iguana Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Καλημέρα σε όλους, Έχω στο γραφείο εναν υπολογιστή με μητρική Ashrock P4VM890 (chipset VIAP4M890 + VIAVT8237R PLUS ),FSB 800/533/400 MHZ ,socket 478 intel , με επεξεργαστη pentium 4 , 1.80 northwood και έχει επάνω 1gb+256 ram , ddr400 . Πάιρνει μνήμη max 2gb ddr pc2700 , pc 3200 non-ecc αποτι μου εβγαλε ενα αυτοματα ψαχτηρι. η καρτα γραφικων ειναι ενσωματωμενη max shared memory 64mb. Ο υπολογιστης χρησιμοποιεται για office,ιντερνετ και autocad(απλα σχεδια όχι 3d rendering κτλ). Αυτη την στιγμη εχει win xp και σερνεται..δεν νομιζω να αλλαξουν πολλά με το φορματ. Σκέφτηκα να του βάλω καινουριες μνημες 1gb+1gb αλλα δεν ξερω ποση διαφορα θα κανει και επιπλεον οι ddr ειναι πολυ ακριβες για καποιο λογο θελω 40 ευρω για το ζευγαρι. Θέλω και μια λιγο καλυτερη καρτα γραφικων για να υποστηριζει την native αναλυση της καινουριας οθονη που του εχω ηδη βαλει (21 inch). Το μπατζετ ειναι σφιχτο 60-80 ευρω. Μηπως ειναι προτιμοτερο να βρω καινουριο mb σε συνδιασμο με καινουριες πιο φτηνες μνημες ddr3 και καλυτερη ενσωματομενη καρτα γραφικων?.θα υποστηριζει ομως τον επεξεργαστη που εχω? Δεν έχω κανενα προβλημα να πάρω μεταχειρισμένα ! Θα ήθελα να του βάλω win 7 αν θα τα σηκώσει. Ευχαριστώ κάθε απόψη δεκτή! ps εγινε καταλαθος ανοιγμα και δευτερου θεματος ας το σβησουν oi mods παρακαλω!
Thanos1972 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Ρε την μητρικη αυτη κοιτα που παιρνει και pci express. Το καλυτερο πραγμα που εχεις να κανεις ειναι να ψαξεις να βρεις μεταχειρμενη μνημη οπως λες 30 euros,κανεναν Pentium 4 κοντα στα 3.0 ghz με hyperthreading υπολογισε απο 15 μεχρι 25 αναλογα το μοντελο και καμια πολυ φθηνη καρτα γραφικων με 30 euros.μαζι με ενα format θα δωσουν ολα αυτα αλλη πνοη στο συστημα σου. Εκτος και εαν βρεις μεταχειριμενα κανενα core2duo με κανενα 30αρι,καμια μητρικη 775 με καμια 30αρα με καμια ενσωματομενη καρτα και ddr2 μνημη 2 gb με καμια 15αρα. Θα πουλησεις και το 1gb ddr που εχεις καμια 10-15 (μαλλον 15) και ειτε τα ριχνεις στο budget για να παρεις κατι καλυτερο ειτε τα κρατας.
washcloud Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 (επεξεργασμένο) ...το τελευταίο με τα 7 ήταν το killer... Λοιπόν, ότι θα τα σηκώσει - θα τα σηκώσει. Και δουλειά θα κάνει. Δεν έχουν καμμιά μεγάλη διαφορά απ' τα ΧΡ. Λειτουργικά και τα δυο. Ελπίζω μόνο να μην έχεις απαίτηση να χρησιμοποιείς το Aero... To θέμα είναι ότι θες ν' αποφύγεις αγορά επεξεργαστή, ενώ ο επεξεργαστής είναι το σημαντικότερο που χρειάζεσαι, όταν έχεις πάνω έναν Northwood 1.8 (...το ιδανικό θα είναι να βρεις κάποιον Prescott με Hyper Threading, από τα 2.8GHz έως τα 3.4 - για να εκμεταλλευτείς την δυνατότητα 800MHz FSB που υποστηρίζει η μητρική, αλλά και την 1ΜΒ cache του Prescott. Εδώ η CPU support list της μητρικής. Προσοχή να είναι για socket 478, γιατί βγήκαν και Prescott για LGA 775 socket. Στη "χειρότερη", ένας Northwood, από τα 2.4GHz και πάνω, με ή χωρίς Hyper Threading, είτε στα 800, είτε στα 533 FSB. Γενικά, επειδή παίζει αρκετό "μπλέξιμο" με τις εκδόσεις P4 επεξεργαστών, κοίτα πρώτα να είναι από τα 2.8 μέχρι τα 3.4, και για socket 478. Kι ό,τι βρεις. Η λίστα με τα μοντέλα για να ξέρεις στη θεωρία τα χαρακτηριστικά τους, εδώ). Αν είναι να βρεις, θα βρεις μέσω αγγελιών φόρουμ (αλλονών ή ζητάς κι εσύ), ή στο eBay. Να υπολογίζεις πάνω-κάτω γύρω στο 20άρι, τιμή. H μνήμη που λες πως έχει, ΕΙΝΑΙ αρκετούτσικη. Θα δεις όμως διαφορά, αν αλλάξεις την 256άρα, με έστω μια 512άρα, αν δεν βρίσκεις/δε συμφέρει η 1GB (για την οποία καλύτερα eBay). Όχι, να μην αλλάξεις την υπάρχουσα του 1ος GB. Δεν αρκεί όμως μόνο η προσθήκη μνήμης για να "δείξει" : και επεξεργαστή (οπωσδήποτε) θες, και φορμάτ να κάνεις (αν είναι πλακωμένο στα εγκατεστημένα προγράμματα, μια φρέσκια εγκατάσταση ΧΡ Pro SP2, και αρκεί, και αν βάλεις πάνω μόνο όσα βασικά χειρίζεσαι, θα είσαι οκ, χωρίς να "σέρνεται" (...επίσης, το "σέρνεται" είναι σχετικό : σε ποιές φάσεις σέρνεται; Τρέχοντας συγκεκριμένα προγράμματα; Στο Web; Mια φρέσκια εγκατάσταση, χωρίς να εγκαταστήσεις πολλά-πολλά, συνήθως αρκεί. Και ν' απενεργοποιήσεις και όλα τα εφέ των ΧΡ, πλην των 2 τελευταίων στη λίστα στο "Advanced" tab, από το "Ο Υπολογιστής Μου - Ιδιότητες"). Μια 512άρα RAM τη βρίσκεις με 5, στη χειρότερη με 10€. Η 1GB νομίζω πάει παραπάνω (και σε απόλυτη τιμή, αλλά και αναλογικά. Λογικά, 15€ στην καλύτερη). Επίσης καλό θα ήταν -αν και όχι τόσο απαραίτητο όσο CPU & RAM- να έβρισκες και μία 256άρα κάρτα γραφικών (ή έστω μια στα 128ΜΒ), με κόστος επίσης γύρω στα 15-20. Αγγελίες φόρουμ και πάλι, αλλά και eBay. To ν' αλλάξεις μητρική που λες, σε κάνει να ξεφεύγεις τελείως. Αξίζει μεν σαν αποτέλεσμα απόδοσης, αλλά όχι για να βάλεις,,,DD3 RAM (σε αυτήν την περίπτωση άλλωστε, όχι μόνο τον παρόντα επεξεργαστή δε θα υποστηρίζει, αλλά ούτε καν P4 γενικά...), αλλά για να πας σε διπλοπύρηνο επεξεργαστή. Κι εκτός κι αν βρεις καμμιά τρελλή προσφορά, μόνο με mobo/CPU (και πιθανώς και ψύκτρα/ανεμιστήρα εξτρά...), θα φτάσεις και θα ξεπεράσεις τα 60-80 που λες, οπότε μην το συζητάς... Είτε κρατάς το παρόν σύστημα και βάζεις τουλάχιστον ταχύτερο επεξεργαστή P4/ RAM/ κάρτα γραφικών - είτε βάζεις βαθύτερα το χέρι στην τσέπη (που δεν αξίζει οικονομικά, θα έλεγα, αυτό το τελευταίο...). Μ' ένα 50άρι περίπου, μπορείς (πρέπει να τα βρεις κι όλας όμως, τα κατάλληλα parts...), και μ' ένα λειτουργικό όχι παραφορτωμένο, μια χαρά θα μπορείς να δουλεύεις Office, Auto Cad και να σερφάρεις, χωρίς όχι απλά να σέρνεται, αλλά να "πετάει" κι όλας το μηχάνημα. Τέλος, στο σύνολο, παίζει κι έναν ρόλο κι ο σκληρός. Αν είναι της εποχής του μηχανήματος (IDE των 80GB πχ), το ν' αντικατατασταθεί με κάποιον SATA λίγο πιο πρόσφατο (εννοώ αν έχεις τέτοιον ήδη, όχι ν' αγοράσεις), για να πάρει το λειτουργικό, θα ήταν ιδανικό... *...ξεκίνησα να γράφω πριν ποστάρει ο Θάνος, και με το που πόσταρα βλέπω είχε ήδη γράψει πάνω-κάτω παρομοίως... Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2012 από washcloud
ksot Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Η καλύτερη λύση θα ήταν ένα μεταχειρισμένο σετάκι C2D, mobo-cpu-RAM. Βέβαια αν είναι μηχάνημα της δουλειάς πιστεύω αξίζει και να ανεβάσεις λίγο το budget σου, και με 110€ να πάρεις CPU ~40€ mobo ~50€ RAM ~20€
iguana Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 ευχαριστω για τις γρηγορες απαντησεις. Με μια γρηγορη αναζήτηση βάσει αυτών που μου λέτε βρίσκω PENTIUM 4 3GHZ 1MB CACHE FSB800 HYPERTHREADING SOCKET 478 στα 15 ευρω , CRUCIAL 1 gb ,DDR1 PC3200 CL3 στα 19 ευρώ , και ATI RADEON X1300 Pro 256MB PCI-E Video Card Dell JJ461 στα 24 ευρω. Σύνολο 58 ευρώ. Να το ψάξω παραπάνω ή ειναι καλά αυτά και συμβατά με το σύστημα μου?
washcloud Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Πού ακριβώς τα έχεις βρει αυτά; (...ναι, και συμβατά είναι, και μια χαρά ακούγονται ως σύνολο αναβάθμισης. Αν υπάρχει λόγος/και γίνεται κάτι και με τον σκληρό του λειτουργικού, συν φράσκια εγκατάσταση λειτουργικού που θα βάλεις λίγα και συγκεκριμένα προγράμματα, μπόμπα θα είσαι).
iguana Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Πού ακριβώς τα έχεις βρει αυτά; (...ναι, και συμβατά είναι, και μια χαρά ακούγονται ως σύνολο αναβάθμισης. Αν υπάρχει λόγος/και γίνεται κάτι και με τον σκληρό του λειτουργικού, συν φράσκια εγκατάσταση λειτουργικού που θα βάλεις λίγα και συγκεκριμένα προγράμματα, μπόμπα θα είσαι). τα 2 πρωτα ειναι απο ιστοσελίδα δημοπρασιων και το τριτο απο ebay .Δεν ξέρω αν επιτρεπεται να ποστάρω link αλλιως να σου στειλω pm αν θέλεις.
washcloud Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Μπα, όχι, απλά μου έκανε εντύπωση η εξοικείωσή σου με αναζήτηση σε δημοπρασίες. Συνήθως ο κόσμος μέχρι να βρει άκρη -που να τον βολεύει- τα ζώα του αργά. Κι απλά αναρωτήθηκα πώς/πού έψαξες (αν ήταν eBay, αν ήταν parts από μαγαζιά, αν ήταν φορουμοαγγελίες...). Πάντως, σε περιπτώσεις ονλάιν παραγγελιών, να υπολογίζεις και έξοδα μεταφοράς...
iguana Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Μάλλον ήταν τύχη που πέτχυα περίπου αυτα που εψαχνα σε νορμαλ τιμες.Ευχαριστώ για τις συμβουλες θα επανέλθω μόλις τα εγκαταστήσω.
TheDevilMayCare Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Καλυτερα να βαλεις αυτον 3.2Ghz*: http://www.ebay.co.uk/itm/Pentium-4-IV-P4-3-2Ghz-512-800-Northwood-478-CPU-/130480553367?pt=CPUs&hash=item1e613f3d97 ενω σε αστεια τιμη, αλλά 2.66GHz: http://www.ebay.co.uk/itm/INTEL-PENTIUM-P4-2-66GHz-512-533-478-CPU-SL6PE-/170767493223?pt=UK_Motherboards_CPUs&hash=item27c2892867 (*και Northwood & φθηνοτερος) Vga: http://www.ebay.co.uk/itm/DELL-Radeon-X300-64mb-PCIe-HALF-HEIGHT-Video-Card-/120844297114?pt=UK_Computing_Computer_Components_Graphics_Video_TV_Cards_TW&hash=item1c22e1a39a http://www.ebay.co.uk/itm/ATI-Radeon-X600-Pro-128MB-DDR-PCIe-Graphics-Card-DVI-I-P-N-102A2604400-RevA01-/160660355244?pt=UK_Computing_Computer_Components_Graphics_Video_TV_Cards_TW&hash=item25681a78ac
washcloud Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2012 Ακριβούλης είναι όμως ο πουτανίτσος (ο 3.Δύος). Καi μπορεί να είναι πιο κουλ -και μεταφορικά, και θερμοκρασιακά- (γι' αυτό υποθέτω τον προτείνεις άλλωστε) από έναν Prescott, αλλά χάνει σε cache...
TheDevilMayCare Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Η cache, δεν βοηθαει αρχιτεκτονικη των Prescott, παρα σε φαση π.χ. 3.8 GHz. Σε χαμηλοτερα GHz* ο Νοrthwood ειναι στα ισια, ή και παραπανω απο Prescott: - 2.8 Prescott < 2.8 Νοrthwood - 3.3 Prescott = 3.3 Νοrthwood - 3.8 Prescott > 3.8 Νοrthwood [Πρεπει να φαινεται αυτο ετσι, και σε αρκετα συγκριτικα reviews εποχης P4..] [*Στην ιδια μητρικη, συγκρινοντας Northwood & Prescott cpus, HT on/enabled]
TheDevilMayCare Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Ηταν η ιστορια με τα pipelines των Prescott, επρεπε να ανεβουν συχνοτητα λειτουργιας για να φανει διαφορα με τους Northwood. (Η Intel υποτιθεται ηθελε να τους φτασει 4 GHz? Αλλα στη διαδρομη αλλαξε πλανο λογω υπερθερμασης τους, i really don't know...) Καποια συγκριτοbenchmarks, αλιευμενα απο Γουγλη: http://www.hardcoreware.net/reviews/review-208-7.htm http://ixbtlabs.com/articles2/roundupmobo/intel-prescott.html http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/prescott-tests_14.html#sect0 http://hexus.net/tech/reviews/cpu/696-intel-pentium-4-32ghz-prescott-34ghz-northwood-34ghz-northwood-extreme-edition/?page=9 Το παραδειγμα παραπανω -2.8/3.3/3.8GHz- ηταν απο ενα δικο μου P4 συστημα εποχης..
washcloud Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2012 Δεν ξέρω, μαν - δεν έχω δει ούτε ζωγραφιστό Πρέσχοτ (...ψέμματα, ζωγραφιστό έχω δει). Τα κουλά μου μόνο μέχρι Νόρθγουντ στα 3.06 έχουν αξιωθεί να πιάσουν (...πάλι ψέμματα, έχω κάνει και κάτι εγκαταστάσεις C2Duo και Quad, αλλά όχι για την πάρτη μου...).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα