Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και μη ξεχνάμε το σημαντικότερο... Στη Ταϊλάνδη ένας μέσος μηνιαίος μισθός είναι $375. Με τη αγορά ενός δίσκου πληρώνουμε πλέον σχεδόν μισό μηνιάτικο, δείτε το σαν ελεημοσύνη...

Ελεημοσύνη σε ποιόν? Σίγουρα όχι στον υπάλληλο των 375 που αναφέρεις, πάντως. Μάλλον προς το κεφάλαιο της εταιρείας κατασκευής είναι η ελεημοσύνη.

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είμαι εγώ πολύ τυχερός, αλλά έχω γεμάτες με dvd movies 3 τσάντες μεταφοράς cd/dvd (χωρητικότητας 400 δίσκων έκαστη). Τα περιεχόμενα cd & dvd τα έχω γράψει από το 1995 μέχρι το 1998 και μέχρι στιγμής, όσα κι αν έχω δοκιμάσει - βλέπω δε, πολλές ταινίες σχεδόν καθημερινά - παίζουν χωρίς κανένα πρόβλημα. Ίσως να έχει να κάνει με την καλή ποιότητα των εγγράψιμων δίσκων, ίσως και με την ιδιαίτερη προσοχή από πλευράς μου...

Από το 1995 έως το 1998 μάλλον δύσκολα να έγγραφες DVD. Εκείνη την περίοδο οι εγγραφείς drives DVD και οι εγγράψιμοι δίσκοι DVD είχαν απλησίαστες τιμές. Μάλλον 1995 έως 2008 εννοείς. Πάντως συμφωνώ πως οι οπτικοί δίσκοι εφόσον τηρούνται στοιχειώδεις κανόνες προφύλαξης των δίσκων είναι πολλοί αξιόπιστοι. Ένας δίσκος αποτελείται από μηχανικά μέρη που λειτουργούν συνεχώς με πολύ μεγάλη ταχύτητα. Είναι θέμα χρόνου να χαλάσουν. Μία μικρή πτώση, λίγο νερό, υπερθέρμανση κ.τ.λ. τέλος τα αρχεία. Η ανάκτηση πληροφοριών σε σκληρό δίσκο μετά από βλάβη είναι εντελώς ασύμφορη από ιδιώτες ή ακόμα και μικρές εταιρείες. Πόσοι κοινοί χρήστες έχουν Raid συστοιχία για το backup των δεδομένων τους;

Δημοσ.

Ελεημοσύνη σε ποιόν? Σίγουρα όχι στον υπάλληλο των 375 που αναφέρεις, πάντως. Μάλλον προς το κεφάλαιο της εταιρείας κατασκευής είναι η ελεημοσύνη.

Ο καθένας μπορεί να το σκεφτεί όπως θέλει... Υπάρχουν πάντως και εργαζόμενοι που πρέπει να πληρωθούν (έστω και με μισθούς πείνας), και εκεί δαπανάται ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κεφαλαίου της εταιρίας.

Εάν οι αντίστοιχες εταιρίες είχαν τις βιομηχανίες τους στην Ευρώπη η τιμή των δίσκων θα ήταν x2-x4!

Δημοσ.

θα έπρεπε να λέγεται "Σε εξέλιξη η ΜΗ πτώση των τιμών των σκληρών δίσκων" B)

Μπα.Κανονικά συνεχίζεται η πτώση,τη βαφτίζουν "προσφορές",βλέπε Κωτς-Electro σε αντίστοιχο topic εδώ στο inso.

Δημοσ.

Μπα.Κανονικά συνεχίζεται η πτώση,τη βαφτίζουν "προσφορές"

χαχαχαχα το είδα και εγώ! Τρομάρα τους! Όπως και να την βαπτίσουν την πτώση αρκεί οι τιμές να γίνουν προσιτές!

Δημοσ.

η αύξηση έγινε από τις εταιρείες για να προστατευθούν.

χαχαχχαχαχαχαχχαχαχαχχαχαχχαχαχαχαχα

...Να 'σαι καλά βρε παλληκάρι.... :-)

Δημοσ.

Μπα.Κανονικά συνεχίζεται η πτώση,τη βαφτίζουν "προσφορές",βλέπε Κωτς-Electro σε αντίστοιχο topic εδώ στο inso.

