Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οτι η αποχη ενισχυει το πρωτο κομα το γνωριζουμε, ναι?

Η ερωτηση ειναι προς τους συνειδητα απεχοντες (αυτους που συνειδητα ενισχυουν το εκαστοτε πρωτο κομμα δηλαδη) κι οχι για αυτους που βαριουνται να τρεχουν στις εκλογες και βαζουν ενα ομορφο πολιτικοφιλοσοφημενο πεπλο για να κανουν τους εξυπνους απεχοντες και να νιωσουν πληρη απενεχοποιηση απο την συνολικη ξεφτυλα του πολιτικου συστηματος κατηγορωντας τους υπολοιπους.

Με λιγα λογια, η αποχη απο μονη της ειναι κακη και δεν θα ασχοληθει κανεις και ποτε με αυτην, ουτε καν η ιστορια. Η αποχη οταν συνοδευεται απο ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ και κυριως απο αναλογες πραξεις, μπορει να εχει και καποια σημασια μικρη η μεγαλυτερη.

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ και δεν βγαζω το τομάρι μου απο έξω...

Έλληνα..έκλεψες και διεφθάρθηκες στο μέγεθος που μπορούσες..και αν δεν το έκανες ήταν απλά επειδή δεν μπορούσες καθόλου!!

Ελληνα γονέα που έπαιρνες τηλέφωνα να χώσεις το παιδάκι σου σε κάνα γραφειάκι δημόσιας υπηρεσίας..είτε δημοτικής..είτε ΔΕΚΟ..είτε στρατοπέδου..είτε ακόμα και εκκλησίας και κλαιγόσουν μετά για το σύστημα όταν δεν τα κατάφερνε

Ασε μας ρε ψηφοφόρε που μουτζώνεις αυτούς που ψήφισες όχι γιατί φάγανε λεφτά και βολέψανε κόσμο..αλλά γιατί φάγανε λεφτά χωρίς εσένα και δεν είσαι στον κόσμο που βολεψανε.Κλασσικός νεοέλληνας..”Τέλος στην διαπλοκή ή περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχω”

Ασε μας ρε “αγανακτισμένε” που η σχέση που έχεις με την πραγματική αγανάκτηση είναι όση και αυτή που έχεις με την αυτοκριτική και την αυτογνωσία..όταν συστηθείς μαζί τους αυτές θα σου κάνουν μετά και το κονέ με την πραγματική αγανάκτηση και τότε δεν θα κάθεσαι μπροστά στην βουλή..θα μπουκάρεις μέσα!!!

Άντε και γ.... ρε εργοδότες που την λέξη ασφάλιση την έχετε σβήσει ως και απ’τα λεξικά σας και πατάτε πάνω σε ανάγκες για να κάνετε την δουλίτσα σας.

ΆΑσε μας ρε υπαλληλίσκε άντρα ή γυναίκα που μου έβγαινες στην σύνταξη απ’τα 40 και τα 45 είτε επειδή είχες ανήλικα παιδιά είτε επειδή ήσουν σε σώμα ασφαλείας είτε στο στρατό..είτε επειδή τερμάτισες την πασιέντσα και το ναρκαλιευτή στο γραφειάκι σου και εγώ δεν ξέρω γιατί άλλο!Λες και στις άλλες χώρες τα παιδιά που κάνουν οι γυναίκες γεννιούνται έτοιμα και ενηλικιωμένα στα 18(η ελλάδα αν κρίνω από αυτό και μόνο θα πρέπει να είναι ο αποκλειστικός αγοραστής βρεφικών και παιδικών ειδών) και οι στολές των ένστολων πηγαίνουν τόσο πολύ με το γκρίζο μαλλί και δεν μπορούν να τις αποχωριστούν!

Άσε μας ρε έλληνα που μου έπαιρνες τα εορτοδάνεια και τα Euroδάνεια και περίμενες τον Χαριστέα να σε κάνει να νιώσεις πιο γαμάουα και απ’τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες και όταν ήρθε η ώρα για να τα ξεπληρώσεις μας το έπαιζες θύμα των αδίστακτων τραπεζών..οι μανάδες μας λέγανε το πουλί μας και την υπογραφή μας να προσέχουμε που τα βάζουμε..την υπογραφή σου άργησες πια..πρόσεχε τώρα που βάζεις το πουλί σου μην τυχόν και διαιωνίσεις το είδος σου!

