Προς το περιεχόμενο

Αγορα καλωδιου HDMI 15μ.

shinigami

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δωσε ντε λινκ... :-D

Κατι παρομοιο είχα κάνει με usb 20μ. (usb over ethernet).

Επεξ/σία από kanesaxo
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ε ναι δωσε και λινκ :P Pontie αυτο που εκανε λινκ ο kanesaxo πιστευεις θα μας κανει η να παμε σε ενα πιο ακριβο αρα και πιο ποιοτικο?

Και φυσικά υπάρχει και η λύση HDMI-over-Ethernet.

35Ε συστήματάκι και απόσταση μέχρι 30μ.

Εγώ σπίτι στα 20μ και κλείδωσε κανονικά στα 1080p.

Αυτο με ενδιεφερε πολυ και εμενα καποια στιγμη.Αλλα δεν βρηκα καποιον να μου μεταφερει εντυπωσεις , οσο αφορα την ποιοτητα εικονας με αυτον τον τροπο συνδεσης .. :rolleyes:

Εσυ διαπιστωσες διαφορες μεταξυ αυτου και του κλασσικου με hdmi τροπου , ? (αν το τσεκαρες)

Βασικά ήθελα να ενώσω το PC στο δωμάτιο με τον ενισχυτή και προβολέα στο σαλόνι.

Η ποιότητα μου φάνηκε άψογη.

http://www.ebay.de/itm/HDMI-over-CAT5e-CAT6-LAN-Cable-Extender-1080P-30m-/290535642786?pt=UK_Computing_CablesConnectors_RL&hash=item43a54616a2

Αυτό πήρα.Θέλει δύο Ethernet και direct σύνδεση,κοινώς όχι router.

Λοιπών για να ξέρετε... στο ψηφιακό σήμα κανονικά δεν υπάρχει η λέξει "απώλεια σήματος" είναι μόνο το "συγχρονίζει ή δεν συγχρονίζει" το πρόβλημα είναι στις αναλύσεις 720/1080 24-50-60hz δλδ ακόμα και μερικά turbo-x hdmi 3-5 μέτρα, μπορεί να μη συχρονίζει στα 1080p αλλά στα 720 να παίζει τα πάντα τέλεια! το ίδιο είναι και στα 15 μέτρα! είναι λίγο θέμα τύχης!

Άρα παίρνουμε όσο πιο ακριβό αντέχει η τσέπη μας και αν για κάποιο λόγο δε συχρονίσει τότε το πας για αλλαγή!

Οπότε είναι θέμα καλωδίου πιο πολύ και λίγο θέμα συσκευής!

Clicktronic(ένα από τα καλύτερα που δουλεύουν 99.98%)

Μετά έχουμε την "Ultralink" που είναι από τις πιο κορυφαίες μάρκες αλλά δεν ξέρω που τα πουλάνε πλέων!

σίγουρα θα δουλέψουν και τα πιο φτηνά αλλά κανείς δεν εγγυάται για συχνότητες 50-60hz! Αλλά ούτος η άλλος οι ταινίες είναι στα 24hz!

(σίγουρα δεν θα βγάλετε άκρη με αυτά που είπα :P νυστάζω λίγο και δεν ξέρω τι γράφω)

To βρήκα :P δείτε τιμή χαχαχα

Clicktronic

Αντιγράφω απο αλλού:

To πρωτόκολλο του HDMI είναι σχεδιασμένο, έτσι ώστε να μην υπάρχουν διαφορές, για την ίδια συχνότητα κλειδώματος: ή θα δουλεύει ή δεν θα δουλεύει...

Από εκεί και πέρα, η κάθε εταιρεία έχει δικαίωμα να κοστολογεί όσο θέλει τα προϊόντα της, εφόσον βρίσκει κάποιους να τους τα πουλήσει...

Ό,τι ισχύει για την εικόνα, ισχύει και για τον ήχο...

Τα σήματα, διασχίζουν το καλώδιο διαμορφωμένα από τον HDMI transmitter, σε παλμούς TMDS (μία παραλλαγή της μεθόδου LVDS, η οποία χρησιμοποιείται π.χ. στην επικοινωνία μέσω του δίαυλου PCIe στους υπολογιστές). Oι παλμοί αυτοί, εκπέμπονται σε ζεύγη με ανεστραμμένη φάση, για κάθε ένα από τα τρία κανάλια της σύνδεσης (κάτι ανάλογο με την ισορροπημένη σύνδεση του αναλογικού ήχου) και με διπλό ρολόι ελέγχου. Αν για κάποιο λόγο, οι παλμοί αυτοί δεν ανακτηθούν 1:1 στο άλλο άκρο της σύνδεσης και με τον σωστό τους χρονισμό, τότε ο HDMI Receiver, απλά δεν τους ξαναμετατρέπει σε δεδομένα εικόνας ή/και ήχου (αυτό που λέμε κοινώς, δεν κλειδώνει).

Η όλη σχεδίαση του πρωτοκόλλου, είναι τέτοια, ώστε να ικανοποιείται από τη στάνταρ βιομηχανική ποιότητα καλωδίων...

Συνεπώς, αγοράζεις το πιο φθηνό που υπάρχει, κι αν δεν συγχρονίσει πας σε λίγο καλύτερο. Προσωπικά, μόλις χθες με καλώδιο no-name αξίας 17€, μήκους 10m και 1.4 (with Ethernet) έπαιξε απροβλημάτιστα.

• 9 μήνες μετά...

Αποφάσισα να συνδέσω το παλιο PC μου με την TV μου και αντιμετωπίζω το εξής παράλογο.

Η γραφική κάρτα του PC έχει δύο εξόδους (DVI) έτσι λοιπον αγόρασα μετατροπέα DVI to HDMI και (φτηνό) καλώδιο HDMI 1.4 μήκους 15m τα οποία και σύνδεσα στην TV η οποία δείχνει συνέχεια No-signal παρόλο που το PC αναγνωρίζει την TV LG37-6000 στο control panel. Μετά από αρκετές προσπάθειες (αλλαγές στην αναλυση) διαπίστωσα ότι τελικά συνχρονίζει στα 800x600 256M αλλά με αρκετό "χιόνι". Δοκίμασα επίσης και ένα 3μ HDMI 1.3 καλωδιο το οποίο αποδίδει πολύ καλα σε full hd.

Μπορεί να προτείνει κανείς κάποιες λύσεις (κατά προτίμηση με χαμηλό κόστος). Είδα πχ κατι booster με 10 ~70€ τι θα προτείνατε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...