music_lover Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Ωραία πράματα,αναμένουμε την τελική έκδοση!
nikosl Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Καταλαβαίνετε ότι αυτή η κίνηση αποτελεί το θεμέλιο για την χρήση του υπολογιστή με φωνή. Προφανώς και δεν είναι χαζοί να κάνουν πισωγύρισμα στο keyboard. Πλέον το μόνο που λείπει είναι η αναγνωριση της φωνης, θα πατάμε ενα κουμπί και θα γλιτώνουμε ένα σκασμο χρόνο. Η υλοποίηση φαίνεται πάρα πολύ καλή και κυρίως το επίπεδο ολοκλήρωσής της στο σύνολο του λειτουργικού...
tritonas00 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δηλαδή απο την μια μας λένε "Να το Unity βρέ, ένα Touch-Oriented γραφικό περιβάλλον" και μετά μας λενε "ααα τα menu είναι keyboard oriented..." πόσο γαμάει να χρησιμοποιείς το πληκτρολόγιο!!!!!!!!!!!!!!!!! Άντε απο εδώ ρε μαλακίες... Συμφωνώ με τον οδυσσέα: http://unregistered.gr/2012/01/opinions/%CF%84%CE%BF-ubuntu-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-hud-%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%B5%CE%B9/ Ε και ? Ευτυχως δεν υπαρχει μονο το ubuntu , εχουμε τοσες σοβαρες διανομες εκει εξω (debian , arch , gentoo ) οποτε who cares? Μην χαλιεσαι αδικα.
twiner Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 συχνά googlάρω για να βρω που είναι κρυμμένη μια επιλογή π.χ. στο libreoffice, στο εξής θα hudάρω πρώτα. κάπου διάβασα ότι θα καταλαβαίνει και συνώνυμα. Για να δούμε. “every GUI app now feels as powerful as VIM”. να μπορείς λέει να το ρυθμίσεις και να κάνει αποθήκευση+κλείσιμο με alt+:wq ανεξαρτήτως εφαρμογής.
b_real Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 γιατι πρεπει να μπει ως στοχος να χρησιμοποιουμε λιγοτερο το πληκτρολογιο; το ζητημα ειναι τα χερια σου να ειναι πανω στο πληκτρολογιο οσο περισσοτερο γινεται κ να μην πηγαινοερχονται,ετσι εισαι πιο παραγωγικος. εκτος και αν μιλαμε για χρηση του υπολογιστη τυπου σερφαρω στο facebook που ακομα κ στους browsers αν μαθεις τα shortcuts γινεσαι πολυ πιο γρηγορος
1lj4z1 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Ε και ? Ευτυχως δεν υπαρχει μονο το ubuntu , εχουμε τοσες σοβαρες διανομες εκει εξω (debian , arch , gentoo ) οποτε who cares? Μην χαλιεσαι αδικα. νά' ναι καλά το arch...
niksakl Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δηλαδή απο την μια μας λένε "Να το Unity βρέ, ένα Touch-Oriented γραφικό περιβάλλον" και μετά μας λενε "ααα τα menu είναι keyboard oriented..." πόσο γαμάει να χρησιμοποιείς το πληκτρολόγιο!!!!!!!!!!!!!!!!! Άντε απο εδώ ρε μαλακίες... Συμφωνώ με τον οδυσσέα: http://unregistered.gr/2012/01/opinions/%CF%84%CE%BF-ubuntu-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%B9%CE%AC%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CE%BF-hud-%CE%BF-%CE%BA%CF%8C%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%82-%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AC%CE%B5%CE%B9/ Δίκιο έχεις. Φυσικά είναι υποχρεωτικό να έχεις το ίδιο GUI σε Tablet/pc/laptop/smartphone...Και φυσικά πρέπει να έχεις υποχρεωτικά Ubuntu με το preinstalled Gui γιατί είσαι κουλός να βάλεις κάτι άλλο άμα δε σ αρέσει. Κατά τα άλλα γουστάρουνε μερικοί linux "επειδή δίνει επιλογές". Καρμηριά. Έτσι κράζουνε φυσικά μερικοί τα πάντα. To KDE τους είναι βαρύ για το netbook, το Gnome3-shell δε βολεύει στο desktop και το gnome 2 έχει μείνει πίσω αισθητικά. Τι να πεις μετά; Ρε κουμπάρε, άμα δε σ αρέσει κάτι, έχεις ένα σορό άλλες επιλογές.Δουλεύει; Μπορούσε να είναι καλύτερο; Εκεί είναι το θέμα και να κάνεις και προτάσεις και να ασκήσεις κριτική. Αλλά αυτό το κράξιμο για το κράξιμο είναι ότι να 'ναι... Εγώ πάντως στο netbook με gnome-shell, gnome στο λαπτοπ και KDE στο desktop μια χαρά βολεύομαι. Και σε άλλα μηχανήματα έχω διάφορες διανομές και διαφορετικά GUI γιατί τα έχω για ΆΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΆ. Και το παραπάνω, μια χαρά θα είναι για κάποιες χρήσεις. Και το Unity μια χαρά θα είναι (όταν και αν στρώσει) για καμιά θεια μου που θέλει απλά να μπαίνει στο ιντερνετ χωρίς πολλά πολλά. Δεν την καταλαβαίνω την κακομοιριά. Του χάριζαν το γάιδαρο, τον κοίταζε στα δόντια... Σε χαλάει τόσο που πληρώνουν να κάνουν develop κάτι που δεν είναι του γούστου σου; Φιλικά και χωρίς να θέλω να σε προσβάλω ή να σου επιτεθώ προσωπικά, απλά ήταν μια καλή αφορμή να τα πω αυτά που σκέφτομαι στην συνομοταξία των γκρινιάρηδων.
lampros321 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Οι συντομεύσεις στο πληκτρολόγιο μας κάνουν πάντα πιο παραγωγικούς. Το HUD φαίνεται να το κάνει ακόμα καλύτερα. Βρίσκεις άμεσα ό,τι θες και ευκολότερα. Πλέων δεν χρειάζεται να ξέρεις το κάθε πρόγραμμα. Γράφεις (ξεκινάς να γράφεις) αυτό που θες και το έχεις άμεσα. Συμφωνώ πως είναι ένα γιγαντιαίο βήμα πάνω στην κατεύθυνση του να μιλάμε στον υπολογιστή μας και να τα κάνει μόνος του. Είναι το μέλλον! Επιτέλους το linux είναι και πάλι μπροστά. Ας ξεκινήσουν τώρα να αντιγράφουν Δύο με προβληματίζουν εμένα: Τι γίνεται με αυτούς που δεν ξέρουν καλή ορθογραφία (ειδικά στα αγγλικά). και αν επικρατήσει αυτό το σύστημα τότε μήπως θα κρυφτούν κάποιες επιλογές ? Στο μενού φαίνονται όλες αλλά όταν δεν έχεις μενού πως ξέρεις τι μπορεί να κάνει το πρόγραμμα? Φυσικά είναι καίριο να αναγνωρίζει συνώνυμα σαν το siri της Apple, αλλά και να μην το κάνει εξαρχής πιστεύω πως θα προστεθεί πολύ γρήγορα. Είναι υπέροχο να βλέπεις φρέσκες ιδέες ! *καλό θα είναι οι linuxοφίλοι να μην είναι τόσο συντηρητικοί και να μην κράζουν κάθε καινούρια επιλογή, ειδικά όταν μπορούν να παραμείνουν στο παλιό ή να επιλέξουν κάτι άλλο χωρίς να χάσουν τίποτα. (φιλικά πάντα )
moukoublen Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Είναι απλά θλιβερό αυτό με ορισμένους "λινουξάδες". Στην ουσία αυτό που θέλουν είναι να εξακολουθεί το linux να απευθύνεται (Στον χορό του απλού χρηστη) σε ένα 0.000000001% για να αυτοεπιβεβαιώνονται. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αλλιώς. Επιτέλους το linux (και κυρίως μέσω του ουμπούντου) έχει κάνει πολύ σοβαρά βήματα προς τους εντελώς απλούς χρηστες. Έχει καταφέρει να εγκατασταθεί σε αρκετά pc απλών χρηστών. Και αυτό είναι σπουδαίο! Τώρα αυτοί που κάθονται και μιζεριάζουν ενώ μπορούν απλά να επιλέξουν κάτι άλλο από τις χιλιάδες διανομές είναι απλά θλιβεροί. Στην τελική έχουν την προσωπική μου αντιπάθεια μιας και με τι στάση τους στην ουσία η Microsoft και η Apple βγαίνουν ενδυνάμει κερδισμένες Εξαιρετικό το νέο feature στο ubuntu. Ότι είχα αρχίσει να το εγκαταλείπω λόγω Unity αλλα τώρα με βλέπω να αναθεωρώ.
1lj4z1 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δίκιο έχεις. Φυσικά είναι υποχρεωτικό να έχεις το ίδιο GUI σε Tablet/pc/laptop/smartphone...Και φυσικά πρέπει να έχεις υποχρεωτικά Ubuntu με το preinstalled Gui γιατί είσαι κουλός να βάλεις κάτι άλλο άμα δε σ αρέσει. Κατά τα άλλα γουστάρουνε μερικοί linux "επειδή δίνει επιλογές". Καρμηριά. Έτσι κράζουνε φυσικά μερικοί τα πάντα. To KDE τους είναι βαρύ για το netbook, το Gnome3-shell δε βολεύει στο desktop και το gnome 2 έχει μείνει πίσω αισθητικά. Τι να πεις μετά; Ρε κουμπάρε, άμα δε σ αρέσει κάτι, έχεις ένα σορό άλλες επιλογές.Δουλεύει; Μπορούσε να είναι καλύτερο; Εκεί είναι το θέμα και να κάνεις και προτάσεις και να ασκήσεις κριτική. Αλλά αυτό το κράξιμο για το κράξιμο είναι ότι να 'ναι... Εγώ πάντως στο netbook με gnome-shell, gnome στο λαπτοπ και KDE στο desktop μια χαρά βολεύομαι. Και σε άλλα μηχανήματα έχω διάφορες διανομές και διαφορετικά GUI γιατί τα έχω για ΆΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΆ. Και το παραπάνω, μια χαρά θα είναι για κάποιες χρήσεις. Και το Unity μια χαρά θα είναι (όταν και αν στρώσει) για καμιά θεια μου που θέλει απλά να μπαίνει στο ιντερνετ χωρίς πολλά πολλά. Δεν την καταλαβαίνω την κακομοιριά. Του χάριζαν το γάιδαρο, τον κοίταζε στα δόντια... Σε χαλάει τόσο που πληρώνουν να κάνουν develop κάτι που δεν είναι του γούστου σου; Φιλικά και χωρίς να θέλω να σε προσβάλω ή να σου επιτεθώ προσωπικά, απλά ήταν μια καλή αφορμή να τα πω αυτά που σκέφτομαι στην συνομοταξία των γκρινιάρηδων. Αδερφέ γκρινιάζω γιατί υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα που θα μπορούσαν να κάνουν και δεν τα κάνουνε... όπως το να φτιάξουνε ένα νεο σωστό HIG για τους Developers και εδώ και χρόνια τα παιδιά της Canonical το παίζουν καινοτομία... το μόνο που κάνουν είναι ένα remix εφαρμογών (τρίτων!, τα οποία δεν συμμερίζονται το HIG του Ubuntu) και προσθέτουν και (αρκετά) δικά τους πράγματα... όμως ξεχάσανε κάτι το οποίο είναι το πιο σημαντικό για μένα και για τους άλλους απλούς χρήστες, να φτιάξουν το HIG και δικές τους εφαρμογές πάνω σε αυτό, ώστε οι εφαρμογές του Ubuntu να είναι ομοιόμορφες και εύχρηστες. Τον Developer τον έχουνε ξεχάσει εκεί στην Canonical. Αυτά τα λέω γιατί είμαι 5 χρόνια χρήστης Ubuntu (και Linux εφαρμογών αποκλειστικά) και επειδή το Ubuntu δεν είναι Arch άλλα η φιλοσοφία του είναι το DESKTOP! Ε!!!! Τόσα χρόνια μεγάλες διαφορές δεν έχω δει, τις ίδιες σκατοεφαρμογές έχει....!!!!! Τέλος πάντων, έχουν το δυναμικό και μπορούν να τα κάνουν για αυτό γκρινιάζω... οι ελπίδες μου πλέον έχουνε χαθεί. Καταρχάς να βοηθήσουν λίγο τους Developers που θέλουν να βγάλουν λεφτά. Ο άλλος (independent developer) γιατί να γράψει εφαρμογή Ubuntu και όχι OS X, στο Mac App Store θα βγάλει αρκετά λεφτά για να συντηρήσει την οικογένεια του με μερικές εφαρμογές και μάλιστα ο χρήστης δεν θα πληρώσει και τίποτα 1-2-3 ευρώ είναι (1 καφές) και ο άλλος θα μπορεί να ζήσει και να κάνει αυτό που τον ευχαριστεί. Αλλά όχι είμαστε τζαμπατζίδες!!! Open Source ρε και ας πεθάνουν οι Developers...!!!
niksakl Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Αδερφέ γκρινιάζω γιατί υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα που θα μπορούσαν να κάνουν και δεν τα κάνουνε... όπως το να φτιάξουνε ένα νεο σωστό HIG για τους Developers και εδώ και χρόνια τα παιδιά της Canonical το παίζουν καινοτομία... το μόνο που κάνουν είναι ένα remix εφαρμογών (τρίτων!, τα οποία δεν συμμερίζονται το HIG του Ubuntu) και προσθέτουν και (αρκετά) δικά τους πράγματα... όμως ξεχάσανε κάτι το οποίο είναι το πιο σημαντικό για μένα και για τους άλλους απλούς χρήστες, να φτιάξουν το HIG και δικές τους εφαρμογές πάνω σε αυτό, ώστε οι εφαρμογές του Ubuntu να είναι ομοιόμορφες και εύχρηστες. Τον Developer τον έχουνε ξεχάσει εκεί στην Canonical. Τους δικούς τους προγραμματιστές δεν νομίζω ότι τους ξέχασαν. Τους πληρώνουν μια χαρά και στην ώρα τους από όσο ξέρω. Αυτά τα λέω γιατί είμαι 5 χρόνια χρήστης Ubuntu (και Linux εφαρμογών αποκλειστικά) και επειδή το Ubuntu δεν είναι Arch άλλα η φιλοσοφία του είναι το DESKTOP! Ε!!!! Τόσα χρόνια μεγάλες διαφορές δεν έχω δει, τις ίδιες σκατοεφαρμογές έχει....!!!!! Δε νομίζω, που είδες πως "η φιλοσοφία του είναι desktop"? Εγώ συνεχώς τους βλέπω να κάνουν προσπάθειες για να στοχεύσουν σε διαφορετικές κατηγορίες (βλ. κινητά/τηλεοράσεις κτλ. δε βάζω λινκ για αυτά, τα ξέρεις αφού ασχολείσαι). Σε τι δεν έχεις δει διαφορές; Ίδιο ήταν το λινουξ πριν καμιά 10αριά χρόνια; Δεν συνέβαλε το Ubuntu σε αυτό; Το αν θα μπορούσε να έχει κάνει περισσότερα, είναι άλλη κουβέντα και λίγο αμπελοφιλοσοφική... Ας αρχίσουμε να λέμε τα ίδια και για την Redhat και και και.... για όλους όσους χώνουν κάνα φράγκο, ώστε να πάω και στο επόμενο από κάτω Τέλος πάντων, έχουν το δυναμικό και μπορούν να τα κάνουν για αυτό γκρινιάζω... οι ελπίδες μου πλέον έχουνε χαθεί. Καταρχάς να βοηθήσουν λίγο τους Developers που θέλουν να βγάλουν λεφτά. Ο άλλος (independent developer) γιατί να γράψει εφαρμογή Ubuntu και όχι OS X, στο Mac App Store θα βγάλει αρκετά λεφτά για να συντηρήσει την οικογένεια του με μερικές εφαρμογές και μάλιστα ο χρήστης δεν θα πληρώσει και τίποτα 1-2-3 ευρώ είναι (1 καφές) και ο άλλος θα μπορεί να ζήσει και να κάνει αυτό που τον ευχαριστεί. Αλλά όχι είμαστε τζαμπατζίδες!!! Open Source ρε και ας πεθάνουν οι Developers...!!! Δηλαδή συγνώμη. Επειδή δοκιμάζει νέα πράγματα στο GUI, που αναπτύσουν προγραμματισές που πληρώνει, την κράζεις επειδή δεν στηρίζει αρκετά τους προγραμματιστές; Και ποιους προγραμματισές; Αυτούς που γράφουν ανοιχτό κώδικα; Δηλαδή εσύ ήθελες να γίνεις FOSS developer για να τα κονομίσεις; WTF? Και βάζεις σαν παράδειγμα για να ακολουθήσει η Canonical το Android Market ανώ ταυτόχρονα την κράζεις που δεν κρατάει την "desktop φιλοσοφία της"? Πραγματικά μου φαίνοντα αστεία τα επιχειρήματα αυτά για να κράζεις έτσι ένα GUI ή για να δικαιολογίσεις το μίσος σου για την Canonical η την όποια εταιρία εμπλέκεται με το Linux. Δεν πρέπει να ξεχνάς ότι βάζουν λεφτά με την ελπίδα να βγάλουν κι όλας, μην πάμε την συζήτηση στο πως και το γιατί...'Οσο δεν κάνουν μπινιές όπως της Apple με το khtml που μετά το έσωσε κάπως, να είμαστε χαρούμενοι με όποιον επενδύει στο λίνουξ, βάζοντας το λιθαράκι του, κι ας δίνει λίγα παίρνοντας πολλά. Εξάλλου, αυτή είναι η φιλοσοφία της κοινότητας. Για μένα θα έπρεπε να τους προβάλουμε το επιχείρημα πως έχουν υποχρέωση ηθική να συμβάλουν στην ανάπτυξη βασικών κομματιών του λίνουξ πάνω στα οποία βασίζονται ως εταιρίες, πχ να επενδύουν στην ανάπτυξη του πυρήνα, πράγμα που η canonical λίγο κάνει. ΥΓ: Δεν έχω κανένα λόγο να υπερασπίζομαι την κάθε εταιρία και ποτέ δεν το κάνω, κάθε άλλο... αλλά να είμαστε λίγο λογικοί ως προς την επιχειρηματολογία μας. Με εκνευρίζει γενικότερα το κακό του κραξίματος στο λινουξ σε ότι νέο (βλ. Gnome3/KDE4 κοκ). Το θέμα είναι να έχεις επιλογές. Και στο λίνουξ έχεις. Αντί να τις χαίρονται μερικοί μερικοί, κάθονται και χαλιούνται και ζαλίζουν και τα ούμπαλα των άλλων σε hate threads... Απλά δεν έχει νόημα..
georginiogr Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Περίμενα πώς και πώς μια καινοτομία στη νέα έκδοση Ubuntu, που θα διόρθωνε την αηδία που λέγεται Unity καθώς και την ταχύτητα απόκρισης του υπολογιστή μου (μιας και το Ubuntu έχει γίνει πολύ βαρύ για το σύστημά μου απο την έκδοση 11.04 και έπειτα) και θα με έκανε να επιστρέψω και πάλι στο Ubuntu απο το Mint που έχω τώρα. Αποτι διαβάζω όμως, καταλήγω στο συμπέρασμα οτι θα πρέπει να αποχαιρετήσω μια και καλή το Ubuntu μιας και όλες αυτές οι καινοτομίες δεν έχουν να μου προσφέρουν τίποτα, παρα μόνο να χρειάζεται κάθε φορά που κάνω αναβάθμιση σε νέα έκδοση, να χρειάζομαι και εγχειρίδιο χρήσης. Ας είναι καλά το Ubuntu που μας έμπασε στον κόσμο του Linux και ευτυχώς που το Linux έχει και άλλες διανομές για τα γούστα του καθενός.
heavyaris Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Παιδιά, να υποθέσω ότι οι εποχές που το ubuntu ήταν ελαφρύ, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα