Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ποια η γνώμη σας για αυτό το θέμα;

Υπέρ της έκτρωσης και μακριά απ' τον κώλο μας. Όσο να 'ναι, θα με στεναχωρούσε κάτι τέτοιο.

• Απαντ. 263
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Και οι όρχεις ανασηκώνονται όταν τσιμπήσεις το εσωτερικό του μηρού σου,

good grief!! ε αυτο δε το ηξερα παντως.

Στο δια ταυτα.Σαφως και ναι στην εκτρωση,μαλλον ναι στο δικαιωμα να εχει καποιο ζευγαρι την επιλογη αν θα το κρατησει η οχι.

Δεν με διασκεδαζουν καθολου επιχειρηματα τυπου θρησκειας,ιδεοληψιας,τι θα πει η γειτονια στην κατω ραχουλα κτλ οταν συντρεχουν πρακτικοι λογοι για τους οποιους ειτε ενα ζευγαρι ειτε μια γυναικα μονη της δε μπορουν να μεγαλωσουν ενα παιδι. Επισης με το μερος της γυναικας σε οτι αφορα το φρικιαστικο διλημμα του να ριξει ενα εμβρυο η οχι μιας κ το ψυχολογικο κοστος μεγα και βαρβατο

In short μουφες μπλε διαφορες ακυροσυνες τυπου ειμαι κατα της εκτρωσης για ''ηθικους'' ''θρησκευτικους'' γουατεβα λογους.Ναι μαγκεια σου η πιστη η οτι εισαι ηθικος στυλοβατης της οικογενειας σου κ αμεπτου ηθικης αλλα ασε με να εχω το δικαιωμα να αποφασισω με βαση τις πρακτικες αναγκαιοτητες της ζωη μου.Κοινωνικοι και πρακτικοι λογοι με κανουν σφοδρο υπερασπιστη της εκτρωσης ηθικοθρησκευτικατετοια γουατεβα εκει που δεν πιανει μελανι.

Δημοσ.

Και κάτι τελευταίο, μπορεί να κοροιδευετε τον Ανδρέα2, αλλά έχει πάει το τρολινγκ 5 βήματα μπροστά. Πόσοι από όσους τον ειρωνευτήκατε, είστε ενήμεροι για τις σχετικέσ δηλώσεις του υπερσυντηριτικού υποψηφίου των ρεπουμπλικάνων;;;

Δημοσ.

Και κάτι τελευταίο, μπορί να κοροιδευετε τον Ανδρέα2, αλλά έχει πάει το τρολινγκ 5 βήματα μπροστά. Πόσοι από όσους τον ειρωνευτήκατε, είστε ενήμεροι για τις σχετικέσ δηλώσεις του υπερσυντηριτικού υποψηφίου των ρεπουμπλικάνων;;;

για ενημερωσε μας εν ταχυ κ χωρις να μας κουραζεις μια να δουμε τι λεει

Δημοσ.

:confused: :eek:

ελπιζω να περιοριζεται σε ρεπουμπλικανους Πενσιλβανιας η φαση του μεσιε διοτι οκ ενα σκαλωμα στον εγκεφαλο το εχει ο φιλος μας μιας και φερετε μεταξυ αλλων ακυρων που εχει πει κατα καιρους να εξισωνει την ομοφυλοφιλια με την διγαμια,μοιχεια,αιμομιξια κτλ κτλ καθως κ παντα να φερνει κ τα θρησκευτικα tantrums του μαζι του.

Τεσπα ελεος ο τυπας.

Δημοσ.

Υπάρχει κάτι που λέγεται αντισύλληψη επίσης υπάρχει και το χάπι της επόμενης μέρας.

κανα χαπι της καθε μερας ομως ουτε που το σκεφτομαστε ε;

Μάλλον δεν είχες διαβάσει όλα τα ποστ.Είμαι υπέρ της πρόληψης.Πέρα από το προφυλακτικό που δεν το χρησιμοποιούμε μόνο για αντισύλληψη,υπάρχουν και άλλοι τρόποι προστασίας που πρέπει να επιλέξει η γυναίκα σε συνεννόηση με τον γιατρό της.Η λογική του εντάξει αν μου τύχει στραβή θα κάνω έκτρωση,δείχνει ανευθυνότητα και αδιαφορία για το σώμα της,την υγεία της,τα συναισθήματά της.

Δεν είμαι κατά της έκτρωσης,απλά προσέχω να μην φτάσω να έχω αυτή την επιλογή.

Δημοσ.

Εντάξει, εδώ που τα λέμε, Μαφάλντα, δεν νομίζω ότι υπάρχουν ΠΟΛΛΕΣ γυναίκες που σκέφτονται στο πλαίσιο "νταξ μωρε, δε βαριέσαι θα κάνω καμια εκτρωσούλα αν τύχει". Τα υπόλοιπα που περιγράφεις έχω την αίσθηση ότι είναι ζήτημα αγωγής πάνω στο θέμα - η οποία είναι τραγικά ελλιπής στην Ελλάδα.

Πέραν αυτού εκτρώσεις δεν γίνονται μόνο επειδή ο κόσμος δεν θέλει παιδιά, γίνονται και για λόγους υγείας π.χ. Κι αυτό εκ προμελέτης το ονομάζουμε;

Γενικά, όταν θα ζούμε σε έναν κόσμο όπου θα βρίσκονται στο δίλλημα μόνο ζευγάρια 30 χρονών με την σχετική οικονομική άνεση να μεγαλώσουν παιδιά, όπου δεν θα τρέχουν για εκτρώσεις παιδούλες 16 χρονών, όπου τα ορφανοτροφεία θα είναι παραδεισένια και οι υιοθεσίες εύκολες και οι γυναίκες δεν θα κυοφορούν ποτέ ανεγκέφαλα ή πάσχοντα από μεσογειακή αναιμία, λέω 'γω τώρα, ναι, ΤΟΤΕ θα ακούσω τους pro lifers.

Δημοσ.

Γενικά, όταν θα ζούμε σε έναν κόσμο όπου θα βρίσκονται στο δίλλημα μόνο ζευγάρια 30 χρονών με την σχετική οικονομική άνεση να μεγαλώσουν παιδιά, όπου δεν θα τρέχουν για εκτρώσεις παιδούλες 16 χρονών, όπου τα ορφανοτροφεία θα είναι παραδεισένια και οι υιοθεσίες εύκολες και οι γυναίκες δεν θα κυοφορούν ποτέ ανεγκέφαλα ή πάσχοντα από μεσογειακή αναιμία, λέω 'γω τώρα, ναι, ΤΟΤΕ θα ακούσω τους pro lifers.

Ξεχασες να πεις για τον κοσμο οπου η τυροπιτα θα ειναι τριγωνη και τα καραμελωμενα φιρικια θα τρωγονται χωρις την βοηθεια ενισχυμενης μεταλλικης μασελας.

Δημοσ.

Yin,δεν μιλάω για περιπτώσεις που είναι επιβεβλημένη κατά κάποιο τρόπο η έκτρωση,είτε γιατί είναι επικίνδυνη η κύηση ή γιατί διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα πχ σύνδρομο Ντάουν.

Η σεξουαλική αγωγή είναι άγνωστη στους περισσότερους και ειλικρινά μελαγχόλησα διαβάζοντας το θέμα.Εκτρωση ναι αλλά τουλάχιστον να σκέφτεσαι ότι έκανα ότι μπορούσα,ότι δεν φέρθηκα απερίσκεπτα σε ένα ζήτημα που στην τελική έχει να κάνει με την υγεία μου.

Πολλές δεν παίρνουν χάπι γιατί φοβούνται μην πάρουν βάρος ή βγάλουν σπυριά.Δεν πάνε να συζητήσουν με το γιατρό τους για το θέμα της αντισύλληψης και για το τι μπορούν να κάνουν,δεν ενημερώνονται,δεν φροντίζουν να είναι ασφαλείς για να μην φτάσουν στο χειρουργείο.Αυτό αποδοκιμάζω και ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω.

Δημοσ.

Πάντως για κάποιους που λένε ότι τα προφυλακτικά αντέχουν , έχω να αναφέρω ότι κάποιοι από μας όντως πηδάμε σαν ζώα. Είναι και τα κιλά πολλά , σηκώνουμε βάρη, κοπανάμε άγρια. Ατυχήματα λοιπόν μπορεί να συμβούν. Να το χετε υπόψιν οι κυρίες.

Τώρα που ανέβασα λίγο το επίπεδο είμαι υπέρ της έκτρωσης.

Για θρησκείες και τέτοια δεν το συζητάω , ας μην το κάνουν οι θεούσες, πρόβλημά τους.

Αν ένα όμως ανθρώπινο ον αποφασίσει κάτι για το σώμα του και στα πλαίσια της ελεύθερης βούλησης τότε κατεμέ έχει κάθε δικαίωμα να διακόψει την κύηση. Δεν θέλω να αναφέρω τη γνώμη μου για το έμβρυο γιατί θα το κάνω άκομψα και δεν θέλω να γίνομαι ακραίος.

Επίσης πιστεύω πως το 95% των γυναικών που κάνει έκτρωση το παίρνει το θέμα αρκούντως σοβαρά. Το υπόλοιπο 5% θα δηλητηρίαζαν με χλωρίνη τους γονείς τους ούτως η άλλως.

Γενικότερα η Yin με βρίσκει σύμφωνο.

Και δε χρειάζεται να το πάμε και μακρυά. Λίγο αποστασιοποιημένα να το δει κανείς και όπως θα έβλεπε κάθε άλλη μορφή ζωής στον πλανήτη, από παιδιά άλλο τίποτα. Από υγιή παιδιά μεγαλωμένα σε ανθρώπινες συνθήκες σε συνειδητοποιημένες οικογένειες , οποιασδήποτε μορφής(για να σας προλάβω) , πάσχουμε

Και για την γνώμη του άντρα , δεν έχω να πω πολλά , ας πει την γνώμη του, αλλά η απόφαση δεν είναι δικιά του. Και ούτε βλέπω καμιά λογική στο να είναι. Διαφορετικό DNA του εμβρύου? Και εδώ θα έλεγα μια χοντράδα.

Δημοσ.

Yin,δεν μιλάω για περιπτώσεις που είναι επιβεβλημένη κατά κάποιο τρόπο η έκτρωση,είτε γιατί είναι επικίνδυνη η κύηση ή γιατί διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα πχ σύνδρομο Ντάουν.

Η σεξουαλική αγωγή είναι άγνωστη στους περισσότερους και ειλικρινά μελαγχόλησα διαβάζοντας το θέμα.Εκτρωση ναι αλλά τουλάχιστον να σκέφτεσαι ότι έκανα ότι μπορούσα,ότι δεν φέρθηκα απερίσκεπτα σε ένα ζήτημα που στην τελική έχει να κάνει με την υγεία μου.

Πολλές δεν παίρνουν χάπι γιατί φοβούνται μην πάρουν βάρος ή βγάλουν σπυριά.Δεν πάνε να συζητήσουν με το γιατρό τους για το θέμα της αντισύλληψης και για το τι μπορούν να κάνουν,δεν ενημερώνονται,δεν φροντίζουν να είναι ασφαλείς για να μην φτάσουν στο χειρουργείο.Αυτό αποδοκιμάζω και ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω.

Δεν διαφωνώ. Αλλά fyi δεν μπορούν να πάρουν όλες οι γυναίκες αντισύλληψη, τα πράγματα δεν είναι τόσο απόλυτα.

Δημοσ.

Εννοειται οτι ειμαι υπερ, οι λογοι ειναι προφανεστατοι.

Επρεπε να κανεις ενα quote σαν αποδειξη. Εστω 4 ποστ πανω.

Δημοσ.

Δηλαδη εδω ο αλλος λεει οτι δεν θα θελε να κανει εκτρωση αυτη που εμπηξε, επειδη αυτος θελει το παιδι και εκεινη οχι?

jaGGS.gif

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...