Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Φιλαράκια, χρειάζομαι τα φώτα σας και πάλι!

Ένας φίλος, άσχετος εντελώς γύρω από χαρακτηριστικά υπολογιστών, αγόρασε από ένα γενικής φύσης ηλεκτρομάγαζο, ένα laptop HP 630 με επεξεργαστή i3 ...κάτι και μου το έφερε να του περάσω κάποια προγράμματα. Το ανοίγω κι εγώ ο ...ρομαντικός και διαπιστώνω ότι έχει προεγκατεστημένο το suse linux, με το οποίο ούτε εγώ, αλλά ούτε εκείνος έχουμε την παραμικρή επαφή. Η ερώτηση είναι:

Αν επιχειρήσω να του κάνω format, να διαγράψω το linux και να περάσω windows xp, πιστεύετε ότι θα γίνει χωρίς προβλήματα, ή θα έχουμε μπερδέματα με τους drivers των υποσυστημάτων;

Να σημειωθεί ότι στη συσκευασία δεν περιελάμβανε κανένα συνοδευτικό δισκάκι (drivers ή οτιδήποτε άλλο)

Κάποιος που γνωρίζει έστω και τα βασικά από linux, πιθανότατα θα έλεγε ότι είναι προτιμότερο να το αφήσουμε ως έχει, αφού λειτουργεί μια χαρά σα μηχάνημα. Ο λόγος που σκέφτομαι τα windows, είναι ότι θα μπορώ να του βρω τα προγράμματα που χρειάζεται και ίσως να τον βοηθήσω κάποια στιγμή αν αντιμετωπίσει πρόβλημα με το λειτουργικό ή με το software, κάτι που με το linux δε μπορώ να κάνω.

Ευχαριστώ για την όποια πιθανή συμβουλή!

Δημοσ.

1. δε νομίζω να χεις προβλήματα στο format.

Στην τελική, του ξαναβάζεις ένα λινουξάκι από πάνω.

2.(κι άλλος ρομαντικός εδώ. :-D ) άστον μερικές μέρες να το παλέψει.

Δεν είν κακό το suse. Ευκαιρία να διευρυνθούν οι ορίζοντες. :-)

Δημοσ.

Εφόσον το μηχάνημα είναι i3 σημαίνει ότι είναι αρκετά ισχυρό. Ξεχνά τα xp, φτάνει πια. Έχουν περάσει 10+ χρόνια.

Βούρ για windows 7. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, λογικά θα βρει τα πάντα κατα την εγκατάσταση. Και αν όχι, η hp έχει πολυ καλο website, κατέβασε drivers πριν την εγκατάσταση.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ! Με γλίτωσες από το ψάξιμο! Να είσαι καλά...

1. δε νομίζω να χεις προβλήματα στο format.

Στην τελική, του ξαναβάζεις ένα λινουξάκι από πάνω.

2.(κι άλλος ρομαντικός εδώ. :-D ) άστον μερικές μέρες να το παλέψει.

Δεν είν κακό το suse. Ευκαιρία να διευρυνθούν οι ορίζοντες. :-)

Ποιοι ορίζοντες να διευρυνθούν; Εδώ τον έστειλα σε 3 εξειδικευμένα καταστήματα για να επιλέξει ποιο θα πάρει και αυτός μπήκε και το πήρε από το πρώτο ...super market που βρήκε μπροστά του! Σκέψου ότι μόνο όταν μου το έφερε και το είδα, κατάλαβε ότι δεν έχει windows αλλά άλλο λειτουργικό. Πάλι καλά να λες που έτυχε και του έδωσαν μια μάρκα της προκοπής...

Εφόσον το μηχάνημα είναι i3 σημαίνει ότι είναι αρκετά ισχυρό. Ξεχνά τα xp, φτάνει πια. Έχουν περάσει 10+ χρόνια.

Βούρ για windows 7. Δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα, λογικά θα βρει τα πάντα κατα την εγκατάσταση. Και αν όχι, η hp έχει πολυ καλο website, κατέβασε drivers πριν την εγκατάσταση.

Το ότι κι εγώ προτιμώ τα XP από τα 7, πίστεψέ με, είναι διαβολική σύμπτωση! Αυτός τα έχει τα XP γνήσια, να αγοράσει 7άρια δεν έχει λεφτά, "σπασμένα" δε θέλει να βάλει με τίποτα, οπότε καταλήγουμε στα XP. Συν τοις άλλοις, υπάρχει και το θέμα που ανέφερα στο αρχικό μου post. Είμαι ο μόνος από τον "κύκλο" του, στου οποίου τη βοήθεια μπορεί να βασιστεί, αν χρειαστεί κάτι κι εγώ - όπως κι αυτός - με τα 7άρια είμαι όσο ξένος είμαι και με το linux, ενώ με τα XP θα μπορώ να του φανώ χρήσιμος.

Να είσαστε καλά όλοι κι ευχαριστώ για τη βοήθειά σας!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...