Προς το περιεχόμενο

Pc Gaming σε 32' TV HD Ready

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Panther, κάποιος που δε θέλει να πειστεί, δε πρόκειται να πειστεί ούτα όταν τα δει με τα ίδια του τα μάτια.

Στο ένα φόρουμ που μπήκα (avs), πέρα από το ότι μιλάνε για βίντεο, συμφωνούν μαζί μου τα ποστς.

Όταν δοκιμάσεις με παιχνίδια PC 40αρα 720 Vs 40αρα 1080p στα 2.7μ που λες, ξαναπόσταρε :)

Δημοσ.

Μήν ξεχνάς ότι μπορεί το πάνελ να είναι native 1360Χ768, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να επιλέξω 1920Χ1080 ;)

Στις 40 ίντζες φίλε μου τα γράμματα και τα εικονίδια γίνονται τόσο μικρά, που πρέπει να κάθεσαι στο 1 μέτρο για να τα βλέπεις. Ήδη στα win 7 έχω 125% τα εικονίδια για να μήν βγάζω τα μάτια μου. Στα παιχνίδια κυριολεκτικά βγάζεις τα μάτια σου από τα 3 μέτρα με 1080p.

Έβαλα μόλις τώρα το Space Pirates And Zombies στα 1080p και το παιχνίδι απλά δεν μπορείς να το παίξεις. Τα γράμματα είναι σαν μυρμηγκάκια στην οθόνη.

Σίγουρα θέλει 50 ίντζες ή παραπάνω.

Αν έχω λίγη όρεξη, μπορεί να ανεβάσω φωτογραφίες για να δείς και ο ίδιος.

Επίσης, επειδή έχω 2 πανομοιότυπες τηλεοράσεις δίπλα-δίπλα, με μόνη διαφορά τις ίντζες, έχω 100% συγκρίση στο θέμα της ανάλυσης σε σχέση με την απόσταση, χωρίς να μεσολαβούν διαφορές όπως contrast, gamma, χρώματα, επεξεργασία σήματος κλ κλ κλ κλ, τα οποία και παίζουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο στο οπτικό αποτέλεσμα απ'ότι η ανάλυση, και διαφέρουν από μοντέλο σε μοντέλο.

Όπως σου είπα και πρίν, πιό πιθανό η διαφορά που εντόπισες να οφείλεται σε αυτούς τους παράγοντες, παρά στην ανάλυση.

Δημοσ.

Καλά, δεν επιμένω άλλο, τώρα μου λες για γράμματα αντί για ποιότητα εικόνας σε 720p τηλεοράσεις που κάνεις force 1080;... Γιατί εγώ στα 1080 βλέπω τα γράμματα στα windows 7 από τα 3 μέτρα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΩΝΩ και άλλοι που έχουν έρθει δεν έχουν κανένα πρόβλημα ακόμα και άνω των 3μ... :lol:

Όσο για τα γράμματα σε παιχνίδια, κάποια παιχνίδια είχαν πρόβλημα όπως το Sacred 2, αλλά το Skyrim πχ δεν έχει τέτοιο θέμα. Κοινώς είνα βλακεία του κατασκευαστή και είναι ανάλογα το παιχνίδι. Κοινώς, τέτοια παιχνίδια έχουν πρόβλημα και σε pc monitor με μεγάλες αναλύσεις.

Να βγω και εγώ offtopic και να μιλήσω για τον ελάχιστο χώρο του DESKTOP στα 1366χ768 στις 40" ;;

Και μιας που λες ότι έχεις από το 2007, δες αυτή τη συζήτηση με σχόλια ΚΑΤΟΧΩΝ HD READY + FULL HD.

http://www.gamespot.com/forums/topic/25980558/1080p-vs-720p-with-40-46quot-panel-hdtv-topic?page=0

Δημοσ.

Μήν ξεχνάς ότι μπορεί το πάνελ να είναι native 1360Χ768, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορώ να επιλέξω 1920Χ1080 ;)

Στις 40 ίντζες φίλε μου τα γράμματα και τα εικονίδια γίνονται τόσο μικρά, που πρέπει να κάθεσαι στο 1 μέτρο για να τα βλέπεις. Ήδη στα win 7 έχω 125% τα εικονίδια για να μήν βγάζω τα μάτια μου. Στα παιχνίδια κυριολεκτικά βγάζεις τα μάτια σου από τα 3 μέτρα με 1080p.

Έβαλα μόλις τώρα το Space Pirates And Zombies στα 1080p και το παιχνίδι απλά δεν μπορείς να το παίξεις. Τα γράμματα είναι σαν μυρμηγκάκια στην οθόνη.

Σίγουρα θέλει 50 ίντζες ή παραπάνω.

Αν έχω λίγη όρεξη, μπορεί να ανεβάσω φωτογραφίες για να δείς και ο ίδιος.

Επίσης, επειδή έχω 2 πανομοιότυπες τηλεοράσεις δίπλα-δίπλα, με μόνη διαφορά τις ίντζες, έχω 100% συγκρίση στο θέμα της ανάλυσης σε σχέση με την απόσταση, χωρίς να μεσολαβούν διαφορές όπως contrast, gamma, χρώματα, επεξεργασία σήματος κλ κλ κλ κλ, τα οποία και παίζουν πολύ μεγαλύτερο ρόλο στο οπτικό αποτέλεσμα απ'ότι η ανάλυση, και διαφέρουν από μοντέλο σε μοντέλο.

Όπως σου είπα και πρίν, πιό πιθανό η διαφορά που εντόπισες να οφείλεται σε αυτούς τους παράγοντες, παρά στην ανάλυση.

οχι.δε μπορεις να επιλεξεις 1080.devil.png

βασικα πιο σωστα μπορεις,αλλα αν το κανεις θα ειναι χειροτερα.

Δημοσ.

Το θεμα με τα fonts ειναι καθαρα θεμα της βαρεμαρας του προγραμματιστη.Σιγα σιγα αυξανονται οι φωνες για το θεμα αυτο διοτι το pc εχει περασει στο σαλονι πλεον.Παλιοτερα οποιος ανοιγε κουβεντα χλευαζονταν.Για εμενα ειναι απαραδεκτο να μην υπαρχει επιλογη UI scale ή να μην γινεται αυτοματα.

Δημοσ.

Για τα 1080p σε hd-ready τηλεόραση, το σήμα εννοείται πως γίνεται downscale και το αποτέλεσμα δεν είναι καλό.

Το παραπάνω έχει να κάνει με το μέγεθος των εικονιδίων και των fonts και όχι με τη ποιότητα της εικόνας.

Εκτελεστή, sorry ρε φίλε, αλλά όπως σου είπα, έχω πανομοιότυπες τηλεοράσεις δίπλα-δίπλα και ξέρω από πρώτο χέρι τί σημαίνει αναλογία ανάλυσης με μέγεθος οθόνης και απόσταση.

Και πολύ δύσκολο να επενδύσω λεφτά για κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση τόσο με όλα τα άρθρα που δημοσιεύονται τα τελευταία χρόνια, όσο και με τη προσωπική μου εμπειρία.

Επίσης στις 60 ίντζες θέλω να πάω ακριβώς επειδή τα γράμματα σε πολλές περιπτώσεις είναι μικρά από τα 3 μέτρα.

Τέλος, θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει έτσι για να κάνω το δικηγόρο του διαβόλου, και τα άρθρα, οι μελέτες, τα σχεδιαγράμματα και τα spreadsheets είναι λάθος, τη διαφορά στην οπτική ποιότητα μεταξύ 720p σε 40'' και 1080p σε 60 ίντζες από τα 3 μέτρα απόσταση.

Έχεις 50% αύξηση στην ανάλυση και 50% αύξηση στο μέγεθος. Η απόσταση μένει η ίδια.

Για να σας δώ....

Το θεμα με τα fonts ειναι καθαρα θεμα της βαρεμαρας του προγραμματιστη.Σιγα σιγα αυξανονται οι φωνες για το θεμα αυτο διοτι το pc εχει περασει στο σαλονι πλεον.Παλιοτερα οποιος ανοιγε κουβεντα χλευαζονταν.Για εμενα ειναι απαραδεκτο να μην υπαρχει επιλογη UI scale ή να μην γινεται αυτοματα.

Συμφωνώ απολύτως.

Δημοσ.

Αυτό ανέφερα πιο πάνω κι εγώ.

@ Panther, δε διάβασες το λινκ που σου έδωσα.

Δε πειράζει, την υγειά μας να χουμε!

Δημοσ.

To διάβασα το λίνκ. Είναι απλά μία συζήτηση, με άλλους να λένε αυτά που λέω και άλλους να λένε άλλα, χωρίς κανένας να παρουσιάζει ακριβείς λεπτομέρειες.

Εγώ παρέθεσα άρθρα, διαγράμματα, distance calculators.

Πιστεύω κάποιος που θέλει να κάνει μιά επένδυση, θα βασιστεί περισσότερο σε αυτά.

Όπως και να έχει, το 99% των νέων τηλεοράσεων ανεξαρτήτως μεγέθους είναι 1080p, οπότε η συζήτηση που κάνουμε έχει ημερομηνία λήξεως.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...