Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αρα δεν νομιζω οτι δεν δουλευουμε, δουλευουμε μεν αλλα η παραγωγικη μας βαση ειναι δυαλυμενη αρα φαινομαστε οτι δεν δουλευουμε γιατι εισαγουμε τα παντα. Τωρα θα μου πειτε η Ιταλια που εχει βιομηχανια και παραγει πως καταντησε ετσι;

παράγει αλλά δεν έδωσε λεφτά για εκσυγχρονισμό...

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Εγκρίνω και επαυξάνω σ´ αυτή τη γνώμη λέγοντας να αφαιρεθεί και η ψήφος στους παρεπιδημούντες,όπως και -φυσικά- στους μετέχοντες στα fora προς διαμόρφωση κοινής γνώμης,που μένουν εκτός Ελλάδας.

Κοινώς,κλείνω πόρτες και παράθυρα και "λέω το πιστεύω",νταξ τώρα τουφάκο;

Καθε φορα που θα ειμαι ελλαδα και εχει εκλογες θα παω να ψηφισω. Εχω χασει μερικες γιατι δεν ζητησα απο τα κομματοσκυλα να με βαλουν στο αεροπλανο (μια φορα το ειχαμε προσπαθησει με τον pyro αυτο) αλλα παντα ασκω το δικαιωμα μου. Αλλα ναι, οταν δεν θα μου ζητανε λεφτα απο την εφορια κλπ κλπ τοτε η ψηφος χαρισμα σου.

Αυριο παω για αναναιωση διαβατηριου παντως, ελπιζω να ειναι η τελευταια και το επομενο να ειναι το αγγλικο.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν στις δικές σου υπερωρίες πίνεις καφέ και σηκώνεις τηλέφωνα όπως λές αλλά έγω στις υπερωρίες που δεν πληρώνομαι..δεν προλαβαίνω να πάω "τουαλέτα".

Και δεν περιμένω να ακούσω ούτε ένα ευχαριστώ ούτε να 'δω και καμία αναγνώριση..

Να μας πείς και πόσος είναι ο βασικός μισθός στη Γερμανία σε αντίστοιχες εργασίες γιατί εκεί θα γελάσει ο κάθε πικραμένος..

Και μπακαλίστικες στατιστικές η Ευρωπαική Ένωση δεν βγάζει και ούτε είναι δική μου στατιστική..αυτές τις βγάζεις εσύ..

Όσο για τις χοντράδες σου δεν θα μπώ στον κόπο κάν να σου πώ που να τις βάλεις..

Οι Γερμανικοί μισθοί είναι αυτοί που αρμόζουν σε εργαζόμενους που παράγουν ουσιαστική εργασία και όχι εργασία στα "χαρτιά" και από επιχειρήσεις πολύ πιο κερδοφόρες και υγιείς από τις δικές μας και είναι τουλάχιστον αστείο εγώ,εσύ κι ο οποιοσδήποτε Έλληνας να τους "ορέγεται"...

Εγώ έχω δική μου επιχείρηση και τα Σάββατα βαράω μύγες,ενώ άλλες εποχές είχα δουλίτσα...είναι αστείο να ισχυρίζομαι ότι αυτές τις μέρες "δουλεύω" όταν δεν μπαίνει € στο ταμείο!

Η Ε.Ε. όντως δεν βγάζει μπακαλίστικες στατιστικές...σε μπακαλίστικες τις μετατρέπουν και τις δημοσιεύουν οι κωλοφυλλάδες που διαβάζεις,αφαιρόντας από αυτές σημαντικά στοιχεία όπως "παραγωγικότητα" κ.α. ώστε να λένε ύστερα οι προβατοποιημένοι αναγνώστες "κοίτα κοίτα,αφού είμαστε οι πιο εργατικοί!Γιατί μας λένε τεμπέληδες οι κακοί Ευρωπαίοι;!"

Δημοσ.

Οι Γερμανικοί μισθοί είναι αυτοί που αρμόζουν σε εργαζόμενους που παράγουν ουσιαστική εργασία και όχι εργασία στα "χαρτιά" και από επιχειρήσεις πολύ πιο κερδοφόρες και υγιείς από τις δικές μας και είναι τουλάχιστον αστείο εγώ,εσύ κι ο οποιοσδήποτε Έλληνας να τους "ορέγεται"...

