να ασχοληθώ η να τα παρατήσω;

Καμία γλώσσα δεν πάει χαμένη,αρκεί να ξέρεις γιατί την κάνεις.

Άλλοι κάνουν java για να γουστάρουν, άλλοι για τη δουλειά τους και άλλοι για android applications.

Ψαξε ποιες γνωστες σου εφαρμογές χρησιμοποιούν Java / Oracle και αν σε ενδιαφέρει προχώρα το.

Δημοσ.

οκ...αλλα οπως γνωριζω και απο αλλους..θα παρει πολυ καιρο να την μαθω, ετσι;

Αυτό ειναι πολύ υποκειμενικο. Ειναι αναλογα το υποβαθρο σου, αν έχεις ξανασχοληθει με προγραμματισμό και πιο ειδικά με object oriented προγραμματισμό.

Το essential training της lynda το τελειωσα σε μια εβδομάδα κανοντας μια ώρα κάθε μέρα.

Αυτό δεν σημαίνει οτι ξέρω java, απλά μου δίνει καπου να πατήσω για να ασχοληθώ.

Αλλος μπορεί να θέλει ένα μήνα, άλλος 6 μήνες σε καποιο course. Επίσης, εγώ μαθαίνω κάποιες γλώσσες για να τις χρησιμοποιήσω άμεσα σε κάποιο project που χρειάζεται, οπότε δεν θα μάθω το 100% γιατί απλά δεν μου χρειάζεται.

Βιάζεσαι για κάτι;

Δημοσ.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους και για την άμεση ανταπόκριση αλλά και για τις προτάσεις σας. Θα κοιτάξω όσα μου είπατε και θα κινηθώ ανάλογα. Να είστε καλά!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...