Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους.

Ενδιαφέρομαι εδώ και καιρό να αγοράσω έναν επεξεργαστή της σειράς AMD FX,αλλά δεν ξέρω ποιον αν αποκτήσω ανάμεσά στον FX 8150 και τον FX 8120.

Υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσά τους;

Επίσης ο FX 8120 νομίζω για τα λεφτά του είναι φοβερός.

Δημοσ.

Γεια χαρά σε όλους.

Ενδιαφέρομαι εδώ και καιρό να αγοράσω έναν επεξεργαστή της σειράς AMD FX,αλλά δεν ξέρω ποιον αν αποκτήσω ανάμεσά στον FX 8150 και τον FX 8120.

Υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσά τους;

Επίσης ο FX 8120 νομίζω για τα λεφτά του είναι φοβερός.

Ούτε κατά διάνοια φοβερός για τα λεφτά του. Ο 2500Κ κοστίζει το ίδιο και του βάζει γκολ από τα αποδυτήρια.

Δημοσ.

Ούτε κατά διάνοια φοβερός για τα λεφτά του. Ο 2500Κ κοστίζει το ίδιο και του βάζει γκολ από τα αποδυτήρια.

Μήπως όμως πριν να προτείνουμε κάτι άλλο καλό θα ήταν να μάθουμε αν έχει και την μητρική το παλικάρι;

Δημοσ.

Το σχόλιο ήταν πάνω στο "φοβερός" για τα λεφτά του. Δεν είναι φοβερός για τα λεφτά του ούτε σε σύγκριση με το ότι προσφέρει η AMD. Ότι μητρική και να έχει, αν παίρνει AMD μπορεί να πάει σε 960Τ/1055Τ/1090Τ, επεξεργαστές πολύ καλύτεροι για τα λεφτά τους σε σχέση με τον 8120

Δημοσ.

Αρα καταλλήγουμε σε αυτό που είπα.

Αν έχει μητρική το παλικάρι και λογικά κάποιον AMD επάνω, πρώτα μαθαίνουμε τι έχει και μετά πάμε σε προτάσεις. Αν έχει κανέναν 1090Τ δεν νομίζω να του προτείνει κάποιος αλλαγή σε 8120. Αν όμως θέλει να το κάνει γιατί έχει περιέργεια σαφέστατα και ο 8120 είναι μια χαρά επιλογή

Φιλικά πάντα

Δημοσ.

Έχει πέσει στα χέρια μου η μητρική MSI 990FXA-GD80 και σκέφτομαι να την αξιοποιήσω με κάποιον επεξεργαστή AMD FX ,δεν υπάρχει κανένας προηγούμενος AMD επεξεργαστής τύπου 1090Τ οπότε μου φαίνεται λογικό να πάω σε κάποιον της νέας σειράς.Επίσης πάντα ήμουν στο στρατόπεδο της Intel και θέλω να δω τη προσφέρει ο ανταγωνισμός.

Δημοσ.

Έχει πέσει στα χέρια μου η μητρική MSI 990FXA-GD80 και σκέφτομαι να την αξιοποιήσω με κάποιον επεξεργαστή AMD FX ,δεν υπάρχει κανένας προηγούμενος AMD επεξεργαστής τύπου 1090Τ οπότε μου φαίνεται λογικό να πάω σε κάποιον της νέας σειράς.Επίσης πάντα ήμουν στο στρατόπεδο της Intel και θέλω να δω τη προσφέρει ο ανταγωνισμός.

Ο 8120 δεν είναι σε καμία περίπτωση καλή επιλογή. Οι CPU που είπα είναι καλό VFM για AMD αυτή τη στιγμή (960Τ/1055Τ/1090Τ). Διάλεξε έναν ανάλογα με τα λεφτά που θέλεις να δώσεις. Οι Bulldozer είναι όλη η σειρά μάπα (αν ήταν πιο φτηνοί κ λιγότερο ενεργοβόροι το συζητούσαμε). Στην περίπτωση της AMD δεν ισχύει καινούριο = καλύτερο. Με τους Bulldozer έβαλε αυτογκόλ (aka χάνουν σε VFM από παλαιότερα chip της)

Δημοσ.

Ότι CPU και να έχει ο 8120 δεν είναι καλή επιλογή. Οι CPU που είπα είναι καλό VFM για AMD αυτή τη στιγμή. Οι Bulldozer είναι όλη η σειρά μάπα (αν ήταν πιο φτηνοί κ λιγότερο ενεργοβόροι το συζητούσαμε)

Δε με πιάνεις και συνεχίζεις

1. Το παλικάρι από ότι είπε έχει απλά την mobo. Αρα 2500k τον ξεχνάμε

2. Είπα ΑΝ είχε την τεχνολογική περιέργεια να δει τι κάνει η νέα φουρνιά ας πάει

Δημοσ.

karmen Συμφωνώ από περιέργεια θέλω να δω τις επιδόσεις και να κρίνω μόνος μου χωρίς να με επηρεάζουν τα διάφορα benchmark.