Εγώ έχω δική μου επιχείρηση και τα Σάββατα βαράω μύγες,ενώ άλλες εποχές είχα δουλίτσα...είναι αστείο να ισχυρίζομαι ότι αυτές τις μέρες "δουλεύω" όταν δεν μπαίνει € στο ταμείο!

Η Ε.Ε. όντως δεν βγάζει μπακαλίστικες στατιστικές...σε μπακαλίστικες τις μετατρέπουν και τις δημοσιεύουν οι κωλοφυλλάδες που διαβάζεις,αφαιρόντας από αυτές σημαντικά στοιχεία όπως "παραγωγικότητα" κ.α. ώστε να λένε ύστερα οι προβατοποιημένοι αναγνώστες "κοίτα κοίτα,αφού είμαστε οι πιο εργατικοί!Γιατί μας λένε τεμπέληδες οι κακοί Ευρωπαίοι;!"

Εργοδότης είσαι λοιπόν κι όχι υπάλληλος..ασφαλώς και δεν θα περίμενα να έχεις διαφορετική άποψη για τους υπαλλήλους..έτσι εξηγείτε το μένος σου..

Δημοσ.

Εργοδότης είσαι λοιπόν κι όχι υπάλληλος..ασφαλώς και δεν θα περίμενα να έχεις διαφορετική άποψη για τους υπαλλήλους..έτσι εξηγείτε το μένος σου..

http://www.insomnia.gr/topic/416423-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%87%cf%89%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b9%cf%8e%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ac/page__view__findpost__p__4201003

Κατα τ'αλλα αν τα Σαββατα δουλευεις και δεν βαζεις ευρω στο ταμειο σου, μπορεις να ισχυριστεις οτι δε δουλεψες ως εργοδοτης, αλλα δεν ισχυει το ιδιο και για τους υπαλληλους που τους φερνεις στο μαγαζι/επιχειρηση κι ας βαρανε μυγες. Βρισκονται στην εργασια τους, στο χωρο σου και στις υπηρεσιες σου, δεν ειναι για καφε με τα φιλαρακια τους, ουτε κανουν δουλειες δικες τους για να βγαλουν εξτρα μεροκαματο. Το οτι δεν εχεις εσυ δουλεια και κατα συνεπεια καθονται αυτοι, καλυτερα να ψαχτεις. Δεν εχει να κανει με την παραγωγικοτητα η μη των εργαζομενων παντως.

Το ποιος ειναι παραγωγικος και μη δεν ειναι θεμα του εργαζομενου, ειναι θεμα των εργοδοτων και των επιχειρησεων που δραστηριοποιουνται στην Ελλαδα. Οταν η Γερμανια εχει βαρια βιομηχανια προφανως θα παραγει παραπανω απτην Ελλαδα που οι μισες της επιχειρησεις ειτε πουλανε αερα κοπανιστο (υπηρεσιες δηλαδη), ειτε εισαγουν και μεταπωλουν με οσο καπελο τους παιρνει (ευκολες δουλειες, σιγα μη ταλαιπωρουμαστε να δημιουργησουμε ως επιχειρηματιες οταν το κερδος βγαινει ευκολα και γρηγορα με εισαγωγες απο Κινα κλπ).

Φανταζομαι οτι αν βαλουμε εναν Ελληνα να δουλεψει σε αυτοκινητοβιομηχανια δε θα ειναι ανημπορος να το κανει, εξαλου οι φαμπρικες στη Γερμανια εχουν καμποση επανδρωση απο Ελληνες εργατες. Στο οτι δεν υπαρχει παραγωγη, ψαξτε αλλου τους υπευθυνους ειδικα εσεις που παριστανετε τους εργοδοτες και υποτιθεται οτι τα ξερετε απο πρωτο χερι, αντι να τα φορτωνετε στον εργαζομενο ετσι ευκολα.

Δημοσ.

Αντικειμενικά οι Έλληνες υπάλληλοι παράγουν λιγότερο από υπαλλήλους άλλων Ευρωπαϊκών χωρών,χωρίς φυσικά να φταίνε οι ίδιοι...εσύ προφανώς αυτό κατάλαβες κι έβγαλες και πόρισμα για τα περί "άποψής μου" για τους υπαλλήλους!

Απλά με παραγωγική βάση 0,τι να σου κάνουν οι άνθρωποι,τόσο παράγουν οι επιχειρήσεις που εργάζονται,τόσο παράγουν και οι ίδιοι και τόσο αμοίβονται,μοιραία...

Και οι εργοδότες είναι κι αυτοί υπάλληλοι στις επιχειρήσεις τους...αντιλαβού Αλέκα;

Για τα υπόλοιπα μάλλον δεν έχεις άποψη...δεν πειράζει,συνέχισε το παραμύθι με τίτλο "για όλα φταίνε οι 300",είμαι σίγουρος ότι θα έχεις πολλούς πιστούς αναγνώστες! :rolleyes:

http://www.insomnia.gr/topic/416423-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%87%cf%89%cf%81%ce%b9%cf%83%ce%bc%cf%8c%cf%82-%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%b9%cf%8e%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9%ce%ba%ce%bf%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%86%ce%bf%cf%81%ce%ac/page__view__findpost__p__4201003

Κατα τ'αλλα αν τα Σαββατα δουλευεις και δεν βαζεις ευρω στο ταμειο σου, μπορεις να ισχυριστεις οτι δε δουλεψες ως εργοδοτης, αλλα δεν ισχυει το ιδιο και για τους υπαλληλους που τους φερνεις στο μαγαζι/επιχειρηση κι ας βαρανε μυγες. Βρισκονται στην εργασια τους, στο χωρο σου και στις υπηρεσιες σου, δεν ειναι για καφε με τα φιλαρακια τους, ουτε κανουν δουλειες δικες τους για να βγαλουν εξτρα μεροκαματο. Το οτι δεν εχεις εσυ δουλεια και κατα συνεπεια καθονται αυτοι, καλυτερα να ψαχτεις. Δεν εχει να κανει με την παραγωγικοτητα η μη των εργαζομενων παντως.

Το ποιος ειναι παραγωγικος και μη δεν ειναι θεμα του εργαζομενου, ειναι θεμα των εργοδοτων και των επιχειρησεων που δραστηριοποιουνται στην Ελλαδα. Οταν η Γερμανια εχει βαρια βιομηχανια προφανως θα παραγει παραπανω απτην Ελλαδα που οι μισες της επιχειρησεις ειτε πουλανε αερα κοπανιστο (υπηρεσιες δηλαδη), ειτε εισαγουν και μεταπωλουν με οσο καπελο τους παιρνει (ευκολες δουλειες, σιγα μη ταλαιπωρουμαστε να δημιουργησουμε ως επιχειρηματιες οταν το κερδος βγαινει ευκολα και γρηγορα με εισαγωγες απο Κινα κλπ).

Φανταζομαι οτι αν βαλουμε εναν Ελληνα να δουλεψει σε αυτοκινητοβιομηχανια δε θα ειναι ανημπορος να το κανει, εξαλου οι φαμπρικες στη Γερμανια εχουν καμποση επανδρωση απο Ελληνες εργατες. Στο οτι δεν υπαρχει παραγωγη, ψαξτε αλλου τους υπευθυνους ειδικα εσεις που παριστανετε τους εργοδοτες και υποτιθεται οτι τα ξερετε απο πρωτο χερι, αντι να τα φορτωνετε στον εργαζομενο ετσι ευκολα.

Δεν νομίζω οτι διαφωνούμε σε κάτι...

Ξεχνάς όμως ότι αυτά τα έγραψα με αφορμή τις "στατιστικές" που μας παρουσιάζουν ως τους πιο εργατικούς στην Ευρώπη κατά τη soso75...αλοίμονο,δεν θα τα φορτώσω στους ανθρώπους επειδή τα Σάββατά μου είναι πλέον νεκρά από τζίρο...

Σ'εμένα πλέον δουλεύουν 8ωρα τις καθημερινές και τα Σάββατα πάω μόνος μου,ακριβώς γιατί δεν είμαστε όπως είμασταν πριν από π.χ. 3 χρόνια!

Και δεν καταλαβαίνω (επειδή βλέπω αλλού να δουλεύουν 10-12 ώρες) γιατί τους κρατάνε τόσες ώρες τους ανθρώπους ενώ στις μισές ώρες σερφάρουν στο internet επειδή το μαγαζί δεν δουλεύει...

Υ.Γ. btw thanks και για τη διαφήμιση! :rolleyes:

Δημοσ.

Δεν νομίζω οτι διαφωνούμε σε κάτι...

Ξεχνάς όμως ότι αυτά τα έγραψα με αφορμή τις "στατιστικές" που μας παρουσιάζουν ως τους πιο εργατικούς στην Ευρώπη κατά τη soso75...αλοίμονο,δεν θα τα φορτώσω στους ανθρώπους επειδή τα Σάββατά μου είναι πλέον νεκρά από τζίρο...

Σ'εμένα πλέον δουλεύουν 8ωρα τις καθημερινές και τα Σάββατα πάω μόνος μου,ακριβώς γιατί δεν είμαστε όπως είμασταν πριν από π.χ. 3 χρόνια!

Και δεν καταλαβαίνω (επειδή βλέπω αλλού να δουλεύουν 10-12 ώρες) γιατί τους κρατάνε τόσες ώρες τους ανθρώπους ενώ στις μισές ώρες σερφάρουν στο internet επειδή το μαγαζί δεν δουλεύει...

Υ.Γ. btw thanks και για τη διαφήμιση! :rolleyes:

Διαφωνουμε στο οτι φορτωνεται εντεχνως στον Ελληνα εργαζομενο το γεγονος οτι η Ελλαδα ως χωρα δεν παραγει και κατ'επεκταση παμε ενα βημα παρακατω στο οτι ο Γερμανος εργαζομενος παραγει περισσοτερο απτον Ελληνα, αρα ο Ελληνας εργαζεται τελικα λιγοτερο απτο Γερμανο.

Ο Ελληνας πωλητης επιχειρησης που εισαγει και πουλαει κινεζικα ρουχα με 100%+++ κερδος για την επιχειρηση του αφεντικου του, πιθανως δουλευει πολυ περισσοτερο, ενδεχομενως και σκληροτερα, και σιγουρα σε χειροτερες συνθηκες εργασιας απο εναν Γερμανο εργαζομενο σε μια αυτοκινητοβιομηχανια για παραδειγμα.

Αλλα "δεν παραγει".

Το επικινδυνο στην ολη υποθεση και στο οποιο διαφωνουμε ειναι ο συσχετισμος της λεξεως παραγω με τη λεξη δουλευω.

Δημοσ.

Διαφωνουμε στο οτι φορτωνεται εντεχνως στον Ελληνα εργαζομενο το γεγονος οτι η Ελλαδα ως χωρα δεν παραγει και κατ'επεκταση παμε ενα βημα παρακατω στο οτι ο Γερμανος εργαζομενος παραγει περισσοτερο απτον Ελληνα, αρα ο Ελληνας εργαζεται λιγοτερο.

Αν μιλάμε π.χ. για τους εργαζόμενους στα ΕΛ.ΠΕ. (και σε άλλες παρεμφερείς επιχειρήσεις του Δημοσίου),οι οποίοι αμοίβονται περισσότερο απ'τους Ευρωπαίους συναδέλφους τους και παράγουν (αλλά και "δουλεύουν" στην προκειμένη) λιγότερο,εννοείται πως έχουν το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης στα οικονομικά αποτελέσματα των επιχειρήσεων που εργάζονται...

Περιπτώσεις που αποτελούν την "εξαίρεση" του κανόνα φυσικά...αλοίμονο,οι εργαζόμενοι είναι οι τελευταίοι που ευθύνονται για τη σημερινή κατάσταση στο παραγωγικό κομμάτι!

Δημοσ.

Διαφωνουμε στο οτι φορτωνεται εντεχνως στον Ελληνα εργαζομενο το γεγονος οτι η Ελλαδα ως χωρα δεν παραγει και κατ'επεκταση παμε ενα βημα παρακατω στο οτι ο Γερμανος εργαζομενος παραγει περισσοτερο απτον Ελληνα, αρα ο Ελληνας εργαζεται τελικα λιγοτερο απτο Γερμανο.

Ο Ελληνας πωλητης επιχειρησης που εισαγει και πουλαει κινεζικα ρουχα με 100%+++ κερδος για την επιχειρηση του αφεντικου του, πιθανως δουλευει πολυ περισσοτερο, ενδεχομενως και σκληροτερα, και σιγουρα σε χειροτερες συνθηκες εργασιας απο εναν Γερμανο εργαζομενο σε μια αυτοκινητοβιομηχανια για παραδειγμα.

Αλλα "δεν παραγει".

Το επικινδυνο στην ολη υποθεση και στο οποιο διαφωνουμε ειναι ο συσχετισμος της λεξεως παραγω με τη λεξη δουλευω.

παλιά ήταν 500%

τόσο άσχημα πηγαίνουν οι δουλειές...

Δημοσ.

Αντικειμενικά οι Έλληνες υπάλληλοι παράγουν λιγότερο από υπαλλήλους άλλων Ευρωπαϊκών χωρών,χωρίς φυσικά να φταίνε οι ίδιοι...εσύ προφανώς αυτό κατάλαβες κι έβγαλες και πόρισμα για τα περί "άποψής μου" για τους υπαλλήλους!

Απλά με παραγωγική βάση 0,τι να σου κάνουν οι άνθρωποι,τόσο παράγουν οι επιχειρήσεις που εργάζονται,τόσο παράγουν και οι ίδιοι και τόσο αμοίβονται,μοιραία...

Και οι εργοδότες είναι κι αυτοί υπάλληλοι στις επιχειρήσεις τους...αντιλαβού Αλέκα;

Για τα υπόλοιπα μάλλον δεν έχεις άποψη...δεν πειράζει,συνέχισε το παραμύθι με τίτλο "για όλα φταίνε οι 300",είμαι σίγουρος ότι θα έχεις πολλούς πιστούς αναγνώστες! :rolleyes:

Οι εργοδότες δεν είναι υπάλληλοι στις επιχειρήσεις τους όπως και ο υπάλληλοι δεν είναι συνέταιροι στην επιχείρηση σου..

Όσο για τα υπόλοιπα σου απάντησα στα προηγούμενα πόστ αν δε θές να τα διαβάσεiς ή να τα καταλάβεις δεν θα τα επναλαμβάνω όσπου να τα εμπεδόσεις..

Δημοσ.

Καθε φορα που θα ειμαι ελλαδα και εχει εκλογες θα παω να ψηφισω. Εχω χασει μερικες γιατι δεν ζητησα απο τα κομματοσκυλα να με βαλουν στο αεροπλανο (μια φορα το ειχαμε προσπαθησει με τον pyro αυτο) αλλα παντα ασκω το δικαιωμα μου. Αλλα ναι, οταν δεν θα μου ζητανε λεφτα απο την εφορια κλπ κλπ τοτε η ψηφος χαρισμα σου.

Αυριο παω για αναναιωση διαβατηριου παντως, ελπιζω να ειναι η τελευταια και το επομενο να ειναι το αγγλικο.

Ευτυχώς εκδηλώθηκες γρήγορα.

Καλός πολίτης.

btw,είσαι χαζός γιατί εγώ δεν σου ζήτησα το ψήφο σου,προχώρησα λίγο παραπέρα τη σκέψη σου για στέρηση ψήφου σ' αυτούς που δεν τη χρησιμοποιούν σωστά...

..ο γάτος μου ψόφησε,μετά από 18 1/2 χρόνια συμβίωσης μαζί μας...

Δημοσ.

μη χαλατε τσαμπα χρονο , η απαντηση ειναι απλη : δεν θα βγει

και αν καποτε για καποιο λογο βελτιωθει η κατασταση θα ειναι γιατι θα μας "βγαλουν" απτην κριση -με ενας θεος ξερει τι ως ανταλλαγμα-

και σε αυτο δε φταινε μοναχα οι κακοι πολιτικοι/ευρωπαιοι/εργοδοτες/(βαλτε οποιον αλλο θελετε)

φταιει οτι ειμαστε βλακες σαν λαος και η βλακεια δεν θεραπευεται.

δεν προκειται να κατσω να γραψω 2 παραγραφους με επιχειρηματα ,οποιος εχει γνωρισει/γυρισει σε αλλες χωρες καταλαβαινει ακριβως για το τι ειδος κομπλεξ εχουμε("να ψοφησει η κατσικα του γειτονα") ,και εμεις και οι υπολοιπες βαλκανικες χωρες.

Δημοσ.

Ευτυχώς εκδηλώθηκες γρήγορα.

Καλός πολίτης.

btw,είσαι χαζός γιατί εγώ δεν σου ζήτησα το ψήφο σου,προχώρησα λίγο παραπέρα τη σκέψη σου για στέρηση ψήφου σ' αυτούς που δεν τη χρησιμοποιούν σωστά...

..ο γάτος μου ψόφησε,μετά από 18 1/2 χρόνια συμβίωσης μαζί μας...

χάρισμα τους επρεπε να πω, δεν εχω κατι με σενα, κουβεντα κανουμε

Επισης συλλυπητηρια

Δημοσ.

Διαβάζοντας το συγκεκριμένο θέμα, καταλήγουμε...

α)Αν είσαι ιδιωτικός υπάλληλος φταίνε οι κακοί εργοδότες οι κακοί δημόσιοι υπάλληλοι και οι κακοί πολιτικοί.

β)Αν είσαι δημόσιος υπάλληλος φταίει ο ιδιωτικός τομέας που φοροδιαφεύγει και οι κακοί πολιτικοί.

γ)Αν είσαι εργοδότης φταίνε οι πολιτικοί.

Και όλα αυτά δίχως ίχνος ευγένειας...

Πότε είπαμε θα βγούμε από την κρίση?

Α ρε Καζαντζάκη τζάμπα μιλούσες...

Δυστυχώς ο Βέγγος επιβεβαιώνεται...

http://www.youtube.com/watch?v=7SGviqgGcJY

Δημοσ.

Ο δε Critter ξεχνάει μάλλον ότι αναφέρεται σε οργανισμούς με απόλυτη γραμμική εξουσία. Αν το αφεντικό της Toyota πει "από αύριο όλοι με ροζ σώβρακα" θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ να έρθουν όλοι έτσι και δεν θα μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό.

Αντιθέτως σε αυτούς που τον "ψηφίζουν" (μέτοχοι), ο Γενικός Διευθυντής και το συμβούλιο στέκεται κλαρίνο και κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τους ευχαριστήσει. Άρα ακόμα και όταν μιλάμε για επιστημονικό μάνατζμεντ, καλό είναι να γίνονται οι σωστές αναλογίες.

Δεν μπορώ να καταλάβω τι ακραίο βρίσκεις στην άποψη μου. Έγραψα με κεφαλαία γράμματα οτι φταίνε ΟΛΟΙ με τη διαφορά ότι οι ευθύνες κατανέμονται στη μορφή της πυραμίδας. Management for Dummies. Πόσο ακραίο είναι αυτό? Εκτός αν διάβασες μόνο το πρώτο ποστ στο οποίο δεν ήμουν όσο αναλυτικός ήμουν στο δεύτερο. Λόγικά αυτό έχει γίνει.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα :

α) Η κυβέρνηση αν θέλει απο αύριο να φοράνε όλοι ροζ σώβρακο, μπορεί να νομοθετήσει σχετικά. Το νόμο αυτό θα πρέπει όμως να τον υποστηρίξει. Επομένως το οτι δεν γίνεται αυτή τη στιγμή αυτό, δεν σημαίνει πως αυτό ειναι αναλογικά σωστό να συμβαίνει στη κρατική μηχανή. Το να νομοθετεις π.χ για το κάπνισμα και να μην έχεις ελεγκτικούς μηχανισμούς, προφανώς είναι διοικητικό θέμα.

β) Ο Γενικός Διευθυντής και το συμβούλιο κάθονται σούζα στους 2-3 μετόχους απο τους χιλιάδες που υπάρχουν σε μία εισηγμένη. Σε αυτούς δηλαδή που συνθέτουν την πλειοψηφία. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και στον κρατικό μηχανισμό. Οι κυβερνώντες λογοδοτούν σε κάποιους επιχειρηματίες και σε κάποιους στο εξωτερικό, και το λαό/μετόχους τον έχουν χεσμένο. Και στις 2 περιπτώσεις πρόκειται για αντιδεοντολογική διοίκηση. Στη περίπτωση της επιχείρησης, πες οτι καπιταλιστικά δικαιολογείται και εν πάσει περιπτώσει κάνουμε και τα στραβά μάτια. Στη περίπτωση του κράτους, η διοίκηση αυτή ειναι εγκληματικη.

Εν πάσει περιπτωσει, δεν χρειάζεται καν επιστημονική διοίκηση για να εξηγήσουμε τα αυτονόητα. Σαφώς και υπάρχουν αναλογιες, γιάυτο και μίλησα γενικά για διοίκηση και οχι για διοίκηση επιχειρήσεων. Το ότι μπορεί να παραθέτω παραδείγματα απο επιχειρήσεις σαφώς και το κάνω γιατί οι δομές είναι μικρότερες και μπορεί να αναλυθεί πιο εύκολα και κατανοητά το παράδειγμα. Και στο πανεπιστήμιο όπως πολύ καλά ξέρεις, έτσι δινόντουσαν τα παραδείγματα (έστω 2 αγαθα, 2 χώρες κτλ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...