Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους! Βρήκα τον δίσκο Iomega 35142 MLC που περιέχει 128άρη SSD σε εξωτερικό σκληρό USB3 σε αρκετά προσιτή τιμή στα 130ευρώ. Δεν ειχα ποτε εμεπιρία με Iomega αλλά σαν σχέση απόδοση/τιμή φαίνεται καλός. Τι λέτε?

Δημοσ.

Nα χρησιμοποιήσεις σαν εξωτερικό έναν SSD για ποιο λόγο? Οι SSD ενδείκνυνται για να έχεις το λειτουργικό σου και όχι για αποθήκευση...

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν είναι και άσχημη η τιμή του, αλλά το θέμα είναι, χρειάζεσαι εξωτερικό ssd? για ποιο λόγο?

• Super Moderators
Δημοσ.

θα τον βγάλεις από το κουτί? θα χάσεις εγγύηση, άσε που δεν αξίζει, είναι χειρότερος από άλλους...

Δημοσ.

Έχω αρχεία που προσπελαύνω καθημερινά (φωτογραφίες, project προγραμματισμου,Photoshop αρχεία κτλ) τα οποία έχω αποθηκευμένα σε εξωτερικο passport usb 2 αυτη τη στιγμή γιατί θέλω να μπορώ να τα μεταφέρω και παράλληλα δε χωράνε στον 60άρη SSD που έχω ήδη. Ενω τώρα εχω γρηγορο υπολογιστή όποτε κάνω προσπέλαση στα αρχεία μου χάνω σε ταχύτητα. Παρά να πάρω έναν άλλο passport usb3 που τωρα οι τιμες ειναι φωτιά είπα να στραφώ σε αυτή τη λύση. Απλά ηθελα κ τη γνώμη σας για το αν αξιζει.

• Super Moderators
Δημοσ.

αν είναι να τον χρησιμοποιήσεις για εξωτερικό τότε δεν είναι και άσχημη λύση εφόσον σου φτάνει η χωρητικότητα...

Δημοσ.

Μετά από σκέψη και από διάφορα κόλπα που θέλω να κάνω, είπα να τον ξανακοιτάξω τον συγκεκριμένο μιας και υπάρχει ακόμα.

Έχω έναν δικτυακό κουτί NAS ώστε να παίρνουν αρχεία τα δύο μου PC + 1 laptop που έχω. Μόνιμα τρέχουν στο "backround" καμιά 15-20ριά προγράμματα από τον NAS και θέλω να κερδίσω αυτήν την ισχύ με κάποιον τρόπο.

Με τον παραπάνω USB-SSD, λογικά δεν θα έχω άμεση ανταπόκριση των προγραμμάτων ακόμα και σε USB 2.0 ?

Οι μηχανικοί δίσκοι αργούν να τα ξεκινήσουν και αυτό κόβει την ταχύτητα του δικτύου, ενώ με τον USB-SSD θα ανοίγουν άμεσα τα προγράμματα και επιπλέον θα έχω τον δικτυακό NAS ελεύθερο για άλλες δουλειές.

Δημοσ.

Εκανα δοκιμές με έναν SSD "φτηνό" που έχω, με έναν Passport USB 3.0, και με έναν δικτυακό NAS File server.

Δοκιμές με laptop με Win7 και με PC με XP. Και στα δύο OS κατά την αντιγραφή υπάρχει ίδια συμπεριφορά.

Κατά την αναπαραγωγή όμως, τα XP έχουν διαφορά με τα 7.

O Passport USB 3.0 συνδέθηκε στο USB 2.0 του NAS και...

έγινε copy/paste ένα αρχείο 4GB από τον Passport στον SSD = έκανε 4'

έγινε copy/paste ένα αρχείο 4GB από τον Passport στον NAS = έκανε 8'

έγινε copy/paste ένα αρχείο 4GB από τον Passport σε μηχανικό δίσκο = έκανε 8'

έγινε copy/paste ένα αρχείο 4GB από τον Passport στον Passport = έκανε 15'

Επίσης... αρχεία βίντεο 4GB, κάνουν περίπου τον ίδιο χρόνο μέχρι να φορτώσουν

είτε είναι στον ίδιο τον NAS είτε στον Passport... με τα XP.

Το "κακό" είναι πως στα Win7 τα ίδια αρχεία βίντεο φορτώνουν άμεσα με τον WMP.

Εννοείται πως στον SSD τα αρχεία φορτώνουν σφαίρα!

----------------------------------------------------

Οπότε τώρα τι κάνω? Θέλω να πάρω τον USB-SSD για να ξεκουράσω πλήρως τον NAS, και ότι τρέχει συνεχώς να τρεχει από τον USB-SSD. Υπάρχει άλλος SSD με USB να τον κοιτάξω? Έστω και με 32GB, αρκεί να είναι φθηνός.

----------------------------------------------------

ΕDIT:

Τελικά δεν άντεξα και τον παρήγγειλα. Ας μην είναι και ο πιο γρήγορος SSD της αγοράς, δεν με καίει.

Έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος από αυτόν τον Exceleram Mangusta MLC 120GB.

http://www.getitnow.gr/prod/anabathmisi/esoterikoi-skliroi-diskoi/exceleram-mangusta-mlc-120gb/prod860289pp/

Κάποιος μπορεί να πει πως είναι και οι δύο αργοί σε σχέση με τους καλούς σημερινούς, οκ συμφωνώ απόλυτα, αλλά όταν έχεις φάει την καθυστέρηση με το κουτάλι εδώ και πολλά χρόνια και ξαφνικά βάλεις SSD (ακόμα και τους φθηνούς) είναι ανάσταση! :-D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...