Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα στην κοινότητα.

Έχω στην κατοχή μου ένα Mac mini (4,1) και από την μαμά εταιρία είχε μνήμες samsung 2 Gb (2x1)

Αγόρασα πρόσφατα αυτές http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.571837

Έχω όμως ένα θεματάκι. Όταν τοποθετώ στο κάτω slot την καινούρια μνήμη δεν μου ανοίγει και κάνει ή ΕΝΑ beep ή ΤΡΙΑ beeps. Στο πάνω slot παίζουν μια χαρά. Εάν βάλω την παλιά στο κάτω και την καινούρια στο πάνω πάλι μια χαρά παίζει. Εάν βάλω μόνο στο πάνω slot την καινούρια και τίποτα στο κάτω πάλι μια χαρά παίζει.

Τι μπορεί να συμβάινει;

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Είχα το ίδιο πρόβλημα με άλλης μάρκας μνήμες...Τελικά τα είχα βάλει ανάποδα και όλα δούλευαν μια χαρά σαν και εσένα, χωρίς να σκεφτώ γιατί να μην παίζει όπως τα είχα βάλει πριν. Το είχα δεχτεί σαν λάθος δικό μου...Δηλαδή ότι μάλλον δεν τις είχα βάλει καλά και δε μπήκα στον κόπο να το ψάξω...Μετά άρχισε ο imac να κολλάει να κάνει kernel panics σε τακτά διαστήματα, αμάν λέω τι γίνεται...το ξαναέστηνα το μηχανάκι ξανά μετά ως που κάποια μέρα μετά από 4 μήνες περίπου μου εμφάνισε βλάβη...ναι μεν τις έβλεπε αλλά δε τις δεχόταν...τις έβγαλα και έκτοτε όλα τέλεια!

Δημοσ.

Νομίζω ότι υπάρχει θέμα τουλάχιστον με το bus speed, που από την Apple συνιστάται στα 1067 και οι δικές σου είναι στα 1333. Σύμφωνα με τον scanner της Crucial αυτές είναι οι μνήμες για το 4.1. Βέβαια, καλό θα ήταν να πας με αυτήν την ευκαιρία στα 8GB. Δες και εδώ.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις

Είχα το ίδιο πρόβλημα με άλλης μάρκας μνήμες...

Το θέμα είναι ότι εγώ χρησιμοποιώ την ίδια μάρκα (Samsung)

Νομίζω ότι υπάρχει θέμα τουλάχιστον με το bus speed, που από την Apple συνιστάται στα 1067 και οι δικές σου είναι στα 1333.

Δεν νομίζω ότι είναι εκεί το πρόβλημα. Σπίτι έχω 2 iMac και η μνήμες που φοράνε είναι μεγαλύτερης συχνότητας από τις μαμά και πάνε σφαίρα. Και πάλι γιατί να παίζει στο πάνω slot μια χαρά ενώ στο κάτω δεν μου την αναγνωρίζει!

anywayzzzzz. Θα δοκιμάσω και μνήμες με μικρότερο bus speed για να δω τι αποτέλεσμα θα έχει.

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι είναι εκεί το πρόβλημα. Σπίτι έχω 2 iMac και η μνήμες που φοράνε είναι μεγαλύτερης συχνότητας από τις μαμά και πάνε σφαίρα. Και πάλι γιατί να παίζει στο πάνω slot μια χαρά ενώ στο κάτω δεν μου την αναγνωρίζει!

Ου μπλέξεις με μνήμες !. :)

Edit : για τρέξε το Rember να δούμε τι θα βγάλει.

Δημοσ.

Δεν νομίζω ότι λέει κάτι...

Total built-in memory: 3 GB

This is the total amount of physical memory that the computer has installed. If this figure is not showing the correct amount of memory there may be a problem with one or more installed DIMMS.

Available memory: 254 MB

Available memory is the amount of physical memory that is currently not in use by any other processes. All available memory will be used for testing when the "All" option is selected. To increase the amount of available memory, you can restart your computer before testing. If you are familiar with the command line (CLI), you can run memtest (the core of Rember) in single-user mode. See Rember help, or http://www.memtestosx.org for more information.

Requested amount: All MB

The total amount of memory requested for testing by the Rember application. Not all requested memory can be allocated for testing. See information on "Available memory" for more information.

Memory allocated for testing: 247 MB

This is the total amount of memory that memtest was able to allocate for testing. See "Available memory" section for more information.

-------

Loops selected: 1

Total loops selected by user for testing. All loops should complete when testing is successful. Test failure when the "Continue on Error" preference is selected will cancel tests before this number of loops has been completed. Users can also cancel testing before this number is reached.

Loops completed: 1

Total loops completed by memtest. Note that the Rember is not always able to identify how many loops ran. If there are discrepancies between this and the loops selected, the log should be examined to determine exactly how many loops were performed.

-------

Total execution time: 240 seconds

This is the total amount of time that it took to execute the selected tests. Execution time may vary from system to system, and is provided as a guide for determining how long users can expect tests to run based on the amount of memory installed on the system.

και αυτή τη στιγμή έχω μία "παλιά" μνήμη στο κάτω slot και μία "καινούρια" στο πάνω

Δημοσ.

Σε macmini 3.1 είχα το ίδιο πρόβλημα... στην κάτω υποδοχή, δεν μπορούσα να βάλω μνήμη πάνω από 1gb. Firmware είχε το τελευταίο. Ημουνα έτοιμος να το στείλω για επισκευή, αλλά είδα και άλλους με το ίδιο ζήτημα. Τελικά το κράτησα και το δουλεύω με 3GB μνήμη.

Δημοσ.

εγω σε mac mini 3.1 που ειχα εβαλα 4gb χωρις προβλημα της kingston και απ το πολυκαταστημα που της ειχα παρει μου ειχαν πει οτι ηταν αποκληστικα για to mac mini για να τεριαζει χωρις προβλημα!!! και οντος δεν ειχα κανενα!!!

Δημοσ.

Αυτό βέβαια είναι κάπως τραβηγμένο αλλά για πήγαινε About This Mac > System Report > Hardware > Hardware Overview.

Στο Total Number of Cores λέει 2 ;.

Δημοσ.

Αυτό βέβαια είναι κάπως τραβηγμένο αλλά για πήγαινε About This Mac > System Report > Hardware > Hardware Overview.

Στο Total Number of Cores λέει 2 ;.

Ναι 2 λέει. Αφού μου αναγνωρίζει και τα δύο slot αλλά όταν βάζω στο κάτω την 2άρα μνήμη δεν την αναγνωρίζει όπως έχει συμβεί και στην περίπτωση του Flying_Dutchman.

zHsHs_87 νομίζω ότι αυτό που λες είναι λίγο "τραβηγμένο".

Εάν πέσει στα χέρια μου κάποια μνήμη με μικρότερη συχνότητα θα δοκιμάσω εάν παίζει.

Δημοσ.

Λοιπόν, ψάχνοντας λίγο το θέμα, επιβεβαιώνεται ότι τα beep παραπέμπουν σε σφάλμα

μνήμης. Για σιγουριά κάνε mute τον ήχο και restart.

Επειδή αυτά τα beep κάνουν bypass το sound control, θα πρέπει να τα ακούσεις παρά το

mute.

Δημοσ.

zHsHs_87 νομίζω ότι αυτό που λες είναι λίγο "τραβηγμένο".

Εάν πέσει στα χέρια μου κάποια μνήμη με μικρότερη συχνότητα θα δοκιμάσω εάν παίζει.

εγω ειχα βαλει 2 χ 2gb στα 1066mhz σε mac mini 3.1

γνωμη μ δοκιμασε να βαλεις μηκροτερη συχνοτητα!!!

off topic :και προσφατα δοκιμασα σε macbook 2008 aluminum (5.1) 4gb απο 1066mhz που φορουσε αβαλα στα 1333Mgz kingston και για την ωρα λειτουργει χωρις προβλημα στα 1333mhz

αλλα σε macbook pro (4.1) δοκιμασα να βαλω 4gb στα 800Mhz και δεν της δεχοταν δλδ πατουσα το κουμπη και εμενε με μαυρη οθονη!!!

• 9 μήνες μετά...
Δημοσ.

Λοιπόν μετά από καιρό επανέρχομαι γιατί έχει βρεθεί η λύση με τις μνήμες. Διάβασα αρκετά φόρα του εξωτερικού που αντιμετώπιζαν το ίδιο θέμα και η λύση που προτείνουν και λειτούργησε και σε εμένα είναι:

1. βγαίνει το καλώδιο τροφοδοσίας ρεύματος

2. πατάμε το power button μέχρι να φύγει ότι ρεύμα έχει κρατήσει το μηχάνημα (ενδέχεται να δουλεύει για λίγο το ανεμιστηράκι)

3. βάζουμε τις μνήμες και όλα μια χαρά

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδιά για να μην ανοίγω άλλο θέμα, θέλω να πάρω μνήμη για το Μινι (late 2009). Θα βάλω μια 4άρα και αν δω ότι με παίρνει αργότερα θα βάλω και μια ακόμη ίδια (η μεγάλη αναβάθμιση που έλεγα, με ssd κλπ αναγκαστικά θα περιμένει). Αυτή κάνει; Τη θέλω άμεσα και με όσο πιό λίγα χρήματα γίνεται.

Επίσης για κάτι ελαφρώς φθηνότερο σκέφτομαι και αυτήν από το ebay, αλλά είναι 1333.  Τη βρίσκετε αξιόπιστη σαν αγορά;

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Σε macmini 3.1 είχα το ίδιο πρόβλημα... στην κάτω υποδοχή, δεν μπορούσα να βάλω μνήμη πάνω από 1gb. Firmware είχε το τελευταίο. Ημουνα έτοιμος να το στείλω για επισκευή, αλλά είδα και άλλους με το ίδιο ζήτημα. Τελικά το κράτησα και το δουλεύω με 3GB μνήμη.

Update (για την ιστορική ακρίβεια):

Τελικά βάζοντας πρόσφατα αυτές τις μνήμες

Crucial Sodimm Laptop Memory Upgrade (8GB Kit - 4GBx2,204-pin,DDR3 PC3-8500,Cl=7,1.5v)

δούλεψε μια χαρά και βλέπει 8gb μνήμης.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...