Προς το περιεχόμενο

Έκανα Install Linux Ubuntu 11.10 και κόλλησε ο Η/Υ μου.

tommas86

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Στον Η/Υ μου έτρεχα μια ζωή windows ώσπου αποφάσισα να δοκιμάσω Linux να έρθω σε μία επαφή δοκιμάζοντάς τα με τον καιρό.Κατέβασα τα Ubuntu 11.10 από το official site και διάβασα κάποιους οδηγούς που έχει γιατί ήθελα να έχω τα windows7 και τα Ubuntu και όταν ανοίγει ο υπολογιστής να επιλέγω με ποιο σύστημα (windows7 ή Ubuntu) θα συνεχίσω.Τον σκληρό μου τον έχω χωρισμένο σε δ΄θο Parts,στο ένα έχω τα Windows7 και στο άλλο παρτ ήθελα να εγκαταστήσω τα Ubuntu.Βάζω τον υπολογιστή μου να Bootarei από το CD/DVD ROM αφού είχα τοποθετήσει το DVD με τα Ubuntu.Όταν με ρώτησε πού θέλω να εγκαταστήσω,δεν μου εμφάνιζε ως επιλογή τον σκληρό(C:) αλλά μόνο τον εξωτερικό μου,οπότε αποφάσισα να πατήσω να κάνει εκεί την εγκατάσταση.Όλα συνεχίστηκαν καλά στο install και τελείωσε με επιτυχία.Μου ζήτησε να κάνει restart ο υπολογιστής και από τότε ο υπολογιστής κολλάει στα BIOS.Δοκίμασα να ανοίξω τον υπολογιστή βγάζοντας τον εξωτερικό απο το USB αλλά πάλι τα ίδια.

Σας έχω επισυνάψει 2 εικόνες για να δείτε τι ακριβώς μου βγάζει στα BIOS και κολλάει.

Κάθε βοήθεια δεκτή και συγνώμη για το μέγεθος του post.

post-232713-0-51488800-1327417979_thumb.jpg

post-232713-0-75926200-1327417998_thumb.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Βασικα πρεπει να σου δημιουργει προβλημα ο bootloader που βαζει το linux για να επιλεγεις λειτουργικο κατα την εκκινηση.Αν εχεις το dvd εγκαταστασης των windows βαλτο στο drive σου και κανε επιδιoρθωση, λογικα θα περασει παλι τον δικο του loader πανω απο του ubuntu.

Έκανα repair με το DVD των Windows για να γυρίσω το σύστημα μία βδομάδα πίσω αλλά όταν έκανε restart ο υπολογιστής μου έβγαζε πάλι το ίδιο και κόλλαγε στα BIOS.

To grub που λες τι είναι;Δεν θυμάμαι δυστηχώς κάτι τέτοιο....με συγχωρείς.Για το μόνο που με ρώτησε όταν έκανα install τα Ubuntu ήταν εκεί που επέλεξα τον εξωτερικό δίσκο.

Έκανα repair με το DVD των Windows για να γυρίσω το σύστημα μία βδομάδα πίσω αλλά όταν έκανε restart ο υπολογιστής μου έβγαζε πάλι το ίδιο και κόλλαγε στα BIOS.

To grub που λες τι είναι;Δεν θυμάμαι δυστηχώς κάτι τέτοιο....με συγχωρείς.Για το μόνο που με ρώτησε όταν έκανα install τα Ubuntu ήταν εκεί που επέλεξα τον εξωτερικό δίσκο.

Οχι με το dvd των windows δεν θα κανεις system restore αλλα repair επιδιορθωση.Να στο πω πιο απλα αν δεν σβησεις τις εντολες εκκινησης που εβαλε το linux κατα την εγκατασταση του δεν θα μπορεσει ο υπολογιστης σου να βρει τα windows οσα system restore και αν κανεις.

να σας πω και κάτι άλλο που με προβληματιζει πριν δοκιμάσω την λύση που μου είπατε.Όταν ανοίγω τον υπολογιστή ανοίγει και ο εξωτερικός αλλά μέχρι να bootάρει ο υπολογιστής ο εξωτερικός σβήνει.Αυτό είναι λογικό?

να σας πω και κάτι άλλο που με προβληματιζει πριν δοκιμάσω την λύση που μου είπατε.Όταν ανοίγω τον υπολογιστή ανοίγει και ο εξωτερικός αλλά μέχρι να bootάρει ο υπολογιστής ο εξωτερικός σβήνει.Αυτό είναι λογικό?

Ναι ειναι λογικο καθως το bios κανει ελεγχο ολων των συσκευων.Αυτο ομως δεν εχει σχεση με το προβλημα σου.

Δε θα λειτουργήσει αν κάνεις το 1 που σου είπαμε αλλα με το 2 που παραθέτω στο post#2 .

Bootαρε απο live cd και δώσε στο τερματικό fdisk -l και βάλε εδώ ό,τι σου δώσει.

εγώ έχω κάνει install τα Linux στον εξωτερικό,αν αυτός είναι σβηστός πώς θα λειτουργήσουν τα Linux?

Μα δεν υπαρχει λειτουργικο για να "λειτουργησει" τον εξωτερικο σου.Για αυτο σβηνει.Αν δεν καταφερεις να ξεκινησεις τα windows ο υπολογιστης σου πως θα "δει" τα περιφεριακα σου;

Κανε οτι σου λεει ο φιλος Sarandis.

λοιπόν δοκίμασα κάτι και έτσι μπήκε στα Ubuntu από μόνο του.Ενώ είχα κλειστό τον υπολογιστή έωγαλα τον εξωτερικό από το USB και τον ξαναέβγαλα.Έτσι άναψε ο εξωτερικός και μετά από 2 δευτερόλεπτα άνοιξα τον υπολογιστή και bootαρε κανονικά και μπήκε στα Linux....Αυτό τώρα πως έγινε?

Κοιτα αντι να κανεις οτι σου κατεβει και μετα να ρωτας πως εγινε, κανε αυτο που σου ειπε ο Sarandis εκτος αν θελεις να το ψαξεις μονος σου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...