Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά δεν απέχω, αλλά όταν έχω να αποφασίσω ανάμεσα στα σκατά και στα απόσκατα τι μου προτείνεις να επιλέξω Τούφα?

Για να μην μιλησω για το δικαιωμα σου να πολιτευθεις εφοσον τιποτα δε σε εκφραζει, το οποιο ισως σου μοιαζει (και μαλλον ειναι) ουτοπικο, θα μιλησω με πιο πρακτικα πραγματα.

Πηγαινε και ψηφιζε κοματα του 0.1%. Τα πλεονεκτηματα της κινησης αυτης σε σχεση με την αποχη?

1. Πιθανως δεν ενισχυεις το πρωτο κομμα

2. Δεν δινεις δικαιωμα σε κανενα κομμα να σε ερμηνευει ως εν δυναμει ψηφοφορο του

3. Αν υποθεσουμε οτι οι ιδιοι με σενα ειναι καμποσοι, τα υψηλα ποσοστα τετοιων κομματων θα αποτελεσουν ΧΑΣΤΟΥΚΙ στους καρεκλοκενταυρους ξερεις γιατι? Γιατι ΤΟΤΕ θα ανησυχησουν για τη θεση τους στη Βουλη. Οτι θα τους την φανε "ανυπαρκτοι". Με την αποχη απλα τους κανεις να αισθανονται πιο ησυχοι και σιγουροι. Και παραλληλα τους δινεις τη βεβαιοτητα οτι "ξεθυμανες" ως πολιτης την οργη σου, κανοντας αποχη/λευκο/ακυρο.

Κατα τ'αλλα ας ειναι καλα οι Λαζοπουλοι και λοιποι λαοπλανοι με σκανδαλωδη επιροη στον κοσμο που τον πειθουν να μην ψηφιζει, διασφαλιζοντας ετσι το πολιτικο μελλον των ρουσφετολογων και διεφθαρμενων υπαρχοντων πολιτικων.

Ποιος από αυτούς που μεσουρανούν στην πολιτική σκηνή της χώρας δεκαετίες τώρα, σου φαίνεται ικανός να αντιστρέψει το κλίμα?

Κανεις. Γιαυτο μην τους ενισχυεις με την αποχη. Ψηφισε η απαιτησε αλλαγη εκλογικου συστηματος που να υπολογιζει την αποχη με αλλο τροπο και οχι με ενισχυση προς το πρωτο κομμα.

Last but not least: Η αποχη οδηγει σε συνεπειες αυτον που δεν θα ψηφισει, βαση νομου ο οποιος ΙΣΧΥΕΙ. Ειναι τυχαιο νομιζεις που τα τελευταια χρονια παραβλεπεται ο νομος αυτος και δεν εφαρμοζονται οι διαταξεις τους στους απεχοντες των εκλογων?

Σε περιπτωση που η αποχη λειτουργουσε σε βαρος των κυβερνωντων να εισαι σιγουρος οτι θα σε τσιμπαγανε στο αεροδρομιο κλπ με συνοπτικες διαδικασιες, εφαρμοζοντας κατα γραμμα τον νομο.

Το δευτερο ενικο δεν ειναι για σενα προσωπικα, αλλα για οποιον νομιζει οτι με την αποχη κανει κατι περαν του να ενισχυει το συστημα με τον 2ο καλυτερο τροπο μετα το δικομματισμο.

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Να ξεκαθαρίσω ότι η ένσταση μου δεν ήταν υπέρ ή κατά της αποχής, αλλά ως προς το νούμερο που ψηφίζει. Αν εξαιρέσουμετον δικομματισμό ο οποίος έχει διαμορφώσει την παρούσα πολιτική καθ' όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, το νούμερο που δεν αποφασίζει για τα τεκταινόμενα της χώρας αγγίζει το 40% (εννοώ απέχοντες, λευκα/άκυρα και μικρά κόμματα). Δεν είπα πουθενά ότι είναι άμοιροι ευθυνών, αλλά σίγουρα δεν έχουν τις ίδιες ευθύνες με αυτούς που αποφάσιζαν τόσα χρόνια.

Οποιοδήποτε κόμμα με 40% ψήφους θα μπορούσε να ασκήσει αξιοπρεπή αντιπολίτευση και να μην έχουμε τα σημερινά αποτελέσματα.

Η ουσια ειναι οτι οι δυο αγαπουλες μας πηραν ψηφο απο 5,5 εκ ατομα. Ας μην λεμε οτι θελουμε. Δεν βγηκαν με 10% αλλα 55% (και αν πας πιο πισω, απλα θα κλαψεις)

Δημοσ.

Και σε περίπτωση που δεν το πρόσεξες Midi, εγώ έγραψα ότι δεν απέχω και μπορώ να πω ότι είναι από τις ελάχιστες φορές που συμφωνούμε, εξού και το +1.

Η ουσια ειναι οτι οι δυο αγαπουλες μας πηραν ψηφο απο 5,5 εκ ατομα. Ας μην λεμε οτι θελουμε. Δεν βγηκαν με 10% αλλα 55% (και αν πας πιο πισω, απλα θα κλαψεις)

Σίγουρα δεν βγήκαν από 10 μύρια πάντως αφενός και σίγουρα δεν βγήκαν για να πράξουν αυτά που έπραξαν.

Δημοσ.

Η ουσια για την επίλυση του προβληματος δεν βρίσκεται στην περιπτωση της Ελλάδας στο τι πρεπει να γινει αλλα στο πως θα καταφερουμε να κανουμε το σωστο με τοσα εμποδια - συμφεροντα - πελατιακο κρατος.

Όπως και στο φορουμ που η ερωτηση είναι τι κανουμε και τοση ωρα λετε τι φταιει και ριχνετε ευθυνες εδώ και εκει, το ιδιο κανουν και οι αχρηστοι πολιτικοι μας.

Από οσο εχω δει μεχρι τωρα δεν βλεπω εξοδο από την κριση αλλα χειροτερα να καταληξουμε εκει που μας αξιζει με βαση την αθλιοτητα ηλιθιοτητα και παραλογισμο που μας κατεχει. Μας περιμενουν ειτε πραγματικα τριτοκοσμικες μερες, ειτε πληρες ξεπουλημα της χωρας (που παλι ειμαστε τυχεροι που είναι τοσο ομορφη και εχει νοημα να την αγορασει κανεις)

Se euxarisw!

Πιστεύω ότι η φύση,η καριόλα η ζωή είναι τίμια.Πάντα σε βάθος χρόνου κάποιος παίρνει

ότι του αξίζει.

Ένας τρόπος για να βγει η ελληνική οικονομία{prosexte oxi i koinonia }από το τέλμα στο οποιο έχει εισέλθει είναι πρωτίστως να βελτιώσει την παραγωγικότητα τhς.Με τα δεδομένα που υπάρχουν σε πρώτη φάση είναι δυστυχώς να πέσει ki άλλο ο κατώτατος μισθός και γενικότερα οι μισθοί etsi ώστε να μειωθεί σημαντικά το μεταβλητό κόστος και συνεπώς να είναι πιο φτηνό το αγαθό.Mono etsi amesa θα γίνoun ελκυστικές οι επενδύσεις στην πατρίδα μας. Αλλιώς σε διαφορετική φάση θα συνεχίζουν να μην επενδύει οι ξένοι ενώ ακόμη και πολλοί Έλληνες επιχειρηματίες να πηγαίνουν στην Βουλγαρία όπου υπάρχουν πολύ μικρότεροι μισθοί.Ξέρω δεν συμφωνείται αλλα αν πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξουν άμεσα μετρα που να μπορέσουν να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα στην παρούσα φάση πολύ ευχαρίστως να τα διαβάσω.

Δεύτερο εξίσου σημαντικό είναι η επανακίνηση του κράτους.Έχει περάσει προ πολλών ετών η κατάλληλη η ώρα όπου θα έπρεπε να είχe ξεκινήσει η καλύτερη οργάνωση και ικανότητα εξυπηρέτησης του δημοσιου τομέα και η καταπολέμηση τις διαφθοράς.Μαζί με τους Ιταλούς είμαστε οι χειρότεροι σε αυτόν τον τομέα.Μεγαλύτερη διαφθορά και από χώρες τhς Λατινικής Αμερικής.Ακόμη και πολλές χώρες τις Αφρικής έχουν μικρότερα ποσοστά διαφθοράς.

Συνεχίζεται….

Δημοσ.

"Πως θα βγει η Ελλαδα απο την κριση" ειναι το ερωτημα.

Και απαντω. Περιμενετε το ατομο που θα δωσει την σωστη απαντηση να βρεθει στο ινσομνια? Εδω οι υποτιθεται εμπειροι της Ευρωπης-ΔΝΤ-ΕΚΤ-Τροικα οδηγησαν σε δυο χρονια την Ελλαδα σε χρεοκοπια.

Και πριν προλαβει κανενας καλοθελητης να βαλει και τους Ελληνες πολιτικους στο ιδιο σακι, θα απαντησω οτι τα τελευταια δυο χρονια την Ελλαδα την κουμανταρουν απο το εξωτερικο. Οι δικοι μας απλως υπαρχουν με ρολο διακοσμητικο. Αν η Ευρωπη ηθελε πραγματικα να διορθωθει η Ελλαδα και να μειωθει το χρεος της, πρωτα θα φροντιζε να ξεφορτωθει το παρασιτικο κρατος και οχι να το βαζει να εισπρατει φορους και χαρατσια. Βαζεις τον κλεφτη να εισπραξει λεφτα? Αυτο ειναι παραλογο. Πρωτα στελνεις-με το ετσι θελω-τα λαμογια στα τσακιδια και μετα ξεκινας την αναδιαρθρωση των οικονομικων.

Δημοσ.

Και λιγο ouside the box που λενε στο χωριο μου αν και υπαρχουνε ηδη προβληματισμοι στο τραπεζι. To διπολο ευθυνης Πολιτικοι vs Πολιτες νομιζω προσεγγιζεται ορθολογιστικα απο το συνδυασμο τους οπως τον περγραφει o FilipposMD. Στο κατω κατω γνωριζουμε οτι η ερωτηση "η κοτα εκανε το αυγο ή το αυγο την κότα" δεν παιρνει απαντηση γιατι εχει λαθος βαση.

Α, αυτό που κάνει και η στρουθοκάμηλος!

Ποσοι απο εμας το εχουμε ακουσει στο σχολείο αυτο, οτι το φουκαριαρικο ζωο κρυβει το κεφαλι του στην αμμο για να αποφυγει τον κινδυνο;

Ε, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΙΣΧΥ

Υπηρχανε συμφεροντα πισω απο αυτο το ψεμα και στηθηκαν μηχανοραφιες για να ξεγελασουνε τον κοσμο;

ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ! τοτε;

ε, μερικες φορες οι ανθρωποι αναπαραγουμε ΜΑΛΑΚΙΕΣ χωρις να ξερουμε, χωρις να επιβεβαιωνουμε, χωρις ουτε καν να εχουμε να κερδισουμε τιποτε απο αυτο που αναπαραγουμε. Αλλα συμβαινει.

σκεφτειτε...

Δημοσ.
Ποσοι απο εμας το εχουμε ακουσει στο σχολείο αυτο, οτι το φουκαριαρικο ζωο κρυβει το κεφαλι του στην αμμο για να αποφυγει τον κινδυνο;

Δε νομίζω ότι μας το λέγανε και στο σχολείο αυτό. Εκτός αν εννοείς στο Δημοτικό. Όπως και να 'χει, για να καταλάβεις, εγώ ας πούμε το ήξερα ότι δεν ισχύει (όπως δεν ισχύει ότι ο λαγός τρελαίνεται για τα καρότα ή ότι οι ελέφαντες φοβούνται τα ποντίκια).

Θα γυρίσουμε σε κάτι που έλεγα σε άσχετο θέμα (αυτό με την ταφή δημοσία δαπάνη), αλλά να που όλα δένουν τελικά: υπάρχουν κάποια σύμβολα και καλώς ή κακώς είναι σημαντικά για τους ανθρώπους. Η ιστορία της στρουθοκαμήλου είναι ένα από αυτά. Και το ότι δεν είναι αλήθεια, δεν αφαιρεί κάτι από τη συμβολική του αξία. Όπως έλεγαν και κάποιοι (νομίζω συγκρότημα) στο περίπου, τα παραμύθια μπορεί να μην είναι αλήθεια, αλλά τουλάχιστον δεν είναι ψέμματα.

Δημοσ.

Το ερώτημα δεν είναι πότε θα βγει η Ελλάδα από την κρίση αλλά μήπως και μπει σε ακόμα μεγαλύτερη.

Δημοσ.

Δε νομίζω ότι μας το λέγανε και στο σχολείο αυτό. Εκτός αν εννοείς στο Δημοτικό. Όπως και να 'χει, για να καταλάβεις, εγώ ας πούμε το ήξερα ότι δεν ισχύει (όπως δεν ισχύει ότι ο λαγός τρελαίνεται για τα καρότα ή ότι οι ελέφαντες φοβούνται τα ποντίκια).

Θα γυρίσουμε σε κάτι που έλεγα σε άσχετο θέμα (αυτό με την ταφή δημοσία δαπάνη), αλλά να που όλα δένουν τελικά: υπάρχουν κάποια σύμβολα και καλώς ή κακώς είναι σημαντικά για τους ανθρώπους. Η ιστορία της στρουθοκαμήλου είναι ένα από αυτά. Και το ότι δεν είναι αλήθεια, δεν αφαιρεί κάτι από τη συμβολική του αξία. Όπως έλεγαν και κάποιοι (νομίζω συγκρότημα) στο περίπου, τα παραμύθια μπορεί να μην είναι αλήθεια, αλλά τουλάχιστον δεν είναι ψέμματα.

Αν και δεν μ αρεσει το cross-posting κλινω προς την δικια σου αποψη για την ταφη δημοσια δαπανη.

Στο θεμα μας, δεν υπονοησα οτι εισαι κακοπληροφορημενος, το point ειναι αλλο. Αν θα μπορουσε να προβληματιστει εστω κι ενας εδω μεσα κατα ποσο ευκολα αναπαραγονται λαθασμενα ΣΤΟΙΧΕΙΑ, (για να μην πιασουμε τις λαθασμενες αποψεις ;) χωρις να υπάρχει απαραιτητα ΣΧΕΔΙΟ, απλα ετσι.

Ξερω απλοικη τροφη για σκεψη, εφηβικου επιπεδου ισως, αλλα ποτε δεν ξερεις, πριν με ρωτουσανε στον δρομο αν θελω να συμμετασχω σε πυραμιδα scheme (βαρομετρο για την κοινωνια)...

Δημοσ.

Κι εγώ τείνω να συμφωνώ με Φίλλιπο. Snoob και Critter, εμπεριστατωμένες οι απόψεις σας αλλά στα δύο άκρα που δεν μπορεί να ισχύουν.

Ο μεν Snoob ξεχνάει ότι φυσικά και φταίει ο λαός, αλλά αν ήταν να εμπιστευόμαστε στο λαό τον ορθολογισμό και την διοίκηση του κράτους, δεν θα ήταν ανάγκη να κάναμε εκλογές, απλά κάθε βδομάδα θα αναλάμβανε την πρωθυπουργία κι από ένας πολίτης. Φυσικά και φταίει ο τάδε που ρουσφετολογεί, αλλά δουλειά του πολιτικού είναι να του κόψει τον κώλο, γι' αυτό είναι εκεί, γι' αυτό πήρε ψήφους από μερικούς που δεν ήθελαν ρουσφέτι αλλά συγύρισμα.

Ο δε Critter ξεχνάει μάλλον ότι αναφέρεται σε οργανισμούς με απόλυτη γραμμική εξουσία. Αν το αφεντικό της Toyota πει "από αύριο όλοι με ροζ σώβρακα" θα ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΝ να έρθουν όλοι έτσι και δεν θα μπορούν να κάνουν κάτι γι' αυτό.

Αντιθέτως σε αυτούς που τον "ψηφίζουν" (μέτοχοι), ο Γενικός Διευθυντής και το συμβούλιο στέκεται κλαρίνο και κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να τους ευχαριστήσει. Άρα ακόμα και όταν μιλάμε για επιστημονικό μάνατζμεντ, καλό είναι να γίνονται οι σωστές αναλογίες.

Δημοσ.

Εντάξει αν εσύ δεν πήρες απόδειξη μια φορά και γλύτωσες 5 ευρώ αυτοί που φάγανε 500 εκατομμύρια (συμβολικό το ποσό) θα είναι το ίδιο με σένα τότε..

Ωραία λογική του παραλόγου..γι αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε χωρίς αμφιβολία!

παρτάκιας έλληνας:(έλα μωρέ,εγώ για την πάρτη μου ένα ταλιράκι έφαγα),δεν βλέπεις πιο κάτω..μόνο ότι αφορά την τσέπη σου.

5ευρώ Χ 5,000,000 άτομα= 25,000,000ευρώ. βάλε τώρα αυτά τα 25,000,000 με τι συχνότητα μπορεί να γίνονται. Σου λέω ενδεικτικά Minimum μία φορά το μήνα. 25,000,000 Χ 12 = 300,000,000 το χρόνο!!!!

Στενομυαλίαση και ατομικισμός λέγεται., γιαυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε.

Δημοσ.

Ρε Σωκράτη, δεν μπορείς παρόλαυτά να συγκρίνεις τα 5 ευρώ που έφαγε κάποιος από το ΦΠΑ με τα δις που έμπαιναν στις τσέπες των πολιτικών επί χρόνια. Μόνο το Βατοπέδι ήταν μια αιωνιότητα φοροδιαφυγής όλων των Ελλήνων.

Δημοσ.

ναι αλλα το "κυρια και ο γιαννακης μιλαει" δεν ειναι η σωστη απαντηση. Ο λαος εβγαλε τα ματια του μονος του. Ο πολιτικος τα εκανε επειδη τα θελε ο λαος και τα βρισκε.

Οπως ειπα πριν μηνες, αυριο να γινουν εκλογες, τα ιδια σκατα θα εχουμε για κυβερνηση.

Format θελει η χωρα, και αφαιρεση ψηφου σε οσα ατομα δεν εχουν ιδεα απο πολιτικη (ισως λιγο τραβηγμενο, αλλα δεν θελω να παω για εγχειριση και ο γιατρος μου να ειναι ο περιπτερας).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...