Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μία ιστορική διόρθωση (για τους νεότερους): tablet pc είναι τα Windows (και μόνο) pcs που εμφανίστηκαν το 2004 με την αντίστοιχη έκδοση των xp και υποστηρίζουν μαγνητική γραφή με αίσθηση πίεσης wacom (ή άλλης... σπανίως εταιρίας).

είναι συσκευές που υπάρχουν σε όλα τα σωστά πανεπιστήμια (για γερμανία μιλάω), στη δημόσια υγεία αλλά και ως συσκευές στον κλάδο Υπηρεσιών.

με ηγέτη την lenovo (@ ibm) με το x41t, x60t, x61t, x200t, x201t, x220t (κάτοχος όλων λόγω δουλειάς είμαι και εγώ).

αλλά και την hp compaq.

είναι υπολογιστές που συνήθως (τώρα πια) έχουν ταχύτητες ανώτερες των περισσοτέρων υπολογιστών της αγοράς, δύο δίσκους ssd κλπ κλπ.

εδώ και 5 χρόνια η lenovo (ibm τότε) παρουσίασε για πρώτη φορά το multitouch. από τότε (τώρα πια σχεδόν όλες) πολλές συσκευές πέραν από το μαγνητικό μολύβι και σβύστρα έχουν και επιλογή δακτύλων για κατάδειξη (αρχικά με το x60t ένα και τώρα με το x220t 5!).

η ίδια η msft παρουσιάζει τις touch δυνατότητες των w8 μόνο σε x220t ή στο samsung tablet.

αυτή λοιπόν η κατηγορία υπολογιστών που κοστίζουν πολύ πάνω από 1000ε (το x41t κόστιζε με μια αξιόλογη παραμετροποίηση 2900ε), εκτός και αν τα δέχεσαι από τη δουλειά σου σχεδόν δωρεάν ;) ΔΕΝ είναι για όλους. όμως εταιρίες και οργανισμοί στον κόσμο όλο δεν τα άφησαν για ΚΑΝΕΝΑ ipad και κανένα Android tablet.

αυτά για την ιστορία.

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η επεξεργαστική ισχύς των tablet και smartphones κάθε άλλο παρά στάσιμη μένει. Μπορεί σήμερα να μην κάνουν για τις πολύ βαριές εργασίες αλλά αργά η γρήγορα θα τις κάνουν και αυτές. Τότε, ο κλασικός ογκώδης υπολογιστής θα γίνει μη αναγκαίος για τη συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών

Δημοσ.

Να αναλύσω τι βλέπω για το μέλλον:

Για αρχή συμφωνώ κι εγώ ότι οι ταμπλέτες είναι μια νέα κατηγορία και ΔΕΝ αντικαθιστά τους υπολογιστές, το ξέρω επειδή έχω από το καλοκαίρι μια και βλέπω τη χρησιμότητά της. Η αλήθεια είναι ότι η οθόνη αφής σίγουρα δεν αντικαθιστά την ευελιξία του ποντικιού/πληκτρολογίου και είναι για πιο απλά πράγματα. Άρα οι ταμπλέτες απευθύνονται άνετα σε non power users (άσχετους :P ) αλλά και σε καμένους που θέλουν να έχουν παντού και πάντα πρόσβαση το internet.

Η τιμή βοηθά στην εξάπλωση, το 500αρι τσούζει και δεν δεν αξίζουν για μια ταμπλέτα, για αυτό και ανέφερα την πρώτη ποιοτική, δυνατή και οικονομική ταμπλέτα που υπάρχει στον ορίζοντα που δεν είναι άλλη από την ταμπλέτα 7αρα της Asus.

http://ces.cnet.com/...e-price-of-two/

@Far Cry

Μη σε νοιάζει για την Αγγλία, πόσο θα κάνει σε δραχμές να ρωτάς :P

Δημοσ.

Εχετε σερφαρει στο ινσομνια με ταμπλετα? (μιλαω για την desktop version) εχει ο αδελφος μου ενα asus transformer, απογοητευση....καθολου καλο σερφαρισμα....αντιθετως σε νετμπουκ ολα μια χαρα. Απο την μια μιλαμε για εναν dual core tegra2 και απο την αλλη εχουμε εναν μονοπυρηνο n270 atom....

Δημοσ.

To ice cream sandwich μια χαρά το δείχνει το desktop version του insomnia.

Το android έχει mobile browser λογο αδυναμων επεξεργαστών που έχουν τα τηλέφωνα σε σχέση με τους υπολογιστές αλλά με κάθε νέα έκδοση η απόδοση του κάνει άλματα και το android 4 έχει κάνει ένα πολύ μεγάλο σχέση με το 3

• Super Moderators
Δημοσ.

Εχετε σερφαρει στο ινσομνια με ταμπλετα? (μιλαω για την desktop version) εχει ο αδελφος μου ενα asus transformer, απογοητευση....καθολου καλο σερφαρισμα....αντιθετως σε νετμπουκ ολα μια χαρα. Απο την μια μιλαμε για εναν dual core tegra2 και απο την αλλη εχουμε εναν μονοπυρηνο n270 atom....

Προσωπικά σερφάρω στο Insomnia με το iPad και το σερφάρισμα είναι αν όχι καλύτερο, εφάμιλλο ενός desktop υπολογιστή. Ο Safari στο iPad δεν δείχνει την mobile έκδοση του forum αλλά την πλήρη και δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.

Η δε απόκριση του iOS είναι κορυφαία.

Δημοσ.

Τα χέρια είναι σε θέσεις Steve Jobs... μέχρι και το body language προσπαθούν να συνεχίσουν;

Όσο για τα tablets, ζώντας στην Αγγλία μπορώ να πω ότι δεν έχω καμία αμφιβολία για το αν θα κυριαρχήσουν (τουλάχιστον των laptops για αρχή).

Δημοσ.

@Alexkass

Ποιές εφαρμογές δουλεύεις με multitouch;

Επειδή έχω και εγώ tablet pc (με πένα), η υλοποίηση είναι απαράδεκτη και δεν είναι βολική για πολλούς λόγους. Απ' όσο έχω δοκιμάσει, δεν υπάρχει φιλικό λειτουργικό (εκτός του iOS)  για αφή.

Τα tablet pc

1. Είναι βαριά, δεν αντέχει το χέρι σου. Σε περιορίζουν στην στάση, κουράζουν. Σίγουρα καλύτερα από το ποντίκι, αλλά χειρότερα από tablet.

2. Πανάκριβα.

3. Άβολα να τα καθαρίσεις. Η οθόνη δεν είναι επιπέδη για να την καθαρίσεις εύκολα σε αντίθεση με ένα tablet.

4. Αυτονομία 3-6 ώρες αντί για 10 ώρες. Προσωπικά θεωρώ αυτόνομο, ότι υπερβαίνει το 8ωρο.

5. Μεγάλη θερμοκρασία, (ευτυχώς, έχουν αθόρυβο ανεμιστήρα)

6. Windows (συγγνώμη, αλλά το βάζω στα αρνητικά). Ξοδεύουν πολλή μπαταρία στο standby (προφανώς η intel φταίει), όταν το iOS  κατεβάζει / εγκαθιστά σε standby (!) χωρίς να ζητά να κλείσεις προγράμματα ή επανεκίνηση.

Η apple τους έπιασε στον ύπνο και χρησιμοποίησε την διαθέσιμη τεχνολογία (software / hardware) στον σωστό χρόνο. Η IBM δεν έγραψε ένα π.χ. android για να συνοδεύσει το hardware. Φαντάζομαι επειδή δεν ενδιαφέρεται για το desktop (γι' αυτό και πουλήθηκε στην Lenovo)

Δημοσ.

@Alexkass

Ποιές εφαρμογές δουλεύεις με multitouch;

Επειδή έχω και εγώ tablet pc (με πένα), η υλοποίηση είναι απαράδεκτη και δεν είναι βολική για πολλούς λόγους. Απ' όσο έχω δοκιμάσει, δεν υπάρχει φιλικό λειτουργικό (εκτός του iOS)  για αφή.

Τα tablet pc

1. Είναι βαριά, δεν αντέχει το χέρι σου. Σε περιορίζουν στην στάση, κουράζουν. Σίγουρα καλύτερα από το ποντίκι, αλλά χειρότερα από tablet.

2. Πανάκριβα.

3. Άβολα να τα καθαρίσεις. Η οθόνη δεν είναι επιπέδη για να την καθαρίσεις εύκολα σε αντίθεση με ένα tablet.

4. Αυτονομία 3-6 ώρες αντί για 10 ώρες. Προσωπικά θεωρώ αυτόνομο, ότι υπερβαίνει το 8ωρο.

5. Μεγάλη θερμοκρασία, (ευτυχώς, έχουν αθόρυβο ανεμιστήρα)

6. Windows (συγγνώμη, αλλά το βάζω στα αρνητικά). Ξοδεύουν πολλή μπαταρία στο standby (προφανώς η intel φταίει), όταν το iOS  κατεβάζει / εγκαθιστά σε standby (!) χωρίς να ζητά να κλείσεις προγράμματα ή επανεκίνηση.

Η apple τους έπιασε στον ύπνο και χρησιμοποίησε την διαθέσιμη τεχνολογία (software / hardware) στον σωστό χρόνο. Η IBM δεν έγραψε ένα π.χ. android για να συνοδεύσει το hardware. Φαντάζομαι επειδή δεν ενδιαφέρεται για το desktop (γι' αυτό και πουλήθηκε στην Lenovo)

Έμεινες πολύ πίσω στο tablet pc! B)

Και τα windows7 δεν είναι τόσο touch unfriendly,όσο πιστεύετε πολλοί(κλείνω 3χρονια χρήσης του hp tx2)!Αν και αυτό είναι λίγο άσχετο,ιδίως όταν στα νέα tablet x86 θα τρέχουν windows 8!

clav αν εχεις λιγο χρονο δες λιγο το βιντεο!

http://www.youtube.com/watch?v=hmEWaEU1jcE

Δημοσ.

Ενδιαφέρον, αντιπαραθέτεις φορητό που έχει ακριβώς τα ελλατώματα που απαρίθμησα. Δεν ξέρω αν έχει τόσο αθόρυβο ανεμιστήρα όπως οι IBM. Πάντως, η IBM όπως έγραψε ο alexkass, προηγήθηκε, δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρεις την hp.

Εσύ ποιές εφαρμογές multitouch λειτουργείς;

Θα ήθελα να σταθώ στο θέμα των windows. Δηλαδή τώρα θα δώσεις +120€ για να αναβαθμίσεις. Στα windows 7 ήταν δωρεάν η αναβάθμιση;

Δημοσ.

Ενδιαφέρον, αντιπαραθέτεις φορητό που έχει ακριβώς τα ελλατώματα που απαρίθμησα. Δεν ξέρω αν έχει τόσο αθόρυβο ανεμιστήρα όπως οι IBM. Πάντως, η IBM όπως έγραψε ο alexkass, προηγήθηκε, δεν καταλαβαίνω γιατί αναφέρεις την hp.

Εσύ ποιές εφαρμογές multitouch λειτουργείς;

Θα ήθελα να σταθώ στο θέμα των windows. Δηλαδή τώρα θα δώσεις +120€ για να αναβαθμίσεις. Στα windows 7 ήταν δωρεάν η αναβάθμιση;

Ναι το ξέρω,ότι έχει αυτά που αναρίθμησες.Όμως δε σταμάτησα μέχρι το δικό μου,αλλά συνέχισα να ενημερώνομε για το θέμα!

Τα tablet αυτά έχουν εξελιχθεί δεν έμειναν στάσιμα!

Για κοίτα λίγο το βιντεο που σου έδωσα στο spoiler!

Όχι δε θα δώσω 120ευρο για να τα αναβαθμίσω,αλλά θα δώσω 1000$ για να αποκτήσω ένα από τα καινούρια ivy bridge tablet της Asus ή της Samsung!;)

Την hp αν πρόσεξες δεν την έβαλα τυχαία σε παρένθεση,δίπλα στην αναφορά για τη touch χρήσης σε win7!

• 6 μήνες μετά...
Δημοσ.

Εγώ όταν θέλω καινούριο pc, δεν πάω να αγοράσω. Πάω παίρνω ένα motherboard, ένα επεξεργαστή, μνήμες, κάρτα γραφικών και κάνω αναβάθμιση. Αυτό δεν μετράει σαν αγορά νέου υπολογιστή γιατί δεν φαίνεται πουθενά. Αν αγοράσω όμως ένα tablet, το βλέπουν σα στατιστικό. Οπότε ακόμα κι αν γίνει στα χαρτιά, στην πράξη δεν θα ισχύει.

σωστότατος...κ εσυ και άλλοι κάνουν αυτό το πράγμα..το θέμα είναι οτι δε φαίνεται πουθενά..εγώ προσωπικά δε θα άφηνα ποτέ το λάπτοπ μου ή το νέτμπουκ μου για να πάρω τάμπλετ...αλλά φυσικά γούστα είναι αυτά και καθαρά προσωπική άποψη

Δημοσ.

σωστότατος...κ εσυ και άλλοι κάνουν αυτό το πράγμα..το θέμα είναι οτι δε φαίνεται πουθενά..εγώ προσωπικά δε θα άφηνα ποτέ το λάπτοπ μου ή το νέτμπουκ μου για να πάρω τάμπλετ...αλλά φυσικά γούστα είναι αυτά και καθαρά προσωπική άποψη

Ναι αλλα πλεων τα tablet ειναι και netbooks&ultrabooks ,οποταν παιρνεις το tablet σου χωρις να χανεις τα καλουδια του netbook!

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αλλα πλεων τα tablet ειναι και netbooks&ultrabooks ,οποταν παιρνεις το tablet σου χωρις να χανεις τα καλουδια του netbook!

έχεις δίκιο...απλά εγώ δε θα μπορούσα ποτέ...έχω δοκιμάσει αλλά δεν το έχω!!!...στο λάπτοπ ή στο νετμπουκ σου μπορείς να του βάλεις win ή λινουξ...ακόμα κ android και γενικά να το πειράξεις σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό! B) έχεις και εφαρμογές άπειρες! B)

αλλά αυτή είναι δική μου γνώμη!!

φιλικά πάντα! B)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...