Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά, θα ήθελα κάποιος που γνωρίζει να μου προτείνει κάποιον καλό και οικονομικό αφυγραντήρα καθώς αντιμετωπίζω σοβαρό πρόβλημα υγρασίας σε νεόκτιστο ισόγειο studio. Χρησιμοποιώ για θέρμανση κυρίως σόμπα Kerosun και κάποιες φορές convector. Το σπίτι βρίσκεται σε νησί, έχει αλουμίνια με διπλά τζάμια, πλήρη μόνωση και είναι μόλις 3 ετών κατασκευή. Το πρόβλημα είναι τόσο έντονο που τα πλακάκια στο πάτωμα μαζεύουν νερό (παντού) το οποίο είναι τόσο πολύ που γλιστράμε. Είναι σαν να έχουμε αδειάσει ολόκληρο κουβά νερό, καθώς δημιουργούνται μέχρι και μικρές "λιμνούλες" νερού και τα νερά δημιουργούνται το βράδυ. Εννοείται ότι μας έχει δημιουργήσει δύσπνοια και ακροαστικά, ιδιαίτερα στα παιδιά μου που είναι μικρά. Όπως καταλαβαίνετε, πρέπει να βρω λύση για το ζήτημα άμεσα, γιατί η ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι είναι εντελώς υγρή και τρέχουν νερά ακόμα και από τους τοίχους, σε μεγάλες ποσότητες, χωρίς καμία δόση υπερβολής, πιστέψτε με. Το σπίτι το αερίζουμε ανοίγοντας όλα τα παράθυρα για αρκετή ώρα κάθε πρωί, και όταν είναι η kerosun αναμένη, υπάρχει πάντα σκαστό παράθυρο ακριβώς για αυτό το λόγο. Το σπίτι έχει και ένα 18άρι aircondition Dynamic αλλά επειδή δεν είναι inverter καίει πάρα πολύ. Έχοντας μετρητή, βλέπω ότι για 6 ώρες λειτουργίας καίει 45 κιλοβατώρες και δεν ζεσταίνει επαρκώς το χώρο, σε αντίθεση με την kerosun που μόλις σε 30 λεπτά μπορούμε να κυκλοφορούμε με το φανελάκι.

Αν χρησιμοποιήσω αφυγραντήρα, δεν θα λυθεί κάπως το θέμα; Αν γνωρίζετε και έχετε δοκιμάσει κάποιο συγκεκριμένο -όχι πανάκριβο, καθώς δεν υπάρχει η οικονομική δυνατότητα- θα ήθελα να μου πείτε. Βλέπω ότι σχεδόν όλα τα γύρω σπίτια έχουν αφυγραντήρες, αλλά με μερικούς που μίλησα μου είπαν ότι κοστίζουν από 300 ευρώ και πάνω και ότι καίνε ρεύμα. Εγώ βλέπω ότι οι τοίχοι, και ιδιαίτερα τα ταβάνια, έχουν αρχίσει να μαυρίζουν πολύ στις γωνίες και ανησυχώ και για την υγεία μας, αλλά και για τη ζημιά που γίνεται στο σπίτι.

Αν μπορεί κανείς, ας με συμβουλέψει σχετικά με το τι μπορώ να κάνω.

Δημοσ.

Μην κοιτας οικονομικες λυσεις,αφου υπαρχουν παιδια παρε τον καλυτερο αφυγραντηρα που παιζει.

Για τους OLYMPIA εχω ακουσει πολυ καλα λογια απο οσους τους εχουν.Θα εκπλαγεις με το ποσο νερο θα μαζευει.

Παντως ετσι οπως περιγραφεις την κατασταση κατι δεν εχει γινει σωστα στην κατασκευη του σπιτιου.Δεν μπορει να εχεις νερα στο πατωμα,ελεος κ στο νειλο να ζουσες δεν γινεται.

Δημοσ.

Μην κοιτας οικονομικες λυσεις,αφου υπαρχουν παιδια παρε τον καλυτερο αφυγραντηρα που παιζει.

Για τους OLYMPIA εχω ακουσει πολυ καλα λογια απο οσους τους εχουν.Θα εκπλαγεις με το ποσο νερο θα μαζευει.

Παντως ετσι οπως περιγραφεις την κατασταση κατι δεν εχει γινει σωστα στην κατασκευη του σπιτιου.Δεν μπορει να εχεις νερα στο πατωμα,ελεος κ στο νειλο να ζουσες δεν γινεται.

Σ'ευχαριστώ για την απάντησή σου. Τα νερά στο πάτωμα τα έχουν κι άλλα σπίτια εδώ. Δυστυχώς ότι καλύτερο υπάρχει δεν έχω πλέον τη δυνατότητα να αγοράσω, γιατί είμαι άνεργος πια. Προσπαθώ να το παλέψω όπως μπορώ φίλε, και με ό,τι έχει μείνει από τα ελάχιστα.

Δημοσ.

Με λιγα παραπανω απο τα λεφτα που λες παιρνεις πολυ καλο αφυγραντηρα.Ψαξε λιγο θα βρεις.

Σε αλλο τοπικ αλλα παιδια γραφανε οτι με πολυ καλο αερισμο,η κ τη λειτουργια του κλιματιστικου στο dry εχεις λιγοτερη υγρασια.Παντως φιλε οσο κατανοητο κ αν ειναι να εχεις υγρασια στο σπιτι λογω τοποθεσιας κ εποχης επιμενω οτι να κανετε πατιναζ στο πατωμα ειναι θεμα

κακης κατασκευης.

Ειναι πολυ σοβαρο το προβλημα κ γινεται ακομα σοβαροτερο οταν ζουν παιδια σε τετοιο σπιτι.

Πιστευω θα ποσταρουν κ αλλοι με πολυ μεγαλυτερες γνωμες στο ζητημα αυτο.

Δημοσ.

Καλημέρα

Η αλήθεια είναι ότι θα χρειαστείς αρκετά χρήματα για ένα καλό αφυγραντήρα.

Εγώ έχω έναν της Hyundai, που προ 4ετίας έκανε κοντά στα 300 ευρώ.

Υπάρχουν πολλά eshops, πάντως, που κάνουν δόσεις.

Για "πρακτικές" λύσεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις μεγάλες επιφάνειες με χοντρό αλάτι ή/και ρύζι, που είναι φυσικοί συλλέκτες υγρασίας

Δημοσ.

Με λιγα παραπανω απο τα λεφτα που λες παιρνεις πολυ καλο αφυγραντηρα.Ψαξε λιγο θα βρεις.

Σε αλλο τοπικ αλλα παιδια γραφανε οτι με πολυ καλο αερισμο,η κ τη λειτουργια του κλιματιστικου στο dry εχεις λιγοτερη υγρασια.Παντως φιλε οσο κατανοητο κ αν ειναι να εχεις υγρασια στο σπιτι λογω τοποθεσιας κ εποχης επιμενω οτι να κανετε πατιναζ στο πατωμα ειναι θεμα

κακης κατασκευης.

Ειναι πολυ σοβαρο το προβλημα κ γινεται ακομα σοβαροτερο οταν ζουν παιδια σε τετοιο σπιτι.

Πιστευω θα ποσταρουν κ αλλοι με πολυ μεγαλυτερες γνωμες στο ζητημα αυτο.

Δηλαδη;

Δημοσ.

Και ο Γιάννης ο Πλάτανος έλεγε κάτι για υγρασία πρόσφατα, και πάλι σε διαμέρισμα με κεροζάν. Τι διάλο, πόσο καίει αυτό το ρημάδι.

Πάντως, σαν νεόκτιστο το διαμέρισμα έχει υγρασία που σιγά σιγά θα φύγει. Ίσως η κεροζάν επιταχύνει αυτή τη διαδικασία, και γι αυτό γίνεται το πάτωμα λίμνη. Ίσως μειώνοντας την θερμοκρασία στο σπίτι να βελτιωθεί η κατάσταση. Δεν είναι ανάγκη να γυρνάς με το φανελάκι.

Επίσης, το ερκοντήσιο έχει συνήθως λειτουργία αφύγρανσης. Κάνει δουλειά, δοκίμασέ το. Δεν ξέρω όμως πόσο ρεύμα θα καίει στην αφύγρανση...

Για 6 ώρες λειτουργίας καίει 45 κιλοβατώρες;;; Σμπαρακουάκ :confused: Αυτό είναι 7,5 κιλοβάτ, γδφ, τι μηχάνημα είναι τούτο.

Δημοσ.

επ επ, μόλις πρόσεξα ότι είναι 3 ετών η οικοδομή. Οπότε δεν είναι και τόσο νεόκτιστο, και δεν είναι πλέον σε φάση που "στεγνώνει".

Δημοσ.

Τι δηλαδή?

Λιμνάζουν τα νερά μέσα στο σπίτι σου λέει ο άλλος.

Ναι, αλλα πως εκφραζεται αυτο ως κακη κατασκευη;

Δημοσ.

Ναι, αλλα πως εκφραζεται αυτο ως κακη κατασκευη;

Θέλει ο παλίκαρος ανάλυση / απόδειξη με μηχανολογικό σχέδιο και μηχανική ρευστών.

Τι πάει να πει ένα ξερό «Λιμνάζουν τα νερά μέσα στο σπίτι»;

Απόδειξε του εσύ γιατί αυτό ισούται με κακή κατασκευή…

Δημοσ.

Παιδιά και πέρυσι που έμενα σε άλλο σπίτι, πάλι σχετικά καινούργιο, είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με την Kerosun. Μου μαύρισαν οι τοίχοι και αναγκάστηκα να το βάψω πριν φύγω, ενώ είχα μείνει σ' αυτό μόλις ένα χρόνο. Τα ταβάνια ήταν μαύρα στις γωνίες και στους τοίχους υπήρχαν μαύροι λεκέδες.

Ίσως φταίει το γεγονός ότι με την Kerosun ο χώρος ζεσταίνεται υπερβολικά γρήγορα, δηλαδή μέσα σε 10 λεπτά είναι φούρνος. Στην Omni 85 που έχω, δεν ρυθμίζεται η ένταση.

Το κλιμαστιστικό που έχω είναι Dynamic και είναι απλό 18άρι. Κι εγώ έπαθα πλάκα με τις 45 κιλοβατώρες και έτσι δεν το έβαλα ξανά, γιατί απλά δεν θα είχα να πληρώσω τη ΔΕΗ.

Σήμερα που έβρεξε το βράδυ, τα νερά μέσα στο σπίτι ήταν τόσα πολλά που τα μάζευα με πετσέτες τις οποίες έστυβα στο μπάνιο σαν να τις είχα βουτήξει σε νερό. Ειλικρινά έχω απελπιστεί. Μυρωδιά, πάντως, μούχλας δεν υπάρχει. Μόνο νερά, τα οποία όταν στύβω δεν είναι βρώμικα ούτε έχουν σκούρο χρώμα. Αυτό που παρατήρησα σήμερα είναι ότι νερά έχουν και οι τοίχοι, κι ότι στα πλαίσια των αλουμινίων υπάρχουν ακόμα περισσότερα νερά, και την ημέρα τα πλαίσια των παραθύρων στάζουν.

Please, πείτε μου λύσεις αν μπορείτε.

Δημοσ.

Μήπως δουλεύεις πολύ την kerosan; Οι υδρατμοί είναι παράγωγα της καύσης του πετρελαίου. Όσο πιο πολύ την δουλεύεις τόσο αυξάνεται το νερό στην ατμόσφαιρα

Δημοσ.

Θέλει ο παλίκαρος ανάλυση / απόδειξη με μηχανολογικό σχέδιο και μηχανική ρευστών.

Τι πάει να πει ένα ξερό «Λιμνάζουν τα νερά μέσα στο σπίτι»;

Απόδειξε του εσύ γιατί αυτό ισούται με κακή κατασκευή…

Εγω να αποδειξω; Τι; Εγω ειμαι αυτος που ρωταει, πως τα λιμναζομενα νερα αποδεικνυουν κακη κατασκευη. Απο λαθος θερμομονωση; Απο τρυπια σωληνα; Απο τι βγαινει το συμπερασμα της κακης κατασκευης και οχι της υπερβολικης ζεστης με λαθος συσκευες;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...