Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ναι αλλά δεν μπορώ να πάρω τόσο ακριβό δίσκο.

τέτοιες τιμές οι δίσκοι είχαν το 2005.

60 ευρώ είχα πάρει το Σεπτέμβρη 1TB και τώρα 100 ευρώ έχουν τα 500gb

Αυτό ήθελα να καταλάβετε, έτσι σκέφτεται κάθε μέσος χρήστης και είναι πολύ λογικό, η βιομηχανία όμως για να κινηθεί και να επανέλθει η παραγωγικότητά της στα μέγιστα (όπως πριν λίγους μήνες), μετά από μια τόσο μεγάλη οικονομική και ψυχολογική καταστροφή χρειάζεται ένα αυξημένο κεφάλαιο "επανεκκίνησης".

• Απαντ. 113
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κανονικά το ανάποδο δεν ισχύει; Η πτώση του τζίρου-κατανάλωση οδηγεί σε προσφορές. Ή όχι;

Όχι απαραίτητα... Αυτό που λες εκφράζει ΙΔΑΝΙΚΑ το Νόμο της προσφοράς και της ζήτησης. Σε περίπτωση όμως πολέμων, φυσικών καταστροφών και άλλων παραγόντων παύει να ισχύει.

Δημοσ.

Αυτό ήθελα να καταλάβετε, έτσι σκέφτεται κάθε μέσος χρήστης και είναι πολύ λογικό, η βιομηχανία όμως για να κινηθεί και να επανέλθει η παραγωγικότητά της στα μέγιστα (όπως πριν λίγους μήνες), μετά από μια τόσο μεγάλη οικονομική και ψυχολογική καταστροφή χρειάζεται ένα αυξημένο κεφάλαιο "επανεκκίνησης".

γι αυτο υπαρχουν τα δανεια. Η προσφορα ηταν λιγη η ζητηση μεγαλη και ανεβηκαν οι τιμες. Οπως στους πολεμους, τα προιοντα ηταν λιγα και η ζητηση μεγαλη και οι τιμες πανε στα υψη

Δημοσ.

γι αυτο υπαρχουν τα δανεια.

Ναι... Αλλά αυτά τα πληρώνουν πάλι οι καταναλωτές! Η βιομηχανία θα πάρει δάνειο με σκοπό να το ξεχρεώσει με κάποιο λογικό κέρδος.

Δημοσ.

Ναι... Αλλά αυτά τα πληρώνουν πάλι οι καταναλωτές!

οπότε περιμένουμε περισσότερο. αν δουν ότι δεν τα παίρνει ο κόσμος θα υπάρξει επιπλέον μείωση των τιμών.

Δημοσ.

Δηλαδή η Seagate και η WD σχεδόν καταστράφηκαν απο τις βροχές στην ΝΑ Ασία; Μην ακούω τέτοια!

Πρόκειται περι γιγαντιαίας προσπάθειας κερδοσκοπίας του χειρότερου είδους! Γιατί βασίζεται στον υπαρκτό πόνο ανθρώπων που δεν έχουν καμια σχέση.

Επίσης, για ποια μεγάλη ζήτηση μιλάμε; Εγώ απ΄τους φίλους-γνωστούς μου δεν έχω ακούσει να αγοράζει κανένας!

Και καλά κάνουν. Έχω την εντύπωση ότι έχει πέσει κατακόρυφα η ζήτηση.

Αναρωτιέμαι το τελευταίο τρίμηνο πόσους δίσκους πούλησαν.

Δημοσ.

Δηλαδή η Seagate και η WD σχεδόν καταστράφηκαν απο τις βροχές στην ΝΑ Ασία; Μην ακούω τέτοια!

Πρόκειται περι γιγαντιαίας προσπάθειας κερδοσκοπίας του χειρότερου είδους! Γιατί βασίζεται στον υπαρκτό πόνο ανθρώπων που δεν έχουν καμια σχέση.

Επίσης, για ποια μεγάλη ζήτηση μιλάμε; Εγώ απ΄τους φίλους-γνωστούς μου δεν έχω ακούσει να αγοράζει κανένας!

Και καλά κάνουν. Έχω την εντύπωση ότι έχει πέσει κατακόρυφα η ζήτηση.

Αναρωτιέμαι το τελευταίο τρίμηνο πόσους δίσκους πούλησαν.

Από τις βροχές ήταν καταστροφή για τις εταιρειες, κακά τα ψέμματα.

Αλλά λόγω του φόβου μήπως ξεμείνει η αγορά ανέβηκαν οι τιμές.

Νόμος Προσφοράς και Ζήτησης.

Μεγάλη ζήτηση και λίγα αγαθά = αύξηση τιμών.

Όποιος το είχε μεγάλη ανάγκη πήρε, καθώς και εταιρείες που χρειαζόντουσαν κάποιο δίσκο ή νέο μηχάνημα.

Δημοσ.

Εντάξει δεν συζητάω για τέτοιες περιπτώσεις.

Αλλά πόσοι είναι αυτοί που είχαν τόσο πιεστικές ανάγκες;

Εγώ μιλάω για το σύνολο των καταναλωτών.

Δημοσ.

Φαντάζομαι οι περισσότεροι δεν αγόρασαν αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

• Moderators
Δημοσ.

Κυριως σε ετοιμα συστηματα πουλησαν.

Εγω παντως δεν παιρνω δισκο τοσο ακριβα, με τιποτα.

Δημοσ.

Ναι... Αλλά αυτά τα πληρώνουν πάλι οι καταναλωτές! Η βιομηχανία θα πάρει δάνειο με σκοπό να το ξεχρεώσει με κάποιο λογικό κέρδος.

Συμφωνω. Αλλα με καποια λογικη αυξηση τιμης. Αν δεν αγορασει ο κοσμος οι τιμες θα πεσουν ετσι κι αλλιως. Αυτο που δεν ξερω ειναι ποτε θα πεσουν πιο γρηγορα, αν αγορασει ο κοσμος ή οχι; Αν αγορασει και αυτος με τη μικρη αγοραστικη δυναμη ποιος ο λογος να πεσουν πιο γρηγορα; Σε γενικα πλαισια συμφωνω μαζι σου αλλα η αγορα ειναι κατι που δε μπορεις να προβλεψεις απολυτα γι αυτο πεφτουν και οι εταιρειες εξω αλλιως ολες θα ευημερουσαν. Δε διεκδικω το αλαθητο στην αποψη μου απλα κανω καποιες σκεψεις

Η ζητηση ειναι μεγαλη ετσι κι αλλιως, καποιοι μπορουν να δωσουν τα χρηματα αυτα και αγοραζουν. Οπως στη μαυρη αγορα δε μπορουν ολοι να τα δωσουν, καποιοι ομως θα βρεθουν

Δημοσ.

Για Seagate και WD λογική η κρίση των τιμών, μέσα στις βιομηχανίες η στάθμη του νερού/λάσπης έπνιξε τα πάντα, χωρίς να λογαριάζουμε τους θανάτους και την οικονομική καταστροφή της τοπικής κοινωνίας. Ακόμα και να πάει να εργαστεί κάποιος υπό τέτοιες συνθήκες είναι μεγάλο ζήτημα!

Δημοσ.

Υπερβολικα πολλοι προφανως αφου ολοι οι υπολογιστες χρησιμοποιουν μηχανικους δισκους

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...