GoLdMaNn Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Καλησπερα παιδια αντιμετωπιζω ενα πολυ περιεργο προβλημα.Σημερα προσπαθησα να κανω format σε ενα παλιο pc (Intel core 2 Duo 4500,2Gb ram ddr2 800αρες,και κατι αλλα).Αλλαζω απο το bios τις ρυθμισεις για το boot priority και βαζω 1ο το Cd-rom.Μετα κανω restart και εκει που λεει press any key to continue παταω enter μου βγαζει την επομενη κλασσικη σελιδα του bootαρισματος και απο κατω λεει Βοοt from CD/DVD: Boot from CD/DVD: και μετα δν κανει τιποτα και κανει loading τα Windows ΧP που ηδη φοραει.Τι μπορω να κανω?
Tmark Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Σίγουρα δουλεύει το cd των Windows που βάζεις?
GoLdMaNn Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Ναι γιατι η εκδοση εχει δοκιμαστει σε πολλους υπολογιστες και οσο για το dvd ε δν νομιζω να ειναι χαλασμενο πριν 5 λεπτα το εγραψα...
Candlemass Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δεν ειναι bootable το dvd που έγραψες. Πώς το έγραψες και από ποιό source;
GoLdMaNn Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Το εγραψα απο το dvd/writer απο το δικο μου pc.Και 2ον εχω χρησιμοποιησει αυτα τα DVD(ιδιο πακετο) για την ιδια ακριβως δουλεια σε αλλους υπολογιστες και δν ειχα αυτο το προβλημα.
TheELF Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δες μην τυχών έφυγε καμιά ρύθμιση από το Bios (π.χ. usb legacy) και απλά δεν σου αναγνωρίζει το πληκτρολόγιο από το bios. Αν το πληκτρολόγιο είναι οκ τότε σκάλωσε το partition table οπότε πρέπει να «φορμάρεις» (σβήσιμο τα διαμερίσματα και φτιάξιμο νέα) τον δίσκο σε άλλον Η/Υ ή έστω από άλλο λειτουργικό σε άλλο δίσκο.
Candlemass Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Το εγραψα απο το dvd/writer απο το δικο μου pc.Και 2ον εχω χρησιμοποιησει αυτα τα DVD(ιδιο πακετο) για την ιδια ακριβως δουλεια σε αλλους υπολογιστες και δν ειχα αυτο το προβλημα. Προφανώς και θα το έγραψες από το δικό σου dvd writer, αλλά αν το έκανες με απλό copy/paste των dvd από τα windows, λογικό είναι να μη σου bootάρει γιατί δεν θα έγραψε τον boot sector. Τη μέθοδο εγγραφής σε ρώτησα. Άν το αντιγράφεις από άλλο dvd, θα πρέπει να κάνεις clone disc (με κάποιο πρόγραμμα εγγραφής : nero, cdburnerxp, alcohol 120% κλπ), αν το γράφεις από ISO image αντίστοιχα, ΑΛΛΑ άν το γράφεις από σκόρπια αρχεία φυσιολογικό είναι να μην σου δουλεύει...
