Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με wifi

sp_steve

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γεια σας,

Έχω βάλει σε ένα λάπτοπ Ubuntu 10.04 και windows 7. Όταν μπαίνω στα windows το ασύρματο δουλεύει κανονικά, ενώ όταν μπαίνω στα Ubuntu το ασύρματο δεν δουλεύει, ούτε το κουμπί δείχνει ότι ανοίγει όταν το παταω...

Υπάρχει τρόπος να το διορθωσω γιατι αυτο έγινε έτσι ξαφνικά...

Ευχαριστω.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα βολευε παρα πολυ να μας ελεγες ποια ασυρματη καρτα εχει το λαπτοπ σου. Δεν ειναι ολα τα λαπτοπ ιδια, ουτε οι ασυρματες καρτες τους αρα ουτε και ο driver που θα χειριστει την καθε μια.

Γιαυτο, ποσταρε αν θες οτι σου βγαλει η εντολη

>lspci

Απο την αλλη, το κουμπι που το ανοιγοκλεινει ειναι αλλη ιστορια. Εξαρταται αν ειναι τυπου on-off ή fn+κατι κλπ

Λοιπόν το λάπτοπ είναι acer travelmate 4670 και η κάρτα είναι intel corporation pro/wireless 3945AGB [golan] network connection.. Αυτο μου έβγαλε... Τώρα για το κουμπί είναι του τύπου "το σερνω προς τα δεξιά και επανέρχεται στην αρχική του κατασταση". Δεν ξέρω αν κατάλαβες τι τύπος είναι...

Για το dell.

Επειδη δεν μπορω να βρω κατι συγκεκριμενο για την καρτα του, καλυτερα να ποσταρεις το lspci που λεω παραπανω.

Απο πειρας το μονο που ξερω ειναι πως τα dell εχουν ασυρματο τσιπακι της intel ή τηε broadcom. Αν πεφτεις στην 2η περιπτωση, ισως να θελει να κανεις κατι παραπανω για να δουλεψει.

Αν θες ανοιξε ενα νεο θεμα για να μην μπλεξουμε εδω.

Για το acer.

To 3945 της intel δουλευει με τον iwlagn (που ειναι για ολες τις intel), αν και ακομα υπαρχει ο παλιος iwl3945 (που ειναι για τη συγκεκριμενη καρτα).

Ο driver ειναι προεγκατεστημενος, οποτε δεν θελει να κανεις τιποτε αλλο.

Για να δεις αν φορτωνει, δινεις σε ενα τερματικο

>lsmod | grep iwl

και καπου εκει μεσα θα πρεπει να σου λεει iwlagn ή iwl3945.

Ρωτησα για τον διακοπτη που το ανοιγοκλεινει γιατι σε αρκετες περιπτωσεις που το ασυρματο ανοιγει με fn+κατι, εχει συμβει το συστημα να καταλαβαινει μονο το πατημα του fn ή μονο του αλλου κουμπιου, οποτε να μην δουλευει το "shortcut".

Προβληματιζομαι...

Εισαι μια χαρα απο driver παντως.

Σε windows ο διακοπτης δουλευει κανονικα? Αν ναι, μπες στα windows, ανοιξε τον, κανε επανεκκινηση και μπες στο λινουξ να δεις αν εμεινε ανοιχτος.

Δεν εχω κατι αλλο να προτεινω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...