ektor7 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Σε μενα i7-720m σε idle ειναι απο 42-50,αλλα οτι sress και να το ετρεξα δε τον καταφερα να ξεπερασει τους 80,χωρις βαση!Αυτο σημαινει οτι ο επεξεργαστης ειναι γενικα θερμος,αλλα το ποσο θα ανεβασει,εξαρτατε κυριος απο το ποσο καλο ειναι το συστημα ψυξης το λαπτοπ! Μη συγκρινεις τα desktop,που οι ψηχτρες που βαζουμε εχουν γαματη παθητικη ψυξη,που για να φτασουν να δουλεψουν τα ανεμιστηρακια,πρεπει να τον ζορισεις τρελλα!
antonl Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Πάντως αν μιλάμε για καινούργιο laptop (δε μας έχεις πει ποιο είναι) που φτάνει τους 95C τέτοια εποχή, μάλλον κάτι άλλο δεν πάει καλά. Και οι 15C+ βαθμοί διαφοράς μεταξύ των cores σε full load μου φαίνονται περίεργοι.
ektor7 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 2βαθμους σε stress ειναι πραγματι,λιγο!Απο 5-10βαθμους ειναι αρκετα καλα,ισως και το max που μπορεις να πετυχεις με μια παρα πολυ καλη βαση!
therock Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Α ναι οντως δεν εχω πει ποιος ειναι. Ειναι της Dell το XPS L702x και φοραει τον 2670QM και GT-555m καρτα.
stamatisx Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Ελα ρε συ 50+ idle θεωρειται καλο? Εδω με τον 920 αναβαθμισμενο το desktop μου κραταει σταθερα 29-30 και πανω απο 70 δεν παει ακομα και με stress. Αυτο το ανοιγεις και ξεκιναει 45 και μονο που το χεις να καθεται μετα απο καμμια ωρα χωρις να το αγγιζεις καν, ανεβαζει κοντα 60 και με το stress εφθασε στα 95, που 100 θεωρειται το επικινδυνο οριο. Θεωρουσα πως τουλαχιστον 10 θα τα εριχνε και ευελπιστουσα οτι θα πηγαινε ακομα και 15+ πιο κατω. Τι εδωσα 50 Ευρω και περιμενα 1.5 βδομαδα παραγγελια απο Ευρωπη? Για να εχω ενα πλαστικο notebook stand που κοολαρει 2 βαθμους?? Ρε παιδια υπερβαλλω? Όπως είπε και ο Έκτορας μη συγκρίνεις το desktop με το laptop... μέρα με τη νύχτα η διαφορά στο σύστημα ψύξης. Τώρα για τις idle θερμοκρασίες πρέπει να κοιτάξεις αν το heatsink κάνει καλή επαφή με το die της CPU (αυτό υποπτεύομαι εγώ από τα core temps) εκτός αν έχεις τίποτα διεργασίες που τρέχουν στο background και ενώ εσύ δε βλέπεις τίποτα ανοικτό από πίσω να τρέχει ολόκληρο κατεβατό (αυτό είναι πιο εύκολο να το κοιτάξεις γιατί για το άλλο θα πρέπει να ανοίξεις το λαπτοπ). Οι περιπτώσεις που βλέπεις να πέφτουν οι θερμοκρασίες 15 βαθμούς κάτω είναι σε κάτι ψεύτικα λαπτοπ που το σύστημα ψύξης τους είναι απαράδεκτο με ψύχτρα που έχει πάχος αλουμινόχαρτου κ ανεμιστηράκι που μόνο για το θόρυβο υπάρχει. Προτίμησε να αλλάξεις θερμοαγώγιμη πάστα αν θες να δεις μεγαλύτερες διαφορές (αλλά μην περιμένεις τίποτα 15 βαθμούς πάλι). Και μένα που δεν είναι πλαστική η βάση και είναι από αλουμίνιο 2-3 βαθμούς βλέπω μέγιστο κάτω... αλλά το ήδη υπάρχον σύστημα ψύξης είναι βαρβάτο κ γι΄ αυτό δεν περιμένω κάτι παραπάνω.
antonl Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Επειδή λέει πως το laptop είναι καινούργιο ίσως να μην είναι καλή ιδέα να τ ανοίξει ο ίδιος. Βέβαια δεν ξέρω αν θα θεωρήσουν πρόβλημα το ότι φτάνει τους 95C χωρίς όμως να υπάρχει κάποια παρενέργεια.
