Δεινόσαυρος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Καλησπέρα. Έχω αυτές τις μνήμες http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/RAM/Corsair-Vengeance-8GB-DDR3-1600-Kit%C2%A0.htm και είχα το κλασσικό θέμα ότι έτρεχαν default στα 1333 MHz. Άλλαξα τον πολλαπλασιαστή και αμέσως πήγαν στα 1600 χωρις να πειράξω τίποτα άλλο (τα άφησα όλα στο auto, timings και voltage) και χωρίς να έχω κλοκάρει τον επεξεργαστή. Το θέμα μου είναι ότι και στο hwinfo64 αλλά και στο bios βλέπω ότι η τάση λειτουργίας τους είναι 1,53 με 1,54 Volt. Και ερωτώ: Αυτή η απόκλιση από την φυσιολογική τάση λειτουργίας (1.50 V) είναι φυσιολογική ή η μητρική τους δίνει παραπάνω ρεύμα ώστε να δουλέψουν στα 1600MHz? Nα σημειώσω επίσης ότι τα timings δεν άλλαξαν αλλά παρέμειναν στα 9-9-9-24. Επίσης να πω ότι δεν χρησιμοποιώ το xmp profile.
karmen1983 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Αρχικά απορία. Αλλαξες πολλαπλασιαστή και άλλαξαν οι ram? Μήπως έβαλες manual την συχνότητα στα 1600? Την τάση λειτουργίας μπορείς αντι για Auto να την σετάρεις εσύ στο 1,50V Τώρα αν θα έχει μία απόκλιση και εκεί της τάξεως του μηδέν κόμμα κάτι δε το θεωρώ σημαντικό
Δεινόσαυρος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Αρχικά απορία. Αλλαξες πολλαπλασιαστή και άλλαξαν οι ram? Μήπως έβαλες manual την συχνότητα στα 1600? Την τάση λειτουργίας μπορείς αντι για Auto να την σετάρεις εσύ στο 1,50V Τώρα αν θα έχει μία απόκλιση και εκεί της τάξεως του μηδέν κόμμα κάτι δε το θεωρώ σημαντικό Ναι, έβαλα manual τη συχνότητα στα 1600. Για να γίνει αυτό στο bios της gigabyte (f9-το τελευταίο) δίνεις Χ 16. Πάντως απ ότι βλέπω και όταν τις είχα στα 1333 πάλι 1,54 έδειχνε οπότε μάλλον είμαι οκ.
dimpa16 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Αρχικά απορία. Αλλαξες πολλαπλασιαστή και άλλαξαν οι ram? Μήπως έβαλες manual την συχνότητα στα 1600? Την τάση λειτουργίας μπορείς αντι για Auto να την σετάρεις εσύ στο 1,50V Τώρα αν θα έχει μία απόκλιση και εκεί της τάξεως του μηδέν κόμμα κάτι δε το θεωρώ σημαντικό Και μενα μου εκανε εντυπωση αυτο !!! Δεινοσαυρε,εισαι σιγουρος οτι τα λες σωστα ? Πως γινεται να αλλαξεις πολλαπλασιαστη και να αλλαξει και η συχνοτητα των μνημων σου ?
caution Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Μάλλον τον "διαιρέτη" των μνημών θα άλλαξε, απλά λάθος ορολογία. Για τις τάσεις, δες με το cpuz από το spd τους. 1.5V πρέπει να θέλουν πάντως.
Δεινόσαυρος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Παιδιά όλα εντάξει με τις τάσεις, ναι διαιρέτη των μνημών εννοούσα. Απλά στο bios όπως φαίνεται στην εικόνα λέει πολλαπλασιαστής.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα