Προς το περιεχόμενο

Java: under Linux - FreeBSD

JPG

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόλις δοκίμασα να τρέξω ένα πρόγραμμα, γραμμένο σε java, κάτω απο FreeBSD. Ομολογώ οτι αρχικά ενθουσιάστηκα βλέποντας ολα αυτα που λέμε για ανεξαρτησία πλατφόρμας στην πράξη. Το πρόγραμμα έτρεξε και το GUI εμφανίστηκε όπως θα έπρεπε. Υπήρξαν βέβαια κάποιες πολύ μικρές αισθητικές ατέλιες στο GUI, για τις οποίες φταίω εγώ, μιας και δεν ήμουν και πολύ σχολαστικός όταν το σχεδίαζα.

Παρατήρησα όμως και ένα πρόβλημα. Κάπου μέσα στο πρόγραμμα έχω την εντολή: Enumeration e = NetworkInterface.getNetworkInterfaces();

Το e πείρε τιμή null. Με αποτέλεσμα ενα NullPointerException.

H NetworkInterface.getNetworkInterfaces(); κανονικά επιστρέφει ενα enumeration με όλα τα interfaces που υπάρχουν στο σύστημα. Το σύστημά μου όμως είχε τουλάχιστον δυο interfaces. Ακόμα και να μην ήταν όμως έτσι, δεω θα έπρεπε να πάρω απλά ενα κενό enumeration;

Στο FreeBSD μου έχω εγκατεστημένη την JVM της Sun, έκδοση 1.4.1_02 για linux, με τα απαραίτητα patch. Μπορεί να δοκιμάσει κάποιος αυτή την εντολή κάτω απο linux; Τι πιστεύετε οτι φταίει;

Δημοσ.

Από javadoc (η έμφαση δική μου): "Returns all the interfaces on this machine. Returns null if no network interfaces could be found on this machine. NOTE: can use getNetworkInterfaces()+getInetAddresses() to obtain all IP addresses for this node "

Λογικά δεν έχεις στήσει netowork interfaces. Λόγω του ότι το network interface είναι συγκεκριμένο για κάθε λειτουργικό καλύτερα να κοιτάξεις τη βοήθεια του λειτουργικού συστήματος για το πως να το κάνεις.

Δημοσ.

Στο σύστημα υπάρχουν τουλάχιστον 2 interfaces. Είναι ρυθμιζμένα και δουλεύουν. Θα πρέπει να κάνω καμιά ρύθμιση στην VM λες; Δεν νομίζω, μιας και απο την στιγμή που έβαλα στο πρόγραμμα να χρησιμοποιεί την 0.0.0.0 IP, κατάφερε να το κάνω να ακούει σε όλα τα interfaces.

Εξακολουθώ να ψάχνω πάντως γιατί δεν βρίσκει τίποτα η μέθοδος.

Δημοσ.

το implementation της Java στο freeBSD ειναι υπο -κατασκευη και δεν ελεγχεται απο την Sun απλα επιβλεπεται. Υπαρχει μεγαλη περιπτωση η μεθοδος να μην εχει υλοποιηθει σωστα! Αναζητησε πληροφοριες στα λεγομενα Java Patches (εχουν φτασει μεχρι την εκδοση 3 η 4)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...