Giorgos09 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Στις μετρησεις εκανες stress μονο το CPU η και GPU μαζι; Γιατι αν εκανες και τα δυο ειναι πολυ λογικο να μην υπαρχει διαφορα.
therock Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2012 Οχι, μονο cpu stressara με prime95 x64. Οταν λεω οτι ειναι καινουριο, εννοω οτι το χω ενα μηνα και το χω χρησιμοποιησει 10 ωρες συνολο. Μονο 3-4 βασικα προγραμματα και benchmark εχω περασει. Ουτε τρεχει τπτ ουτε χρηση του χω κανει ουτε τπτ... Ολα οσα αλλο "απο το μηδεν" τα παρουσιαζει. Ειναι δλδ του κουτιου... Το οτι κατεβαζει πολυ θερμοκρασια σε συστηματα με χαλια ψυξη δεκτο, αλλα το να μην κατεβαζει καθολου σε μενα δεν μπορω να το καταλαβω. Αφου εχει 220αρι ανεμιστηρι και οταν βαζω το χερι απο πανω το νιωθω να βγαζει αρκετο αερα, και κρυο, λογω της θερμοκρασιας του χωρου. Πως γινεται τοσος αερας να μην βοηθαει? 3 γριλλιες εχει απο κατω για ανταλλαγη θερμοτητας... Επισης να αναφερω πως η βαση ειναι και μενα αλουμινενια, το καλουπι γυρω γυραω και απο κατω ειναι πλαστικο. Το λαπτοπ ομως ερχεται σε απευθειας επαφη με αλουμινιο. EDIT: Κακα συστηματα ποια θεωρουνται ας πουμε? πχ. Α) Στο κουτι απο πισω διαφημιζει πως απο 36 με τον ανεμιστηρα αυτον πεφτεις στους 24. Φανταζομαι θα εννουνε και idle. (Κατω δεξια) Β)Επισης θυμηθκα και αυτο το review που ειχα τσεκαρει με dual core T4200 στα test. Καμμια σχεση με την δικη μου εικονα τα παρακατω αποτελεσματα! 22 βαθμους τοσο σε idle οσο και σε stress!!!! http://benchmarkreviews.com/index.php?option=com_content&task=view&id=568&Itemid=66&limit=1&limitstart=3 Idle Stress
therock Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Για πειτε ρε παιδια καμμια ιδεα? Αμα εινα να ριχνει μον 2 βαθμους να μην το χα παρει καν? Αξιζει να κανω εναν κομο να επικοινωνησω με Zalman να τους το πω? Εν τω μεταξυ δεν βρισκω και κανα χωρο για Dell XPS enthusiast και ποσταρα στο support του dell communities στο laptop section αλλα δεν ασχοληθηκε κανεις. Προβληματισμοι. -Ενταξει οκ ειναι λαπτοπ οποτε δεν πιανει τις θερμοκρασιες του desktop και ξεκιναει με 40+, αλλα γιατι αφου το ανοιξω και το αφησω να καθεται χωρις να το αγγιζω, μετα απο καμμια ωρα εχει ανεβει στους 60 απο μονο του, ενω ειναι καινουριο και δεν τρεχουν πισω processes και services? Γιατι αφου ξεκιναει στου 45 δεν κραταει μια τετοια σταθερη θερμοκρασια και παιζει? -95 οταν το stressaro? Δλδ αν παιζω κανα game με ολα στο full θα πηγαινει πανω απο 80? Με φοβιζει και αυτο. -Λεφτα. Γιατι να χαλασω τσαμπα 50 ευρω? Αν το ξερα δεν θα το αγοραζα καν θα το χα ως εχει. Τσαμπα κοπος.
ektor7 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Οι θερμοκρασιες που εχεις δεν απεχουν κ πολυ απο το review στο notebookcheck! http://www.notebookcheck.net/Review-Dell-XPS-17-Notebook-i7-2630QM-GT-555M.51949.0.html Στο gaming εχεις παντα πολυ πιο χαμηλες θερμοκρασιες,απο τα προγραμματα στρεσσαρισματος! Η δικη μου gpu για παραδειγμα,στο Furmark φτανει τους 75βαθμους,αλλα μονο σε 2 παιχνιδια την ειδα να ακουμπαει τους 65.Σε ολα τ'αλλα ειναι κατω απο τους 60βαθμους! Η cpu σε gaming κυμενεται απο 60-70 αναλογα το παιχνιδι και σε στρεσσαρισμα,ακουμπαει τους 85! Και σε μενα στο ξεκαρφοτο,απο 42 μπορει να μου ανεβει στους 55,αλλα πιο μετα να ξανακατεβει στους 45-50!Παντα κατι θα τρεχει απο πισω,για λιγο(πχ antivirus) κ μετα να επανερχεται στα φισιολογικα του!
therock Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2012 Οι κεντρικοι αεραγωγοι ειναι RAM πανω και σκληρος δισκος κατω, οποτε ο πανω δεξιος οπως φαινεται η φωτογραφια θα ειναι για τον επεξεργαστη? Φανταζομαι τραβαει ατμοσφαρικο αερα δεν σπρωχνει θερμοτητα προς τα εξω? Λες ετσι να εξηγειται που ο ανεμιστηρας δεν βοηθαει? Επειδη ειναι μεγαλος αλλα ειναι κεντρικος και ολος ο κρυος αερας θα παει προς το κεντρο? Αν ειχα την U3, να μουνα αραγε καλυτερα?
Giorgos09 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Λες ετσι να εξηγειται που ο ανεμιστηρας δεν βοηθαει? Επειδη ειναι μεγαλος αλλα ειναι κεντρικος και ολος ο κρυος αερας θα παει προς το κεντρο? Αν ειχα την U3, να μουνα αραγε καλυτερα? Ναι.
therock Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Ναι αλλα τωρα δεν μου παει να δωσω αλλα 30 ευρω να παρω την U3 για να τεσταρω αν οντως ισχυει η παραπανω προταση και στην τελικη, ακομα και αν ισχυει και ο αερας που παει κατευθειαν στην τρυπα βηθαει ποσο να ριχνει θερμορασια? 5-10 βαθμους? Δεν νομιζω να ειναι παλι αρκετη η διαφορα Μαλλον απο την αρχη δεν επρεπε να κανω τιποτα και να το χα αφησει ετσι. Μακαρι να χα ομως μια U3 να δοκιμαζα, ετσι απλα για να παρω τιμες.
ektor7 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Ναι αλλα τωρα δεν μου παει να δωσω αλλα 30 ευρω να παρω την U3 για να τεσταρω αν οντως ισχυει η παραπανω προταση και στην τελικη, ακομα και αν ισχυει και ο αερας που παει κατευθειαν στην τρυπα βηθαει ποσο να ριχνει θερμορασια? 5-10 βαθμους? Δεν νομιζω να ειναι παλι αρκετη η διαφορα Μαλλον απο την αρχη δεν επρεπε να κανω τιποτα και να το χα αφησει ετσι. Μακαρι να χα ομως μια U3 να δοκιμαζα, ετσι απλα για να παρω τιμες. Πριν βγαλεις συμπερασματα,πρωτα τρεψε κανενα παιχνιδι τυπου crysis κ εκει θα δεις τι θερμοκρασιες εχεις κ ποσο βοηθαει η βαση! Ουτε σε μενα,το ανεμηστηρακι της βασης,φυσαει ακριβος πανω στην εισοδο του αερα που ειναι το fan του cpu,αλλα κανει μια χαρα τη δουλεια της!
Giorgos09 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2012 Ναι αλλα τωρα δεν μου παει να δωσω αλλα 30 ευρω να παρω την U3 για να τεσταρω αν οντως ισχυει η παραπανω προταση και στην τελικη, ακομα και αν ισχυει και ο αερας που παει κατευθειαν στην τρυπα βηθαει ποσο να ριχνει θερμορασια? 5-10 βαθμους? Δεν νομιζω να ειναι παλι αρκετη η διαφορα Μαλλον απο την αρχη δεν επρεπε να κανω τιποτα και να το χα αφησει ετσι. Μακαρι να χα ομως μια U3 να δοκιμαζα, ετσι απλα για να παρω τιμες. Βαλε καπως τη βαση ωστε το κεντρο του ανεμιστηρα να ειναι κατω απο το ανεμιστηρακι του λαπτοπ και ξαναμετρα θερμοκρασιες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα