Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 263
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δεν είναι ακρότητες, η έκτρωση είναι δολοφονία...

8α γεννιόταν ένας άνθρωπος, αλλά δε θα γεννηθεί. Γιατί; γιατί τον σκοτώσαν.

ναι εντάξει, δεν έχει σχηματιστεί και δεν έχει εγκέφαλο.. και τα λοιπά, έχει όμως καρδιά.. αλλά και πάλι, ένας άνθρωπος 8α έβγαινε, όχι ζωύφιο..

αλλά και πάλι, εγώ δεν είμαι ούτε κατά ούτε υπέρ.

Είμαι υπερ στο να υπάρχει ενημέρωση από μικρή ηλικία και πρόληψη, να πέρνονται προφυλάξεις και γενικά το σεξ να μην είναι μια επιπόλαιη πράξη...

Το ίδιο θα μπορούσες να πεις και για ένα καλοήθη όγκο, εαν το καλοσκεφτείς, ένας όγκος που δεν τον άφησαν να υποτροπιάσει επειδή τον αφαίρεσαν.;ρ

Δημοσ.

Έμαθα σήμερα πως είναι "εγωκεντρικό" να κάνεις παιδί ενώ υπάρχουν ορφανά

Το να θες να περασεις το δικο σου dna ενω υπαρχουν τοσα ορφανα εκει εξω και ο χαρακτηρας του παιδιου δεν ειναι κατι γεννετικο?? Τι πιο εγωιστικο απο αυτο?

Δημοσ.

Ένα σχόλιο μόνο. Όποια άποψη κι αν έχει ο καθένας, καλό είναι να καταλαβαίνουμε ότι το πού μπαίνει η γραμμή του "ηθικού" ή "αποδεκτού" είναι απλά μια σύμβαση της εποχής και της κοινωνίας, στις οποίες ζούμε.

Εννοείται, με εξαίρεση κάποιους που είναι βέβαιοι ότι υπάρχει ένας θεός και ξέρουμε μέσω αυτού την υπέρτατη αλήθεια για το θέμα, έτσι;

Τι θέλω να πω. Υπάρχει το ένα άκρο που λέει ότι και η αντισύλληψη είναι λάθος, γιατί είναι παρέμβαση στη φυσιολογική πορεία της ζωής. Το άλλο άκρο λέει ότι και ένα μωρό λίγων εβδομάδων είναι λογικό να το σκοτώσεις, αν θεωρείς ότι εμποδίζει τη ζωή σου ή δεν μπορείς να του προσφέρεις πολλά. Σήμερα, το 2012, έχουμε πολλά παραδείγματα και από τα δύο άκρα (πχ θεούσες στο ένα, Ινδοί χωρικοί που σκοτώνουν τα κοριτσάκια στο άλλο).

Το πού θα βάλει ο καθένας τη γραμμή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Γιατί το χάπι της επόμενης μέρας είναι αποδεκτό, αλλά η διακοπή κύησης στις 8 εβδομάδες όχι; Γιατί η διακοπή κύησης είναι λογική αν έχει σύνδρομο Down, αλλά παράλογη αν έχει IQ80 (χαζόυλικο δηλαδή, αλλά όχι "καθυστερημένο"). Γιατί αν έχει ατελή σχηματισμό άκρων κάνουμε διακοπή, αλλά αν είναι τυφλό από το ένα μάτι όχι; Πότε αξίζει να γεννηθεί και ζήσει ένα έμβρυο και πότε "θα ταλαιπωρηθεί στη ζωή του"; Απαντήσεις προφανώς δεν έχω, απλά σημειώνω τον προβληματισμό μου, γιατί βλέπω ότι μερικοί είναι πολύ σίγουροι. Υπερβολικά σίγουροι θα έλεγα.

Δημοσ.

δεν είναι ακρότητες, η έκτρωση είναι δολοφονία...

8α γεννιόταν ένας άνθρωπος, αλλά δε θα γεννηθεί. Γιατί; γιατί τον σκοτώσαν.

ναι εντάξει, δεν έχει σχηματιστεί και δεν έχει εγκέφαλο.. και τα λοιπά, έχει όμως καρδιά.. αλλά και πάλι, ένας άνθρωπος 8α έβγαινε, όχι ζωύφιο..

αλλά και πάλι, εγώ δεν είμαι ούτε κατά ούτε υπέρ.

Είμαι υπερ στο να υπάρχει ενημέρωση από μικρή ηλικία και πρόληψη, να πέρνονται προφυλάξεις και γενικά το σεξ να μην είναι μια επιπόλαιη πράξη...

Καθε φορα που εχεις περιοδο να μαντεψω οτι κλαις για τι αγεννητο παιδι σου που χαθηκε?

Δημοσ.

Ένα σχόλιο μόνο. Όποια άποψη κι αν έχει ο καθένας, καλό είναι να καταλαβαίνουμε ότι το πού μπαίνει η γραμμή του "ηθικού" ή "αποδεκτού" είναι απλά μια σύμβαση της εποχής και της κοινωνίας, στις οποίες ζούμε.

Εννοείται, με εξαίρεση κάποιους που είναι βέβαιοι ότι υπάρχει ένας θεός και ξέρουμε μέσω αυτού την υπέρτατη αλήθεια για το θέμα, έτσι;

Τι θέλω να πω. Υπάρχει το ένα άκρο που λέει ότι και η αντισύλληψη είναι λάθος, γιατί είναι παρέμβαση στη φυσιολογική πορεία της ζωής. Το άλλο άκρο λέει ότι και ένα μωρό λίγων εβδομάδων είναι λογικό να το σκοτώσεις, αν θεωρείς ότι εμποδίζει τη ζωή σου ή δεν μπορείς να του προσφέρεις πολλά. Σήμερα, το 2012, έχουμε πολλά παραδείγματα και από τα δύο άκρα (πχ θεούσες στο ένα, Ινδοί χωρικοί που σκοτώνουν τα κοριτσάκια στο άλλο).

Το πού θα βάλει ο καθένας τη γραμμή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Γιατί το χάπι της επόμενης μέρας είναι αποδεκτό, αλλά η διακοπή κύησης στις 8 εβδομάδες όχι; Γιατί η διακοπή κύησης είναι λογική αν έχει σύνδρομο Down, αλλά παράλογη αν έχει IQ80 (χαζόυλικο δηλαδή, αλλά όχι "καθυστερημένο"). Γιατί αν έχει ατελή σχηματισμό άκρων κάνουμε διακοπή, αλλά αν είναι τυφλό από το ένα μάτι όχι; Πότε αξίζει να γεννηθεί και ζήσει ένα έμβρυο και πότε "θα ταλαιπωρηθεί στη ζωή του"; Απαντήσεις προφανώς δεν έχω, απλά σημειώνω τον προβληματισμό μου, γιατί βλέπω ότι μερικοί είναι πολύ σίγουροι. Υπερβολικά σίγουροι θα έλεγα.

Τα λες καλά.Αλλά εγώ θέλω να κρίνουμαι βάση του ''σωστό ή λάθος'',αν υπάρχουν αυτά,αν υπάρχει σωστό και λάθος ή είμαστε σε μια τυφλή αρένα.

Δημοσ.

8α εβγαινε άνθρωπος Τουφα;

8α έβγαινε!

8α βγεί;

όχι

γιατί δε 8α βγεί;

γιατί τον σκότωσα

απλό

Δημοσ.

Καθε φορα που εχεις περιοδο να μαντεψω οτι κλαις για τι αγεννητο παιδι σου που χαθηκε?

Δεν υπάρχει παιδί εκεί.

Όποιος θέλει να συμμετάσχει στην συζήτηση καλό είναι να προβάλλει λογικά επιχειρήματα, και όχι φράσεις που ούτε ο ίδιος κατα βάθος πιστεύει και τις λέει μόνο για να "την πει" στους άλλους

Δημοσ.

Το να θες να περασεις το δικο σου dna ενω υπαρχουν τοσα ορφανα εκει εξω και ο χαρακτηρας του παιδιου δεν ειναι κατι γεννετικο?? Τι πιο εγωιστικο απο αυτο?

Μη τα ισοπεδώνεις όλα ρε 'συ! Δηλαδή άμα η σύντροφος σου ήθελε να γίνει μανούλα, τι θα της έλεγες; Πάμε να αγοράσουμε ένα να τελειώνουμε;

Δημοσ.

Δεν υπάρχει παιδί εκεί.

Όποιος θέλει να συμμετάσχει στην συζήτηση καλό είναι να προβάλλει λογικά επιχειρήματα, και όχι φράσεις που ούτε ο ίδιος κατα βάθος πιστεύει

Ε ναι, σαν τα δικα σου τρομερα επιχειρηματα "γιατι να ριξει η γυναικα το παιδι μου".

Δημοσ.

Ε ναι, σαν τα δικα σου τρομερα επιχειρηματα "γιατι να ριξει η γυναικα το παιδι μου".

Συνεχίζεις στο ίδιο μοτίβο. Δεν αποχωρείς καλύτερα; Αφού δεν έχεις διάθεση για σοβαρή κουβέντα

Δημοσ.

Τα λες καλά.Αλλά εγώ θέλω να κρίνουμαι βάση του ''σωστό ή λάθος'',αν υπάρχουν αυτά,αν υπάρχει σωστό και λάθος ή είμαστε σε μια τυφλή αρένα.

εγώ δεν έχω διάθεση να κρίνω κανέναν

Δημοσ.

Λογικά επιχειρήμαρα παρακαλώ.

εγώ δεν έχω διάθεση να κρίνω κανέναν

μα δεν θα κρίνεις κανένα και αν θέλεις μην απαντάς.

Δημοσ.

Συμπληρώνω ότι στην 7η εβδομάδα έχει ήδη εγκέφαλο, καρδιαγγειακό σύστημα, νευρικό σύστημα, πνεύμονες, συκώτι, νεφρά. Κατα τ'αλλα δεν είναι άνθρωπος.

Είμαι σαφέστατα υπέρ της πρόληψης. Όπως και σε ακραίες καταστάσεις (π.χ. σύνδρομο down, σοβαρές ασθένειες, παραμορφώσεις, συλληψη απο βιασμούς κτλ) είναι κάτι το συζητήσιμο.

Αλλά έκτρωση επειδή "θα θυσιάσω τη ζωή μου/καριέρα μου/διασκέδασή μου", και "δεν έχω να το ταϊσώ" είναι εντελώς απαράδεκτο. Να βρεις δουλειά να το ταϊσεις.

Δημοσ.

Δεν υπάρχει παιδί εκεί.

Όποιος θέλει να συμμετάσχει στην συζήτηση καλό είναι να προβάλλει λογικά συναισθηματικα επιχειρήματα, και όχι φράσεις που ούτε ο ίδιος κατα βάθος πιστεύει και τις λέει μόνο για να "την πει" στους άλλους

ελα ανοιξε μας την καρδια σου, ποια ηταν αυτη που ειχε το θρασος να παιξει με την ζωη του παιδιου του μεγαλου cthulhucarbide.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...