Κορίτσια νομίζατε ότι τα δικά σας τα χαϊλίκια με τις πιστωτικές τα ξέχασα?Τι να πω για σας..μια κουβέντα μόνο..το Sex and the City έκανε περισσότερο κακό στις ελληνίδες απ’ότι οι πυρηνικές βόμβες στις Γιαπωνέζες!!

Ασε μας ρε ακαδημαικέ που έχεις κάνει το Πανεπιστήμιο τσιφλίκι σου και κάνεις ότι γουστάρεις..πατά όποτε γουστάρεις..έχεις τους υποψήφιους διδάκτορες σου για δουλάκια σου και αμα περνάς καμιά δύσκολη φάση στην ζωή σου ή κουβαλάς κάνα κόμπλεξ μπορεί να κάνεις το μάθημα σου μεγαλύτερη στάση για τους φοιτητές και από αυτή του Νίκα..

Άστε μας ρε αιώνιοι φοιτητές που δεν κάνετε τίποτα στην ζωή σας..αν δεν γουστάρετε την σχολή σας σταματήστε την και μην αρμέγεται τους δικούς σας..αν εργάζεστε παράλληλα δικαιολογείτε να καθυστερήσετε αλλά μην το ξεφτιλίσουμε κιόλας..8 και 10 χρόνια για μια σχολή δεν δικαιολογούνται που να βαράτε το κεφάλι σας στον τοίχο… αν βέβαια πάλι κάθεσαι και δεν κάνεις τίποτα στην ζωή σου και χρωστάς όλη την σχολή εκτός από κάνα δυο επιλογής στο 6ο και 7ο έτος ε τότε είσαι μεγαλύτερο βάρος για την κοινωνία από ότι οι αντιπρόεδροι μας για τις πολυθρόνες τους!

Άστε μας ρε ένστολοι της πλάκας και κάθε είδους και ράτσας που είστε οι επιβεβαίωση του ρητου “Αν θες να δεις τι είναι κάποιος..δώστου εξουσία”..ε σας είδαμε λοιπόν τι αρχικομπλέξαροι καραγκιοζηδες είσαστε..γδυθείτε τώρα!!!By the way..σαν επιχείρημα που θα βοηθούσε να αποδεχτεί ο κόσμος το γεγονός ότι βγαίνετε τόσο νωρίς στην σύνταξη θα μπορούσατε να πείτε..”Δεν μπορώ να αντέξω άλλο το πόσο λακαμά με κάνει να φέρομαι η στολή” ΜΗΔΕΝ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ασε μας ρε φοιτητάκο και συ φοιτητριούλα που μου χρωματίζεστε από τα 18 και παπαγαλίζετε τόσο ξύλινα τα ποιηματάκια αυτών που σας πη...ε λες και έχετε οδοντογλυφίδες στο στόμα σας και ελπίζετε μια μέρα να σας δώσουν μια τζούρα απ’το τσιγάρο που θα ανάψουν μετά το καβαλημα σας.Και άντε γα....τε που το μόνο που σας νοιάζει ενώ βρίσκεστε πάνω στην καλύτερη περίοδο της ζωής σας για να ψαχτείτε, να ζήσετε και για να αμφισβητήσετε τα πάντα είναι τι θα φορέσετε και που θα πάτε..και όχι γιατί και με ποιον..

Αφηστε με ρε αριστεριστές και κομμουνιστές που δεν έχετε δουλέψει ποτέ στην ζωή σας και μου μάχεστε για τα εργατικά δικαιώματα και ανακατανομές ενός πλούτου ποσοστό του οποίου δεν παράγατε ΠΟΤΕ!!Αλλά τι περιμένεις..και το μανιφέστο σας για την δύναμη της εργατικής τάξης το έγραψε κάποιος που ήταν πλακωμένος με την ίδια την εργασία..δεν αντάλλαξαν κουβέντα σε όλη του τη ζωή!!!

Άσε μας ρε έλληνα μου εσύ που μόλις ακούσεις μπηχτή από ξένο κατά της χώρας σου(που ανάθεμα αν ξέρεις με ποιους συνορεύει και τα ονόματα πέντε βουνών της και πέντε λιμνών και ποταμιών της) θυμάσαι τους αρχαίους προγόνους σου και καμαρώνεις ότι γ....ες με ξένα α@@@@α λέγοντας ότι εσύ έφτιαχνες τον μηχανισμό των Αντικυθήρων όταν οι άλλοι ζούσανε στα δέντρα και ότι είχες χοληστερίνη όταν οι άλλοι ανακάλυπταν το κρέας..και όλα αυτά λίγο πριν πας να ανάψεις ένα κεράκι στην εκκλησία σου η οποία κατέστρεψε αυτά για τα οποία εσύ σήμερα νομίζεις ότι έχεις σαν κεκτημένο δικαίωμα να καμαρώνεις σαν γύφτικο σκεπάρνι!

Άστε μας ρε πατεράδες που μας σπάζετε τα @@ για το πως ήταν ο στρατός στα χρόνια σας αλλά τρώτε 3 πάγια του κινητού για να βρείτε βύσμα για το καμάρι σας μην τυχόν και πετάξει κάνα μωρομάντηλο σε κάνα κάδο εκτός του σπιτιού του ή μην αποχωριστεί το καμεροκινητό του!!

Άντε και γ.... λευκές ρόμπες ξεκούμπωτες που κλαίγεστε για τις εφημερίες που δεν σας έχουν πληρώσει..το κράτος τα έδωσε στις φαρμακοβιομηχανίες που σας λαδώνουν για να κάνετε ταξιδάκια σε συνέδρια με όλα τα κομφόρ και που σας δίνουν αμάξια για να αγοράζετε και να υπερκαταναλώνετε φάρμακα και υλικά που δεν χρειάζονται..χώρια οι τσέπες σας που έχουν περισσότερα φακελάκια και από τσάντα ταχυδρόμου ή συσκευασία για τσάι!. Έχετε κάνει τον Ιπποκράτη να κάνει περισσότερες σβούρες στον τάφο του απ’όσες έχει κάνει ο Μελισσανίδης σε όλη του την ζωή.

Άφηστε με ρε συνταξιούχοι που μου κλαίγεστε στα καφενεία βλέποντας τον Αυτιά να σας λέει πόσο θα σας κόψουν τις συντάξεις και πάτε και τους ξαναψηφίζεται και με τα τσαρούχια!!Εσείς ειδικά δεν έχετε τίποτα να χάσετε..ακόμα και αν πεθάνετε σιγά μην το πάρει κανένας χαμπάρι…το “κράτος” θα συνεχίσει να στέλνει την πενιχρή σύνταξη σας για να τρώνε τα ανεπρόκοπα παιδιά σας!!Ο θάνατος στην περίπτωση σας θα είναι λύτρωση!!!

Άφηστε με όλοι οι ατσαλάκωτοι που βγαίνετε και κυκλοφορείτε αστραφτεροί και γυαλισμένοι και μέσα στο άγχος για το τι θα σκεφτεί ο κάθε τυχάρπαστος για σας και ξεχνάτε να διασκεδάσετε..να μιλήσετε με τους φίλους σας που έχετε βγει..να φλερτάρετε..να γελάσετε με την ψυχή σας…να βρείτε κάποιον ή κάποια που να πη...ξετεε ο ένας τα μυαλά του άλλου τόσο πολύ που να μουδιάσουν τα κορμιά σας.

Άντε γαμ....τε ρε δημοσιοκάφροι της πλάκας..κάθεστε και κάνετε πότε τους δικαστές και πότε τα φερέφωνα του κάθε μεγαλο...άκα και έχετε και το θράσος να μιλάτε και για δεοντολογία και καθωσπρεπισμό!!Στρέφετε τις κοινωνικές ομάδες την μία εναντίον της άλλης για να εξυπηρετηθούν στην τελική τα αφεντικά σας.Αν έβαζα σαν όρο για την μέρα του θανάτου μου να είναι η ίδια που θα ακούσω απ’τα δελτία ειδήσεων να υποστηρίζουν επιτέλους μία απεργία..ΜΙΑ..θα γινόμουν Χαϊλάντερ!

Αφηστε με και σεις μ@@@ς που κάθεστε και τους ακούμε..πραγματικά παθαίνει βραχυκύκλωμα το μυαλό μου όταν πάω να συλλάβω το μέγεθος της ανοησίας μας.Σηκωθείτε απ’τους δερμάτινους καναπέδες σας και βγείτε έξω να τα σπάσουμε όλα..μην τους ακούτε..5.000.000 να μαζευτείτε στους δρόμους αυτοί θα λένε “Πορεία 5.000.000 στο κέντρο της Αθήνας εμποδίζει τον κόσμο να πάει στις δουλειές του” ΞΥΠΝΗΣΤΕ!!!!

Άσε μας ρε autocorrect που μου βγάζεις το “έλληνα” λάθος και μου προτείνεις να το γράψω με κεφαλαίο..θα το κάνω μόνο όταν αναφέρομαι σε Έλληνες που πιστεύω ότι τ’αξίζουν!!

Άσε με ρε κακομοίρη μαθητάκο που θα τραγούδας αργότερα για τα “Μαθητικά τα χρόνια που δεν τα αλλάζεις με τίποτα” ενώ απ’τα 14 μέχρι τα 17 σου διαβάζεις χωρίς να ξέρεις τι και γιατί..για να περάσεις κάπου που δεν θέλεις!!Και άντε και γαμήσου γιατί πηδάς και πηδιέσαι χωρίς να ξέρεις ούτε το πως..και ούτε κυρίως το γιατί!

Άσε με ρε έλληνα που όπως είπε και μεγάλος Χάρρυ Κλυν..έχεις δυο αμάξια στο πάρκινγκ σου..δύο κινητά στο χέρι σου..δυο τηλεοράσεις στο σπίτι σου..και δύο ευρώ στην τσέπη σου.

Άσε με ρε οπαδέ/no lifer/ looser της ζωής που ενώ χάνεις τα πάντα στην καθημερινότητα σου εσύ κάθεσαι και ασχολείσαι και αγχώνεσαι για το αν θα συνεχίσει να παίρνει τα τρελά εκατομμύρια ένας τυπάκος απ’την άλλη άκρη του πλανήτη φορώνας την σωβρακοφανέλα με τα αγαπημένα σου χρώματα ή αν θα πάει κάπου άλλου να πάρει πιο τρελά εκατομμύρια την στιγμή που εσύ σκέφτεσαι και ξανασκέφτεσαι αν θα πάρεις και δεύτερο κρασάκι την Κυριακή που θα βγεις για φαγητό με τους φίλους σου!!

Άσε με ρε δηλωμένε άνεργε και αδήλωτε άεργε που ενώ μου τρως μακαρόνια με κέτσαπ κάθε δεύτερη μέρα και κρέας κάθε δεύτερη Κυριακή μου ξεσκαρτάρεις τις αγγελίες και νομίζεις ότι είσαι για όλα overqualified όπως λέγατε και στο χωριό σου και δεν μπορείς να κάνεις το μυαλουδάκι να συνειδητοποιείσει ότι ίσως χρειαστεί σε κάποια φάση της ζωής σου να έχεις κάποιο αφεντικό πάνω απ’το κεφάλι σου και να χρειαστεί να κάνεις κάποια δουλειά που ΩΩ ΘΕΟΙ θα απαιτεί να δουλεύεις κιόλας!!!!

Άσε με ρε ελληνάρα μου εσύ..που τρελαίνεσαι και βγαίνεις απ’τα ρούχα σου επειδή σου πήρε ο μετανάστης ο σκέτος και ο λαθρό την ευκαιρία να κάνεις το όνειρο σου πραγματικότητα…να χύσεις τον ιδρώτα σου στα τσιμέντα των οικοδομών…και στα χωράφια της μητέρας πατρίδας σου για την οποία είσαι πάντα έτοιμος να δώσεις το αίμα σου στον πόλεμο για αυτήν αλλά δυστυχώς το μόνο αίμα που της δίνεις τελικά είναι αυτό απ΄τις αιμορροΐδες σου στις καρέκλες των γραφείων που φίλησες κατουρημένες ποδιές για να κάνεις την θητεία σου…..πάρε λοστό και πλάκωσε τον άτιμο μετανάστη που δεν σε αφήνει να μοιράσεις τον πολιτισμό του Ρέμου και του Χατζηγιάννη στους συμπατριώτες σου που δεν μπορούν να τον απολαύσουν αυθεντικό μετά τον τόσο κόπο που κάνουν να γυρνάνε το καλαμάκι του φραπέ…εεεε σόρρυ δεν ήθελα να σε προσβάλω..my fault..του freddocino ήθελα να πω!

Άσε με ρε ελληνα θεοσεβούμενε της πλάκας που δέχεσαι να ξαναπληρώνεις για το ίδιο σου το σπίτι το οποίο έχεις ήδη ακριβοπληρώσει αλλά δεν δέχεσαι να πληρώσει η μονάκριβη εκκλησία σου στην οποία ανήκει,σαν ευχαριστώ με Οθωμανικούς τίτλους,όλη η χώρα επειδή διάλεξε το τούρκικο τουρμπάνι απ’την τιάρα του Πάπα και σε έκανε γιουσουφάκι για 400 χρόνια και σου πάσαρε το παραμύθι ότι σε δίδασκε κρυφά και ότι στο τέλος της χρωστάς και από άνω για τα δίδακτρα..τα κοράκια της οποίας πληρώνεις είτε φοράς γαμπριάτικο είτε βερμούδα.. ..και μου θες να έχεις δηλωμένο ως και στο κωλόχαρτο σου το πολύτιμο Χ.Ο. την στιγμή που πας μια φορά τον χρόνο σε ένα κτίριο που είναι αφορολόγητο γιατί απλά έχει τουρλωτή οροφή ενώ το δικό σου όχι..και στο “Ανέ…” βρίσκεσαι ήδη σπίτι σου και έχεις σαβουριάσει την μισή μαγειρίτσα!!

Και πάνω απ'ολα αντε και γ....σου και συ ρε Backpacker που την έκανες για έξω και δεν πάλεψες να αλλάξεις τίποτα για πράγματα που λες οτι σε πονάνε...

Δημοσ.

Συμφωνώ με Toufa

Εφ’όσον θες να αλλάξει κάτι πας και ψηφίζεις αυτόν που ΕΣΥ νιώθεις ότι είναι καλύτερος για σένα. Αν πάλι δεν βρίσκεις κανέναν να σε αντιπροσωπεύει μπορείς να πολιτευτείς ο ίδιος.

Μπορείτε να μου πείτε λοιπόν όσοι «κλαίγεστε» πως είναι δυνατόν επι 40χρόνια να βγαίνουν τα ίδια πρόσωπα στην εξουσία? Ήρθαν αυτοβούλως? Κάποιοι τους ψήφιζαν χρόνια.

Όταν λοιπόν ψηφίσεις κάποιον και διαπιστώσεις ότι σου έλεγε ψέματα σε κορόιδευε και έκλεψε γιατι τον ξαναψηφίζεις ?

Δημοσ.

Θα απέχουμε από τις εκλογές και θα προσευχόμαστε στη παναγία να μας σώσει.

Α, αυτό που κάνει και η στρουθοκάμηλος!

ΥΓ. Δεν είχε ποτέ καλά αποτελέσματα.

Δημοσ.

E ναι, απαιτω αλλαγη αλλα δεν παω να ψηφισω και βγαζω και την ουρα μου απο αυτους που φταινε.

Εγώ προσωπικά δεν απέχω, αλλά όταν έχω να αποφασίσω ανάμεσα στα σκατά και στα απόσκατα τι μου προτείνεις να επιλέξω Τούφα?

Ποιος από αυτούς που μεσουρανούν στην πολιτική σκηνή της χώρας δεκαετίες τώρα, σου φαίνεται ικανός να αντιστρέψει το κλίμα?

• Super Moderators
Δημοσ.

Παρενθετικά:

1. Τα ποσοστά αποχής ουδέποτε ήταν τόσο υψηλά όσο αναφέρεται σε προηγούμενο μήνυμα. Τα πραγματικά ποσοστά μπορεί να τα δει κανείς εδώ.

2. Θεωρώ την αποχή καταστροφική. Δεν ξέρω τι είδους παρηγοριά βρίσκει κάποιος στο να υποδύεται τον Πόντιο Πιλάτο και να νίπτει τας χείρας του για την πορεία της χώρας του, αλλά νομίζω πως δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από το να μη συμμετέχεις. Την αποχή, παραδοσιακά, τα κόμματα την ερμηνεύουν κατά το δοκούν. Είναι εύκολο να καπελώσεις την αποχή και να βαφτίσεις όσους απέχουν ως εν δυνάμει ψηφοφόρους σου. "Εμάς θα ψηφίζανε, αλλά δεν είναι έτοιμοι ακόμη να κάνουν αυτό το βήμα/ήθελαν να μας αφυπνίσουν, σε μας θα γυρίσουν/αν υπολογίσουμε το ποσοστό μεταβολής μας τότε συνεπάγεται πως αν όλοι αυτοί ψηφίζανε και η γιαγιά μου είχε ρόδες τότε.." κτλ., κτλ.

Αυτό το κάνουν όλοι και είναι τραγικό να βλέπεις ένα τόσο μεγάλο ποσοστό (γιατί και το 29,05% του 2009, έστω κι αν απέχει από το υποτιθέμενο 40%, είναι μεγάλο ποσοστό) να καθίσταται αντικείμενο τέτοιας εκμετάλευσης.

Καλή συνέχεια.

Δημοσ.

Άντε πάλι το παραμύθι του ανεύθυνου λαού..

.

.

Δε φταίμε εμείς, οι άλλοι φταίνε. Καλά, ό,τι πείτε.

Για άλλη μια φορά εξετάζεις το θέμα πάνω απο τη ρίζα και όχι στη ρίζα. Το ποστ μου στη πρώτη σελίδα απαντάει και αντικρούει στο 100% αυτά που υποστηρίζεις. Αυτα που γράφεις έρχονται ως επακόλουθο αυτών που γράφω. Δεν είναι στο ίδιο επίπεδο.

Επίσης είσαι για άλλη μια φορά απόλυτος, λέγοντας οτι εμεις οι αντίθετοι υποστηρίζουμε πως ο λαός δεν έχει ευθύνη. Εμεις απλά λέμε οτι ευθύνεται πολυ λιγότερο απο τη διοίκηση του με πλήρη τεκμηρίωση.

Και επαναλαμβάνω :

H παγκοσμια βιβλιογραφία και πράξη καθώς και η κοινή λογική ορίζουν ότι : Σε οποιοδήποτε οργανισμό, επιχείρηση, οργανωση, κράτος, ποδοσφαιρική ομάδα και γενικότερα οτιδήποτε έχει διοικητικό μηχανισμό, οι ευθύνες ακολουθούν τη λογική της πυραμιδας. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΥΡΑΜΙΔΑ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ. Κατα κανόνα όμως, οσο πιο ψηλά στην ιεραρχία, τόσο πιο λίγα άτομα, τόσο πιο καλά αμοιβόμενοι και τόσο πιο πολλές οι ευθύνες σε περίπτωση αποτυχίας. Τι σκ@τα παράλογο λέω;

Σε έναν κρατικό μηχανισμό η διοίκηση είναι οι πολιτικοί και αυτοί έχουν τις περισσότερες ευθύνες δε πα να χτυπιέσαι κάτω. Το λένε οι πάντες που ασχολούνται με τη διοικητική επιστήμη και ο κάθε λογικός ανθρωπος την ιεραρχία τη βλέπει κάθε μέρα στη δουλειά του. Εκτός των ευθυνων σχετικά με τη στρατηγική, καθε στάδιο της διοικητικής πυραμίδας έχει και την ευθύνη για τις κατευθυντήριες γραμμές/κουλτούρα που δίνει στο προηγούμενο στάδιο.

Τώρα, αν εσύ πας να αλλάξεις τη παγκόσμια οικονομική θεωρία, τη διοικητική επιστήμη και οτιδήποτε έχει ποτέ διδαχτει σε αυτά τα, ποταπά μπροστά σου, πανεπιστήμια ή έχει εφαρμοστεί σε επιχειρήσεις, τότε να προσκυνήσω έστω για τη προσπάθεια.

Έχω δώσει και εκτεταμένο εμπειρικό παραδείγμα σε άλλο τοπικ με συγκεκριμένη εταιρία που δούλευα, εξηγώντας βήμα βήμα πως η κακή διοίκηση οδήγησε ευατόν στη κατάρρευση και πως μετέδιδε δημοσιουπαλληλική κουλτούρα στους υπαλλήλους.

Επισημαίνω οτι όλα τα παραπάνω έχουν τεκμηριωμές βιβλιογραφικές, εμπειρικές και λογικές βάσεις σε αντίθεση με τις απλές "δημοσιογραφιστικού κατευθυνόμενου" στυλ απόψεις που σε έχουν ποτίσει οι καναλοεφημερίδες. Διότι οι γνωστοί πολιτικοί που όλοι ξέρουμε, με τα τσιράκια τους τους δημοσιογράφους, κάνανε πολύ καλή δουλειά στη μετάθεση των ευθυνών και στο πλασάρισμα του ανεύθυνου - ρέμπελου Έλληνα.

Ναι ξέρω, θα μου πεις για τον κισσινγκερ.

• Super Moderators
Δημοσ.

Θα σου πω ότι καλό είναι να αφήσεις κανέναν άλλο να κρίνει αν αυτά που γράφεις "απαντούν και αντικρούουν στο 100%" τις απόψεις μου. Δηλαδή, εντάξει, άφησε κάποιον άλλο να πει τι σούπερ επιχειρήματα έχεις. Ειλικρινά, δεν έχω δει κανέναν άλλο χρήστη να κοκορεύεται διαρκώς για το πόσο εμπεριστατωμένες είναι οι απόψεις του.

Καλή συνέχεια και σε σένα.

Δημοσ.

Οσο λαικισμος ειναι το οι πολιτικοι φταινε αλλο τοσο ειναι και το "ο διεφθαρμενος λαος ευθυνεται". Το πρωτο τουλαχιστον εχει μια δοση αληθειας.

Δημοσ.

Αν και ακούγεται οξύμωρο, θα συμφωνήσω και με το Critter και με τον Snoob.

Σε θεωρητικό επίπεδο, πιστεύω ότι η ηγεσία καθορίζει σε τεράστιο βαθμό τη συμπεριφορά των "από κάτω". Βάλε έναν τίμιο, ικανό και αυστηρό διευθυντή σε μια εφορία και η διαφθορά θα μειωθεί πολύ. Βάλε ένα αδιάφορο κλέφτη και θα αποθρασυνθούν όλοι. Άρα, δίκιο στον Critter ότι κυρίως οι πολιτικοί ηγέτες μας οδήγησαν στον γκρεμό και ότι, αν είχε βρεθεί ένα σωστός ηγέτης, θα είχε ανακόψει την πορεία.

Επειδή όμως τυγχάνει να έχουμε -την όποια- δημοκρατία, οι πολιτικοί ηγέτες ψηφίζονται επί 40 χρόνια από τον λαό. Προέρχονται από τον λαό και εκλέγονται με βάση τα γούστα του λαού. Δεν υπήρξαν τολμηροί και υπεύθυνοι πολιτικοί; Φυσικά και υπήρξαν. Από παιδάκι πχ ακούω κάποιους να λένε ότι το ασφαλιστικό πρέπει να αλλάξει για να αντέξει στο μέλλον. Τι συνέβη με αυτούς τους πολιτικούς; Τους μαύρισε ο λαός και έβγαλε αυτούς που τον χάιδευαν. Άρα, μην χαϊδεύουμε τον λαουτζίκο. Στο δικό μου μυαλό, η πλειοψηφία, αν αφεθεί χωρίς έλεγχο, θα λειτουργήσει ανεύθυνα και εγωιστικά. Αυτό έγινε στην Ελλάδα και ο λαουτζίκος, καθοδηγούμενος ασφαλώς από την ηγεσία (της οποίας τον καθοριστικό ρόλο ανέφερα) ΕΦΑΓΕ και ΕΦΑΓΕ και ΕΦΑΓΕ. Άλλοι πολύ και άμεσα, άλλοι λιγότερο και έμμεσα. Η ουσία είναι ίδια.

Filip, το θέμα ρε συ είναι οτι αυτό που γράφεις στη πρώτη παράγραφο συμφωνόντας μαζί μου είναι η απαρχή για να ξεκινήσουν αυτα που περιγράφει ο Snoob που φυσικά συνέβησαν και συμβαίνουν. Ομως το ένα προηγήθηκε του άλλου. Η κουλτούρα δημιουργήθηκε πρίν έρθουν τα αποτελέσματα αυτής. Εγώ περιγράφω το ΠΩΣ γίνανε και ο άλλος περιγράφει το ΤΙ γίνεται. Οι λύσεις δίνονται στο ΠΩΣ, δηλάδη στη γεννησιουργό αιτία, όχι στο ΤΙ.

Θα μου πείς : Ωραία, αφού έχουμε αντιληφθεί τι έφταιξέ, γιατι δεν κάνουμε ΕΜΕΙΣ το βήμα να το σταματήσουμε. Ε!ρε συ, η απάντηση είναι απλή : Δεν μπορεί να πει κάποιος "Απο σήμερα θα οδηγώ σωστά, θα κόβω παντού αποδείξεις, δεν θα ξαναλαδώσω κτλ" διότι πολύ απλά θα χρεοκοπήσει, θα τρακάρει και δεν θα κάνει ποτέ σωστα τη δουλειά του. Θα είναι δηλαδη ο μ@λακας. Αυτο πρέπει να γίνει ΜΑΖΙΚΑ και ατομικά, κάτι φυσικα απίθανο. Διότι εγώ δεν θα ξέρω αν εσύ κόβεις αποδέιξεις.

Άρα ποιος είναι ο μόνος που έχει το μαχαίρι και το πεπόνι να αλλάξει την κατάσταση; Η κυβέρνηση. Αρά μόνο αυτη είναι η λύση. Το κάνει αυτό η κυβέρνηση σήμερα; Πάμε σε άλλη συζήτηση και το σταματάω εδώ.

Θα σου πω ότι καλό είναι να αφήσεις κανέναν άλλο να κρίνει αν αυτά που γράφεις "απαντούν και αντικρούουν στο 100%" τις απόψεις μου. Δηλαδή, εντάξει, άφησε κάποιον άλλο να πει τι σούπερ επιχειρήματα έχεις. Ειλικρινά, δεν έχω δει κανέναν άλλο χρήστη να κοκορεύεται διαρκώς για το πόσο εμπεριστατωμένες είναι οι απόψεις του.

Καλή συνέχεια και σε σένα.

Δεν εκφράζω απόψεις, εκφράζω διοικητική θεωρία.

Δημοσ.

10.000.000 μείον 40% αποχή, μείον λευκά, άκυρα και κάτι ψιλά σε κόμμα κυνηγών κλπ, φτάνει άνετα το 50 με 60 % σε πραγματική αποχή. Τουτέστιν παίζει και να μας κυβερνάνε οι ρουσφετολόγοι που έχουν βολέψει το 10% των ψηφοφόρων τους και τους έχει ψηφίσει ένα ποσοστό κοντά στο 30%, γιατί πρέπει να υπάρχει και μία κάβα να περιμένει τη σειρά της.

Τα 10.000.000 λοιπόν που ευθύνονται για το κατάντημα της χώρας είναι το μεγαλύτερο παραμύθι της σύγχρονης Ελλάδας.

Οχι ρε συ. 1%

....

http://ekloges-prev.singularlogic.eu/v2009/pages/index.html

Δημοσ.

Η ουσια για την επίλυση του προβληματος δεν βρίσκεται στην περιπτωση της Ελλάδας στο τι πρεπει να γινει αλλα στο πως θα καταφερουμε να κανουμε το σωστο με τοσα εμποδια - συμφεροντα - πελατιακο κρατος.

Όπως και στο φορουμ που η ερωτηση είναι τι κανουμε και τοση ωρα λετε τι φταιει και ριχνετε ευθυνες εδώ και εκει, το ιδιο κανουν και οι αχρηστοι πολιτικοι μας.

Από οσο εχω δει μεχρι τωρα δεν βλεπω εξοδο από την κριση αλλα χειροτερα να καταληξουμε εκει που μας αξιζει με βαση την αθλιοτητα ηλιθιοτητα και παραλογισμο που μας κατεχει. Μας περιμενουν ειτε πραγματικα τριτοκοσμικες μερες, ειτε πληρες ξεπουλημα της χωρας (που παλι ειμαστε τυχεροι που είναι τοσο ομορφη και εχει νοημα να την αγορασει κανεις)

Δημοσ.

Να ξεκαθαρίσω ότι η ένσταση μου δεν ήταν υπέρ ή κατά της αποχής, αλλά ως προς το νούμερο που ψηφίζει. Αν εξαιρέσουμετον δικομματισμό ο οποίος έχει διαμορφώσει την παρούσα πολιτική καθ' όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης, το νούμερο που δεν αποφασίζει για τα τεκταινόμενα της χώρας αγγίζει το 40% (εννοώ απέχοντες, λευκα/άκυρα και μικρά κόμματα). Δεν είπα πουθενά ότι είναι άμοιροι ευθυνών, αλλά σίγουρα δεν έχουν τις ίδιες ευθύνες με αυτούς που αποφάσιζαν τόσα χρόνια.

Οποιοδήποτε κόμμα με 40% ψήφους θα μπορούσε να ασκήσει αξιοπρεπή αντιπολίτευση και να μην έχουμε τα σημερινά αποτελέσματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...