Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.

Άντε πάλι το παραμύθι του ανεύθυνου λαού.

Ο καημένος ο λαός, ποτέ δεν ήξερε. Όταν του βάζανε το παιδί σε ΤΕΙ και ΑΕΙ με βαθμό 4, δεν ήξερε. Όταν τον διορίζανε, δεν ήξερε. Όταν του δίνανε δάνεια που ήταν μαθηματικά βέβαιο πως δεν θα μπορέσει να τα εξυπηρετήσει, δεν ήξερε. Όχι, εμείς ήμαστε καλοί, αλλά μας χάλασαν οι πολιτικοί. Λες και οι πολιτικοί δεν είναι καθρέφτης της κοινωνίας, από άλλα πανεπιστήμια και άλλες κομματικές νεολαίες βγήκαν, από άλλα σχολεία, από άλλους λιμασμένους που βγαίνοντας στην εξουσία ονειρεύονταν "ρεβάνς".

Άλλοι τους ψήφιζαν (κυβερνώντες και αντιπολιτευόμενους που στις αυξήσεις της συντεχνίας τους μια χαρά ομονοούν) άλλοι πασπάλιζαν τις σοδιές τους με μαρμαρόσκονη για να βαρύνουν και να τσεπώσουν παραπάνω παραδάκι από τους "κουτόφραγκους", άλλοι έκλειναν τους δρόμους μόλις διανοούταν κάποιος (διεφθαρμένος και ανίκανος, ντε φάκτο, σύμφωνα με τη λαϊκίστικη παραμύθα του καλού λαού και των κακών ηγετών) να τους αγγίξει τα "κεκτημένα".

Όταν έλεγα το καλοκαίρι πως δεν πρόκειται να γίνει ΤΙΠΟΤΕ με τους "αγανακτισμένους", από τη στιγμή που "αγανακτισμένοι" δήλωναν άνθρωποι με ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ γύρω από το τι μας οδήγησε εδώ και, κυρίως, πώς θα ξεφύγουμε από αυτό το χάλι, ήμουν ο κακός που ζήλευα το μεγαλείο της λαϊκής εξέγερσης και, τέλος πάντων, "αν δεν κάνουμε κάτι, πώς θα αλλάξει κάτι". Τα λουζόμαστε τώρα, με το λαϊκισμό του ανεύθυνου λαού.

Δεν μπορούν να αντιληφθούν οι λαϊκιστές ότι, με την παραμύθα του ανεύθυνου λαού, ΥΠΟΒΙΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ σε μωρά παιδιά που δεν ξέρουν κι απλά έγλυψαν το γλυφιτζούρι που τους έδωσε ο πορνόγερος ο πολιτικός.

Αλλά, το κύριο γνώρισμα του λαϊκισμού είναι αυτό: το χάιδεμα των αυτιών. Όλοι είμαστε καλοί, λίγοι είναι οι κακοί, αυτούς θα μουτζώσουμε/διώξουμε/κρεμάσουμε και όλα θα πάνε καλά. Γιατί, αν πεις αλήθειες και πάψεις να χαϊδεύεις αυτιά, όλοι αυτοί οι διεφθαρμένοι, οι βολεμένοι (οι οποίοι, ΑΝΤΙΘΕΤΑ με τη λαϊκιστική παραμύθα, κάθε άλλο παρά "λίγοι" είναι), αυτοί που εύχονται να χρεοκοπήσουμε για να ξεμπερδέψουν έναντι πινακίου φακής με τα χρέη τους χάρη στα λεφτά που έχουν βγάλει έξω, όλοι αυτοί θα γίνουν εχθροί σου, γιατί τους χαλάς τη μανέστρα.

Ο λαϊκισμός μας έφερε εδώ που μας έφερε: το "δώστα όλα", το "γαρδούμπες υπάρχουν", οι "κόκκινες γραμμές", το "νόμος είναι το δίκιο της ΟΠΟΙΑΣ κοινωνικής ομάδας". Κι όλα αυτά υποτίθεται πως δεν τα ξέραμε κι αν τα ξέραμε τέλος πάντων οι άλλοι, οι πολιτικοί, φταίνε παραπάνω γιατί δεν μας έκαναν καλούς και δεν είπαν όχι. Κι έτσι καταλήγουμε στο λαμπρό "επιχείρημα" του, αν όχι απολύτως ανεύθυνου, τέλος πάντων ελάχιστα υπεύθυνου λαού. Κι από αυτόν τον ανόητο λαό που ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ "ξεγελιόταν" και "δεν ήξερε", ζητάμε τώρα να στηρίξει "εμάς", τις "απόψεις μας", που του χαϊδεύουν ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΑ ΑΥΤΙΑ.

Δε φταίμε εμείς, οι άλλοι φταίνε. Καλά, ό,τι πείτε.

• Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό το "μαζί τα φάγαμε" πόση αλήθεια κρύβει!

Δέν ξέρω τι αλήθεια μπορεί να κρύβει για εσένα αλλά στη δική μου ζωή δεν μου έχει χαριστή ούτε ένα cent και ούτε με διόρισε κανένας θείος..δεν κατάλαβα ως πότε θα πρέπει να πληρώνω τα σπασμένα και τις απάτες των άλλων απο το υστέρημα μου για να καλο-περνάνε κάποιοι "έξυπνοι".

Επειδή επαναλαμβάνω δεν τα φάγαμε όλοι μαζί ..αλλά κάποια κοματο-γαβ..με τους πολιτικούς αρέσκοντε να το γενικεύουν..για να έιναι όλοι μέσα στο ίδιο τσουβάλι..και οι ένοχοι αλλά και αυτοί που δεν φταίξανε σε τίποτε!

Αυτό θα πεί δυκαιοσύνη για μερικούς..και δαρμένοι και κλεμμένοι..ε εγώ το λέω θράσσος..

Επεξ/σία από soso75
Δημοσ.

Δέν ξέρω τι αλήθεια μπορεί κρύβει για εσένα αλλά στη δική μου ζωή δεν μου έχει χαριστή ούτε ένα cent και ούτε με διόρισε κανένας θείος..δεν κατάλαβα ως πότε θα πρέπει να πληρώνω τα σπασμένα και τις απάτες των άλλων απο το υστέρημα μου για να καλο-περνάνε κάποιοι "έξυπνοι".

το αυτο.

+1000

Δημοσ.

Δέν ξέρω τι αλήθεια μπορεί κρύβει για εσένα αλλά στη δική μου ζωή δεν μου έχει χαριστή ούτε ένα cent και ούτε με διόρισε κανένας θείος..δεν κατάλαβα ως πότε θα πρέπει να πληρώνω τα σπασμένα και τις απάτες των άλλων απο το υστέρημα μου για να καλο-περνάνε κάποιοι "έξυπνοι".

Επειδή επαναλαμβάνω δεν τα φάγαμε όλοι μαζί ..αλλά κάποια κοματο-γαβ..με τους πολιτικούς αρέσκοντε να το γενικεύουν..για να έιναι όλοι μέσα στο ίδιο τσουβάλι..και οι ένοχοι αλλά και αυτοί που δεν φταίψανε σε τίποτα!

Αυτό θα πεί δυκαιοσύνη για μερικούς..και δαρμένοι και κλεμένοι..ε εγώ το λέω θράσσος..

και μία φορά να αγόρασες χωρίς απόδειξη εν γνώση σου, τότε ναι, "μαζί τα φάγαμε".

Δημοσ.

Χωρίς να θέλω να πολυσυμμετάσχω σε αυτήν την συζήτηση, αλλά επειδή το έχω δει πολλές φορές αυτό το σχόλιο...Πολύ πιθανόν να έχεις δίκιο σε αυτό που λες, ότι δεν σου χαρίστηκε τίποτα, όπως και σε πολλούς άλλους, νομίζω όμως ότι το λάθος που γίνεται είναι να βλέπουμε το άτομο και όχι το σύνολο...Το αν εσένα δεν σου χαρίστηκε τίποτα, σε πολλούς άλλους χαρίστηκε...οπότε το αν εσύ είσαι σωστή δεν έχει και τόσο μεγάλη σημασία. Όπως επίσης και κάτι άλλο που ακούω αυτές τις μέρες, ότι ο Έλληνας είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος στην Ευρώπη. Τι εννοούμε ακριβώς με αυτό? Ότι δουλεύουμε τις περισσότερες ώρες? Εγώ λέω καλύτερα να μετρήσουμε την παραγωγή του κάθε εργαζόμενου για να έχουμε καλύτερα στοιχεία. Αυτό που νομίζω εγώ είναι ότι έχουμε χάσει την παιδεία μας και έχουμε φανατιστεί όλοι μας. Όλοι παίρνουμε μεριές και εναντιωνόμαστε. Αν δεν τα βρούμε πρώτα μεταξύ μας τότε μια ζωή θα μας κάνουν ότι θέλουν.

Πάντως για να μην παρεξηγηθώ, δεν θέλω να είμαι απόλυτος σε αυτά που λέω και είναι απλά μία άποψη...

Δημοσ.

Όπως επίσης και κάτι άλλο που ακούω αυτές τις μέρες, ότι ο Έλληνας είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος στην Ευρώπη. Τι εννοούμε ακριβώς με αυτό? Ότι δουλεύουμε τις περισσότερες ώρες? Εγώ λέω καλύτερα να μετρήσουμε την παραγωγή του κάθε εργαζόμενου για να έχουμε καλύτερα στοιχεία.

Ακριβως αυτο! Δεν αμφιβαλλω οτι στον ιδιωτικο τομεα δεν εργαζονται σκληρα οι ελληνες, αλλα εκει που δεν υπαρχει φοβος απολυσης η παραγωγικοτητα ειναι σχεδον μηδενικη.

Δημοσ.

Αν και ακούγεται οξύμωρο, θα συμφωνήσω και με το Critter και με τον Snoob.

Σε θεωρητικό επίπεδο, πιστεύω ότι η ηγεσία καθορίζει σε τεράστιο βαθμό τη συμπεριφορά των "από κάτω". Βάλε έναν τίμιο, ικανό και αυστηρό διευθυντή σε μια εφορία και η διαφθορά θα μειωθεί πολύ. Βάλε ένα αδιάφορο κλέφτη και θα αποθρασυνθούν όλοι. Άρα, δίκιο στον Critter ότι κυρίως οι πολιτικοί ηγέτες μας οδήγησαν στον γκρεμό και ότι, αν είχε βρεθεί ένα σωστός ηγέτης, θα είχε ανακόψει την πορεία.

Επειδή όμως τυγχάνει να έχουμε -την όποια- δημοκρατία, οι πολιτικοί ηγέτες ψηφίζονται επί 40 χρόνια από τον λαό. Προέρχονται από τον λαό και εκλέγονται με βάση τα γούστα του λαού. Δεν υπήρξαν τολμηροί και υπεύθυνοι πολιτικοί; Φυσικά και υπήρξαν. Από παιδάκι πχ ακούω κάποιους να λένε ότι το ασφαλιστικό πρέπει να αλλάξει για να αντέξει στο μέλλον. Τι συνέβη με αυτούς τους πολιτικούς; Τους μαύρισε ο λαός και έβγαλε αυτούς που τον χάιδευαν. Άρα, μην χαϊδεύουμε τον λαουτζίκο. Στο δικό μου μυαλό, η πλειοψηφία, αν αφεθεί χωρίς έλεγχο, θα λειτουργήσει ανεύθυνα και εγωιστικά. Αυτό έγινε στην Ελλάδα και ο λαουτζίκος, καθοδηγούμενος ασφαλώς από την ηγεσία (της οποίας τον καθοριστικό ρόλο ανέφερα) ΕΦΑΓΕ και ΕΦΑΓΕ και ΕΦΑΓΕ. Άλλοι πολύ και άμεσα, άλλοι λιγότερο και έμμεσα. Η ουσία είναι ίδια.

Δημοσ.

Όπως επίσης και κάτι άλλο που ακούω αυτές τις μέρες, ότι ο Έλληνας είναι ο πιο σκληρά εργαζόμενος στην Ευρώπη. Τι εννοούμε ακριβώς με αυτό? Ότι δουλεύουμε τις περισσότερες ώρες? Εγώ λέω καλύτερα να μετρήσουμε την παραγωγή του κάθε εργαζόμενου για να έχουμε καλύτερα στοιχεία. Αυτό που νομίζω εγώ είναι ότι έχουμε χάσει την παιδεία μας και έχουμε φανατιστεί όλοι μας. Όλοι παίρνουμε μεριές και εναντιωνόμαστε. Αν δεν τα βρούμε πρώτα μεταξύ μας τότε μια ζωή θα μας κάνουν ότι θέλουν.

Πάντως για να μην παρεξηγηθώ, δεν θέλω να είμαι απόλυτος σε αυτά που λέω και είναι απλά μία άποψη...

Άν εννοείς τους διορισμένους απο τα παράθυρα δημόσιους υπαλλήλους με απολυτήρια λυκείου..ή ότι άλλο που κάθοντε όλοι μέρα θα συνφωνήσω πως μπορεί να αλλάζουν τα δεδομένα της στατιστικής...αλλά μη μου βάζεις στο ίδιο τσουβάλι απο την άλλη τον ιδιώτικο τομέα που βαράνε υπερωρίες χωρίς αποδοχές..και τους μισθούς πείνας..

Οπότε πάλι ξαναγυρνάμε στη ρίζα του "κακού" τα κομματο-γαβ και τους πολιτικούς..

Enough said...απο μένα.

Δημοσ.

Ακριβως αυτο! Δεν αμφιβαλλω οτι στον ιδιωτικο τομεα δεν εργαζονται σκληρα οι ελληνες, αλλα εκει που δεν υπαρχει φοβος απολυσης η παραγωγικοτητα ειναι σχεδον μηδενικη.

Καθοτι υπηρξα ιδιωτικος υπαλληλος θα συμφωνησω μαζι σας πως ο Ελληνας ιδιωτικος υπαλληλος δουλευει σκληρα και οχι μονο αυτο δεχεται πολλες φορες ακομα και τον εξευτελισμο της προσωπικοτητας του απο τον καθε περιεργο εργοδοτη που επειδη ξυπνησε στραβα παει στην δουλεια με τρελιτσα! Ενας ιδιωτικος υπαλληλος στην Ελλαδα που δεν δουλευει σωστα και σκληρα ειναι μονο αυτος που εχει σιγουρο με διαφορους τροπους οτι δεν μπορουν να τον απολυσουν.

Οσο για την οικονομικη και την γενικοτερη κατασταση της χωρας πιστευω πως κανεις δεν ειναι τελειος και δεν γινεται να φταιει μονο η μια πλευρα! Σιγουρα θα φταιει καποιος περισσοτερο! Αρα για εμενα και οι δυο αποψεις εν μερει ειναι σωστες!

Ενα θα προσθεσω ακομα, δεν ξερω και δεν εχω ιδεα πως μπορει αυτη η χωρα να βγει απο την οικονομικη κριση γιατι δεν εχω ασχοληθει και ουτε προκειται κουραστηκα πλεον, το μονο που ξερω ειναι πως σαν λαος απο αρχαιοτατων χρονων (θα το πω πολυ χυμα) ειχαμε και γαμω τα μυαλα και κανενας δεν βρεθηκε ανταξιος ακομα την φωτια θα εψαχναν και τον τροχο :P

Κριμα τετοια μυαλα πλεον να δουλευουν μονο για το πως θα κανουν κομπινες!

Δεν ξερω αν θα συμφωνησει καποιος η οχι, δεν ξερω αν ειμαι σωστη η οχι αυτο παντως πιστευω

Δημοσ.

Δεν μπορει! Αν προσεξουμε ειτε στα ομηρικα χρονια, ειτε στου μεγαλεξαντρου, του περικλη, του βυζαντιου, της επαναστασης, τα μεταπολεμικα και αυτα της μεταπολιτευσης... Δεν πα να μιλαμε την ιδια γλωσσα;

Χωρια καταλαβαινουμε! Αυτο φταιει και το οτι πλειοψηφικα μας τραβαει η παρακμη και το σκυλοφαγωμα! To dna, η κουλτουρα μας; τι να πω; ειμαστε ως ευαισθητος και ανασφαλης λαος η φαντασιωση της "διαιρει και βασιλευε" ηγεσιας.

Μην ειμαστε απαισιοδοξοι. Η Ελλαδα θα βγει απο την κριση καποτε. Σχεδον τυχαια βεβαια αλλα καποιος θα καπιλευτει την εισοδο στις "καλυτερες μερες".

Και η ιστορια θα επαναληφθει.

Δημοσ.

και μία φορά να αγόρασες χωρίς απόδειξη εν γνώση σου, τότε ναι, "μαζί τα φάγαμε".

Εντάξει αν εσύ δεν πήρες απόδειξη μια φορά και γλύτωσες 5 ευρώ αυτοί που φάγανε 500 εκατομμύρια (συμβολικό το ποσό) θα είναι το ίδιο με σένα τότε..

Ωραία λογική του παραλόγου..γι αυτό φτάσαμε εδώ που φτάσαμε χωρίς αμφιβολία!

Δημοσ.

Το μεγαλύτερο ίσως κατόρθωμα των πολιτικών τα τελευταία χρόνια με την κρίση, είναι που έχουν πείσει τον λαό ότι φταίει ο ίδιος για όσα δεινά έχουν έρθει και θα έρθουν. Λες και φταίει αυτός που με μέσο πήρε μια θέση στο δημόσιο και μετά στο μαγαζί δεν έκοψε απόδειξη.

Έχουν στρέψει τον κόσμο σε εσωτερικές διαμάχες, να τρώγεται ο κάθε ένας με τον γείτονά του με σκοπό τον αποπροσανατολισμό. Γιατί όσο ο κόσμος νομίζει ότι φταίει ο ίδιος τόσο θα μένει απαθής σε όσα ήρθαν και σε όσα θα έρθουν. Και αυτό είναι προμελετημένο.

Όσοι διορίστηκαν πλαγίως, όσοι μέσω γνωστών αποκόμησαν κάποιο όφελος απο ρουσφέτια, όσοι έχουν σε κάποιο βαθμό φοροδιαφύγει, δεν έχουν και αυτοί ευθύνη για την οικονομική κατάντια της χώρας; Ναι θα πει κανείς, αλλά σε τι ποσοστό; Ελάχιστο έως μηδενικό κατά την γνώμη μου. Τόσο ασήμαντο που μόνο για αποπροσανατολισμό μπορεί να χρησιμοποιηθεί, Και έτσι λέγεται από όσους δεν το πιστεύουν, και έτσι διαδίδεται από όσους κοντόφθαλμους το ασπάζονται εξυπηρετώντας άθελα τους -εμφανή-συμφέροντα τρίτων.

Διότι οτιδήποτε και να κάνει επί χρόνια ο λαός, ό,τι ελλείματα και να δημιουργήσει ούτε σε 40 χρόνια δεν θα πλησιάσει καν, αυτό που μπορούν να κάνουν(και έκαναν) τα ξένα συμφέροντα, οι τράπεζες, τα ΔΝΤ μέσα σε μόλις δύο χρόνια, απολαμβάνοντας τη αμέριστη βοήθεια του κράτους που μην γελοιόμαστε, ανεξαρτήτως ικανότητας δεν έχει(ούτε είχε) καμία πρόθεση να βοηθήσει την χώρα ή τον κόσμο.

Και ξαναλέω, το επιχείρημα περί ευθύνης του λαού είναι άκρως παραπλανητικό και σκοπεύει στην διαιώνιση της εσωτερικής φαγωμάρας του κόσμου ώστε κάποιοι να συνεχίσουν το έργο τους. Και κρίνοντας από το πόσοι (δυστυχώς) το χρησιμοποιούν απότι φαίνεται εξυπηρετεί καλά το σκοπό του

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα με τον Snoob

Ψηφισες κάποιον μια φορά και σε "κοροίδεψε" όπως λες ή οτι έκλεψε τοτέ λοιπόν γιατι επι 40χρόνια ψηφίζεις τα ίδια άτομα?

Δημοσ.

Άν εννοείς τους διορισμένους απο τα παράθυρα δημόσιους υπαλλήλους με απολυτήρια λυκείου..ή ότι άλλο που κάθοντε όλοι μέρα θα συνφωνήσω πως μπορεί να αλλάζουν τα δεδομένα της στατιστικής...αλλά μη μου βάζεις στο ίδιο τσουβάλι απο την άλλη τον ιδιώτικο τομέα που βαράνε υπερωρίες χωρίς αποδοχές..και τους μισθούς πείνας..

Οπότε πάλι ξαναγυρνάμε στη ρίζα του "κακού" τα κομματο-γαβ και τους πολιτικούς..

Enough said...απο μένα.

Δηλαδή αυτοί που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα είναι αγγελούδια? Εγώ αυτό που βλέπω είναι ότι οι περισσότεροι στον ιδιωτικό τομέα δεν δηλώνουν τίποτα. Όλοι άνεργοι είναι...και δεν μιλάω για τα τελευταία 2 χρόνια...μην μιλήσουμε για αποδείξεις και τιμολόγια. Επίσης, στο δημόσιο βαράνε μύγες όλοι? εγώ προσωπικά ξέρω άτομα που είναι στο δημόσιο χωρίς βύσμα και ξεσκίζονται στην δουλειά. Σίγουρα όχι πολλοί αλλά αυτοί που δουλεύουν και ακούνε τόσα κάθε μέρα(όπως είπα και πριν, δεν έχει σημασία το άτομο), τί να πούνε? Είναι αναλόγως την μεριά που το κοιτάει ο κάθε ένας... Πάρε έναν ιδιωτικό υπάλληλο και βάλτον στο δημόσιο να δούμε τι θα κάνει και αυτός. Οι μισοί στην Ελλάδα είναι στο δημόσιο και τα ξύνουν και οι άλλοι μισοί τους βρίζουν και θέλουν να μπουν...Το βασικό είναι όλοι μας να είμαστε αντικειμενικοί και όχι ότι δεν συμφέρει εμάς να το παραβλέπουμε....ΠΑΙΔΕΙΑ με λίγα λόγια! Τέλος πάντων μακρυγόρησα ενώ δεν έπρεπε οπότε θα συμφωνήσω, nuff said...

Υ.Γ.> Ποιό είναι το πρόβλημα αν είναι κάποιος διορισμένος στο Δημόσιο και έχει απολυτήριο λυκείου? Τί πρέπει να είσαι δηλαδή για να μπεις στο δημόσιο? Πυρηνικός επιστήμονας? Και άμα σπούδασες πυρηνικός επιστήμονας γιατί να ασχοληθείς με χαρτούρα???

Υ.Γ. 2 > Δεν δουλεύω στο δημόσιο!

Δημοσ.

Άντε πάλι το παραμύθι του ανεύθυνου λαού.

{...}

Δε φταίμε εμείς, οι άλλοι φταίνε. Καλά, ό,τι πείτε.

Πες τα ρε φίλε γιατί θα μας τρελάνουν

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...