Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ πάλι δεν βλέπω να φτιάχνει τίποτα. Κλέφτες και αντιπαραγωγικοί ειμαστε και θα παραμείνουμε.

2 στρατόπεδα βλέπω στην ελλάδα. Το ένα στρατόπεδο είναι οι 10 σχετικά ματσό (μιλάω για τον μέσο όρο), που έριξαν 5 δραχμές και έφτιαξαν ένα μαγαζάκι λιανικής (καμία προοπτική εξέλιξης ), ή βοσκάνε στο δημόσιο και οι άλλοι είναι οι φτωχοί που πολεμάνε για ένα μεροκάματο στον Ι.Τ. Ο ιδιωτικός τομέας θα έπρεπε να ήταν παραγωγικός και δημιουργικός. Ποιος Ι.Υ. την παλεύει με την δουλειά του; Και πώς να την παλέψει άμα του ζαλίζουνε τ' αρχίδια για 600 ευρώ; Επιχειρηματικότητα και τρίχες - ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ 0 (ΧΟΝΤΡΙΚΑ αυτά).

Τουρισμό πουλάμε, σουβλάκια, Ψινάκη και φοιτητές που πάνε στο εξωτερικό για μεταπτυχιακό. Έχουμε μορφωμένα παιδιά και δεν έχουμε θέσεις να τα βάλουμε να δουλέψουν. Ό,τι να 'ναι!

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ρε Σωκράτη, δεν μπορείς παρόλαυτά να συγκρίνεις τα 5 ευρώ που έφαγε κάποιος από το ΦΠΑ με τα δις που έμπαιναν στις τσέπες των πολιτικών επί χρόνια. Μόνο το Βατοπέδι ήταν μια αιωνιότητα φοροδιαφυγής όλων των Ελλήνων.

Ειναι θεμα νοοτροπιας.

Αυτος που δεν κοβει αποδειξη γλυτωνει μερικα ευρω, αλλα η νοοτροπια του δεν με πειθει οτι αν βρισκοταν στην καταλληλη θεση δε θα ετρωγε μερικα εκατομυρια ευρω, οπως οι αλλοι που κατηγορει.

Αυτος που δεν ζητα αποδειξη απτην αλλη, ειναι η κλασσικη περιπτωση του τυπου που θελει ολα να διορθωθουν τριγυρω του και να μετατραπουν σε κοσμο αγγελικα πλασμενο, χωρις να κουραζεται να συμετεχει και χωρις να φροντιζει ο ιδιος για την βελτιωση αυτη. Ειναι με λιγα λογια ο τυπος που ειτε 10 ευρω κλεβει καποιος απτο δημοσιο, ειτε εκατομυρια, θα κοιταζε/θα κοιταζει τη δουλεια του, και θα αρκειται στο να παριστανει το φιλοσοφημενο μουρμουρωντας για τις παρανομιες των αλλων.

Δημοσ.

ΠΟτε δεν θα βγει αυτη η χωρα απο την κριση.

Εχει κακη νοοτροπια... ακους εκει 42.000 ευρω το μηνα ο Αυτιάς.

Για ποιο λογο? Για να κανει τον δημοσιογραφο? τι μισθοι ειναι αυτοι...

οι "απληρωτοι" εργαζομενοι του αλτερ.... ο τελευταιος πανελιστας επαιρνε 4000 ευρω ξερω γω.

Κοροιδευουν τον κοσμο ολοι τους.

Δημοσ.

Οι δημοσιοι υπαλληλοι παραπονιουνται για τη μειωση του μισθου τους ενω παραλληλα βρισκονται -στην πλειοψηφια τους- σε αντιπαραγωγικα ποστα με υπερβολικους πολλες φορες για τα προσοντα τους μισθους.

Οι στρατιωτικοι και παλι στην πληψιοφηφια τους χωρις καποιο συγκεκριμενο αντικειμενο εργασιας παραπονιονται ενω θα επρεπε καθε μερα να λενε ευχαριστω στο παραλογο κρατος που τους πληρωνει για αστεια ποστα. (καμια αντιρρηση δε θελω για τους στρατιωτικους, εχω παει στρατο και τα ειδα με τα ματια μου).

Οι αγροτες τετοια εποχη βγαινουν στους δρομους(φετος αργησαν λιγο γιατι εχει κρυο) σαν τα προβατα εξυπηρετωντας τα συμφεροντα των αγροτοσυνδικαλιστων(η Ελλαδα εισαγει νεες λεξεις) και κλεινουν τους δρομους σαν να ειναι η αυλοπορτα του σπιτιου τους. Ειναι απο τα λιγα επαγγελματα που δεν εχει πειραξει ακομα η κυβερνηση.

Οι μικροεπιχειρηματιες (ταβερνες, ρουχα κλπ) με πολλες φορες ανυπαρκτες υπηρεσιες, υψηλες τιμες, αμφιβολου ποιοτητος προιοντα και ευρος κερδους 1000% απορουν γιατι δεν εχουν πελατες. Τους φταιει το κρατος, η τροικα, η Μερκελ, το ινσομνια αλλα ποτε ο ευατος τους.

Οι αριστεροι του γλυκου νερου που διαβασανε 5 βιβλια στο ipad τριβουν τα χερια τους βλεποντας οτι η Ελλαδα χρεοκοπει και -ναι- επιτελους θα δικαιοθουν αφου θα αποδειχθει περιτρανα οτι νικηθηκε η πλουτοκρατια.

Τα μελη του ΠΑΜΕ με ετοιμα τα πανο παρασχαλα πετιουνται απο το πουθενα σαν τον spiderman ετοιμα να βοηθησουν καθε ανυπερασπιστο πολιτη. Τωρα αν κλεισουν και κανενα λιμανι με χιλιαδες τουριστες ετοιμες να ριξουν ζεστο χρημα στα μαγαζια, ε αυτο ειναι στο ονομα του "αγωνα".

Οι Ελληνες(ολοι μας) δεν εχουμε μαθει ακομα δυο βασικα πραγματα. Την αυτοκριτικη και να δρουμε σαν ενωμενη κοινωνια. Και αν αυτο κανουμε μεγεθυνση αυτη τη στιγμη στην Ευρωπη εχουν γινει παλι αυτα τα δυο λαθη. Η Ευρωπη δεν εδρασε ποτε ενωμενη και καθε κρατος αποποιειται τις ευθυνες. Εμας μας φταιει η Γερμανια. Την Γερμανια της φταιει η Ελλαδα, η Πορτογαλια, η Ιταλια. Της Αγγλιας της φταιει ολοκληρη η Ευρωπη.

Μπορω να γραψω κι αλλα. Αλλα βαριεμαι να το κανω γιατι ξερω οτι δε θα βγει τιποτα.

Δημοσ.

ναι αλλα το "κυρια και ο γιαννακης μιλαει" δεν ειναι η σωστη απαντηση. Ο λαος εβγαλε τα ματια του μονος του. Ο πολιτικος τα εκανε επειδη τα θελε ο λαος και τα βρισκε.

Οπως ειπα πριν μηνες, αυριο να γινουν εκλογες, τα ιδια σκατα θα εχουμε για κυβερνηση.

Format θελει η χωρα, και αφαιρεση ψηφου σε οσα ατομα δεν εχουν ιδεα απο πολιτικη (ισως λιγο τραβηγμενο, αλλα δεν θελω να παω για εγχειριση και ο γιατρος μου να ειναι ο περιπτερας).

Εγκρίνω και επαυξάνω σ´ αυτή τη γνώμη λέγοντας να αφαιρεθεί και η ψήφος στους παρεπιδημούντες,όπως και -φυσικά- στους μετέχοντες στα fora προς διαμόρφωση κοινής γνώμης,που μένουν εκτός Ελλάδας.

Κοινώς,κλείνω πόρτες και παράθυρα και "λέω το πιστεύω",νταξ τώρα τουφάκο;

Δημοσ.

..αλλά διάβασε και τη στατιστική της Ευρωπαικής ένωσης για να δείς το πως οι Έλληνες εργάζοντε περισσότερες ώρες απο τους Ευρωπαίους και απο μισθό..ούτε τις μισές αποδοχές δεν έχουν και με ένα άθλειο σύστημα υγείας τριτο κοσμικό..

Εγώ χθες καθόμουν 12 ώρες στο γραφείο και δεν πήρε τηλέφωνο κανείς!Ο άλλος στη Γερμανία την ίδια μέρα δούλεψε 10 ώρες και δεν σήκωσε κεφάλι απ'το φόρτο!

Αλλά ουδεμία σχέση έχει ότι εγώ έξυνα τον πάπαρο και ο άλλος παρήγαγε έργο!Όοοοοχι,εγώ είμαι πιο σκληρά εργαζόμενος,επειδή έκατσα 2 ώρες επιπλέον κι ήπια έναν Ελληνικό παραπάνω!

Μπακαλίστικες στατιστικές των οπισθίων...για να μη σχολιάσω και τα υπόλοιπα που έγραψες,γιατί θα σου πω καμιά χοντράδα και θα φάω ban ισοβίως! :mad:

Καμία σωτηρία δεν υπάρχει γι'αυτό τον τόπο...

Δημοσ.

Εγώ χθες καθόμουν 12 ώρες στο γραφείο και δεν πήρε τηλέφωνο κανείς!Ο άλλος στη Γερμανία την ίδια μέρα δούλεψε 10 ώρες και δεν σήκωσε κεφάλι απ'το φόρτο!

Αλλά ουδεμία σχέση έχει ότι εγώ έξυνα τον πάπαρο και ο άλλος παρήγαγε έργο!Εγώ είμαι πιο σκληρά εργαζόμενος,επειδή έκατσα 2 ώρες επιπλέον κι ήπια έναν Ελληνικό παραπάνω!

Μπακαλίστικες στατιστικές των οπισθίων...για να μη σχολιάσω και τα υπόλοιπα που έγραψες,γιατί θα σου πω καμιά χοντράδα και θα φάω ban ισοβίως! :mad:

xaxaxa! σωστος...

Δημοσ.

Τα δικά μας είναι σύκα και δεν ακούγονται, τα δικά τους είναι καρύδια και αρβαλάνε.

Η Ελλάδα έχει πρόβλημα δημοκρατίας και νοοτροπίας.

Το πρώτο γιατί με 22% μπορεί κάποιος να κάνει κυβέρνηση. Τί δημοκρατία είναι αυτή; 51% + μία ψήφος.

Διαφορετικά είτε κάθονται μαζί και κάνουν κυβερνήσεις τα κόμματα. Είτε ψηφίζετε άλλους οι οποίοι θα μπορούν πέρα από τα μικροκομματικά και προσωπικά συμφέρονται, να δουν υπηρετήσουν την Ελλάδα. Τους αφήσατε και κατάντησαν την Δημοκρατία ένα κουρέλι ιδέα, που κάθε κόμμα αλλάζει τους εκλογικούς νόμους κατά τα συμφέροντά του. Εδώ Αγγλία και έχουν το ίδιο σύστημα αιώνες τώρα και για αλλαγή του, χρειάστηκε δημοψήφισμα πέρυσι.

Νοοτροπία. Αν ο άλλος κλέβει 10, ας κλέψω εγώ πέντε. Πιο πολλά κλέβει αυτός. Και οι δύο κλέβετε.

Δημοσ.

Αλλά ουδεμία σχέση έχει ότι εγώ έξυνα τον πάπαρο και ο άλλος παρήγαγε έργο!Όοοοοχι,εγώ είμαι πιο σκληρά εργαζόμενος,επειδή έκατσα 2 ώρες επιπλέον κι ήπια έναν Ελληνικό παραπάνω!

Καμία σωτηρία δεν υπάρχει γι'αυτό τον τόπο...

Δεν ξέρω αν στις δικές σου υπερωρίες πίνεις καφέ και σηκώνεις τηλέφωνα όπως λές αλλά έγω στις υπερωρίες που δεν πληρώνομαι..δεν προλαβαίνω να πάω "τουαλέτα".

Και δεν περιμένω να ακούσω ούτε ένα ευχαριστώ ούτε να 'δω και καμία αναγνώριση..

Να μας πείς και πόσος είναι ο βασικός μισθός στη Γερμανία σε αντίστοιχες εργασίες γιατί εκεί θα γελάσει ο κάθε πικραμένος..

Και μπακαλίστικες στατιστικές η Ευρωπαική Ένωση δεν βγάζει και ούτε είναι δική μου στατιστική..αυτές τις βγάζεις εσύ..

Όσο για τις χοντράδες σου δεν θα μπώ στον κόπο κάν να σου πώ που να τις βάλεις..

Δημοσ.

Παιδια απλως η Γερμανια εχει βιομηχανιες και παραγει ενω η Ελλαδα ειναι κυριως τουριστικη χωρα. Αρα δεν παραγει προιον ουσιαστικα..μπορει εμεις να δουλευουμε πιο πολυ αλλα αυτοι φτιαχνουν τα προιοντα πχ αυτοκινητα..

Δημοσ.

Σύμφωνα με τις προσλαμβάνουσες εικόνες (a.k.a πλύση εγκεφάλου) και τον τρόπο που τις διαχειρίζεται το μυαλό μου,

το θέμα δεν είναι πότε θα βγούμε, αλλά πως (σε τι κατάσταση δηλαδή).

Με διαλυμένο δημόσιο, τραγικά μειωμένες κοινωνικές παροχές (το ΙΚΑ κόβει φάρμακα αβέρτα) εγκληματικότητα τύπου usa (που βλέπαμε στις ειδήσεις πριν χρόνια και λέγαμε <<τς τς τι γίνεται στο αμέρικα>> ) πολίτες που δεν εμπιστεύονται ούτε το είδωλό τους στον καθρέπτη, πολιτικό σύστημα που έχει διαβρώσει και το δικαστικό (τελευταίο καταφύγιο για αδικημένους) και φυσικά οι προτεκτορές μας να έχουν ως πρότυπο τους μισθούς των γειτόνων στη Βουλγαρία, η έξοδος από την κρίση μοιάζει με τον απεγκλωβισμό από τα συντρίμμια αυτοκινήτου:

Θα γίνει, αλλά τα κορμιά μας θα είναι σακατεμένα.

Πρώτα-πρώτα, πρέπει να υπάρξει όραμα για τον κοσμάκη ώστε να του δώσει δύναμη να κάνει το κάτι παραπάνω, αλλά ποιό

από τα καραγκιοζάκια που είναι εν δυνάμη σωτήρες μας, έχει επιδείξει φιλότιμο ώστε να ζητήσει μια συγνώμη;

Η δήλωση <<Αν αποτύχουν τα μέτρα εγώ θα έχω αποτύχει>> και αυτό που επακολούθησε, είναι ένα δείγμα για το ότι δεν υπάρχει σωτηρία.

Δυστυχώς, όχι μόνο οι δυό πόλοι του πολιτικού συστήματος έχουν δείξει ιδιαίτερες ικανότητες στην ανόργανη γυμναστική (κωλοτούμπες) αλλά και τα υπόλοιπα.. μαγνητάκια.

Τα μικρά κόμματα που διαρυγνύουν τα ιματιά τους υπέρ του εργαζόμενου λαού και κατά της πλουτοκρατίας, όταν βρουν την ευκαιρία, κάνουν ακριβώς τα ίδια (π.χ απολύσεις και μειώσεις μισθών στις εκδοτικές επιχειρήσεις τους..) πρώην αρχηγοί που προέβαλαν το look του ατημέλητου διανοούμενου, αλλά με τεράστια ακίνητη περιουσία...είναι τόσα πολλά.

Έχει πολύ πλάκα να περιμένουμε να μας σώσει αυτός που συνέταξε τον διαβόητο νόμο περί ευθύνης υπουργών, που κατοχυρώνει την ασυλία τους.

Και αυτοί που τον ψήφισαν, βεβαίως..

Έχει πολύ πλάκα ο πρώην υβριστής συναδέλφου του υπουργού, να είναι αντιπρόεδρος στην κυβέρνηση του ιδίου που τον κατηγορούσε πως <<στους διαδρόμους του υπουργείου του μιλάνε αμερικάνικα>>, και όταν του το αναφέρουν, να απαντά <<μα αυτά θα λέμε τώρα;>>

Επίσης αστείο είναι, γραμματέας κόμματος που σκίζεται κατά της ιδιωτικής εκπαίδευσης (και οτιδήποτε ιδιωτικού, εκτός από αυτά που είναι του κόμματος), να παραδέχεται live ότι τα δικά της παιδιά φοίτησαν σε ιδιωτικό επειδή <<δεν είχε που να τα αφήσει>>.

Αυτά και άλλα πολλά που όλοι τα ξέρουμε, με κάνουν να θεωρώ το <<πότε θα βγούμε..>> αμελητέας σημασίας.

Φοβάμαι πως η <<έξοδος>> θα είναι αιματηρή όπως των νεοελλήνων το Άγιο Πάσχα.

Προσωπικά είμαι αισιόδοξος.

Δημοσ.

Αρα δεν νομιζω οτι δεν δουλευουμε, δουλευουμε μεν αλλα η παραγωγικη μας βαση ειναι δυαλυμενη αρα φαινομαστε οτι δεν δουλευουμε γιατι εισαγουμε τα παντα. Τωρα θα μου πειτε η Ιταλια που εχει βιομηχανια και παραγει πως καταντησε ετσι;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...