Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλή χρονιά σε όλους :)

Θα ήθελα να μάθω την άποψή σας για μια μικρή αναβάθμηση που σκέφτομαι να κάνω. Έχω το PC μου περίπου 4 χρόνια, και αναρωτιώμουν αν με μερικά φτηνιάρικα εξαρτήματα του σήμερα θα έχω κάποια βελτίωση σε σύγκριση με πράγματα εκείνης της εποχής.

Έχω την εξής σύνθεση:

MOBO: IP35PRO

CPU: INTEL Core 2 Quad Q6600 (s775/2.4GHz)

RAM: TeamGroup Ram 2GB Kit DDR2 800 4-4-4-10

GPU: Sapphire HD3870 512MB DDVI

PSU: Seasonic 650W S12-650 ''Energy +''

Μέγιστη ανάλυση οθόνης 1280x1024, Windows XP. Υπολογίζω να μην πάρω καινούριο μηχάνημα για κάνα δυο χρόνια ακόμα.

Το έχω κυρίως για gaming. Κάποια memory leaks με ωθούν να πάρω 1-2GB έξτρα μνήμη, και λέω να βάλω μια ελαφρώς καλύτερη κάρτα γραφικών για να ανεβάσω anti-aliasing και anisotropic στο τέρμα.

Δεν βλέπω στην αγορά ακριβώς τις ίδιες μνήμες, ενώ θα ήθελα να συνεχίσω να έχω dual channel (το kit μνήμης που έχω πιάνει δυο θύρες, ενώ έχω δυο ακόμα ελεύθερες). Άραγε θα έχω κανένα ορατό ανεπιθύμητο αποτέλεσμα αν πάρω π.χ. δυο Transcend 1GB DDR2-800 Ram Dimm με άσχετα timings?

Συμφέρει μια κάρτα γραφικών με budget 30-50€? Π.χ. Sapphire 6450 (PCI-Express, GDDR3 , 1GB). Στα παιχνίδια που ήδη παίζω σε σχετικά high settings δεν έχω ιδιαίτερα παράπονα, αλλά η κάρτα μου ζορίζεται κάποια μικρά κολλήματα που και που αν αυξήσω τα settings στο τέρμα (πχ Battlefield 2).

Το PC το είχα συνθέσει με σκοπό να ασχοληθώ με overclocking, αλλά τελικά δεν βρήκα χρόνο και από τότε έχω ξεχάσει ό'τι ήξερα και δεν ήξερα :rolleyes:

Δημοσ.

Φίλε μου δεν αξιζει να πας σε τέτοια καρτα γραφικων (δεν ειναι για games) πες μου το ποσο που προκειτε να διαθεσεις... και για μνημη και για καρτα γραφικων

Δημοσ.

η καρτα που δειχνεις ειναι πιθανον πολυ χειροτερη απο αυτη που εχεις τωρα. Στη θεση σου θα πηγαινα στα 8GB μνημης (με X64 λειτουργικο βεβαια) και θα ξεφορτωνομουν τα XP (προσωπικη αποψη) ο επεξεργαστης σου ειναι πολυ καλος και αντεχει. Τωρα για καρτα γραφικων σιγουρα οχι αυτη. Τουλαχιστον να ανεβεις στα 4GB μνημης

Δημοσ.

Σκεφτόμουν 80-100€ σύνολο, τα λεφτά τελευταία έρχονται με σταγονόμετρο. Παραπάνω δε νομίζω πως αξίζει αν σε κανα δυο χρόνια θα πάρω ολοκαίνουριο μηχάνημα.

Δεν ψάχνω κάτι extreme που θα παίζει τα καινουρια παιχνίδια (με XP ούτε Battlefield 3 δεν θα παίξω). Απλά θα ήθελα μια βελτίωση στα παιχνίδια τριετίας που παίζω. Το σκεπτικό μου ήταν ότι μιας και το PC μου ήταν πολύ καλό για την εποχή, ό'τι και να πάρω τώρα θα είναι τουλάχιστον καλύτερο...

@Disqualified

Α, μαλιστα... Καινούριο λειτουργικό είναι εκτός budget, καθως προτιμώ να έχω αυθεντικό. Και πάλι, πιστεύω πως θα βγεί κάτι καινούριο μέχρι να πάρω νεο pc :) Οπότε είμαι στα 3,6GB μνήμη ούτως ή άλλως.

Τότε μάλλον θα πάρω μόνο μνήμη.

Δημοσ.

η καρτα που δειχνεις ειναι πιθανον πολυ χειροτερη απο αυτη που εχεις τωρα. Στη θεση σου θα πηγαινα στα 8GB μνημης (με X64 λειτουργικο βεβαια) και θα ξεφορτωνομουν τα XP (προσωπικη αποψη) ο επεξεργαστης σου ειναι πολυ καλος και αντεχει. Τωρα για καρτα γραφικων σιγουρα οχι αυτη. Τουλαχιστον να ανεβεις στα 4GB μνημης

Σωστος εγςω εχω αυτον τον επεξεργαστη και 4gb μνημη (που θα τα αναβαθμισω) και 64bit win7 και τραβαει πολύ καλα... (σκεφτομαι βεβαια πολυ σοβαρα για o/c του επεξεργαστη..)

Δημοσ.

Βαλε αλλα 2 gb μνημη οπως λες (τι να τα κανεις τα 8 για τα παιχνιδια,δεν σου χρειαζοντε).

Και για καρτα ψαξε για καμια μεταχειρισμενη 4870 και θα εισαι μια χαρα.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ για τις απαντήσεις, με έσπρωξαν στο να το ψάξω καλύτερα το θέμα :)

Το bump κάνω για να ρωτήσω τι πιστεύετε για μια HD 6850 σε τέτοιο σύστημα? Ίσως τελικά διαθέσω 140 ευρουδάκια για μια καλύτερη κάρτα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...