Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά,

Είναι η πρώτη μου φορά που γράφω στο forum αυτό. Μου είπαν ότι ενδεχομένως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει και μου πρότειναν το insomnia. Έτσι έχω την εξής ερώτηση:

Θέλω στο γραφείο μου, να φύγουν τα καλώδια δικτύου για τους 5 ΗΥ μου και να κάνω μια ασύρματη λύση.

Όσον αφορά το Internet έχω ένα ασύρματο ρούτερ, που τροφοδοτεί τον έναν ΗΥ ( μου φθάνει ).

Τώρα για τους 5 ΗΥ, για να μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους , μπορώ να αγοράσω ένα Access Point ;

Μπορεί κάποιος να μου προτείνει μια μάρκα ; Μια ίσως καλύτερη λύση απο το Access Point ;

Ευχαριστώ πολύ !

Δημοσ.

Εαν οι 5 ΗΥ εχουν ενσωματωμενη καρτα ασυρματου δικτυου, δοκιμασε να δεις αν πιανουν επαρκες σημα απο το ρουτερ. Eαν δεν εχουν (ενσωματωμενο wifi), πρεπει να φροντισεις να αγορασεις απο εναν wireless adapter για καθε υπολογιστη. Στο μεταξυ μπορεις να κανεις ενα τσεκαρισμα με καποιο λαπτοπ για να δεις αν θα πιανουν, πριν παρεις wifi adapters.

Εαν δεν πιανουν το σημα του ρουτερ σου, πιθανως η λυση να ειναι πιο συνθετη απτην τοποθετηση ενος AP απλως, αλλα θα πρεπει να μας διευκρινησεις τι προβληματα συναντας.

Μεταξυ τους θα επικοινωνουν ουτως η αλλως εφοσον συνδεονται στο ιδιο subnet και τα βαλεις στο ιδιο workgroup.

Η ερωτηση μου ομως ειναι η εξης: Αφου τους εχεις ηδη συνδεδεμενους με καλωδια για ποιο λογο θες να τα βγαλεις? Επειδη μιλαμε για γραφειο/επαγγελμα, να εχεις υποψιν σου οτι πιο αξιοπιστη και σταθερη λυση απτο καλωδιο δεν υπαρχει.

Αλλοι για το λογο αυτο κοιτουν απο το wifi να πανε σε ενσυρματες συνδεσεις, εσυ εχεις σημαντικο λογο που προσπαθεις να κανεις το αντιθετο?

Δημοσ.

Ευχαριστώ φίλε για την απάντηση!

Βασικά έλεγα να απαλλαγεί το γραφείο απο τα πολλά καλώδια, αλλά έτσι όπως το λές

έχεις ένα δίκιο ( δηλ για την αξιόπιστη λύση του καλωδίου ).

Θα δείξει τι τελικά θα κάνω στο γραφείο. Ευχαριστώ και πάλι για την απάντηση σου !

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...