kataramenos32 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Για σας εδώ και κάποια χρόνια έχω στο PC μου έναν Intel Core 2 Duo E6300.Η ισχύ του πλέον δεν μου είναι αρκετή και θα ήθελα να ξέρω αν μπορώ να του κάνω κάποιο overclock για να αποφύγω την αγορά καινούργιου προς το παρόν
nikos903 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Υπάρχει έτοιμο θέμα πως να κλοκάρεις τέτοιον επεξεργαστή, εδώ: Link. Άμα δυσκολεύεσαι βέβαια βλέπουμε... Πάντως πες θερμοκρασίες idle / load που ανεβάζει το μηχάνημα (τρέχα OCCT και βλέπε τις θερμοκρασίες με HWmonitor) για να δεις αμα μπορείς να το ανεβάσεις ή θα θες άλλη ψήκτρα ή καθάρισμα. Άμα ανέβει η θερμοκρασία πάνω απο 70 άσε το προσωρινά Μνήμες; Τροφοδοτικό; Μητρική; Και έχω την υποψία οτι έπρεπε να ποστάρεις στο Overclock section... Not sure
kataramenos32 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Μνήμη: 2GB DDR2 533mhz Τροφοδοτικό: Thermaltake Toughpower 650 Μητρική: MSI MS-7267 http://www.comx-computers.co.za/computer-store-specifications.php?products=14157 Κάρτα γραφικών: GTS 250 1GB Έτρεξα τα τεστ που μου είπες για κανένα μισάωρο και η θερμοκρασία δεν ανέβηκε πάνω από 67
nikos903 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 H θερμοκρασίες σου δεν είναι καλές, σε πρώτη φάση άλλαξε πάστα και καθάρισε το PC μέσα. Μετά, οι μνήμες σου σίγουρα είναι 533;;; Άν ναι δύσκολα τα πράγματα... Θα σε κρατήσουν απο το να ανέβεις... Ποιες ακριβώς είναι;
kataramenos32 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Οι μνήμες εδώ: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.552627
nikos903 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Όπως σου είπα το πιο πιθανό θα είναι να σε κόψουν οι μνήμες... Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τις βάλεις σε χειροκίνητους χρονισμούς με 5-5-5-15 ή τίποτα 6-6-6-16 και μετά όταν σταθεροποιηθεί το σύστημα στην συχνότητα επεξεργαστή που θες προσπαθείς να τις μαζέψεις όσο πιο κάτω μπορείς. Καλύτερες μνήμες δεν παίζει να πάρεις έτσι; Πρώτα όμως καθάρισμα, που θα τον πας τον επεξεργαστή όταν φτάνει 70 βαθμούς ήδη χωρίς OC; Πάρε πάστα, άνοιξε το κουτί, καθάρισε τον ανεμιστήρα του επεξεργαστή και την ψήκτρα, άλλαξε την πάστα και άμα δεν έχεις ανεμιστήρα μπροστά και πίσω στο κουτί πάρε να βάλεις (άμα έχεις ήδη σιγουρέψου οτι ο μπροστά βάζει αέρα και ο πίσω βγάζει). Άμα βγάλεις και μια φωτογραφία το κουτί ανοιγμένο θα δούμε αν σηκώνει κανένα μάζεμα...
kataramenos32 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Ανεμιστήρες έχω πίσω και στο πλάι αλλά μπροστά δεν μπορώ να βάλω λόγω κουτιού.Όσο για μνήμες σκέφτομαι να πάρω καινούριες αλλά νομίζω πως δεν σηκώνει η μητρική πάνω από 533.Πάντως ευχαριστώ για τις συμβουλές...Θα κοιτάξω τι μπορώ να κάνω με το καθάρισμα κ τα άλλα αν και το κόβω να πάω για καινούργια CPU
nikos903 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2012 Η μητρική σου σηκώνει κανονικά μέχρι 667 αλλά όπως και να έχει με το OC ανεβαίνουν μαζί και οι μνήμες άρα και 800ρες να βάλεις καλύτερα θα είναι (όπως και να έχει οι 800ρες παίζουν και στα 667 πάντως). Σε πρώτη φάση και αυτές που έχεις πρέπει να μπορούν να πάνε στα 667 με OC αλλά θέλουν χαλάρωμα. Να πάρεις άλλον επεξεργαστή δεν θα στο πρότεινα σε αυτό το σόκετ, ήδη αυτός είναι αρκετά καλός, για καλύτερο θα πρέπει να δώσεις κάμποσα που θα το έλεγα ελαφρώς ασύμφορο... Σε αυτήν την περίπτωση περίμενε και κάνε μια κανονική αναβάθμιση θα έλεγα εγώ. Πάστα - Καθάρισμα και βλέπουμε.... Ο πλαϊνός ανεμιστήρας να βάζει και ο πίσω να βγάζει. Καλώδια μάζεμα σε καμιά γωνιά. Για καθάρισμα άμα δεν το έχεις δοκιμάσει στο παρελθόν δες και κανένα βιντεάκι. Βοηθάνε.
kataramenos32 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2012 Έγινε φίλε.Μόλις βρω ευκαιρία θα το δοκιμάσω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα