lary7 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 TS το προβλημα σου ειναι μαλλον θεμα κακης κατασκευης οπως ειπε ο green gordon. Δεν υπαρχει περιπτωση ολη αυτο το νερο να προερχεται απο υγρασια, ουτε στο Βορνεο δεν φτανουν να εχουν τοσο νερο στο πατωμα.... Αποψη μου σαν μηχανικος ειναι οτι το νερο ερχεται μεσα απο το εδαφος, επειδη εισαι ισογειο περναει το πατωμα και ποτιζει τους τοιχους. Κατασκευαστικα υπαρχουν λυσεις αλλα εφαρμοζονται στην φαση κατασκευης του κτιριου. Ο αφυγραντηρας μαλλον τζαμπα λεφτα θα ειναι γιατι δεν μιλαμε για υγρασια αλλα για νερο (που μετα γινεται υγρασια). Οποτε αποψη μου εχεις 2 επιλογες 1)Αμα ειναι δικο σου το σπιτι παιρνεις συμβουλη απο καλο μηχανικο και προχωρας σε δημιουργια φρεατιου ή αεριζομενων τοιχων η οποια αλλη λυση μπορει να εφαρμοστει. Αλλα μην πας σε οτι ναναι μηχανικο γιατι και αυτο το σπιτι μηχανικος το εκανε... 2) Αμα νοικιαζεις σηκωνεσαι και φευγεις το συντομοτερο ή πλατσουριζεις μεχρι να φτασει καλοκαιρι και στεγνωσει το χωμα....
BritGreek Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 TS το προβλημα σου ειναι μαλλον θεμα κακης κατασκευης οπως ειπε ο green gordon. Δεν υπαρχει περιπτωση ολη αυτο το νερο να προερχεται απο υγρασια, ουτε στο Βορνεο δεν φτανουν να εχουν τοσο νερο στο πατωμα.... Αποψη μου σαν μηχανικος ειναι οτι το νερο ερχεται μεσα απο το εδαφος, επειδη εισαι ισογειο περναει το πατωμα και ποτιζει τους τοιχους. Κατασκευαστικα υπαρχουν λυσεις αλλα εφαρμοζονται στην φαση κατασκευης του κτιριου. Ο αφυγραντηρας μαλλον τζαμπα λεφτα θα ειναι γιατι δεν μιλαμε για υγρασια αλλα για νερο (που μετα γινεται υγρασια). Οποτε αποψη μου εχεις 2 επιλογες 1)Αμα ειναι δικο σου το σπιτι παιρνεις συμβουλη απο καλο μηχανικο και προχωρας σε δημιουργια φρεατιου ή αεριζομενων τοιχων η οποια αλλη λυση μπορει να εφαρμοστει. Αλλα μην πας σε οτι ναναι μηχανικο γιατι και αυτο το σπιτι μηχανικος το εκανε... 2) Αμα νοικιαζεις σηκωνεσαι και φευγεις το συντομοτερο ή πλατσουριζεις μεχρι να φτασει καλοκαιρι και στεγνωσει το χωμα.... Φίλε μου, σίγουρα η γνώμη σου μου είναι πολύτιμη καθώς είσαι της δουλειάς. Το θέμα με το νερό το έχουν όλοι οι γείτονες που έχω γύρω μου, γιατί σήμερα μιλήσαμε γι' αυτό. Εκείνοι το έχουν περιορίσει κάπως χρησιμοποιώντας καλοριφέρ λαδιού τα οποία έχουν μόνιμα αναμένα σε μια σταθερή θερμοκρασία όλο το χειμώνα ενώ κάποιοι άλλοι χρησιμοποιούν aircondition ή δεν ανάβουν τίποτα, γιατί έχουν συνηθίσει. Στο συγκεκριμένο χώρο που μένω, έχει περαστεί κάθε είδος μόνωσης, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη. Να σου πω την αλήθεια, όταν χτιζόταν ήμουν απέναντι και θυμάμαι ότι είχα μπει και μέσα γιατί είμαι γνωστός με τον ιδιοκτήτη. Εξωτερικά είχε διπλές μπλε επενδύσεις και στο πάτωμα υπήρχε άλλη μια επένδυση σε γκρι σκούρα απόχρωση. Σε όσους έχω πει οτι χρησιμοποιώ Kerosun μου λένε ότι και αυτοί είχαν, αλλά δεν τις χρησιμοποιούν επειδή τους μαυρίζει τους τοίχους. Δηλαδή, ό,τι παθαίνω κι εγώ τώρα, συν τα νερά. Το σπίτι είναι χτισμένο πάνω σε οικόπεδο-χωράφι, το οποίο μάλιστα είναι και σπαρμένο. Πιστεύω ότι είναι και το κλίμα της περιοχής, καθώς η υγρασία είναι κάτι περισσότερο από αποπνικτική, ειδικά για εμένα που έχω και αναπνευστικό. Τώρα που βρέχει αυτή τη στιγμή, παρατηρώ ότι τρέχουν σταγόνες νερού από το επάνω μέρος των τοίχων προς τα κάτω και καταλήγουν σε αρκετά μεγάλες ποσότητες στο πάτωμα. Οι τοίχοι, δηλαδή, αυτή τη στιγμή είναι βρεγμένοι, αλλά λιγότερο από χτες. Βέβαια, σήμερα έχω ανάψει μόνο τον convector, αλλά κάνει κρύο. Δυστυχώς άλλο ελεύθερο σπίτι δεν υπάρχει στο νησί, καθώς βρίσκομαι σε πολύ μικρό μέρος και είναι όλα νοικιασμένα. Πάντως, το θέμα με τα νερά στο πάτωμα το έχει πολύς κόσμος εδώ και κάποιοι το αντιμετωπίζουν μόνο με χρήση aircondition. Μηχανικός στο νησί υπάρχει μόνο ένας και χτίζει εκείνος οτιδήποτε χτίζεται εδώ.
lary7 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2012 Αμα το σπιτι δεν εχει υπογειο αλλα ειναι απευθειας στο χωμα τοτε υπαρχει ενδεχομενο να εχει πολλα επιφανειακα νερα η γυρω περιοχη. Αυτα τα νερα ανεβαινουν και μπαινουν μεσα απο το πατωμα αφου οσο καλη υγρομονωση και αν εχεις ολο και απο καπου θα βρουνε διοδο να περασουν. Ποτιζουν το πατωμα και οι τοιχοι και οταν εσυ αναβεις θερμανση ολο αυτο γινεται υδρατμος και κανει το σπιτι σαουνα. Ειναι ενα προβλημα πολυ τυπικο οταν δεν εχει γινει σωστη μελετη και προσφατα ακουσα για αλλη περιπτωση απο γνωστο μου παλι σε νησι. Με λιγα λογια αυτο που γινεται σε τετοιες περιπτωσεις ειναι η κατασκευη ενος φρεατιου κατω απο το επιπεδο του πατωματος. Εκει μεσα τοποθετειται μια βυθιζομενη αντλια με αυτοματο συστημα εκκινησης. Αυτη η "τρυπα" μαζευει τα νερα που ειναι κατω απο το επιπεδο του σπιτιου και δεν τα αφηνει να ανεβουν τοσο ωστε να μπουνε μεσα στο σπιτι. Οταν γεμιζει ενεργοποιειται η αντλια και τα παροχετευει σε σημειο που δεν ενοχλουν. Αυτο το συστημα με το φρεατιο κατασκευαζεται παντα σε υπογεια για να μην μπαινουν νερα αλλα πολλες φορες χρειαζεται να γινει και σε ισογεια οταν η περιοχη εχει υψηλη σταθμη υδατων. Αλλη λυση ειναι οι αεριζομενοι τοιχοι αλλα αυτη εφαρμοζεται οταν υπαρχει αυξημενη υγρασια απο το εδαφος, εδω εσυ δεν μιλας απλα για υγρασια αλλα για νερο! Ακριβως δεν μπορω να σου πω τι φταιει αλλα συμφωνα με αυτα που ειπες δεν πρεπει ειναι θεμα υγρασιας ή μονωσης του οικηματος. Αμα ειχε κακη μονωση θα εβλεπες απλα λιγο μαυριλα σε καποιες γωνιες, οχι να μουσκευουν τα παντα. Παντως αμα ειναι αυτο που λεω η επισκευη δεν ειναι φθηνη υποθεση και δεν βλεπω πως θα μπορουσε ο ιδιοκτητης να πιστει να κανει κατι, αφου και ο ιδιος δεν μενει σε ενα τετοιο σπιτι. Αμα ο μηχανικος ειναι ο ιδιος που σχεδιασε το δικο σου πανε παρε μια αποψη αλλα σιγουρα δεν προκειτε να παραδεχτει οτι εχει κανει λαθος. Ρωτατον τουλαχιστον αμα εχει κατασκευασει φρεατιο συλλογης υδατων. Σαν προχειρη λυση θα σου να δουλευει παραλληλα η kerosun και το αιρκοντισιο στο κρυο....Αμα το βαλεις σε χαμηλη σκαλα αλλα στην λειτουργεια ψυξης τοτε θα μαζευει αυτο την υγρασια και θα την βγαζει απο το σωληνακι στην εξω μερια. Βαλτο πχ να δουλευει 30 λεπτα ανα καποιες ωρες και παραλληλα την σομπα και δες ποσο νερο θα βγαλει το σωληνακι. Ισως ετσι γινει μικροτερο το προβλημα αν και καλα θα ειναι σιγα σιγα να ψαχνεις για αλλο σπιτι. Οτι αλλη ερωτηση εχεις εδω ειμαστε.
BritGreek Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2012 Update: Μετά από 4 μέρες χρήσης αποκλειστικά convector, η υγρασία πλέον δεν υπάρχει. Ούτε στους τοίχους, ούτε στα πατώματα. Άρα μάλλον είναι θέμα σόμπας. Χτες που έκανε υπερβολικό κρύο εδώ που βρίσκομαι, αναγκάστηκα και την άναψα, με αποτέλεσμα σήμερα το πρωί τα νερά να υπάρχουν πάλι, παρά το γεγονός ότι είχα αφήσει τη μπαλκονόπορτα σχεδόν μισάνοιχτη. Επειδή όμως με τον convector κρυώσαμε άσχημα, θα αναγκαστώ να χρησιμοποιώ την kerosun, γιατί, κακά τα ψέματα, τη ζέστη που παράγει αυτή, δεν την παράγει τίποτα άλλο από όσα έχω δοκιμάσει. Απλά θα πρέπει να αγοράσω κάποιον αφυγραντήρα, για να ελαττώσω το πρόβλημα. Αν και οικονομικά θα μου έρχεται περίπου το ίδιο με ρεύμα, μιας και το μπετόνι των 18 λίτρων κοστίζει 35 ευρώ, η απόδοσή της είναι απλά άψογη. Μέγιστο μειονέκτημά της είναι το ότι πρέπει να την ανάβω και να τη σβήνω έξω ενώ βρέχει και φυσάει και φυσικά το θέμα της υγρασίας. Το μόνο που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής: Αν αντί για αφυγραντήρα αγοράσω ένα καλοριφέρ λαδιού με 12 φέτες, η κατανάλωση ρεύματος θα είναι πολύ μεγάλη; Το σπίτι είναι ενιαίος χώρος 40 τετραγωγικών και στο skroutz όσα είδα είναι για χώρους μέχρι 22τμ. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα