jijiboukos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Καλημέρα -σπέρα σε όλους Κύριοι και κυρίες (υπάρχει καμμία??) χαίρε. Το θέμα έχει ως εξής: 1. Σπίτι. Πρόσβαση προς το δύκτιο μέσω forthnet (router) και εσωτερικό δύκτιο (192.168.1.1 ... ) Ο κύριος υπολογιστής με opensuse 12.1 (KDE) 2. Δουλειά Firewall - Mirewall - και πιθανόν το κακό συναπάντημα... (Windows domain server, διευθυνσεις 192.168.30 ...) Ο υπολογιστής εχει Windows XP με δικαιώματα απλού user. Σε δευτερο σκληρο εχει γινει εγκατάσταση linux Mepis 11 (KDE) οπου μπαίνω με F8 και ετσι έχω πλήρη έλεγχο. Η ιδέα: Εγκατάσταση VPN server στο σπίτι και με client συνδεση απο την δουλεια. Με αυτό τον τρόπο θα έχω access σε όλα μου τα αρχεία και σε δεύτερο χρόνο θα βγαίνω στο δύκτιο απο εκεί χωρίς περιορισμούς. Το Πρόβλημα: Δεν μπορώ να βρώ ενα HOWTO για να στήσω τον server που θα μπορώ να το καταλάβω. ΚΑΘΕ ΒΟΗΘΕΙΑ ΔΕΚΤΗ Η Ευκολία: Στο σπίτι μπορώ να μπώ με το laptop απο τον router του μπατζανακη μου (με Mepis 11) και διαφορετική IP άρα μπορώ να κάνω δοκιμές εύκολα Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα