Προς το περιεχόμενο

Warlock - Master of the Arcane

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

H retail η έκδοση δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα ρε γμτ. Αν και την έχω παραγγείλει από zavvi ακόμα να γίνει διαθέσιμη. Και στο amazon δλδ το ίδιο βλέπω.

• Απαντ. 51
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.

To play.com το εμφανίζει σε stock (€16,49), λογικά θα περάσει σε άμεση διαθεσιμότητα και στους άλλους.

Για το παιχνίδι, ισχύουν αυτά που έγραψα στις εντυπώσεις από το demo, το μόνο "παράπονο" που έχω είναι ότι στη δημιουργία χαρτών προκύπτουν συνδυασμοί εδαφών που δεν είναι τόσο προσεγμένοι όσο εκείνη η πολύ όμορφα δομημένη πίστα στο demo -το κόστος του random map generation, φαντάζομαι.

Αρκετές μονάδες, πολλά ξόρκια (αλλά με μέτρο στη χρήση τους), οι devs ακούνε σχόλια και παρατηρήσεις (ήδη υπάρχει ένα patch) και γενικά, γι' αυτά τα χρήματα, είναι κάτι παραπάνω από μια αξιοπρεπής προσπάθεια.

Δημοσ.

Το παιχνίδι έχει βγει......

Στο Steam τουλάχιστον.

Το περίμενα πως και πως μιας και δεν περιμένω τίποτα αξιόλογο από το επερχόμενο expansion του CIV 5.

Και +1 στο άρθρο του Snoob στην προηγούμενη σελίδα.

Αν και δεν αναφέρει πολλά για το ΑΙ.

Που εν συγκρίσει με του CIV 5, το ένα ανήκει στην κατηγορία των φυτών (CIV) και το άλλο (Warlock) των ζώων.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
  • Super Moderators
Δημοσ.

Δεν έχω βγάλει άκρη ακόμη με τα spells. Λογικά, όμως, στα fora της paradox θα υπάρχει κάποια σχετική συζήτηση ή και λίστα. Γενικά, έχει πολλά να ανακαλύψεις το παιχνίδι (μου βγήκε αποστολή να χτίσω ένα ναό για το θεό των goblins και δεν είχα ιδέα πώς φτάνεις ως εκεί).

Πάντως, ακόμη και σε normal χάρτη με 2 εναλλακτικούς κόσμους και 3 αντιπάλους το παιχνίδι κρατάει πολύ.

Δημοσ.

Ναι, όντως.

Εγώ ακόμα το μαθαίνω. Έχω βαρέσει κάπου 40 ώρες ήδη και τώρα κατάφερα και έμαθα πως να ανεβάζω τους ρυθμούς ανάπτυξης των πόλεων (χαχα).

Πήρα και την νέα DLC απόψε. Για να δούμε αύριο.

Όσον αφορά τους ναούς, είναι καμμιά φορά μανίκι. Μπορεί να έχεις πιάσει μια τεράστια περιοχή με 20+ πόλεις, και να μην έχεις ούτε ένα Holy Ground για να φτιάξεις ναό.

Και να σου ρίχνει την μία αποστολή πίσω από την άλλη να φτιάξεις ναούς. Και αφού δεν μπορείς να χάνεις standing με τους θεούς.

Απεύδησα, και είπα να πιάσω το σχετικό node ακριβώς σε συνοριακή πόλη του ποντικού. Οπότε ξεκίνησα πόλεμο, αλλά μάταια. 100 γύρους μετά, ο πόλεμος είναι ακόμα στα πρώτα σύνορα. Με πολλές εκατοντάδες elite μονάδες χαμένες και από τις δύο πλευρές. Ολοκαύτωμα κανονικό. :shock:

Και έχει αρχίσει τώρα και βγάζει ο τύπος Paladins (έχτισε ναό ο άτιμος), και δεν μπορώ να τον σταματήσω. :fear:

Το CIV 5 δεν πιάνει ούτε μία μπροστά στο Warlock όταν είναι να πέσει πόλεμος.

Δημοσ.

Μπορεί κάποιος να μου πει τι ακριβώς κάνουν τα research points? Οσο πιο πολλά έχω τόσο πιο πολλά spell μπορώ να κάνω ταυτόχρονα και μου παίρνει λιγότερο να μάθω κάποιο spell ή ιδέα μου είναι? Εγω έκανα τη μ@λ@κι@ να βάλω extra large map και είμαι στο γύρο 131 και ακόμα να κατακτήσω τον 1ο κόσμο. Τους άλλους μάγους τους έχω εξοντώσει, μόνο έναν αφησα με μια πόλη για να μην τελειώσει το παιχνίδι και τώρα εξολοθρεύω τερατα και έχω να πάω και στους άλλους κόσμους. Το κακό είναι ότι δεν έχω πλοια και τα θαλάσσια τέρατα με έχουν ξεσκίσει.

Δημοσ.

Τα research points απλά μειώνουν τον χρόνο εκμάθησης των νέων spells.

Για τα θαλάσσια τέρατα φτιάξε πολλά μεγάλα Galleon (τα καράβια που φτιάχνεις από Shipyard όχι από Harbor).

Κάτι μου λέει ότι δεν παίζεις στο Impossible δυσκολία :mrgreen:

Δημοσ.

thanks, χαχα οχι στο κανονικό επιπεδο δυσκολίας παίζω. απλώς το έβαλα στο extra large map αλλα δεν περιμενα να διαρκεί τοσο πολύ... Εχω αρχίσει και φτιάχνω κάτι ιπταμενα καράβια (flying caravels/galleon) και θα πάω σιγά σιγά να τα καταστρέψω όλα !!!

• Super Moderators
Δημοσ.

Οι πολύ μεγάλοι χάρτες θέλουν και πολλές εκατοντάδες turns. Στο normal βρίσκω το βαθμό δυσκολίας αδιάφορο, τώρα παίζω στο challenging και είναι πολύ καλύτερα -αν και είμαι ακόμη αρχή. Πολύ πιο επιθετικός αποικισμός από την ΑΙ σε πρώτο στάδιο.

Τα Holy Grounds είναι πράγματι πρόβλημα και, γενικά, η τυχαία δημιουργία χαρτών προσθέτει στην αντοχή στο χρόνο από τη μία, αλλά από την άλλη οδηγεί πολύ συχνά σε μέτριους χάρτες.

Πήγα μια ιπτάμενη γαλέρα (μαζί με χρυσό) όταν εξερεύνησα ένα Kraken Lair και πραγματικά είναι χρήσιμη μονάδα αλλά γενικά τα ανώτερα units στοιχίζουν πολύ σε resources και δεν έχω βρει τρόπο να φτιάχνω τεράστιους στρατούς. Πάντως, νομίζω ότι είναι καλύτερα έτσι, δίνεις περισσότερη σημασία στις μονάδες που έχεις.

Γενικά, το μόνο μου παράπονο είναι το map generation. Αν βγει καλός χάρτης γίνεται εξαιρετικό παιχνίδι αλλά συχνά το αποτέλεσμα είναι αφύσικο, χιόνια και λάβα στο ίδιο μέρος, βουνά παντού κτλ. Δε σημαίνει ότι δεν μπορείς να παίξεις έτσι, απλά προτιμώ τους χάρτες να έχουν μια "γεωγραφική/κλιματική λογική" ας πούμε.

• 1 μήνα μετά...
  • Super Moderators
Δημοσ.

Κυκλοφόρησε το update v.1.2, το οποίο προσθέτει ήρωες και μαγικά αντικείμενα, ενώ εισάγει (σε beta, το diplomacy δε λειτουργεί σωστά ακόμη) και multiplayer μέσω Steam.

Μια πολύ θετική αλλαγή είναι το ότι πλέον υπάρχει η δυνατότητα επιλογής των victory conditions, γεγονός που επιτρέπει την παράκαμψη του (ενοχλητικού, έτσι όπως είναι τώρα εφαρμοσμένο) unity spell, λ.χ.

Έχοντας ασχοληθεί αρκετά, θα έλεγα πως η σοβαρότερη αδυναμία της ΑΙ είναι ότι δεν μπορεί να κάνει σωστή "απόβαση" (screening με πολεμικά, τα μεταγωγικά καλυμένα κτλ.) και ότι δεν προχωράει σε upgrades των μονάδων της 9/10 φορές. Οι devs λένε ότι δουλεύουν πάνω και στα δύο αυτά σημεία και με το επόμενο patch θα δούμε βελτιώσεις στη συμπεριφορά της ΑΙ.

Δημοσ.

Snoob : Το έχω βάλει στο μάτι το παιχνιδάκι μετά και από τα σχόλιά σου, αλλά θελω να πέσει λίγο η τιμή του.

• Super Moderators
Δημοσ.

Το παιχνίδι δεν είναι τέλειο (κυρίως γιατί η ΑΙ εμφανίζει αδυναμίες στις θαλάσσιες επιχειρήσεις, αστοχία που μπορεί να παρακαμφθεί δημιουργώντας χάρτες τύπου "παγγαίας", αλλά έτσι χάνεται εν πολλοίς η στρατηγική σε θάλασσα, που έχει πολύ ωραία στοιχεία...) αλλά θεωρώ πως τα €12 που έχει αυτή τη στιγμή στο Steam τα αξίζει και με το παραπάνω -πολλές ώρες διασκέδασης, έστω και με αυτές τις αδυναμίες που έχει, συν του ότι οι devs διαρκώς προσπαθούν και το βελτιώνουν.

Σε αυτά τα χρήματα δε θα το σκεφτόμουν δεύτερη φορά -εννοείται, όμως, πως στο πορτοφόλι του άλλου... :)

• Super Moderators
Δημοσ.

Tιμή και δόξα στους Monty Python (από το heroes & artifacts του Warlock: Master of the Arcane -δωρεάν με το patch 1.2):

Warlock.jpg

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...