washcloud Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δες μην τυχών έφυγε καμιά ρύθμιση από το Bios (π.χ. usb legacy) και απλά δεν σου αναγνωρίζει το πληκτρολόγιο από το bios. ...αν ήταν αυτό, δε θα μπορούσε να μπει και στο setup του BIOS. Μπαίνει όμως. Γκόλντμαν, για τσέκαρε μπας κι έχει δίκιο ο Κάντλμας : βάλε το δισκάκι στο drive, ενόσω είσαι σε περιβάλλον Win. Σου δίνει δυνατότητα να προχωρήσεις σ' εγκατάσταση;
GoLdMaNn Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Προφανώς και θα το έγραψες από το δικό σου dvd writer, αλλά αν το έκανες με απλό copy/paste των dvd από τα windows, λογικό είναι να μη σου bootάρει γιατί δεν θα έγραψε τον boot sector. Τη μέθοδο εγγραφής σε ρώτησα. Άν το αντιγράφεις από άλλο dvd, θα πρέπει να κάνεις clone disc (με κάποιο πρόγραμμα εγγραφής : nero, cdburnerxp, alcohol 120% κλπ), αν το γράφεις από ISO image αντίστοιχα, ΑΛΛΑ άν το γράφεις από σκόρπια αρχεία φυσιολογικό είναι να μην σου δουλεύει... Εγραψα ενα αρχειο iso με το g-burner και το εχω κανει πολλες φορες με αυτον τον τροπο,το ιδιο αρχειο και με το ιδιο πακετο dvd αλλα μονο σε αυτο το pc συμβαινει να μην το bootarei. ...αν ήταν αυτό, δε θα μπορούσε να μπει και στο setup του BIOS. Μπαίνει όμως. Γκόλντμαν, για τσέκαρε μπας κι έχει δίκιο ο Κάντλμας : βάλε το δισκάκι στο drive, ενόσω είσαι σε περιβάλλον Win. Σου δίνει δυνατότητα να προχωρήσεις σ' εγκατάσταση; Στο δικο μου pc η σε αυτο που θελω να φορμαρω?
disqualified Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 το πιο πιθανο ειναι να φταιει το πληκτρολογιο αν ειναι ασυρματο USB. Στην αρχη ενω μπορεις να μπεις στα bios στη συνεχεια νεκρωνει. Βρες ενα κανονικο με την κλασσικη θυρα και δοκιμασε παλι
GoLdMaNn Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Κλασσικο ειναι και με την κλασσικη θυρα και παιδια το keyboard δεν εχει κανενα θεμα.Οι αλλαγες στα bios γινεται και το pc λειτουργει κανονικα απλα δν bootarei απο το dvd
GoLdMaNn Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Λοιπον εκανα το φορματ απο partition magic αλλα τωρα ενω βαζω το dvd και να κανει boot,η διαδικασια δν προχωραει και βγαζει DISK BOOT FAILURE,PLEASE INSERT SYSTEM DISK AND RETRY
LouCi4er Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Πηγαινε σε εναν φιλο σου αν γινεται και γραψε το dvd με το προγραμμα που εχουν τα 7αρια,απλως κανεις διπλο κλικ στο αρχειο iso.
Candlemass Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Λοιπον εκανα το φορματ απο partition magic αλλα τωρα ενω βαζω το dvd και να κανει boot,η διαδικασια δν προχωραει και βγαζει DISK BOOT FAILURE,PLEASE INSERT SYSTEM DISK AND RETRY Λογικό είναι, αφού έκανες format, δεν βρίσκει πουθενά bootable συσκευή και σου πετάει το error. Να σε ρωτήσω, ο δίσκος και το dvd είναι IDE ή SATA; Και αν είναι IDE, πώς τους έχεις δηλώσει με τα jumperάκια, σαν master/slave ή cable select; Ρίξε και ένα surface scan στον δίσκο πάντως...
GoLdMaNn Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2012 Λογικό είναι, αφού έκανες format, δεν βρίσκει πουθενά bootable συσκευή και σου πετάει το error. Αυτο βασικα γιατι να ισχυει δν το πολυκαταλαβα...Θες να μου το εξηγησεις?? Να σε ρωτήσω, ο δίσκος και το dvd είναι IDE ή SATA; Και αν είναι IDE, πώς τους έχεις δηλώσει με τα jumperάκια, σαν master/slave ή cable select; Ρίξε και ένα surface scan στον δίσκο πάντως... Δισκος και dvd μολις ειδα οτι ειναι SATA.Το surface scan τι ειναι και πως θα το κανω???Αν ειναι καποιο προγραμμα πως θα το τρεξω αφου ο υπολογιστης ειναι φορμαρισμενος? Πηγαινε σε εναν φιλο σου αν γινεται και γραψε το dvd με το προγραμμα που εχουν τα 7αρια,απλως κανεις διπλο κλικ στο αρχειο iso. Βασικα αφου το εγραψα σε 7αρια(δικο μου pc) με gburner που ειναι για iso.Τι διαφορα εχει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα