Maciej Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Καλημέρα στο φόρουμ, Το λάπτοπ μου κολλάει περιοδικά εμφανίζοντας το αποτέλεσμα της συνημμένης φωτογραφίας. Το πρόβλημα συνήθως εμφανίζεται όταν βλέπω βίντεο στο youtube μέσω του opera, μετά από αδρανοποίηση ή σε άσχετες φάσεις. Παιχνίδια δεν έχω παίξει ποτέ στο συγκεκριμένο μηχάνημα (λόγω χρόνου). Το μηχάνημα έχει 7 Home Premium 64 bit, έχω κατεβάσει τους τελευταίους οδηγούς από το σάιτ της Fujitsu οι οποίοι είναι Σεπτεμβρίου 2010. Νεότεροι δεν υπάρχουν και γενικά το support της Fujitsu είναι μέτριο. Η σύνθεση του μηχανήματος είναι Core i5 2,53GHz, 6GB μνήμη, 640GB δίσκος, ATI 6530 και τα υπόλοιπα κλασσικά. Υποθέτω ότι είναι πρόβλημα της κάρτας γραφικών. Απόψεις;
TheELF Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 1. Μην βλέπεις βίντεα 2. Ναι από την κάρτα γραφικών είναι αλλά δεν έχει σχέση με τους οδηγούς έχει να κάνει με υπερθέρμανση,πρέπει να τον ανοίξεις και τον καθαρίσεις ολόκληρο το εσωτερικό. 3.αν δεν φτιάξει ούτε με το καθάρισμα μπορείς να δοκιμάσεις να κατεβάσεις την συχνώτητα της κάρτας με το π.χ. atitool
Maciej Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Αμα είναι να κατεβάσω τη συχνότητα της κάρτας, τότε τι να το κάνω το μηχάνημα αμα θέλω να παίξω κάποιο υποτυπώδες παιχνιδάκι? Και δεν μπορεί να έχει προλάβει η κάρτα να ζεσταθεί αμέσως μετά από ένα hibernate... Τον καθαρισμό θα τον κάνω αλλά δεν βλέπω προκοπή... Thanks!
filip123go Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Τα φτύνει η οθόνη,όπου νάναι.... Δεν νομίζω να φταίει η οθόνη..!! Καθάρισμα σε gpu και αλλαγή πάστας άμεσα γιατί αλλιώς δεν τ βλέπω να δουλεύει για πολύ ακόμα...
pamelouketo Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Σου είπε,δεν προλαβαίνει να ζεσταθεί η κάρτα.
TheELF Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Αν δεν την μετρήσει την θερμοκρασία δεν μπορεί να ξέρει,αν δεν τον καθάρισε ποτέ μπορεί η κάρτα να είναι στα όρια από θερμοκρασία ακόμα και αν δεν κάνει τίποτα (hibernate).
isaias1983 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Θες αλλαγη καρτας γραφικων... Sent from my iPhone using Insomnia
makhs5 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Λοιπον φιλε μου ακουσε με. Πριν κανεις το "οτιδηποτε" Κανε ενα πεντακαθαρο ολικο Format και μετα πες πως ειναι. Μπορει κατι να εχει "χτυπησει" τη registry. Ακουσε με. Κανε πληρες Format.
pamelouketo Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Πάμε απ' την αρχή: Βάλε μία εξωτερική οθόνη να δεις αν παρουσιάζεται και εκεί το πρόβλημα.Αν ναι,πας για reflow-reball,άλλη μητρική,άλλο laptop κλπ... Αν σε εξωτερική οθόνη δείχνει κανονικά,δοκιμάζεις με κάποια άλλη οθόνη από άλλο laptop φίλου (γι αυτό δεν είναι οι φίλοι είπαμε; ) και άμα δείχνει χάλια,κοιτάς την καλωδιοταινία αν έχει τσακίσει κάπου ή δεν πατάει σωστά και ανάλογα πράτεις. Δεν χρειάζεται να είσαι γκουρού για να ανοίξεις την οθόνη.
Maciej Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Όταν εμφανίζει το πρόβλημα η οθόνη κολλάει το σύστημα εντελώς και δεν αποκρίνεται. Θα δοκιμάσω όλες τις προτάσεις σας από την λιγότερο δύσκολη (βλέπε εξωτερική οθόνη) μέχρι τη δυσκολότερη (πλήρες format) και θα σας ενημερώσω ελπίζω από Δευτέρα. Καλό σκ σε όλους!
pamelouketo Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Όταν εμφανίζει το πρόβλημα η οθόνη κολλάει το σύστημα εντελώς και δεν αποκρίνεται. Θα δοκιμάσω όλες τις προτάσεις σας από την λιγότερο δύσκολη (βλέπε εξωτερική οθόνη) μέχρι τη δυσκολότερη (πλήρες format) και θα σας ενημερώσω ελπίζω από Δευτέρα. Καλό σκ σε όλους! Αποσύρω την τηλε-διάγνωσή μου,γιατί δεν είχα όλες τις παραμέτρους στο τραπέζι. Τώρα μας λες ότι κολάει το σύμπαν άμα κάνει κόλπα η οθόνη...Άρχισε με format και μετά προχώρα σε άλλες λύσεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα