ggeo1 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) Γειά σας,άρχισα να ασχολούμαι λίγο με java και έχω μια ερώτηση. Φτιάχνω μια συνάρτηση (cores_func) η οποία επιστρέφει έναν πίνακα. Πως μπορώ να εξάγω τις τιμές που θα έχει ο πίνακας? Έχω τον παρακάτω κώδικα : >public class Tryjava { double []final_cores=new double [100]; public static void main(String[] args) { for (int i=0;i<final_cores.length;i++){ System.out.println(cores_func[i]); //εδώ δηλ έχω το πρόβλημα } } public double[] cores_func() { double initcores=300; double half_time=5; double time=20; double l=Math.log(2)/half_time; for (int i=0;i<=time;i++){ final_cores[i]=initcores*Math.exp(-l*i); } return final_cores; } } Ευχαριστώ! Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2012 από ggeo1
georgemarios Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 > double[] result = cores_func(); for (int i=0; i < result.length;i++){ System.out.println(result[i]); //εδώ δηλ έχω το πρόβλημα }
ggeo1 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Ωχ!Ξεχάστηκα εντελώς να κάνω την ανάθεση! Μου βγάζει όμως "cannot make a static reference to the non static method cores_func" >double [] result=cores_func(); Ευχαριστώ!
georgemarios Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Σωστά > public static void main(String[] args) { Tryjava obj = new Tryjava(); double[] result = obj.cores_func(); for (int i=0; i < result.length;i++){ System.out.println(result[i]); //εδώ δηλ έχω το πρόβλημα } }
ZAKKWYLDE Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Εναλλακτικα θα μπορούσες να είχες ορίσει την method cores.func() ως public static double[] για να μπορείς να την κάνεις call χωρίς να χρησιμοποιήσεις reference απο την main και οποιαδήποτε άλλη static method.
ggeo1 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Αν την κάνω static όπως με λες, μου βγάζει πάλι "cannot make a static reference to the non static method cores_func" εκεί που χρησιμοποιώ το "final_cores" μέσα στη συνάρτηση.
ggeo1 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2012 Σωστά.Πρέπει να κάνω και static double [] final_cores. Ευχαριστώ!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα