Προς το περιεχόμενο

Amazon Kindle

jmallen3

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκεφτομαι να αγορασω το amazon kindle e-reader(http://www.amazon.co.uk/Kindle-Wi-Fi-6-Ink-Display/dp/B0051QVF7A/ref=amb_link_161289907_2/278-3212515-7643643?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-1&pf_rd_r=09RMZG9Q78VK1J18HXTX&pf_rd_t=101&pf_rd_p=276368247&pf_rd_i=468294) για διαβασμα ebooks κυριως. το εχει κανεις απο εδω να μου πει εντυπωσεις? εχει καποιο λειτουργικο η απλα μπαινεις μονο στη σελιδα του αμαζον για να κατεβαζεις βιβλια? μπορεις να μπεις στο ιντερνετ με το wifi σε οποια σελιδα θελεις η οχι? βιβλια pdf μπορω να περναω και να τα διαβαζω χωρις αυτα να ειναι απο το amazon αγορασμενα?

Δημοσ.

Έχω το kindle touch (καινούριο) και η κοπέλα μου το dx. Έχει ένα βασικό λειτουργικό κυρίως για την διαχείριση των αρχείων σου. Μπορείς να μπεις στο internet όπου θες απλά μπορεί κάποιες σελίδες να μην μπορεί να τις κάνει render. Γενικά για wikipedia style είναι φτιαγμένο. Το browsing είναι αργό. Διαβάζεις pdf αλλά όχι όσο καλά διαβάζεις αρχεία της amazon (πρέπει να κάνεις pan). Βέβαια στο dx τα pdf είναι τέλεια! Αν θες κάτι σε browsing προτίμησε ένα tablet. Αν θέλεις να αντικαταστήσεις ένα βιβλίο είναι πολύ καλό και το dx για άρθρα και άλλα pdf τέλειο.

Δες και εδώ

http://www.eanagnostis.gr/

είναι το καλύτερο site για αυτό που θες. Νομίζω ότι αυτός που το γράφει είναι μέλος και στο insomnia.

Δημοσ.

Ε ναι, αλλά το ίδιο και τα λογοτεχνικά βιβλία και τα περισσότερα επιστημονικά περιοδικά. Αν το θέλεις για αυτά θα το λατρέψεις, αλλιώς όχι. Πχ η κοπέλα μου το έχει στο μεταπτυχιακό. Έβγαλε τα χρήματα του το dx μόνο γιατί δεν τυπώνει 100 σελ α4 την μέρα. Και έχει και τα πάντα μαζί της.

Δημοσ.

Αν θέλεις να διαβάζεις για ώρες είναι μονόδρομος το e-ink. Και αυτό στο λέω έχοντας ipad1 hp touchpad και αρκετούς υπολογιστές με φοβερές οθόνες. Είναι σαν χαρτί.

Δημοσ.

Όπως προείπαν και οι υπόλοιποι αν το θες για διάβασμα είναι ότι καλύτερο. Κατεβάζεις και το Calibre το οποίο μετατρέπει οποιοδήποτε PDF σε mobi μορφή και δεν έχεις κανένα πρόβλημα.

Για οτιδήποτε άλλο απλά δεν θα σε βολέψει.

Δημοσ.

Εγώ έχω το dx και έχω μείνει πολύ ικανοποιημένος από την απεικόνιση: σαν να διαβάζεις χαρτί! Η απόκρισή του, ωστόσο, είναι κάπως αργή, τόσο στην αλλαγή της σελίδας, όσο και στο browsing. Θα έλεγα ότι για σερφάρισμα δεν είναι σε καμία περίπτωση...

Τα αρχεία .pdf τα διαβάζεις, αλλά διατηρούν τη σελιδοποίηση του αρχικού αρχείου (δεν είναι βελτιστοποιημένη για την οθόνη του Kindle, άρα χρειάζεται να το γυρνάς landscape για να έχεις αρκετό χώρο απεικόνισης).

Με ελληνικά δεν έχω παρατηρήσει πρόβλημα, εκτός από την πληροφορία του "επόμενου άρθρου" στο digest που μου στέλνει το Instapaper μερικές φορές (όχι πάντα). By the way, αυτή η υπηρεσία σου δίνει τη δυνατότητα να "μαζεύεις" άρθρα από το internet για να τα διαβάσεις αργότερα και σου τα στέλνει στο Kindle. Είναι ό,τι πρέπει για να μην αποσπάσαι από τη δουλειά που κάνεις στο διαδίκτυο όταν βρεις κάτι που σου φαίνεται ενδιαφέρον: πατάς ένα κουμπί (read later) και το διαβάζεις το βράδι στο κρεβάτι :)

Για το calibre συφωνώ και επαυξάνω! Είναι πολύ καλό πρόγραμμα διαχείρισης περιεχομένου και τρέχει σε πολλές πλατφόρμες. Παρόλα αυτά είναι λίγο δύσκολο να μετατρέψει τα .pdf αρχεία σε "καλή" μορφή για το Kindle. Από την εμπειρία μου, τα περισσότερα δεν έχουν σωστή σελιδοποίηση.

Τέλος, θα ήθελα να σου επιστήσω την προσοχή στο νέο Amazon Kindle Fire: αυτό δεν ανήκει στην κατηγορία των e-book readers! Έχει άλλη τεχνολογία απεικόνισης και απ' ότι διαβάζω αρκετοί χρήστες της συσκευής είναι δυσαρεστημένοι:

Μερικά από τα πολλά παράπονα που καταγράφονται: δεν υπάρχουν εξωτερικά κουμπιά για την ένταση του ήχου, ο διακόπτης απενεργοποίησης είναι πολύ εύκολο να πατηθεί κατά λάθος, οι ιστοσελίδες αργούν να φορτώσουν. Παράλληλα δεν υπάρχει ιδιωτικότητα στη χρήση της συσκευής: ένα παιδί που θα πάρει στα χέρια του την ταμπλέτα θα ξέρει αμέσως τι είχε κάνει ο προηγούμενος χρήστης. Επίσης η οθόνη αφής πολλές φορές αργεί να ανταποκριθεί, ενώ η ακρίβειά της δεν είναι ικανοποιητική.

(Πηγή: e-tablets.gr)

Αν και η Amazon έχει φροντίσει να αναιρέσει κάποια από αυτά τα προβλήματα με πρόσφατα update στο λογισμικό της συσκευής.

Δημοσ.

ευχαριστω για τις απαντησεις σας insomnias! το θελω να το παρω για την κοπελα μου που διαβαζει αρκετα βιβλια αλλα θελει ταυτοχρονα να μπορει να μπει και λιγο στο internet να τσεκαρει κανα mail,να δει τιποτα και ψαχνομαι...

Δημοσ.

Από μια έρευνα στο ιντερνετ κ λίγο χρήση του kindle κατέληξα και γω ότι αν θες να διαβάζεις βιβλία το e-ink είναι μονόδρομος. Και παρά το γεγονός ότι ήθελα να διαβάζω κ comics νομίζω ο συνδιασμός e-ink, πολύ μικρού μεγέθους κ ελάχιστου βάρους είναι προτιμότερος. Και όπως πήγα να το παραγγείλω από το amazon.co.uk (σε αυτό που έχει λινκ κ ο op) μου λέει ότι δε το στέλνουν ελλάδα κ με παραπέμπει στο amazon.com κ συφκεκριμένα σε αυτό στα 109$ :huh: :huh:

Το έχει πάρει κανείς πρόσφατα? Πόσο βγαίνει σύνολο μαζί με φόρους, μεραφορικά κλπ? Επίσης ισχύει αυτό που διάβασα ότι στο στέλνουν με ups?

Στην Ελλάδα το έχει κανένα μαγαζί?

υσ: όταν είδα το μέγεθος έμεινα, ειναι πραγματικά μικρό κ μετράει γτ το χεις πάντα μαζί σου, ετσι οπου κ αν βρεθεις με χρόνο αναμονής >10 λεπτών έχεις κάτι να διαβάζεις B)

Δημοσ.

Κι εγώ να πω ότι όντως ο σκοπός είναι η ανάγνωση βιβλίων τότε να της πάρει ηλεκτρονικό αναγνώστη (συζητάμε ποιον), όχι tablet PC. Αν όμως την ενδιαφέρει κυρίως το internet, εφαρμογές, Facebook και ίσως και κάποιο ebook, τότε πας στο tablet PC.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι απλά αυτό με τις διαφημίσεις δε το στέλνουν Ελλάδα επίσημα από amazon, μόνο από ebay. Ελλάδα στέλνουν αυτό. Σου κρατάνε εξαρχης και τα τελωνειακά έξοδα. Άμα αγοράσεις ένα βγαίνει περίπου 125Ε. Πληρώνεις πάντα σε δολάρια γιατί σε κλέβει στη μετατροπή το amazon. Αν πάρεις παραπάνω πέφτει η τιμή. Εγώ παρήγγειλα 3 και βγήκε 115Ε το καθένα.

Κάνει 3-4 εργάσιμες μέρες (από τις οποίες οι 2 είναι στο τελωνείο στο Βενιζέλος). Και σε παίρνουν ενα τηλ. να στείλεις μια φόρμα με εμαιλ για να εξουσιοδοτήσεις τον εκτελωνισμό.

Για τη μπαταρία. Η πρώτη φόρτιση κράτησε τα εξής: πέρασα καμιά 20αριά βιβλία, το άνοιγα κάθε μισή ώρα για να το χαζεύω και να το δείχνω και διάβασα και 3 βιβλία τούβλα (game of thrones κλπ). Κράτησε 2 εβδομάδες και 2 μέρες. :-)

Επεξ/σία από remalis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...