Δημοσ.

Δε με πιάνεις και συνεχίζεις

1. Το παλικάρι από ότι είπε έχει απλά την mobo. Αρα 2500k τον ξεχνάμε

2. Είπα ΑΝ είχε την τεχνολογική περιέργεια να δει τι κάνει η νέα φουρνιά ας πάει

Καρμεν σε πιάνω γιαυτό και του πρότεινα 3 διαφορετικά AMD CPU παραπάνω αφού είδα ότι έχει AMD mobo. Εγώ προσωπικά αγοράζω με κριτήριο τις επιδόσεις, την ενεργειακή συμπεριφορά και το VFM. Αν τώρα θέλει να αγοράσει από περιέργεια ΟΚ no problem δικά του είναι τα λ7 και ότι θέλει τα κάνει :-D

Στα παιχνιδια ο bulldozer με τον 2500Κ ειναι στα ιδια επιπεδα.για ποιον λογο λοιπον να παει στον 2500Κ απο την στιγμη που εχει την μητρικη?

Τον 2500K τον ανέφερα πριν δω ότι έχει AMD μητρική. Μετά του πρότεινα 3 διαφορετικούς AMD. O Bulldozer ΔΕΝ είναι ίδιος με τον 2500Κ στα παιχνίδια, στα περισσότερα ο 2500Κ είναι καλύτερος (επίσης φτηνότερος και με λιγότερη κατανάλωση)

Δημοσ.

Thanos Ακριβώς για παιχνίδια θέλω να στήσω το σύστημα και για video encoding,οπότε πιστεύω ένας πολυπύρηνος επεξεργαστής τύπου FX είναι πολύ καλός.

Δημοσ.

Τον 2500K τον ανέφερα πριν δω ότι έχει AMD μητρική. Μετά του πρότεινα 3 διαφορετικούς AMD. O Bulldozer ΔΕΝ είναι ίδιος με τον 2500Κ στα παιχνίδια, στα περισσότερα ο 2500Κ είναι καλύτερος (επίσης φτηνότερος και με λιγότερη κατανάλωση)

Οκ ναι λαθος μου γιατι εγω εχω στο μυαλο μου το οτι θα κλοκαριστει ο επεξεργαστης και το turbo θα ειναι off.

Οντως στα παιχνιδια οπως λες ειναι σε καποια ιδια και σε καποια καλυτερος ο 2500Κ.φυσικα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι τοσο καλυτερος ετσι ωστε να μην μπορει να παιξει ενα παιχνιδι ο bulldozer αλλα να μπορει ο 2500Κ.

Τεσπα,και εγω συμφωνω να παρει καποιον deneb η thuban η ακομη καλυτερα τον 960Τ και να δοκιμασει το ξεκλειδωμα και φυσικα overclocking με μια ψυχτρα.

(θα ηθελα να τον δοκιμασω τον bulldozer με μια ψυχτρουλα εαν ειχα ηδη την μητρικη και δεν ειχα επεξεργαστη).

Δημοσ.

Οκ ναι λαθος μου γιατι εγω εχω στο μυαλο μου το οτι θα κλοκαριστει ο επεξεργαστης και το turbo θα ειναι off.

Οντως στα παιχνιδια οπως λες ειναι σε καποια ιδια και σε καποια καλυτερος ο 2500Κ.φυσικα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι τοσο καλυτερος ετσι ωστε να μην μπορει να παιξει ενα παιχνιδι ο bulldozer αλλα να μπορει ο 2500Κ.

Τεσπα,και εγω συμφωνω να παρει καποιον deneb η thuban η ακομη καλυτερα τον 960Τ και να δοκιμασει το ξεκλειδωμα και φυσικα overclocking με μια ψυχτρα.

(θα ηθελα να τον δοκιμασω τον bulldozer με μια ψυχτρουλα εαν ειχα ηδη την μητρικη και δεν ειχα επεξεργαστη).

Σωστός. Δεν είπα ότι ο Bulldozer δε μπορεί να παίξει τα παιχνίδια, φυσικά κ μπορεί να τα παίξει μια χαρά όπως λες. Βέβαια, όπως φαίνεται και από το link της Anandtech στα περισσότερα παιχνίδια ο 2500Κ είναι μπροστά και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, ενώ στα λίγα που 8120 είναι μπροστά, είναι με μικρή διαφορά. Σε μερικά μάλιστα o 8150 (όχι ο 8120) χάνει από τους Phenom II! (εξού και το αυτογκόλ της AMD που προανέφερα)

Για AMD όπως λες Θάνο και είπα κ πιο πριν, θα πήγαινα 960Τ για τετραπύρηνο και 1055Τ ή 1090Τ για εξαπύρηνο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...