Κοίταξε να δεις οταν η "προσφορά" σημερα στον 2.5'' 500gb external είναι 79€ (κανονικά 110€) και χαιρόμαστε, πρέπει μαλλον θυμιθούμε ότι οταν η "κανονική" τιμή ήταν 79€ εγώ το έπαιρνα σε προσφορά από τον κοτσόβολο 45€ και 75€ ΤΟΤΕ επαιρνα τον 1TB (ναι 2.5'' εξωτερικό Χριστούγεννα του 2010 προς 11).

Άρα οχι φιλε είναι ΠΟΛΥ υψηλές οι τιμές..

Δημοσ.

Δεν έχω παρατηρήσει καμία απολύτως πτώση στις τιμές των σκληρών δίσκων. Οι τιμές είναι σταθερά 60%-100% πάνω από τις τιμές πριν τις πλημμύρες. Εσωτερικοί δίσκοι WD ή Samsung των 2ΤΒ των 80-90 ευρώ τώρα κοστίζουν από 120-150 ευρώ.

Δημοσ.

Αυτη η "εξέλιξη" θυμίζει την εξέλιξη του ανθρώπινου είδους!

100 αδες χρονια μοαιζει ο καιρός που περιμένω απο τους σωτήρες των πολυεθνικών να μας

επιστρέψουν με σύνεση και αγάπη τις παλιές τιμες και να τους πούμε και ευχαριστώ......

Δημοσ.

Πάντως οι τιμές δεν λένε να πέσουν. Τι στο καλό;

Προτιμούν να τους έχουν απούλητους και να μαζεύουν σκόνη στα ράφια;;; Ή περίμεναν ότι βρέξει χιονίσει θα πουλάνε τους (πανάκριβους πλεον) σκληρούς δίσκους τους;

Αυτοί είναι ικανοί τώρα που ακρίβηναν τα διόδια να επιβαρύνουν και άλλο τις τιμές!

Να δω ποιος θα αγοράζει πλεον.

Δημοσ.

Γιατί, ξέρεις να ΜΗΝ πουλάνε; (...προσωπικά δεν έχω ιδέα πώς πάνε οι πωλήσεις)

Η πρακτική της αγοράς πάντως πάει έτσι : όταν δεν έχουμε αρκετά προϊόντα να παρέξουμε, σε σχέση με τη ζήτηση -άρα τα κέρδη μας πέφτουν- ανεβάζουμε τις τιμές για να ισοφαρίσουμε τη "χασούρα" (...τη..."χασούρα" από τα ΚΕΡΔΗ...). Αν όμως πάνε να μας μείνουν στο ράφι, ξανακατεβάζουμε. Μ' άλλα λόγια, σιγά μη τους μένουν απούλητοι....

Δημοσ.

Γιατί, ξέρεις να ΜΗΝ πουλάνε; (...προσωπικά δεν έχω ιδέα πώς πάνε οι πωλήσεις)

Η πρακτική της αγοράς πάντως πάει έτσι : όταν δεν έχουμε αρκετά προϊόντα να παρέξουμε, σε σχέση με τη ζήτηση -άρα τα κέρδη μας πέφτουν- ανεβάζουμε τις τιμές για να ισοφαρίσουμε τη "χασούρα" (...τη..."χασούρα" από τα ΚΕΡΔΗ...). Αν όμως πάνε να μας μείνουν στο ράφι, ξανακατεβάζουμε. Μ' άλλα λόγια, σιγά μη τους μένουν απούλητοι....

Έτσι ακριβώς είναι. Να μη σώσουν και πουλήσουν ούτε ένα δίσκο με τέτοιες τιμές...

Να μην πω για τα "έντιμα" ελληνικά καταστήματα που μέσα σε 5 λεπτά ανέβασαν τις τιμές των δίσκων που προφανώς ήδη υπήρχαν σε στοκ στις αποθήκες τους (και προφανώς αγορασμένοι με τις παλιές τιμές...). Μία λέξη θα πω μόνο: Μαυραγορίτες...

Δημοσ.

(...μην παρεξηγήσεις, δεν το λινκάρω απευθυνόμενος σε 'σένα - αλλά κολλάει με τη φάση)

_1_%257E2.JPG

Σ'εμένα το λες... ;) Already read it...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...