Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα!!!

Εχω το παρακατω συστημα

CPU: Phenom II x2 550 (ψυκτρα stock)

mobo: Asus M4A78 (AM3)

psu:Arctic Power A600DX-600W

GPU: Sapphire HD4670 512MB DDR3

RAM: 4GB (kingston 1066)

Η χρηση του συστηματος ειναι για σερφαρισμα και κυριως για video editing που ειναι το χομπυ μου.

Τελευταια εχω αρχισει να ασχολουμαι με το Adobe after effects και το συστημα τραβαει ζορια.

Δεν ασχολουμαι με gamming και δε σκοπευω να ασχοληθω μελλοντικα.

θα ηθελα καποιες προτασεις για αναβαθμιση (με οσο το δυναυον χαμηλοτερο κοστος) ωστε να μπορω να ασχοληθω με το χομπυ μου πιο ανετα.

Υ.Γ

Ειμαι σχετικα ασχετος με τεχνικα θεατα Η/Υ και καθε προταση σας θα μου ειναι πολυτιμη.

Ευχαριστω!! :)

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

θα προτεινα σε πρωτη φαση να κανεις μια αναβαθμιση στο BIOS οπως εισαι τωρα, με τον 550, και επειτα, αναλογα με το μπατζετ που μπορεις να διαθεσεις, να κοιταξεις για κανεναν Χ4 955-960Τ ή ακομα καλυτερα για Χ6 1055.

η μητρικη σου δεν κανει για ξεκλειδωμα του 550 (αν υπαρχει πιθανοτητα!).

το επομενο βημα θα ειναι αλλαγη τριπλετας CPU-MOBO-RAM!!

To video Editing θελει πυρηνες και μνημη!!

Δημοσ.

θα προτεινα σε πρωτη φαση να κανεις μια αναβαθμιση στο BIOS οπως εισαι τωρα, με τον 550, και επειτα, αναλογα με το μπατζετ που μπορεις να διαθεσεις, να κοιταξεις για κανεναν Χ4 955-960Τ ή ακομα καλυτερα για Χ6 1055.

η μητρικη σου δεν κανει για ξεκλειδωμα του 550 (αν υπαρχει πιθανοτητα!).

το επομενο βημα θα ειναι αλλαγη τριπλετας CPU-MOBO-RAM!!

To video Editing θελει πυρηνες και μνημη!!

Αν παραβλεψω την αναβαθμιση του BIOS (επειδη θεωρητικα οσο μαθαινω το προγραμμα θα αυξανονται και οι απαιτησεις και καποια στιγμη θα φτασω σε αδιεξοδο.)

Πιστευεις οτι θα ηταν καλη κινηση αρχικα να περασω σε μια Link

και σε μεγαλητερη ram?

Το σκεπτικο μου ειναι οτι ισως με αυτη τη mobo ξεκλειδωσει ο 550 (αν γινετε αυτο) και αν οχι να περασω αργοτερα σε εναν 960T η ισως σε εναν FΧ 4100.

Δημοσ.

Kαταρχάς δεν μας είπες ακόμα πόσα σκοπεύεις να διαθέσεις.

Εφόσον θες να αναβαθμίσεις το σύστημα σου 960Τ,μητρική και 8gb ram.Μικρό κόστος με καλές επιδόσεις.

Δημοσ.

Δυστηχως αυτη η μητρικη δεν μπορει να υποστηριξει το ξεκλειδωμα.κριμα γιατι εαν το εκανε θα μπορουσες να βρεθεις ξαφνικα με τετραπυρηνο.

Κανε του κανενα overclocking ρε συ αλλιως 960Τ (που και αυτον δεν ξερουμε εαν θα τον υποστηριξει η μητρικη.τον bulldozer δεν τον υποστηριζει σιγουρα.Βαλε και μια μνημη επανω να πας 8gb (αν και δεν ξερω εαν υπαρχει λογος να το κανεις αυτο μιας και εχεις ηδη 4.τι windows χρησιμοποιεις,32 η 64 bit?γιατι και κανενα φρεσκο φορματ θα εκανε δουλεια εαν ειναι παλια εγκατασταση.

Δημοσ.

Kαταρχάς δεν μας είπες ακόμα πόσα σκοπεύεις να διαθέσεις.

Εφόσον θες να αναβαθμίσεις το σύστημα σου 960Τ,μητρική και 8gb ram.Μικρό κόστος με καλές επιδόσεις.

Σε πρωτο σταδιο θα ηθελα να περασω σε μια mobo+ram με την προυποθεση η mobo να εχει τη δυνατοτητα να ξεκλειδωσει καποιον 4πυρηνο.Σε αυτο το σταδιο δεν θα ηθελα να δωσω πανω απο 150ε.

Το μπατζετ για τον επεξεργαστη θα ερθει σε 2ο σταδιο αργοτερα. ισως αργοτερα εχω τη δυνατοτητα να περασω σε εναν 1090τ.

Δυστηχως αυτη η μητρικη δεν μπορει να υποστηριξει το ξεκλειδωμα.κριμα γιατι εαν το εκανε θα μπορουσες να βρεθεις ξαφνικα με τετραπυρηνο.

Κανε του κανενα overclocking ρε συ αλλιως 960Τ (που και αυτον δεν ξερουμε εαν θα τον υποστηριξει η μητρικη.τον bulldozer δεν τον υποστηριζει σιγουρα.Βαλε και μια μνημη επανω να πας 8gb (αν και δεν ξερω εαν υπαρχει λογος να το κανεις αυτο μιας και εχεις ηδη 4.τι windows χρησιμοποιεις,32 η 64 bit?γιατι και κανενα φρεσκο φορματ θα εκανε δουλεια εαν ειναι παλια εγκατασταση.

Οπως προειπα δεν ειμαι και πολυ σχετικος με τεχνικα θεματα Η/Υ (για να στο κανω λιανα, χασαπης στο επαγγελμα και 38+ετων :-D ) συνεπως αθληματα τυπου o/c μου ειναι λιγο too much προς το παρον.

Λειτουργικο εχω W7 PRO 64ΒΙΤ και οχι απο το θειο, μαμισιο.

Φορματ εκανα προσφατα.

Δημοσ.

Ωραια εαν ειναι τοτε για να γλυτωσεις τον επεξεργαστη παρε μια τετοια Asrock 970 Extreme3 που μπορει να υποστηριξει και τον bulldozer αργοτερα καθως και μνημες οπως αυτες Kingston 8GB 1600MHz DDR3 Non-ECC CL9 DIMM (Kit of 2) XMP η οποιοδηποτε αλλο φθηνο σετακι 8γβ που βρεις και βαλε τον επεξργαστη επανω και προσπαθησε να τον ξεκλειδωσεις σε τετραπυρηνο.δεν ειναι τιποτα,μια ρυθμιση στο bios.εαν δεν ξεκλειδωσει τοτε θα παρεις τον 690Τ.

Θα πουλησεις και αυτα που θα σου μεινουν εδω στο forum και θα βγαλεις και καποια απο τα σπασμενα.

Δημοσ.

Λοιπόν θεωρώ οτι μπορείς να αναλάβεις να τα αλλάξεις μόνο σου,ή να σου τα αλλάξει κάποιος.

Για μητρική μπορείς να κοιτάξεις μία σαν αυτή.

Στο site του μαγαζιού γράφει ότι δεν υποστηρίζει τους fx αλλά είναι λάθος τους.Στο site της Asrock οι fx είναι μεσα στις cpu που υποστηρίζει.

Και με το όριο που έχει θέσει(150ε) μπορείς να πάρεις και ram.

To σύνολον ~161ε

Δημοσ.

Λοιπόν θεωρώ οτι μπορείς να αναλάβεις να τα αλλάξεις μόνο σου,ή να σου τα αλλάξει κάποιος.

Ναι οκ αυτο το κανω μονος μου.

Ευχαριστω προς το παρον (παω για δουλεια) θα επανελθω το βραδυ και μεχρι τοτε ισως σκαρφιστω τροπους να σας ζαλισω περισσοτερο :mrgreen:

Δημοσ.

Για μητρική μπορείς να κοιτάξεις μία σαν αυτή.

Κοιτωντας τα specs της mobo που μου προτεινεις και σε σχεση με αυτη που προτεινει ο Thanos σαφως και μου ειναι ορατες καποιες διαφορες.

Το διαταυτα ομως ποιο ειναι?

Δλδη αυτες οι διαφορες θα ειναι ορατες στη χρηση για την οποια θελω το συστημα η μπορω να εχω το ιδιο αποτελεσμα με την οικονομικοτερη προταση του Thanos?

Δημοσ.

Γνώμη μου είναι οτι στην παρούσα φάση θα έχεις τις ίδιες επιδόσεις με την 970.Απλά η 990 σου δίνει παραπάνω ευελιξία σε μελλοντικές αναβαθμίσεις καθώς προσφέρει περισσότερα PCI.Από την άλλη βέβαια οταν έρθει η ώρα αυτό γίνεται και με ένα pci controller.

Δημοσ.

Οπως προειπα δεν ειμαι και πολυ σχετικος με τεχνικα θεματα Η/Υ (για να στο κανω λιανα, χασαπης στο επαγγελμα και 38+ετων :-D ) συνεπως αθληματα τυπου o/c μου ειναι λιγο too much προς το παρον.

μην ξαναναφερθεις σε τετοιες λεπτομερειες, γιατι θα θυμωσω..... :devil: :devil:

κατα τα υπολοιπα, συμφωνω με paranoid. οι διαφορες των chip ειναι στις παροχες σε lanes κυριως!

το 990FX ειναι η κορυφη, και το 970 το οικονομικο!! υπαρχει και το 990XA το οποιο ειναι στη μεση ακριβως!! παντως αν εχεις υποψη σου να παιξεις καποια στιγμη με 2 καρτες γραφικων, λαβε σοβαρα υποψη σου, η μητρικη που θα παρεις, να εχει τουλαχιστον 2 pci που να τρεχουν χ8!!

σε μερικες - φθηνες κυριως- τρεχουν 1χ16 - 1χ4!! εκει θα εχεις θεμα!!

Δημοσ.

κατα τα υπολοιπα, συμφωνω με paranoid. οι διαφορες των chip ειναι στις παροχες σε lanes κυριως!

το 990FX ειναι η κορυφη, και το 970 το οικονομικο!! υπαρχει και το 990XA το οποιο ειναι στη μεση ακριβως!! παντως αν εχεις υποψη σου να παιξεις καποια στιγμη με 2 καρτες γραφικων, λαβε σοβαρα υποψη σου, η μητρικη που θα παρεις, να εχει τουλαχιστον 2 pci που να τρεχουν χ8!!

σε μερικες - φθηνες κυριως- τρεχουν 1χ16 - 1χ4!! εκει θα εχεις θεμα!!

χαχα συμφωνώ για τις λεπτομέρειες.Η ηλικιία δεν έχει καμία σχέση με όλα αυτά.Εδώ έμαθε η μάνα μου να χειρίζεται τον υπολογιστή και ορισμένα πραγματα που με εξέπληξαν που εμείς το pc το είχαμε για να παίζει pacman και μας φώναζε επειδή τον βάζαμε σε αναστολή και όχι shutdown με την λογική ότι χαλάει....:lol:

Τώρα όσον αφορά το pc σου.Άμα σε παίρνει(οικονομικά) πάρε την 990 είτε θέλεις να κρατήσεις τον επεξεργαστή που έχεις είτε αλλάξεις μελλοντικά χωρίς να είναι ανάγκη να πάρεις τον 960τ.

Αλλά πιστεύω ότι το απαράιτητο ανεξάρτητα απο ποιά μητρική θα επιλέξεις είναι να βάλεις μνήμες!!!

Δημοσ.

Μη με σκιαζεις, ειμαι ευαισθητος :mrgreen:

Αντιλαμβανομαι την ανωτεροτητα της 990FX, για πιθανη μελλοντικη αξιοποιηση,θα ηθελα να κρατησω το μπατζετ στα 150 και κατω για mobo+ram, αλλα μετα την παραμετρο του χ8 που μου επεσημανες μαλλον πρεπει να ξεχασω την 970.

Ευχαριστω!

Αλλά πιστεύω ότι το απαράιτητο ανεξάρτητα απο ποιά μητρική θα επιλέξεις είναι να βάλεις μνήμες!!!

Οκ αυτο το εμπεδωσα!!!

Κανενας δεν αναφερθηκε σε καρτα γραφικων.Να υποθεσω οτι μετα την αλλαγη mobo-ram η καρτα που εχω θα συνεχισει να με εξυπηρετει (εως ενα σημειο) χωρις προβληματα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...